Image
Holy Greens öppnar nytt i Stockholm.

Holy Greens flyttar in hos Ramsbury på Sergelgatan

Uthyrning Ramsbury hyr ut en lokal på Sergelgatan, Stockholm, till Holy Greens. Lokalen är på 311 kvadratmeter och salladsbaren öppnar under 2024. Det blir Holy Greens 29:e salladsbar.


MQ Market öppnar i Mörby Centrum i november.

MQ Market öppnar i Mörby Centrum

Uthyrning MQ Market slår upp portarna till ny butik i Mörby Centrum, som ägs av Skandia Fastigheter.


Ny hyresgäst tar plats i Ramsburys fastighet på Kungsgatan i Göteborg.

Ramsburys Herrnhutaren fyller sista ytan

Uthyrning Akuro hyr 504 kvadratmeter kontor på våningsplanet näst högst upp i Ramsburys nybyggnation. Detta var sista lediga ytan i fastigheten och med denna uthyrningen innebär det att fastigheten nu är fullt uthyrd.


Ny hyresgäst tar plats i Ramsburys fastighet på Kungsgatan i Göteborg.

Fjärde hemlig hyresgäst i Ramsburys projekt

Uthyrning Det är Croisette som nu meddelar att de varit delaktiga till att förse Ramsburys projektet i centrala Göteborg med sin fjärde hyresgäst. Med den än så länge hemliga hyresgästen så blir 90 procent uthyrt i kvarter Herrnhutaren, då 1 500 kvadratmeter ska fyllas med den nya hyresgästen.


Takvåningen i Ramsburys fastighet på Kungsgatan i Göteborg hyrs ut.

Croisette hyr ut takvåningen i Ramsburys projekt

Uthyrning Under 2020 påbörjades ombyggnationen av Kv. Herrnhutaren, fastigheten som sträcker sig från Kungsgatan över till Vallgatan. Byggnaden har rivits och uppförts på nytt, med fasaden mot Kungsgatan bevarad. Nu har första avtalet för kontorsytorna tecknats på Kungsgatan 55.


Croisette får uthyrningsuppdrag av Ramsbury.

Croisette skriver exklusivt uthyrningsavtal med Ramsbury för projekt på Kungsgatan

Uthyrning Ramsbury Property har tillsammans med Croisette ingått ett exklusivt avtal för uthyrningen av Kv Herrnhutaren – på Kungsgatan i centrala Göteborg. Projektet omfattar drygt 2 500 exklusiva kvadratmeter kontor fördelat på fyra våningsplan.


Håkan Larsson.

Allmännyttan: Hyreshöjningarna lägre än kostnadsökningarna

Bostäder Driftskostnaderna för de allmännyttiga bostadsbolagen har ökat med i genomsnitt 2,2 procent per år sedan 2015. Deras totala kostnader har ökat med i snitt 1,7 procent per år. Under samma period var den genomsnittliga hyreshöjningen enbart 1,2 procent. Bostadsbolagens kostnader ökar nu i snabb takt och om inte hyrorna höjs i samma takt kommer det leda till både sämre underhåll och mindre service till hyresgästerna, enligt Sveriges Allmännytta, vars marknadsrapport om hyresutvecklingen har presenterats.


CBRE får förvaltningsuppdrag i Malmö

Bolag CBRE har fått uppdraget att förvalta cirka 300 nyproducerade lägenheter, inklusive tillhörande garage, i Malmöområdet. I uppdraget ingår även förvaltning av en förskola.


Johan Dozzi blir ny vd och koncernchef för Tyréns

Bolag Johan Dozzi blir ny vd och koncernchef för Tyréns från 1 november. Han kommer närmast från Sweco och ersätter Ulrika Francke som efter tio år som vd tar plats i Tyréns styrelse.


Ulrika Francke lämnar vd-posten i Tyréns

Bolag Efter tio år som vd för samhällsbyggnadsföretaget Tyréns meddelar Ulrika Francke att hon väljer att kliva av rollen som vd. Hon kommer istället att ta en rådgivande roll i Tyréns. Rekrytering av ny vd har påbörjats.


Spelutvecklare hyr 11 500 kvadratmeter i Fatburen

Uthyrning Crown Nordic Management och Jones Lang Lasalle tecknar nytt ett avtal med spelutvecklaren EA/Dice om totalt 11 500 kvadratmeter i fastigheten Fatburen på Södermalm.


Fatburen.

Ny stor uthyrning i Fatburen

Uthyrning Mjukvaruföretaget Sungard lämnar 5 000 kvadratmeter i fastigheten Kungsbron i centrala Stockholm och flyttar in på 4 270 kvadratmeter i Fatburen på Södermalm.


Projektel flyttar till Fatburen

Uthyrning Crown Nordic Management och Jones Lang Lasalle hyr ut kontor i Fatburen på Södermalm till teknikkonsultföretaget Projektel.


Miljömärkning Sverige hyr 938 kvadratmeter i Fatburen

Uthyrning Crown Nordic Management och Jones Lang LaSalle hyr ut 938 kvadratmeter kontor i Fatburen till Miljömärkning Sverige AB, företaget med det övergripande ansvaret för miljömärkningen Svanen och EU Ecolabel i Sverige.


Vårdguiden hyr i Fatburen

Uthyrning Crown Nordic Management och Jones Lang Lasalle hyr ut 2 600 kvadratmeter kontor i Fatburen till Vårdguiden, Stockholms Läns Landsting.


Andra uthyrningen i Fatburen

Uthyrning Strax före jul blev Civilekonomerna klara som första hyresgäst i nya Fatburen. Nu har en ny hyresgäst tecknat ett kontrakt på 2 900 kvadratmeter.


Civilekonomerna först ut i nya Fatburen

Uthyrning Jones Lang Lasalle har tillsammans med Crown Nordic Management hyrt ut cirka 1 300 kvadratmeter kontor i Fatburen till Civilekonomerna. Därmed är fackförbundet först ut i nya Fatburen – inflyttningen är planerad till i juni 2013.


De får uthyrningsuppdraget för Fatburen

Uthyrning Crown Nordic Management, som förvaltar den omtalade fastigheten Fatburen på Södermalm, har gett en konsult uthyrningsuppdraget för Skatteverkets del av fastigheten - 28 000 kvadratmeter.