Image

De får uthyrningsuppdraget för Fatburen

Uthyrning Jones Lang Lasalle har fått i uppdrag att hyra ut 28 000 kvadratmeter i fastigheten Fatburssjön 9 (Fatburen) på Södermalmsallén på Södermalm i Stockholm.
Publicerad den 20 Juni 2012

Fastigheten Fatburen intill Medborgarplatsen har en total uthyrningsbar yta om cirka 48 000 kvadratmeter, varav Skatteverket hyr cirka 28 000 kvadratmeter som de avser att lämna under december 2013.

- Vi är självklart stolta över att få arbeta med ett av Södermalms bästa kontorshus. Det är ett stort uppdrag och passar väl in i vår uppdragsportfölj. Jag är övertygad om att det kommer blir ett mycket spännande och lyckosamt projekt, säger Robert Bolmgren, chef Office & Industrial Leasing på Jones Lang Lasalle.

- I våra kontakter med potentiella hyresgäster ser vi en efterfrågan på större sammanhängande ytor med bra kommunikationslägen. Med den här storleken som nu blir tillgänglig kommer det finnas stora valmöjligheter att hitta kontorslösningar med effektiva ytor, kommenterar Karl Henrik Lenneryd och Sara Olsson på Jones Lang Lasalle.

- Vi ser fram emot att få jobba nära tillsammans med Jones Lang LaSalle och vi känner en stor trygghet i deras arbetsmodell och process, säger Håkan Larsson på Crown Nordic Management som är asset manager för fastigheten.

Irländska Vico Capital ägde tidigare fastigheten, men Aareal Bank ska ha köpt den för en krona vid en omdiskuterad auktion. Vico har sedan drivit en process mot Aareal.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

JLL på Branschguiden

JLL är ett ledande tjänsteföretag med inriktning på fastigheter och investeringar. Vi strävar efter ett visionärt tänkande inom fastighetsområdet som skapar lönsamma möjligheter och platser där människor kan förverkliga sina ambitioner. På så sätt bidrar vi till en bättre framtid för våra kunder, våra medarbetare och för samhället där vi verkar. Med verksamhet i över 80 länder och 94 000 medarbetare, rankas vi bland världens 500 största företag av tidningen Fortune. JLL är det registrerade varumärket för Jones Lang LaSalle Incorporated. I Sverige har vi kontor i ...

Läs mer om JLL på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Här är de hetaste rekryteringarna under Q3

Karriär En rad tunga poster i fastighetsbranschen har tillsatts under årets tredje kvartal. Fastighetssverige har tittat närmare på branschens hetaste Q3-rekryteringar.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige