Image
Fatburen.
Fatburen. Bild: JLL

Ytterligare uthyrning i Fatburen

Uthyrning Nu sker ännu en uthyrning i Fatburen, när Fonuskoncernen med sina varumärken Fonus och Familjens jurist tecknar avtal med Crown Nordic Management och JLL och hyr cirka 1 000 kvadratmeter. Avtalet omfattar åtta år och inflyttning sker i september 2015.
Publicerad den 3 Februari 2015
Annons
Image

Fatburen mitt på Södermalm har fyllts på i snabb takt allt eftersom renoveringen fortskrider. Nu har Fonus tecknat ett åttaårigt avtal och kommer i september att flytta in på drygt 1 000 kvm nyrenoverade ytor i fastigheten.

Fonus har under sina 70 år på marknaden utvecklats med långsiktighet och är idag en modern koncern med två huvudområden: begravningsverksamhet och familjejuridik. Koncernen har cirka 700 anställda på över 230 begravningskontor, 33 juristkontor i Sverige och 28 begravningskontor i Norge.

– Vi har idag en spridning av våra huvudkontorsfunktioner på tre olika platser vilket inte är optimalt. Vi sökte därför tillsammans med vår fastighetskonsult JLL efter nya lokaler där vi kunde samla dessa funktioner i ett modernt, flexibelt och dynamiskt kontor. Detta har vi nu hittat i det trevliga och centrala läge som Fatburen på Södermalm erbjuder och vi kan påbörja en tillväxtresa tillsammans med alla våra duktiga medarbetare, säger Mikael Åbom, Fonus vd och koncernchef.

– Vi ser ännu en gång ett bevis på att vårt målinriktade arbete med att skapa Södermalms bästa kontorsfastighet ger utdelning. Det känns fantastiskt roligt att attrahera Fonus som hyresgäst och tillsammans med dem skapa en lokal anpassad för deras spännande tillväxtresa, säger Ola Nilsson, Crown Nordic Management.

Relaterade artiklar

Ämnen

JLL på Branschguiden

JLL är ett ledande tjänsteföretag med inriktning på fastigheter och investeringar. Vi strävar efter ett visionärt tänkande inom fastighetsområdet som skapar lönsamma möjligheter och platser där människor kan förverkliga sina ambitioner. På så sätt bidrar vi till en bättre framtid för våra kunder, våra medarbetare och för samhället där vi verkar. Med verksamhet i över 80 länder och 94 000 medarbetare, rankas vi bland världens 500 största företag av tidningen Fortune. JLL är det registrerade varumärket för Jones Lang LaSalle Incorporated. I Sverige har vi kontor i ...

Läs mer om JLL på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Här vill Niam växa i Norge

Bolag Niam har adderat ytterligare en marknad till sin norska portfölj. Torstein Bomann-Larsen, Associate Director Transactions Norway på Niam, berättar för Fastighetssverige hur man ser på Bergenmarknaden, den nya investeringen samt var i Norge de letar efter nya investeringar.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY