Image

8 000 kvadratmeter uthyrt i Fatburen

Uthyrning Under 2013 hyrdes det ut mer än 8 000 kvadratmeter i Fatburen på Södermalm i Stockholm.
Publicerad den 30 Januari 2014
Fatburen. Bild: JLL
Fatburen.

Sedan utvecklingsarbetet i Fatburen påbörjades i mitten av förra året har det tillkommit flera nya hyresgäster, samtidigt som flera av de befintliga utökat sina lokaler i fastigheten. Nya hyresgäster som tillkom är Vårdguiden, Svanen och Projektel, som tillsammans tagit mer än 4 000 kvadratmeter i anspråk. Flera existerande hyresgäster har också tecknat nya avtal för att även i fortsättningen stanna i Fatburen. Sammantaget har mer än en fjärdedel av kontorsytorna nu hyrts ut.

– 2013 har varit ett väldigt starkt år för oss. De stora ytor som friställdes i samband med att Apoteket och Skatteverket flyttade i slutet av året har börjat fyllas, det är tydligt att det utvecklingsarbete vi nu har möjlighet att göra är tilltalande för många som söker nya kontorslokaler, säger Håkan Larsson, Crown Nordic Management.

– Med mer än 8 000 nytecknade eller förlängda kvadratmeter i Fatburen är det oerhört roligt att summera året som gått. Vi är mycket glada över det intresse som finns för fastigheten, vilket den snabba uthyrningstakten vittnar om, säger Karl-Henrik Lenneryd, Jones Lang Lasalle.

Utvecklingsarbetet av Fatburen (Fatburssjön 10) med adress Södermalmsallén och Magnus Ladulåsgatan på Södermalm i Stockholm beräknas vara klart i slutet av 2014.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Teknologi måste tjäna ett syfte om Omid Noghabai ska satsa

Bolag Han har grundat flertalet bolag inom fastighetsbranschen och enligt honom själv vill han modernisera branschen från grunden. Samtidigt är Omid Noghabai tydlig med hur han ser på digitaliseringsarbetet: – Det ska vara koncept som gör att man som fastighetsägare faktiskt sparar pengar. Då kommer jag att investera i det.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige