Image
Majoriteten av huvudkontoren ligger i Stockholm. Bara ett av dem har kontor i Skåne.

Här har Sveriges 30 största börsbolag sina huvudkontor

Lista I Sverige har vi såväl internationella storbolag som stora svenska bolag som dominerar toppen av den svenska börsen. Här presenterar Fastighetssverige en lista över var de har sina kontor och vilka fastighetsägare de hyr av.


Uppsala från ovan.

Tranviks Udde tecknar 20-årigt hyresavtal med Thermo Fisher i Uppsala

Uthyrning Tranviks Udde Fastigheter meddelar att de har tecknat ett 20-årigt långt hyresavtal med Thermo Fisher, ett ledande företag inom vetenskap och laboratorieutrustning, för uppförandet av en toppmodern lager- och produktionsfastighet på 9 000 kvadratmeter i Östra Fyrislund, Uppsala.


Peab anlitar Colliers för uthyrning av 12 000 kvadratmeter kontor.

Peab anlitar Colliers för uthyrning av 12 000 kvadratmeter kontor

Uthyrning Colliers får uthyrningsuppdrag av Peab för kontorsprojektet Gamlestads Smedja i Göteborg. Colliers uppdrag innefattar en helhetslösning från konceptutveckling till projektuthyrning.


Nordic PM flyttar sitt huvudkontor.

Nordic PM tecknar avtal i Atrium Ljungbergs Sickla

Uthyrning Atrium Ljungberg har tecknat hyresavtal med fastighetskonsulten Nordic PM om nytt huvudkontor i Sickla. Avtalet omfattar närmare 500 kvadratmeter med inflyttning i mitten av december.


Parkster flyttar in på 900 kvadratmeter i fastigheten Apotekaren 12 på Lilla Fiskaregatan 2 i Lund.

Stena Fastigheter hyr ut till Parkster

Uthyrning Lundabolaget Parkster har tecknat hyresavtal med Stena Fastigheter på Apotekaren 12 i centrala Lund om cirka 900 kvadratmeter. Avtalet tecknades i juli men lokalerna ska anpassas för den nya verksamheten och Parkster beräknas flytta in under Q2 2024.


Täby Park.

Titania tecknar hyresavtal i Täby Park

Uthyrning Titania har tecknat ett 10-årigt avtal med Caliente Tapas Bar för att öppna en ny restaurang i Titanias projekt Täby Boulevard i Täby Park.


Kontorsprojektet 28&7 beskrivs som en modern kontorsbyggnad om totalt 12 våningar belägen i hörnet av 7th Avenue och 28th Street i Chelsea på Manhattan.

En tredjedel uthyrt i Corems NYC-kontor

Uthyrning Corem har tecknat hyreskontrakt med 1 RoundTable Partners avseende cirka 380 kvadratmeter i projektfastigheten 28&7 i New York. Hyresgästen, ett investmentbolag, kommer att flytta in under det andra kvartalet 2024 och hyrestiden är fem år.


Sehlhall bygger seniorkvarter i Täby.

Sehlhall landar två hyresavtal

Uthyrning Sehlhalls koncept för seniorkvarter har inspirerats av uppmärksammade internationella framgångar som saknar motstycke i Sverige. World Alzheimer Report kallar konceptet med så kallade demensbyar för ett paradigmskifte. Nu blir Täby först i landet med ett motsvarande upplägg.


Kolmilan 1 i Nydala, Vetlanda.

Emilshus tecknar nytt och förlänger i Vetlanda

Uthyrning Emilshus har tecknat ett nytt hyresavtal med Clas Ohlson avseende butikslokaler i fastigheten Kolmilan 1, Vetlanda, samt förlängt hyresavtal med Jysk och Intersport i samma fastighet. Totalt årligt hyresvärde för de tre hyresavtalen uppgår till cirka 3,2 miljoner kronor, genomsnittlig avtalslängd är cirka 9 år och ytan totalt 3 700 kvadratmeter.


Pembroke tar in nytt restaurangkoncept i Mästerhuset.

Pembroke tar in nytt restaurangkoncept i Mästerhuset

Uthyrning Kvarteret vid Mäster Samuelsgatan och Regeringsgatan stärks ytterligare som en matdestination när MESS, ett nytt restaurangkoncept på 1 250 kvadratmeter, öppnar portarna om cirka fem månader. Kända restauratörer kommer att husera i lokaler designade av några av de mest välkända arkitektkontoren.


Västerås Galleria.

Två nya uthyrningar för Corem i Gallerian i Västerås

Uthyrning Corem har skrivit kontrakt med Aspia och Knightec som hyresgäster i den nyrenoverade Gallerian i Västerås.


Michael Moschewitz, vd för Genova.

Genova hyr ut närmare 5 000 kvadratmeter

Uthyrning Genova har tecknat ett 15-årigt hyresavtal i fastigheten Söderhällby 1:9 i Uppsala om cirka 5 000 kvadratmeter med ett årligt hyresvärde om cirka nio miljoner kronor. Hyresavtalet är tecknat med Altris AB som är en ledande svensk utvecklare av natrium-jonbatterier.


Norra Centralgatan i centrala Gävle.

Diös hyr ut till statligt finskt bolag

Uthyrning I oktober välkomnar fastighetsägaren Diös VR Sverige till moderna kontorslokaler på Norra Centralgatan i centrala Gävle. Kontorets strategiska placering, endast ett stenkast från Centralstationen, möjliggör en smidig och effektiv drift för VR Sverige som under kommande tioårsperiod är upphandlade att trafikera Tåg i Bergslagen.


Thomas Beyerle, analyschef på Catella Group.

The Empire Strikes Back – och andra Catella-observationer från kontorsmarknaden

Uthyrning Den flexibla arbetsplatsen var den nya trenden som uppstod ur pandemin. Kontor som endast i ringa grad hade anpassat sig till den digitala transformationen tvingades bryta ny mark. Särskilt i delar av Europa, där pandemirestriktionerna var strikta. Nu, med instabiliteten i inflationen och högre kostnader, kommer kravet på anställda att återvända till kontoret att öka, konstaterar Thomas Beyerle, analyschef på Catella Group.


Spendrups hyr ut 9 400 kvadratmeter till Best Transport

Uthyrning Best Transport har tecknat hyresavtal med Spendrups (Kettinki AB) avseende 9 400 kvadratmeter lager/logistik i Vårby, i sydvästra Stockholm.


Stora Gatan i Sigtuna.

Corem säljer tre fastigheter i Sigtuna för 115 miljoner kronor

Uthyrning Kontors- och lagerfastigheterna som avyttras har en sammanlagd yta på 8 900 kvadratmeter och är i dagsläget uthyrda till 95 procent.


Bistro Bangatan tar plats i Wallenstams lokaler.

Bistro ny hyresgäst i Wallenstams Vita Björn

Uthyrning På Wallenstams fastighet Bangatan 21 öppnar nu Bistro Bangatan. Tidigare var lokalen i många år hem åt den indiska restaurangen Tandoor.


Gullfoss 3 i Kista.

Corem och Bahnhof tecknar tioårigt avtal i Kista

Uthyrning Corem har tecknat ett tioårigt hyresavtal med internet- och bredbandsleverantören Bahnhof avseende ett 1 565 kvadratmeter stort datacenter i fastigheten Gullfoss 3 i Kista, Stockholm Norra.


Louise Schaldermose.

Louise Schaldermose ny ansvarig för uthyrning på Heimstaden

Bolag Fastighetsbolaget Heimstaden berättar i ett pressmeddelande att man har tillsatt Louise Schaldermose som ny chef för uthyrning. I Heimstaden kommer hon att vara hyresansvarig för bolagets samtliga regioner.


I en ny undersökning som Novus gjort på uppdrag av arkitektbyrån White så kan sex av tio tänka sig att inte jobba i stadskärnorna.

Nya undersökningen från White: Sex av tio tycker det är oviktigt med central arbetsplats

Uthyrning Pandemin och distansarbete har satt sina spår hos kontorsarbetarna. För en majoritet är det idag ganska oviktigt att arbeta mitt i stan, men fyra av tio föredrar fortfarande ett centralt läge. Främsta anledningen till att vilja jobba i centrum är att kunna uträtta ärenden i anslutning till jobbet. Det visar en Novus-undersökning som White Arkitekter låtit göra.