Image
Fatburen.
Fatburen. Bild: Crown Nordic Management

Belysningsföretag till Fatburen

Uthyrning Nu läggs en av de sista pusselbitarna i Fatburen när belysningsföretaget Zero hyr 450 kvadratmeter och öppnar showroom tillsammans med möbelföretagen Blå Station och Källemo. Avtalet löper över fem år och inflyttning sker i januari 2016.
Publicerad den 27 Maj 2015
Annons
Image

Fatburen har snart hyrt ut samtliga ytor och fullbordat sin förvandling till en komplett kontorsfastighet. Nu hyr belysningsföretaget Zero den sista kvarvarande lokalen i markplan och öppnar i början av 2016 ett showroom tillsammans med bland andra möbelföretagen Blå Station och Källemo.

Zero är ett familjeföretag som tillverkar och säljer belysningsarmaturer för alla rum. Sedan grundandet i småländska Nybro 1978 har företaget etablerat sig internationellt genom bland annat samarbeten med välrenommerade designers. Företaget är fortfarande baserat i Småland och dess produkter säljs i dag i 28 länder.

– Zero, Blå Station och Källemo har en tid letat efter ett nytt gemensamt showroom i Stockholm. Önskemålen var att hitta en lokal med industrikänsla, högt i tak och med bra läge. Fatburen uppfyller alla dessa krav och vi ser mycket fram emot att öppna utställningen i samband med Möbel- och Belysningsmässan i början av februari 2016, säger Per Gill, vd på Zero.

– Vi är mycket glada över att få välkomna Zero till Fatburen, deras showroom med flera andra spännande svenska designers blir lite av kronan på verket för oss. När Zero invigs så fullbordas fastighetens karaktärsskifte mot Södermalmsallé. Den tidigare anonyma och stängda fasaden blir nu istället Fatburens naturliga framsida, säger Håkan Larsson, Crown Nordic Management.

Utvecklingsarbetet av Fatburen (Fatburssjön 10) med adress Södermalmsallén och Magnus Ladulåsgatan på Södermalm i Stockholm påbörjades 2013 och beräknas vara klart under 2015. Projektet innebär en rad förändringar för att nuvarande byggnad ska kunna tillmötesgå och attrahera starka hyresgäster som i dag alltmer efterfrågar smarta kontorslösningar med effektiva ytor. Ambitionen är att i gatuplanet erbjuda kommersiella verksamheter för att utöka serviceutbudet i närområdet.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Här vill Niam växa i Norge

Bolag Niam har adderat ytterligare en marknad till sin norska portfölj. Torstein Bomann-Larsen, Associate Director Transactions Norway på Niam, berättar för Fastighetssverige hur man ser på Bergenmarknaden, den nya investeringen samt var i Norge de letar efter nya investeringar.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY