Image
Ronald Rico, vd för RED.

Coop tecknar stort hyresavtal i RED:s nya handelsområde

Uthyrning Coop tecknar hyresavtal för en stormarknad på 6 000 kvadratmeter i RED:s nya handelsområde i Piteå.


Det är kraftigt ökade vakanser på Malmös kontorsmarknad enligt Citymark Analys senaste kartläggning.

Kraftigt ökade vakanser på Malmös kontorsmarknad

Uthyrning Trots hög aktivitet var omsättningen på hyresmarknaden för kontorslokaler i Malmö, räknat i kvadratmeter, lägre under 2023 än 2022, enligt Citymark Analys senaste kartläggning. Vakansgraderna har ökat dramatiskt under vintern och våren vilket signalerar att ökat hybridarbete och lågkonjunktur nu slår igenom även i Malmö.


Moomin Arabia öppnar butik i Göteborg.

Moomin Arabia öppnar sin första butik i Göteborg

Uthyrning Den 25 april öppnar Moomin Arabia en butik för Muminprodukter hos Vasakronan på Vallgatan 22 i Göteborg. Butiken blir den första i Göteborg och tredje i Sverige.


Sven Stork.

Castellum hyr ut 2 800 kvadratmeter i Bromma

Uthyrning Castellum har tecknat tre nya hyresavtal i Bromma om sammanlagt 2 800 kvadratmeter med Tikkurila Sverige AB, Sängfabriken Mati AB och Svenska Lumon AB.


Flygfoto över Sollentuna.

Fastpartner har tecknat ett hyresavtal med Primulator

Uthyrning Fastpartner har tecknat ett 8-årigt hyresavtal med Primulator AB avseende 1 285 kvadratmeter i fastigheten Ringpärmen 5, Sollentuna. Fastigheten ligger i anslutning till E4:an och trafikplats Bredden och erbjuder ljusa och tillgängliga lokaler med stora parkeringsytor.


Kista Forum.

Nordika förlänger och tecknar nytt avtal i Kista

Uthyrning Nordika förlänger hyresavtal med Internationella Engelska Skolan och hyr ut cirka 1 800 kvadratmeter i Kista Forum.


Gränbystadens entré.

Atrium Ljungberg gör ny uthyrning i Gränbystaden

Uthyrning I Gränbystaden i Uppsala etablerar nya butiker och restauranger sig. Fastighetsägaren, Atrium Ljungberg, har tecknat nya hyresavtal och under våren slår dörrarna upp till ett antal nya butikskoncept.


Wihlborgs fastighet Sufflören 4 i Hyllie.

Wihlborgs tecknar åttaårigt avtal i Hyllie

Uthyrning Wihlborgs har tecknat ett åttaårigt avtal med Region Skåne som samlokaliserar Hjälpmedelsverksamheten till fastigheten Sufflören 4 i Hyllie. Fastigheten, som förvärvades för ett drygt år sedan med hög vakans, är därmed fullt uthyrd.


Fastigheten Årsta 76:2 i Fyrislund, Uppsala.

Fastpartner hyr ut 1 363 kvadratmeter till BM System i Uppsala

Uthyrning Fastpartner har tecknat ett 7-årigt hyresavtal med BM System avseende 1 363 kvadratmeter i fastigheten Årsta 76:2 i Fyrislund, Uppsala. I fastigheten hyr Uppsala Kommun, Securitas, Kriminalvården, Samhall och Svensk Direktreklam lokaler.


Villa Boulevard.

Hemsö tecknar hyresavtal med Kristianstads kommun

Uthyrning Hemsö och Kristianstads kommun har ingått ett 13-årigt hyresavtal om 3 900 kvadratmeter för äldreboendet Villa Boulevard i Kristianstad.


Placerum Kapitalförvaltning öppnar kontor på Storgatan i Luleå.

Placerum Kapitalförvaltning etablerar sig i Luleå

Uthyrning Som ett led i expansionen längs Norrlandskusten öppnar nu Umeåföretaget Placerum Kapitalförvaltning kontor hos Galären i Luleå.


Eko Stormarknad öppnar hos Eurocommercial i Växjö

Uthyrning Nu står det klart att Eko Stormarknad öppnar i Växjö. Granne med Grand Samarkand kommer Eko Stormarknad öppna ytterligare en av sina lågprisbutiker.


Amex lounge 3, Arlanda.

American Express nya lounge på Arlanda störst i Norden

Uthyrning Den 4 april öppnar American Express sin nya lounge på Arlanda flygplats i Stockholm, belägen i Terminal 5 mellan gate E och F. Med sina nära 700 kvadratmeter är den nya loungen dubbelt så stor som den tidigare, vilket dessutom gör den till den största loungen som American Express hittills har haft i Norden.


Tor Borg, analyschef på Citymark Analys.

Kontorsvakanserna i Stockholm nu över finanskrisnivåer

Stockholm Omsättningen på hyresmarknaden för kontorslokaler i Stockholm har dämpats det senaste året och nettouthyrningen i kvadratmeter har varit negativ. Vakansgraderna har ökat i snabbare takt under vintern och våren, enligt Citymark Analys senaste kartläggning, och nått nya toppnoteringar i en del områden.


Liljeholmstorgets Galleria.

Nyöppningar i Liljeholmstorget Galleria

Uthyrning Liljeholmstorget Galleria växer och breddar utbudet med två nya butiker. Under våren kommer gallerian att få tillskott av en smyckeskedja och en väskbutik.


Ingelsta handelsområde i Norrköping.

Svenska Handelsfastigheter tecknar avtal i Västerås och Norrköping

Uthyrning Svenska Handelsfastigheter har tecknat två femåriga hyresavtal med Candy World i Västerås respektive Norrköping. Avtalen avser en sammanlagd butiksyta om drygt 1 800 kvadratmeter, varav drygt 1 000 kvadratmeter utgörs av Västeråsbutiken. Butiksöppningarna är planerade till december i Västerås respektive oktober i Norrköping.


Pressbyrån öppnar i Heimstadens Kronprinsen.

Pressbyrån till Heimstadens Kronprinsen

Uthyrning Heimstaden har knutit till sig ännu en attraktiv kommersiell hyresgäst till Kronprinsens stadsdelscentra. Pressbyrån flyttar under våren in i sin nya lokal längs med Regementsgatan, och blir med det den 33:e butiken i stadsdelscentrat.


Life City.

Tyskt bolag flyttar in i Life City

Uthyrning Atrium Ljungberg har tecknat hyresavtal med det tyska mätteknikbolaget Vega. Avtalet omfattar cirka 700 kvadratmeter moderna kontor i Life City i Hagastaden.


Handelsbanken lämnar kontoret på Första Långgatan för Stuveriet i Nya Masthuggskajen.

Storbanken lämnar vakans hos jätte när kontor flyttar

Uthyrning Omlokaliserar till nya utvecklingsområdet – lämnar vakans hos noterade jätten.


Grönstedtska palatset, beläget på Sankt Eriksgatan 119-121/Dalagatan 100.

Ny hyresgäst i Grönstedtska Palatset

Uthyrning Novier har hyrt ut 433 kvadratmeter till Laweka-gruppen som öppnar upp det italienska restaurangkonceptet Chicce i Grönstedtska Palatset på Sankt Eriksgatan 121 i Stockholm, senare i år.