Image

Savills Sweden AB

Savills är en av världens ledande fastighetsrådgivare med 39 000 anställda och över 600 kontor i 70 länder runt om i världen. I Sverige tillhandahåller Savills bred expertis till både lokala och internationella kunder. Vi erbjuder rådgivning inom fastighetstransaktioner, värdering, analys, uthyrning, hyresgästrådgivning, fastighetsförvaltning, fastighetsservice samt projekt.

Läs mer på savills.se

Skrivet om Savills Sweden AB

Lena Sylvén, värderingschef på Savills, och Maryrose David, analyschef på Savills.

Savills analyschef: "Vi ser bara början på en positiv förändring"

Transaktioner Transaktionsrådgivaren Savills märker av en annorlunda transaktionsmarknad idag jämfört med för ett halvår sedan och bolagets analyschef Maryrose David tror att vändningen på marknaden är nära – om den inte redan är här. För Fastighetssverige berättar hon och Savills-kollegan Lena Sylvén mer om vad som stuckit ut hittills på marknaden, hur förutsättningarna ser ut framöver och vad effekterna blir när väl räntan börjar sänkas.


Sofia Tholerus.

Savills stärker sitt värderingsteam

Bolag Savills Sverige har anställt Sofia Tholerus som senior värderare. Sofia Tholerus tillträder sin nya tjänst direkt och med det markeras starten för Savills värderingsverksamhet i Malmö.


E4 Park Rosersberg.

Solpanelsgrossist expanderar till E4 Park Rosersberg

Uthyrning Verdion och Tritax Eurobox har säkrat solcellsplattformen Aprilice som hyresgäst i en del av E4 Park Rosersberg – bolagens nya logistiknav strax norr om Stockholm.


Uppsala från ovan.

Tranviks Udde tecknar 20-årigt hyresavtal med Thermo Fisher i Uppsala

Uthyrning Tranviks Udde Fastigheter meddelar att de har tecknat ett 20-årigt hyresavtal med Thermo Fisher, ett ledande företag inom vetenskap och laboratorieutrustning, för uppförandet av en toppmodern lager- och produktionsfastighet på 9 000 kvadratmeter i Östra Fyrislund, Uppsala.


Till vänster syns Dan Sandstedt, Head of Capital Markets på Newsec, i mitten Carolina Herling, Head of Investment på Savills och till höger Daniel Anderbring, Head of Capital Markets Sverige på JLL.

Rådgivartrion om nya transaktionsmarknaden: "Utmanande att stänga pågående affärer"

Bolag Idag avslutar Fastighetssverige kartläggningen där några av branschens största transaktionsrådgivare ger sin bild av hur de upplevt den historiskt svaga transaktionsmarknaden hittills under året. De berättar om de nya utmaningarna, möjligheterna och trenderna på marknaden. Idag har turen kommit till en trio rådgivare bestående av Newsec, JLL och Savills.


Savills nyanställer.

Savills utökar sitt värderingsteam – anställer fem

Bolag Savills har efter sommaren utökat sitt värderingsteam med fem nya värderare.


Maryrose David, analyschef på Savills.

"Utländska aktörer väntar på mer prisjusteringar"

Bolag Savills analyschef Maryrose David ser att de utländska investerarna i stor utsträckning fortfarande väntar på att det ska ske en ytterligare prisjustering på den svenska transaktionsmarknaden innan de ger sig in på allvar. Dessutom berättar hon om varför Sverige och Tyskland är de europeiska länder som drabbats mest av dramatiska tapp i transaktionsvolymer hittills i år.


Savills föreslår att CBD-gränserna i Göteborg ändras. Lisa Örn, Leasing Manager, Savills Göteborg, kommenterar förslaget för Fastighetssverige.

Savills: Så behöver CBD-gränsen i Göteborg ritas om

Bygg/Arkitektur Den rekordstora volymen nyproducerade kontorsytor i Göteborg innebär att CBD-gränserna behöver skrivas om och Savills föreslår därmed en ny gränskarta för CBD, det berättar rådgivaren för Fastighetssverige. Se de nya gränserna som föreslås och läs om varför Savills anser att ändringen behöver ske.


Savills analyschef Maryrose David redogör för nya fynd när det gäller Göteborgs kontorsmarknad och jämför hur den skiljer sig mot till exempel Stockholms.

Nya fynden – så sticker Göteborgs kontorsmarknad ut

Uthyrning I Savills senaste vakansmätning lyfts flera nya intressanta fynd fram om kontorsmarknaden i Göteborg. Fastighetssverige gör en djupdykning tillsammans med analyschefen Maryrose David och Savills kontorsexpert Lisa Örn.
* Stora skillnaden mot Stockholm
* Här ökar vakansnivåerna
* Ovanliga rabatter vid nya avtal


Malin Silversvala och Thomas Malmberg.

Ny duo ska leda Savills fastighetsförvaltning

Karriär Från och med juni 2023 kommer Thomas Malmberg att bli ny Head of Property Management för Savills Sweden och Malin Silversvala kommer att leda affärsutveckling i en ny roll i förvaltningsteamet, meddelar den internationella fastighetsrådgivaren.


Techbolag till Ambassadörs omgjorda lokal på Kungsgatan i Stockholm CBD.

Techbolag till Ambassadörs omgjorda lokal på Kungsgatan

Uthyrning Savills har varit rådgivare åt Folksam i uthyrningen av 877 kvadratmeter kontorsyta på Kungsgatan 18 i Stockholm till techbolaget Sitoo.


Sofiahusen på Södermalm

Ny hyresgäst i Slussgården

Uthyrning Savills är rådgivare åt Slussgården vid uthyrningen av projektet Sofiahusen på Södermalm och nu står det klart att Avaus förhyr del av plan 6 och hela plan 7 om totalt cirka 600 kvadratmeter.


Maryrose David, Savills analyschef

Savills listar frågorna branschen ska hålla koll på 2023

Lista Fastighetsbranschen likt övriga delar av världen står inför en omställning på grund av all osäkerhet som präglat innevarande decenniet. Pandemi, krig och hög inflation har haft en enorm inverkan på branschen och förväntas få ringar på vattnet de kommande åren. Vad innebär detta för fastighetsbranschen på kort sikt? Fastighetssverige tog hjälp av Savills analyschef Maryrose David för att lista vad som kan vara värt att hålla utkik efter under 2023.


Mitsubishi Electrics nordiska centrallager i Ånsta

Barings hyr ut drygt 23 00 kvadratmeter i Örebro

Uthyrning Barings, en av världens största investeringsförvaltare inom fastighetssektorn, har överenskommit med Mitsubishi Electric Europe om en uthyrning om 23 000 kvadratmeter logistikyta i Örebro.


Maryrose David, analyschef på Savills

Analyschefen: Välkommen till det dramatiska 20-talet

Ekonomi/Finansiering Maryrose David är analyschef på Savills och ger en bild av att hur riskerna ökar för fastighetsbolagen. På Fastighetssveriges event Lokalmarknadsdagen i Göteborg berättade hon att det 20-tal vi befinner oss i nu är att likna med situationen vi såg på 80-talet, även om spänningarna är något andra idag.


Jessica Gräsberg, Head of Agency på Savills.

Patrizia hyr ut till duo på Bryggargatan 4

Uthyrning Savills uthyrningsteam har varit rådgivare till Patrizia vid uthyrningen av 711 kvadratmeter kontor på Bryggargatan 4 i centrala Stockholm. Uthyrningen är fördelad på två kontorslokaler; 370 kvadratmeter som hyrs ut till Hays AB och 341 kvadratmeter till The We Select Company AB. Båda kontoren ligger på plan 4. Det finns idag ett vakant kontor om 102 kvadratmeter i markplan, i övrigt är fastigheten fullt uthyrd.


Hjulet är ett av programmen Warner Bros producerar.

Svenska Hus tecknar hyresavtal med Warner Bros

Uthyrning Nästa sommar flyttar Warner Bros sin TV-produktion i Göteborg till specialanpassade lokaler på Marieholmsgatan. Hyresavtalet med Svenska Hus är på tio år.
– Vi kände att Svenska Hus hade rätt engagemang för att hitta en kreativ och långsiktig lösning tillsammans med oss, säger Johan Idering, vd på Warner Bros. International Television Production Sverige.


Savills värderingsteam rekryterar kvartett

Bolag Savills fortsätter att växa och förstärker värderingsteamet ytterligare med fyra nya medarbetare.


Kevin Mofid, Head of Industrial Research, Savills.

Motvind och medvind inom logistik – experten spår tuff vinter

Bolag Kevin Mofid, Head of Logistics & Industrial Research på Savills, ser en jämnvikt inom logistiksegmentet just nu där finns en balans mellan motgångarna och medgångarna på marknaden. Han flaggar dock för att vintern kommer att bli tuff och att motvindarna kan öka i styrka. Under Fastighetssveriges event Stora Logistikdagen berättade han mer om utvecklingen på en europeisk nivå.


Stora Logistikdagen
Kevin Mofid, Head of Industrial Research, Savills.

Stora Logistikdagen: Internationella trender – vad är på väg till Sverige?

Stora Logistikdagen Den 15 september är det dags för årets mötesplats för alla som jobbar med lager- och logistikfastigheter. Under dagen får vi lyssna till en av världens ledande experter på området – Savills Head of Industrial research Kevin Mofid.


Robb Simpson och Viktor Pettersson.

Savills rekryterar två till Stockholmskontoret

Karriär Savills förstärker sitt Stockholmskontor med Robb Simpson och Viktor Pettersson.


Kristian Sundborn.

Savills stärker sitt industri- och logistikteam

Bolag Savills växer inom Industri & Logistik genom rekryteringen av Kristian Sundborn till Savills affärsområde Agency.


Matilda Haglund.

Savills växer inom hyresgästrådgivning – rekryterar Matilda Haglund

Bolag Savills har rekryterat Matilda Haglund till Savills Occupier Services-team. Matilda Haglund har mångårig erfarenhet inom hyresgästrådgivning från JLL i Sverige och i Storbritannien. Vidare har hon även arbetat i Australien.


Daniel Albrektson ansluter till Savills.

Daniel Albrektson ansluter till Savills

Bolag Savills har rekryterat Daniel Albrektson som Director. Han förstärker bolagets Investment-team och ansluter den 1 juni.


Fastigheten Drevet i Långeberga är nu fullt uthyrd.

Fullt uthyrt i Drevet i Långeberga

Uthyrning Castellums projekt i Långeberga består av två moderna byggnader för logistik, lager och lättare industri. Efterfrågan på moderna logistiklokaler i Helsingborg är stor och, med uthyrningen till Alex Andersen Ølund A/S är byggnaderna med namnet Drevet nu fullt uthyrt.


Savills får uppdrag av Barings gällande 30 000 kvadratmeter logistik i Örebro.

Savills får uppdrag av Barings gällande 30 000 kvadratmeter logistik

Uthyrning Barings har genom sitt bolag Broadgate Holding AB förvärvat mark i populära Pilängenområdet i Örebro. På tomten ska en logistikbyggnad uppföras om drygt 30 000 kvadratmeter. Lokalen kan delas upp till fyra hyresgäster.


Magnus Pettersson.

Savills tecknar uthyrningsuppdrag med Bockasjö

Uthyrning Savills har tecknat exklusiva avtal med Bockasjö gällande uthyrning av logistikfastigheter i Rosersberg och Eskilstuna logistikpark.


Logistic Contractor utvecklar och bygger logistikanläggning i Örebro.

Logistic Contractor utvecklar och bygger logistikanläggning i Örebro

Uthyrning Logistic Contractor har fått i uppdrag att utveckla och bygga en logistikanläggning på 9 000 kvadratmeter i Örebro åt en större global aktör som i nuläget inte kan namnges. Ett tolvårigt hyresavtal har tecknats med företaget med en basårshyra på 5,9 miljoner kronor.


Stockholm.

Savills får uthyrningsuppdrag av Slussgården

Uthyrning Savills får uthyrningsuppdraget av Slussgården att totalt hyra ut 14 500 kvadratmeter kommersiell yta på Renstiernas gata 12 och Tjärhovsgatan 21 på Södermalm. Slussgården påbörjade arbetet med ny- och tillbyggnation av kvarteret i fjol och projektet går under namnet Sofiahusen.


Continental/Merlett hyr i Ingared.

Continental/Merlett hyr 3 000 kvadratmeter i Ingared

Uthyrning Den globala koncernen Continental har förvärvat Merlett, som är ett marknadsledande bolag med försäljning av plastslang vilket nu utökas med gummislang av olika slag. Merlett som har haft sin svenska verksamhet förlagd till Gråbo industriområde har efter förvärvet sökt efter större och mer ändamålsenliga lokaler. Lösningen för Merlett blev till slut en nybyggd lokal i Ingared.


Rikard Lindkvist.

Savills får nytt uthyrningsuppdrag av Barings

Uthyrning Barings fortsätter samarbetet med Savills avseende uthyrning av cirka 34 000 kvadratmeter toppmodern logistik i Göteborgs hamn.


Barings hyr ut nyproduktion i Göteborg till PM Flex.

Barings hyr ut 32 000 kvadratmeter logistik

Uthyrning Barings har kommit överens om två uthyrningar om sammanlagt 32 000 kvadratmeter logistikyta i Helsingborg och Göteborg.


Stockholm.

Cityfast hyr ut till Sydkoreanska kulturcentret

Uthyrning Savills har varit rådgivare till Cityfast vid uthyrningen av 1 660 kvadratmeter kontor på Kungsholmsgatan 23 i Stockholm.


Stockholm.

Teoge hyr ut tre kontorsplan

Uthyrning Savills har varit rådgivare till Teoge och Gillesvik Fastigheter vid uthyrningen av tre kontorsplan i fastigheten på Kungsgatan 71. De nya hyresgästerna är Borevision, Alla BRF samt Boulder.


Savills har hyrt ut det sista våningsplanet på Sveavägen 98 till Vårdbemanning Sverige.

Vårdbemanning tar sista våningsplanet på Sveavägen 98

Uthyrning Federativs Förlagshus har nu hyrt ut sista våningsplanet i sin fastighet på Sveavägen 98 i Stockholm till Vårdbemanning Sverige. Fastigheten är nu fullt uthyrd.


Maryrose David, analyschef på Savills.

Trots oroliga tider – nytt starkt år väntar svenska utlandsinvesteringar

Bolag Maryrose David, analyschef på Savills, berättar för Fastighetssverige hur Rysslands invasion av Ukraina kan komma att påverka ekonomin och den europeiska fastighetsinvesteringsaktiviteten under 2022. Dessutom berättar hon om utsikterna för svenska cross boarder-investeringar efter ett rekordartat 2021 där Sverige investerade näst mest i utlandet efter USA.


Savills utser CTO

Bolag Savills befordrar Lars Andersson till CTO i sin fortsatta digitala satsning.


Maryrose David.

Analyschefen: De privata aktörerna kommer fortsätta driva segmentet framåt

Bolag Samhällsfastigheter har på senare år blivit allt mer självklart som eget segment på fastighetsmarknaden och intresset har vuxit explosionsartat – de långa avtalen med vanligtvis stabila motparter ses som säkra investeringar. Maryrose David, analyschef på Savills Sverige, berättar hur trenderna ser ut inom segmentet just nu och varför den säkra tillväxten lär fortsätta inom branschens tredje största segment.


Niklas Samuelsson, vd för Savills som var rådgivare när AMF sålde tre fastigheter, bland andra Adonis 16, till KPA Pension.

"Brett spektrum av potentiella köpare"

Transaktioner Savills om AMF-affären och den stockholmska kontorsmarknaden.


Folksam köper tre fastigheter i centrala Stockholm av AMF.

Folksamgruppen köper för 2,14 miljarder av AMF i centrala Stockholm

Transaktioner Folksamgruppen köper, genom dotterbolaget KPA Pension tre fastigheter i centrala Stockholm av AMF. Köpeskillingen för sammanlagt drygt 14 000 kvadratmeter är cirka 2 140 miljoner kronor.


Fastighetsmarknadsdagen Östergötland
Maria Wallin Fredholm, Maryrose David, Malin Thunborg och Kent Persson medverkar alla på Branschens mötesplats i Östergötland den 26 januari.

Fastighetsmarknadsdagen Östergötland: Analyserna som ger dig försprång 2022

Fastighetsmarknadsdagen Östergötland Den 26 januari är det dags för 2022 års första branschmöte – Fastighetsmarknadsdagen Östergötland i Värmekyrkan i Norrköping. Det är här du skaffar dig försprång in i 2022 samtidigt som du träffar branschkollegorna.


Niklas Zuckerman, vd för Logistea.

Zuckerman tar tyglarna i Logistea: "Ska hålla högt affärstempo"

Bolag Niklas Zuckerman har nyligen tillträtt som vd för snabbväxande Logistea (tidigare Odd Molly) och nu är siktet inställt på att vinna mer mark inom det expansiva lager- och logistiksegmentet. För Fastighetssverige berättar han om ambitionerna i sin nya roll, hur han upplever steget från Savills till ett noterat bolag och varför långsiktighet är styrkan som ska få Logistea att sticka ut i konkurrensen.


Fredrik Carlman.

Savills rekryterar ny Head of Occupier Services

Bolag Savills fortsätter sin satsning på hyresgästrådgivning och rekryterar Fredrik Carlman som Head of Occupier Services.


Niklas Zuckerman och Anders Nordvall.

Logisteas nya ledarduo har tillträtt

Karriär Logistea har som tidigare kommunicerat rekryterat Niklas Zuckerman som ny vd och Anders Nordvall som vice vd och transaktionschef. Båda har gedigen transaktionsbakgrund från fastighetsbranschen och kommer närmast från Savills. Båda tillträder sina tjänster idag.


Sofia Lothsson.

Savills rekryterar Sofia Lothsson

Bolag Savills Agency adderar senior kraft till uthyrningsteamet med Sofia Lothsson.


Skanska säljer till Barings.

De vinner uthyrningsuppdrag för Barings nya logistikportfölj

Uthyrning Savills och JLL vinner uthyrningsuppdrag för Barings nyinförskaffade logistikportfölj.


Lena Sylvén och Marcus Kindbom tar över ledningen av Savills värderingsteam.

Ny ledarduo till Savills värderingsteam

Karriär Lena Sylvén och Marcus Kindbom tar över ledningen av Savills värderingsteam efter Karin Zakariasson som efter elva år valt att lämna stafettpinnen vidare och fortsätter i bolaget som senior rådgivare.


Niklas Samuelsson, vd Savills Sverige.

Så ska Savills utveckla transaktionsteamet när nyckelduon lämnar

Karriär Carolina Herling blir ny chef för Savills transaktionsrådgivning när Niklas Zuckerman lämnar för att bli vd för Odd Molly. Samtidigt lämnar också Anders Nordvall sin roll på fastighetsjätten. Niklas Samulesson, vd för Savills Sverige, berättar för Fastighetssverige vad det här betyder för de fortsatta affärerna.


Carolina Herling.

Hon tar över efter Zuckerman på Savills

Karriär Savills har befordrat Carolina Herling till Head of Investment. Carolina Herling tar över efter Niklas Zuckerman.


Kevin Mofid, Head of Industrial Research, Savills.

Stora boomen – kan behövas ytterligare 26 miljoner kvadratmeter lageryta

Bygg/Arkitektur Storbritannien ligger några år före Sverige när det kommer till utvecklingen av bland annat e-handel och därmed logistikfastighetsmarknaden. En av världens kunnigaste analytiker är Kevin Mofid, Head of Logistics & Industrial Research på Savills, och under Fastighetssveriges event Stora Logistikdagen delade han med sig av sin bild av utvecklingen.


Niklas Zuckerman tror att trenden med stor svensk aktivitet ute i Europa kan fortsätta. Obs. Bilden är ett montage.

Rekordnotering för svenska utlandsköp: "Finns nya outforskade marknader"

Transaktioner Den svenska fastighetsmarknaden är glödhet – men det är inte bara innan för landets gränser som de svenska spenderarbyxorna är på. Under första halvåret 2021 var de svenska utlandsinvesteringar tredje högst i Europa. Niklas Zuckerman, transaktionschef på Savills, berättar för Fastighetssverige om trenden, utvecklingen och vilka europeiska länder som kommer attraktiva för investeringar framöver.


Karin Zakariasson har varit chef för värderingsavdelningen på Savills sedan 2010.

Savills: "Stort intresse för Sverige som marknad"

Bolag Karin Zakariasson, värderingschef på Savills, berättar för Fastighetssverige om varför de behövt utöka sitt värderingsteam med sex personer och hur värderingsmarknaden ser ut idag.


Maryrose David.

"Analyserna ska resultera i nya affärer med nya konstellationer"

Bolag Savills fortsätter stärka sitt team med Maryrose David som ny analyschef. För Fastighetssverige berättar hon vad som lockade henne till Savills och hur bolaget ska lyftas med analysarbetet samt hur läget är på svenska fastighetsmarknaden.


Savills anställer ny analyschef

Bolag Savills har rekryterat Maryrose David som Head of Research.


Savills utökar sitt värderingsteam med sex nya medarbetare.

Savills rekryterar från Croisette och Colliers

Bolag Sex nya värderare har rekryterats till kontoren i Göteborg och Stockholm.


Dario Petrovic.

Savills växer inom hyresgästrådgivning

Bolag Savills fortsätter sin satsning på hyresgästrådgivning och utökar sitt team med Dario Petrovic.


Fredrik Palmgren.

Savills rekryterar ny Head of Building and Project Consultancy

Bolag Fredrik Palmgren blir Savills nya Head of Building and Project Consultancy.


Niklas Samuelsson.

Savills: Stockholm är tolfte starkast i världen

Bolag Stockholm placerar sig på tolfteplats på lista över världens 500 starkaste storstäder.


Europa Capital och Ailon utvecklar seniorboendeprojekt i danska Helsingör.

Europa Capital och Ailon köper i Danmark

Transaktioner Genom ett JV köper Europa Capital och Ailon en sjukhusbyggnad i Helsingör för 45 miljoner euro. Byggnaden ska omvandlas till seniorboende.


Magnus Pettersson.

Går från CBRE till Savills i Göteborg

Karriär Savills har rekryterat Magnus Pettersson till sitt team inom affärsområdet Agency.


Vectura renodlar – säljer Grand Hôtel för 3,6 miljarder kronor

Transaktioner Avyttringen sker i samband med att Vecturas ägarbolag Patricia Industries, som är en del av Investor AB, ingått avtal om att sälja Grand Group och fastigheten Grand Hôtel till FAM AB.


Convendum hyr ett helt hus på Odenplan.

Convendum hyr ett eget hus på Odenplan

Uthyrning Fastighetsägaren Adlern Nedo Fastighets AB har med Savills som rådgivare tecknat ett avtal med Convendum som hyr ett eget hus om 3 680 kvadratmeter på Odenplan.


Mathias Grahn.

Savills förstärker i Göteborg

Bolag Savills förstärker uthyrningsteamet i Göteborg med Mathias Grahn som Senior Leasing Advisor.


Stockholm.

Mitsubishi och Europa Capital köper kontor i Stockholm CBD

Transaktioner Mitsubishi Estate London, rådgivet av Europa Capital, har förvärvat en cirka 7 000 kvadratmeter stor kontorsbyggnad i Stockholms CBD från AFA.


Jessica Gräsberg.

Så här går uthyrningen för Savills

Bolag Experten Jessica Gräsberg, Head of Agency på Savills, analyserar marknaden för Fastighetssverige. Så här många affärer har de i pipeline och så här ser hyresnivåerna ut.


DWS köper Elgigantens distributions anläggning i Jönköping.

DWS slår till igen – gör ny miljardaffär i Sverige

Transaktioner Tyska DWS fortsätter göra tunga logistikaffärer i Sverige. Efter att nyligen ha köpt Coops jättelager i Eskilstuna fortsätter man och köper nu Elgigantens distributionsanläggning i Jönköping av Savills IM för cirka 1,45 miljarder kronor.


Thomas Jalde.

Thomas Jalde till Savills

Karriär Savills förstärker affärsområdet Occupier Services med Thomas Jalde som närmast kommer från en tjänst som director inom Corporate Solutions på Colliers International.


Jessica Gräsberg.

Så här går uthyrningen för Savills

Bolag Savills har varit rådgivare åt Vasakronan vid uthyrningen till Polisförbundet som har tecknat ett avtal på 840 kvadratmeter i Solna Access. Jessica Gräsberg, Head of Agency vid Savills, berättar för Fastighetssverige hur marknadsläget ser ut nu. De här delarna är starkast och det här arbetar de med.


Slättö säljer för 1,1 miljarder kronor i Hyllie.

Patrizia miljardköper av Slättö

Transaktioner Slättö har tecknat avtal avseende försäljning av 427 lägenheter i Hyllie, Malmö. Säljare är fonden Slättö Value Add I AB och köpare är en fond managerad av Patrizia. Beståndet är under uppförande och Patrizia tillträder vid färdigställande, som beräknas ske under det fjärde kvartalet 2021. Underliggande fastighetsvärde uppgår till cirka 1,1 miljarder kronor.


Logisteas enda fastighet, DSV:s terminal i Landskrona.

Logistea närmar sig försäljning – tecknar villkorat avtal med Blackstone

Transaktioner Logistea har ingått villkorat avtal om att avyttra samtliga aktier i sitt fastighetsägande dotterbolag Logistea PropCo AB till dotterbolag till fastighetsfond förvaltad av Blackstone. Köpeskillingen för aktierna baseras på ett överenskommet värde på fastigheten om 841 miljoner kronor.

Avtalet är bland annat villkorat av godkännande vid extra bolagsstämma i Logistea den 23 oktober 2020. Styrelsen rekommenderar enhälligt aktieägarna att godkänna transaktionen.


Peter Wiman.

Analyschefen: "Marknaden ligger i linje med normen"

Lokalmarknadsdagen Peter Wiman, analyschef på Savills, ser att fastighetsmarknaden stabiliserats efter den inledande pandemi-turbulensen. Hittills i år har det gjorts affärer för 135 miljarder kronor vilket är i linje med ett normalår. På Lokalmarknadsdagen berättade han mer om hur de olika segmenten påverkats och utvecklats under krisen och hur framtidsutsikterna ser ut.


Savills tror att efterfrågan på bostadsfastigheter kommer att öka ännu mer.

Savills: Efterfrågan på bostadsfastigheter bedöms öka

Bostäder Enligt Savills bedöms efterfrågan på hyresbostäder öka när investerare söker stabila kassaflöden på grund av den pågående Covid-19-pandemin.


Niklas Zuckerman.

Niklas Zuckerman: "Tyskarna är tillbaka igen"

Bolag Savills ser en god efterfrågan på svenska fastigheter med säkra kassaflöden. Niklas Zuckerman, Head of Investment på Savills, avslöjar för Fastighetssverige att de nu arbetar med flera saker som förhoppningsvis kan bli affärer den närmaste tiden. Dessutom är de oväntat optimistiska till ett tidigare problemområde: "Brist på kontorsfastigheter".


Prologis utveckla 6 250 kvadratmeter padelhall.

Prologis utvecklar stort padelcenter i Upplands Väsby

Uthyrning Prologis har tecknat avtal med Ultimate Padel för att utveckla ett av Sveriges största padelcenter i Upplands Väsby. 6 250 kvadratmeter omvandlas nu till ett toppmodernt center med 18 inomhusbanor och ytterligare 4-6 planerade utomhus. Ultimate Padel tänker även starta ungdoms- och tävlingsverksamhet i centret som ska anpassas för tävlingsspel ända upp till VM-nivå. Öppning av centret sker i oktober 2020.


Logisteas enda fastighet, DSV:s terminal i Landskrona.

Logistea tecknar avsiktsförklaring – säljer för 841 miljoner

Transaktioner Logistea ingår en avsiktsförklaring med fastighetsfonder förvaltade av Blackstone om en potentiell avyttring av bolagets enda fastighet till ett fastighetsvärde om cirka 841 miljoner kronor.


Peter Wiman.

Savills ser en fragmenterad fastighetsmarknad

Bolag Savills analyschef Peter Wiman beskriver för Fastighetssverige vad han tror om utsikterna för olika delar av fastighetsmarknaden. Bilden av detaljhandeln är för negativ enligt rådgivningsföretaget.


Peter Wiman.

Savills: Måttlig inbromsning på transaktionsmarknaden

Transaktioner Årets andra kvartal blir det första kvartalet på den svenska fastighetsmarknaden där effekterna av Covid-19 blir tydliga. Trots en utbredd osäkerhet på marknaden så uppgick kvartalets transaktionsvolym enligt Savills till 36 miljarder, vilket var en nedgång med cirka 35 procent jämfört med motsvarande kvartal 2019.


Niklas Samuelsson.

Savills är nära att slutföra flera transaktioner

Bolag Fastighetsrådgivaren Savills är en av de riktigt stora globala spelarna med 39 000 medarbetare och över 600 kontor i 70 länder runt om i världen. Företagets Sverigechef Niklas Samuelsson beskriver hur affärerna går före semestern i en intervju med Fastighetssverige.


Filip Lindmark.

Savills utser Filip Lindmark till head of Occupier Services

Karriär Filip Lindmark utses till head of Occupier Services på Savills. Han anslöt till bolaget 2017 som den första medarbetaren till affärsområdet Occupier Services och har sedan dess varit en nyckelperson i uppbyggnaden av den svenska verksamheten.


Peter Wiman, analyschef på Savills.

Högsta vakansgraden på fem år i centrala Stockholm

Uthyrning Under årets andra kvartal har vakansgraden för kontor i centrala Stockholm (CBD) fortsatt att öka och den öppna vakansgraden uppgår till cirka 3,7 procent och till strax över 4,8 procent om kommande vakanser inkluderas, vilket är en ökning med mer än en procent jämfört med kvartalet innan. Därmed är lite drygt 80 000 kvadratmeter kontor vakanta i city. Detta enligt Savills.


Hon blir ny förvaltningschef på Savills

Bolag Malin Silversvala återvänder till Savills som Head of Property Management.


Savills: Rörelser på marknaden är alltid bra för oss

Bolag Fastighetsrådgivaren tog nyligen hem en mycket intressant svensk affär. Savills kommenterar nu marknadsläge, trender och transaktioner för Fastighetssverige.


Vilhelm Isberg.

Savills förstärker förvaltningsteamet

Bolag Savills förstärker förvaltningsteamet med Thomas Malmberg som Senior Retail Advisor, Fredrik Laigar som Head of Client Accounting och Sefkan Benz Halbori som fastighetschef.


Peter Wiman.

"Vi kommer se utländska pensionsfonder köpa bredare"

Bostäder Vad ser Peter Wiman, analyschef på Savills, för risker med hyresfastigheter, hur ser han på frågan med egensatta hyror och vad tror han om den framtida utvecklingen av det utländska intresset för svenska bostadsfastigheter?


Fredrik Jonsson.

Niam köper Bernstorp

Transaktioner Niam köper handelsplatsen Bernstorp utanför Malmö av Aberdeen Standard Investments.


Stora Bostadsdagen
Peter Wiman, analyschef på Savills.

Stora Bostadsdagen: Peter Wiman analyserar marknadsläget

Stora Bostadsdagen Savills analyschef Peter Wiman analyserar ett splittrat bostadssegment på Grand Hotel den 12 februari.


Peter Wiman och Niklas Zuckerman.

Savills: Ny rekordnotering för den svenska fastighetsmarknaden

Sverige Intresset för fastighetsinvesteringar fortsätter att vara urstarkt och under 2019 omsattes fastigheter till ett värde om 219 miljarder, vilket blev en ny toppnotering jämfört den tidigare toppnoteringen från 2016 som uppgick till 203 miljarder. Jämfört med 2018 uppgick ökningen till hela 57 miljarder, motsvarande en ökning om hela 35 procent, skriver Savills i en rapport.


Savills rådgivare åt Riksbyggen vid uthyrning av nyproduktion

Uthyrning Savills har varit rådgivare åt Riksbyggen i uthyrningsprocessen av Kronhöjdens Handel som öppnar upp i Partille centrum. Totalt uthyrt är 1 700 kvadratmeter fördelat på 950 kvadratmeter handel och 750 kvadratmeter kontor.


Vilhelm Isberg.

Neo är den utvalde – när Savills automatiserar

Bolag Savills har rekryterat sin allra första robot – Neo. För Fastighetssverige berättar Vilhelm Isberg, Head of Property Management på Savills, varför man tagit steget och hur det är tänkt att den ska underlätta företagets förvaltning.


Vilhelm Isberg.

Savills rekryterar nytt team – och en robot

Karriär Savills fortsätter sin satsning på den svenska marknaden och har anställt fyra personer till Patriziauppdraget samt investerat i en robot vid namn Neo för att automatisera delar av förvaltningen.


Barkarby Gate

Lekia och Big Baby öppnar i Barkarby Gate

Uthyrning Lekia och Big Baby flyttar gemensamt in i tidigare Toys r us lokalen i Barkarby och öppnar under våren 2020. JLL var rådgivare till Savills IM i uthyrningsprocessen.


Peter Wiman, analyschef på Savills.

Savills: Urstarkt intresse för nya etableringar och investeringar i logistikfastigheter

Bolag E-handeln fortsätter att driva på nya etableringar av lager- och logistikanläggningar och under året har lite drygt 650 000 kvadratmeter färdigställts, vilket var marginellt lägre än toppnoteringen från 2018 och redan nu förväntas ca 575 000 kvadratmeter färdigställas under 2020.


West Food hyr 1 000 kvadratmeter på Ringögatan 33 i Göteborg.

Svenska Hus hyr ut drygt 1 000 kvadratmeter till West Food i Göteborg

Uthyrning Svenska Hus hyr ut ytterligare ytor på Ringögatan 33 i Göteborg. Lokalen är på 1 171 kvadratmeter och kontraktet löper över 5 år. Uthyrningen omfattar lager- och kontorsytor för kontor som anpassas för hyresgästen. West Food i Göteborg AB flyttar in 1 december 2019.


Rikard Lindkvist.

Savills nysatsar i Göteborg: "Vill bli en stor spelare igen"

Bolag För Fastighetssverige berättar Rikard Lindkvist, som blir ny Head of Leasing Göteborg på Savills, mer om vad som får honom att återvända till bolaget – och hur man vill växla upp verksamheten i Göteborg.


Savills rekryterar ny chef för uthyrningen i Göteborg

Bolag Savills har anställt Rikard Lindkvist som Head of Leasing Göteborg för att stärka teamet i Göteborg.


Anders Danielsson, vd för Skanska.

Skanska utvecklar terminal och lager för Bring Frigo

Bygg/Arkitektur Skanska utvecklar och bygger en kyl- och frysterminal samt fryslager i Långeberga i Helsingborg för Bring Frigo. Hyresavtalet löper på tio år.


Peter William-Olsson Berglin.

Nytt namn lämnar Savills

Bolag Under året har flera personer lämnat Savills kontor i Göteborg, däribland Göteborgschefen Nils Åke Rydqvist. Nu väljer ytterligare ett namn att ta farväl av bolaget.


Peter Wiman, analyschef på Savills.

Transaktionsvolymen 152 miljarder på de nio första månaderna

Transaktioner Transaktionsvolymen på den svenska fastighetsmarknaden uppgick, enligt Savills, till hela 152 miljarder kronor under årets tre första kvartal, vilket innebär att 2019 kan bli den högsta noteringen alternativ näst högsta någonsin. Omsättningen är hela 37 procent högre än samma period föregående år och de senaste tolv månaderna har fastigheter till ett värde om 202 miljarder kronor omsatts.


Stockholm fortfarande en av Europas "mest intressanta städer"

Sverige För tredje året i rad placerar sig Stockholm på topp 10-listan över de mest intressanta städerna i Europa när det gäller fastighetsinvesteringar. Fastighetssverige berättar mer.


Peter Wiman, analyschef på Savills ser ett ökat intresse av utländska investerare i Sverige.

Utländskt intresse ökar – därför är Sverige intressant

Transaktioner Blackstone har förvärvat för närmare 5 miljarder i Sverige på bara några månader, till stor del logistik. Savills analyschef Peter Wiman förklarar mer kring varför allt fler internationella investerare vänder blicken mot Sverige.


Peter Wiman, analyschef Savills.

Peter Wiman: "Bra tryck på alla objekt"

Bolag Lager- och logistikfastigheter har redan passerat förra årets transaktionsvolymer. Under Fastighetssveriges seminarium Lokalmarknadsdagen i Göteborg förklarade Savills analyschef Peter Wiman vad som gör dessa fastigheter till bra investeringar i nuläget.


Carina Ohlander blir ny CFO på Savills.

Savills rekryterar ny CFO

Karriär Savills har anställt Carina Ohlander som ny CFO och även Krister Johansson som Head of Client Accounting för förvaltningsteamet.


Savills: Ingen avmattning i sikte på den svenska transaktionsmarknaden

Transaktioner Under årets andra kvartal omsattes fastigheter till ett värde om närmare 50 miljarder kronor, vilket är en av de starkaste Q2-nivåerna som noterats, enligt Savills.


Fastighetsmarknadsdagen Skåne
Peter Wiman, analyschef på Savills.

Fastighetsmarknadsdagen Skåne: Vart är fastighetsmarknaden på väg?

Fastighetsmarknadsdagen Skåne Savills analyschef Peter Wiman analyserar marknadsläget på Malmö Live den 22 augusti.


Emil Westman, Jakob Dingertz och Thomasine Jener – Savills transaktionsteam växer.

Savills anställer fyra på transaktionssidan

Karriär Savills växer inom transaktionsrådgivning och har under våren anställt fyra nya medarbetare, varav två från CBRE.


Lokalmarknadsdagen
Savills analyschef Peter Wiman analyserar förutsättningarna för framtida fastighetsaffärer på Branschens mötesplats i Göteborg - Lokalmarknadsdagen den 27 augusti.

Lokalmarknadsdagen: Förutsättningarna för framtida fastighetsaffärer

Lokalmarknadsdagen Vilka är de viktigaste trenderna på den svenska marknaden för tillfället och varför ser det ut som det gör? Vilka marknader är hetast och vilka underliggande faktorer ska vi hålla ögonen på? Vad har vi att vänta oss framöver? Svaren ges av Peter Wiman, analyschef på Savills, när branschen kickstartar fastighetshösten den 27 augusti på Posthotellet i Göteborg.


Rekordmånga bostadsprojekt säljs innan färdigställande

Bostäder För Fastighetssverige berättar Peter Wiman, analyschef på Savills, mer om den nya trenden där allt fler bostadsprojekt säljs långt innan färdigställande.


Peter Wiman tror på ett transaktionsintensivt år.

"Utländska investerare tittar allt bredare"

Ekonomi/Finansiering Peter Wiman, analyschef på Savills, ger sin prognos för transaktionsåret 2019 och delar med sig av de senaste trenderna på fastighetsmarknaden.


Peter Wiman, analyschef på Savills.

Transaktionsvolymen 42 miljarder under första kvartalet

Transaktioner Transaktionsvolymen under det första kvartalet blev rekordstarkt och fastigheter till ett värde om 42 miljarder omsattes, enligt Savills. Det innebär att de senaste tolv månaderna har affärer till ett värde om lite drygt 175 miljarder genomförts, vilket är en indikator på att marknadsläget och intresset för fastighetsinvesteringar är fortsatt mycket starkt.


Stora Bostadsdagen Göteborg
Peter Wiman, analyschef på Savills.

Stora Bostadsdagen GBG: Vart är bostadsmarknaden på väg?

Stora Bostadsdagen Göteborg Savills analyschef Peter Wiman analyserar marknaden för bostadsfastigheter och läget på nyproduktionsmarknaden på Stora Bostadsdagen Göteborg den 24 april.


Andreas Holmberg.

Patriam köper i Nacka strand

Transaktioner Patriam förvärvar fastigheten Sicklaön 13:136 i Nacka strand av Carlyle Group och gör därmed sitt första förvärv i Nacka kommun. Detaljplanen har vunnit laga kraft och möjliggör en nyproduktion där samtliga bostäder får en unik vattenkontakt med utsikt över Stockholms hamninlopp och Djurgården.


Rickard S Dahlberg, CIO på NREP.

NREP köper i Stockholm – och tecknar villkorat avtal om vidareöverlåtelse till JM

Transaktioner NREP förvärvar kontorsfastigheter på Stora Essingen och tecknar samtidigt villkorat avtal om vidareöverlåtelse till JM.


Peter Wiman, analyschef på Savills.

Fortsatt högtryck på den svenska fastighetsmarknaden

Sverige Trots osäkerheten kring utvecklingen för den svenska ekonomin och påbörjade räntehöjningar från Riksbanken så visar den svenska fastighetsmarknaden mycket få tecken på en avkylning. Tvärtom så blev transaktionsvolymen under 2018 den fjärde högsta noteringen någonsin, då fastigheter till ett värde om 159 miljarder kronor omsattes, enligt Savills.


Niklas Samuelsson.

"Vi ska bli marknadsledande inom alla segment"

Bolag Savills nya superteam är på plats. För Fastighetssverige berättar vd:n Niklas Samuelsson om nya teamet, marknadsläget och hur man ska bli marknadsledande.

Savills öppnar för fler värvningar

Bolag Savills har sitt nya transaktionsteam på plats – men inte färdigutvecklat. Niklas Zuckerman, Head of Investment, som leder transaktionsteamet berättar för Fastighetssverige vilka förstärkningar man siktar på att göra.

Nya teamet tillträder på Savills

Bolag Det nya ledningen på Savills med Niklas Samuelsson som vd, Anders Nordvall som vice vd och ett transaktionsteam med Niklas Zuckerman, som Head of Investment, och Carolina Herling och Mikael Fastén som Directos är nu på plats.


Savills öppnar för fler värvningar

Bolag Savills har sitt nya transaktionsteam på plats – men inte färdigutvecklat. Niklas Zuckerman, Head of Investment, som leder transaktionsteamet berättar för Fastighetssverige vilka förstärkningar man siktar på att göra.


Nya teamet tillträder på Savills

Bolag Det nya ledningen på Savills med Niklas Samuelsson som vd, Anders Nordvall som vice vd och ett transaktionsteam med Niklas Zuckerman, som Head of Investment, och Carolina Herling och Mikael Fastén som Directos är nu på plats.


Skanska hyr ut 7 800 kvadratmeter till Fortum

Uthyrning Skanska har tecknat ett tioårigt hyresavtal om cirka 7 800 kvadratmeter kontor i Solna United med Fortum Fastigheter. Inflyttningen är planerad till den 1 maj 2020.


De stänger störst affärer per anställd

Lista I samband med att den svenska rådgivningskartan ritas om i grunden har Fastighetssverige tittat närmare på vilka transaktionsteam som genomför störst säljuppdrag – per anställd.


Treutiger talar ut: "Ofrivillig ledighet"

Karriär Transaktionsprofilen Robert Treutiger slutade på Savills efter bara några månader i tjänst. För Fastighetssverige berättar han vad han har ägnat sig åt fram tills nu när han har gjort klart med en ny tjänst och varför valet föll på just Nordier.


Savills hyr ut 6 400 kvadrat till Ellos

Uthyrning Nyligen tog nybildade fastighetsbolaget Nyfosa AB över ägandet av ett antal fastigheter i Borås. Ellos som utvecklar sin e-handel behöver nu större ytor för sin logistik och har skrivit nytt hyresavtal om 6 400 kvadratmeter.


Castellum hyr ut 4 200 kvadratmeter i Borås

Uthyrning Castellum har tecknat hyresavtal med Högskolan i Borås avseende en lokal om cirka 4 200 kvadratmeter på Sagagatan 17. Lokalen kommer att användas som övningsområde för den nya polisutbildningen som startar upp i Borås vårterminen 2019.


Savills – en månad efter transferbomben

Bolag För Fastighetssverige berättar fastighetsrådgivarens tillfällige Sverigechef om hur verksamheten fortskridit sedan nyheten om bolagets supersatsning briserade i slutet av augusti.


Förutspår ytterligare logistikboom i Sverige

Teknik | PLAY Hur påverkas logistikfastigheten av den växande onlinehandeln, när är "the tipping point" och vad händer när Amazon kommer Sverige? Kevin Mofid, Head of Industrial Research på Savills, ger sin bild.


Så ser framtidens logistikfastigheter ut

Bygg/Arkitektur För Fastighetssverige förklarar Kevin Mofid, Head of Industrial Research på Savills, hur och varför vi inom kort kan se allt färre fyrkantiga logistiklådor längs våra vägar.


"Savills blir starkast i Sverige"

Bolag Jättesatsning från Savills och tomma vd-stolar på både JLL och Cushman & Wakefield – den svenska konsultmarknaden har blivit en kokande kittel. För Fastighetssverige ger konsultnestorn Lennart Schuss sin bild av Savills framtid och turerna på konsultmarknaden.


Avslöjar: Säger upp sig – efter supervärvningarna

Karriär I samma veva som fyra namnkunniga konsulter knyts till Savills Stockholmskontor hoppar en av topparna av bolaget – efter bara några månader i tjänst.


Superkvartett till Savills – vd:n får gå

Karriär Savills har gjort klart med fyra mycket namnkunniga konsulter till sitt Stockholmskontor – bland annat en ny vd.


Därför lockas världens datajättar till Norden

Sverige Norden och Nederländerna erbjuder de bästa möjligheterna till investeringar i den växande datacentermarknaden, enligt Savills nya rapport Data Centre Investment Index. För Fastighetssverige berättar Savills Peter Wiman och Linda Persson om de nordiska marknadernas styrkor, vilka regioner som är av intresse samt vilka bolag som investerar.


Savills samarbetar med Bockasjö om logistikfastigheter

Bolag Savills har tecknat ett exklusivt avtal med Bockasjö om att arbeta med uthyrningen av deras logistikfastigheter på Landvetter flygplats och Hisingen i Göteborg. I uppdraget ingår även Eskilstuna Logistikpark där Bockasjö kommer att uppföra ytterligare två logistikfastigheter utöver den som färdigställdes sommaren 2017 för Sportamore.


Savills stärker investeringsteamet

Bolag Med Robert Treutiger på plats fortsätter Savills stärka sitt investeringsteam. Nu rekryterar man fyra nya medarbetare.


Därför lämnar han JLL för Savills

Karriär Rikard Lindkvist blir ny senior industrial leasing manager för Savills Göteborgskontor. För Fastighetssverige berättar han om vad det var som lockade med den nya tjänsten – och hur han ser på de stora utmaningarna som finns inom logistiksektorn.


”Vi kommer snart att se en ny sorts affärer”

Karriär Efter nio månaders karantän har Robert Treutiger slutligen tillträtt tjänsten som transaktionschef på Savills. För Fastighetssverige berättar branschprofilen om vad han haft för sig den senaste tiden – och när han hoppas stänga sin första Savillsaffär.


Savills rekryterar från JLL

Bolag Savills förstärker med senior industrial leasing manager.


Så tampas Savills med bristen på logistikfastigheter

Sverige Logistikmarknaden i Sverige är het just nu, men det kan vara svårt att möta den stora efterfrågan på lokaler från både svenska och utländska aktörer när fokus ligger på att bygga fler bostäder. För Fastighetssverige berättar Linda Persson på fastighetsrådgivningsföretaget Savills om utmaningen som uppstår i takt med att vi blir fler invånare som också konsumerar mer.


”Det råder ingen brist på kapital”

Transaktioner Ska vi vänta oss fler storförvärv från D Carnegie? Är Danmark fortsatt hett? Hur ser volymerna hittills egentligen ut? För Fastighetssverige ger Peter Wiman, analyschef på Savills, sin syn på inledningen av transaktionsåret 2018.


Savills utökar samarbetet med Suburban Properties

Bolag Savills har tecknat avtal med Suburban Properties, ett fastighetsbolag med stort fokus på industri- och lagerfastigheter, om att ta över den ekonomiska förvaltningen av Suburbans fastighetsbestånd. Avtalet, som gäller från 1 april omfattar i nuläget fem fastigheter och sex bolag.


Det lockade Catellagrundaren till Savills

Karriär Savills rekryterar Johan Ericsson som senior rådgivare. För Fastighetssverige ger Catellagrundaren sin syn på att hjälpa den forne konkurrenten: "Det är ändå tre år sedan".Lokalmarknadsdagen
Peter Wiman, Kristina Pettersson Post, Jenny Madsen och Niklas Madsen är talarna i det kommersiella spåret på Lokalmarknadsdagen i Göteborg.

Analys, utveckling och lek på Lokalmarknadsdagen

Lokalmarknadsdagen Vår Hur utvecklas butiks- och kontorssegmentet? Hur tänker Vasakronan kring sitt nya jätteprojekt? Och hur leker man sig till en mer hälsosam arbetsplats?
Svaren får ni i det kommersiella spåret på Lokalmarknadsdagen i Göteborg den 16 januari. På onsdag stänger anmälan!


Lokalmarknadsdagen
Anders Hulegårdh, Lennart Weiss, Erik Blix, Susanne Åhlén och Nils Åke Rydqvist

De leder Lokalmarknadsdagen

Lokalmarknadsdagen Vår Den 16 januari hålls anrika Lokalmarknadsdagen på Clarion Hotel Post i Göteborg.
Det klassiska heldagsseminariet kommer att ledas av ett gäng med erfarenhet och expertis kring bland annat satir, politik, kompetensförsörjning, juridik och fastigheter.


Savills Ikea-revansch

Bolag Savills IM inleder sin nya nordiska retailfond med att miljardköpa Ikea-handelsplatser. För Fastighetssverige berättar bolagets Nordenchef Peter Broström om det dubbla arbetet för att få affären i hamn, hur fördelningen av bolagets nordiska investeringar väntas bli och hur man ser på framtiden för retail.

Savills IM miljardköper från Ikea

Transaktioner Savills Investment Management lanserar Nordic Fund III – Retail. Fonden har initialt tagit in cirka 1 miljard kronor (EUR 110 miljoner) i kapital och förvärvat externhandelsfastigheter intill Ikea i fyra lägen i Sverige.


D Carnegie köper 749 lägenheter i Västerås.

D Carnegie fortsätter växa – köper i Västerås

Transaktioner D Carnegie köper fyra fastigheter för 765 miljoner kronor av Mimer i Västerås.


Han blir ny förvaltningschef på Savills

Karriär Savills fortsätter att växa och nu rekryterar man Vilhelm Isberg som ny förvaltningschef. För Fastighetssverige berättar nyförvärvet, som har ett förflutet på så väl Jernhusen som Newsec och JLL, om vad han hoppas kunna bidra med i sin nya roll.


Montage: Erika Johansson.

Sverige hetare för utländska investerare

Transaktioner Den svenska fastighetsmarknaden blir allt hetare för utländska investerare och under året har mer än 34 miljarder kronor pumpats in i landet. För Fastighetssverige förklarar Savills analyschef Peter Wiman varför Sverige blivit hett just nu.


Savills förstärker inom lager och logistik

Karriär För att stärka sitt uthyrningsteam inom lager och logistik har Savills anställt Linda Persson. Hon kommer närmast från en tjänst på JLL.


”Måste börja titta på höjderna igen”

Bygg/Arkitektur Även om det byggs rejäla kontorskomplex både i Solna, Sundbyberg och Nacka så är bristen på kontorsytor i innerstaden skriande. Och Peter Wiman, analyschef på Savills, menar att Stockholms stad måste börja bygga på höjden igen. "Är ett jätteproblem".


Pricerunner till Kungsbron 21

Uthyrning Savills har förmedlat en uthyrning av 1 200 kvadratmeter till Pricerunner i Riksbyggens fastighet Kungsbron 21 i Stockholm.


Savills går starkt i västra Sverige – förstärker teamet

Bolag Savills har i år förmedlat över 40 000 kvadratmeter till ett hyresvärde av 50 miljoner kronor enbart i västra Sverige.


Så ska Savills göra alla nöjda

Bolag För Fastighetssverige berättar Anders Henningsson, Savills nye affärsområdeschef för Occupier Services, vad som lockade mest med nya uppdraget och hur han hoppas få alla parter runt förhandlingsbordet nöjda.

Savills lanserar ny tjänst

Bolag Savills startar hyresgästrådgivning i Sverige. Samtidigt tillträder Anders Henningsson tjänsten som Head of Occupier Services i mitten av februari 2018.


Savills lanserar ny tjänst

Bolag Savills startar hyresgästrådgivning i Sverige. Samtidigt tillträder Anders Henningsson tjänsten som Head of Occupier Services i mitten av februari 2018.


Här är Höjvalls höga förväntningar

Karriär Jan-Erik Höjvall handplockar ännu en chef till Amasten när Ellen Reichard, tidigare på Savills, blir ny affärsutvecklingschef på bolaget. Här berättar vd:n om sina högt ställda förväntningar på nyförvärvet och detaljerna kring rekryteringsprocessen. ”Förväntar mig att hon är drivande”.

Amasten rekryterar Ellen Reichard som affärsutvecklingschef

Karriär Ellen Reichard ansluter till Amasten från Savills. Hon får rollen som affärsutvecklingschef och tillträder i januari 2018.


Hon blir ny transaktionschef på Colliers

Karriär Sedan Robert Treutiger signalerade att han flyttar till Savills har Colliers varit på jakt efter en ny transaktionschef. Idag kan Fastighetssverige avslöja vem som axlar rollen.


Savills fyller fastighet åt Lincoln Fastigheter i Göteborg

Uthyrning Savills har förmedlat fyra hyresgäster till Pihl Center på Töpelsgatan i Göteborg. Fastigheten är därmed fullt uthyrd för Lincoln Fastigheter.


”Feletablering skördar offer”

Handel Savills analyschef Peter Wiman om hur handelsfastigheter påverkas av konjunkturen – och intresset utifrån.


Savills växer – rekryterar fyra

Bolag Savills förstärker värderingsteamet med en senior värderare, Marielle Almgren. Teamet har också utökats med två juniora värderare, Riham Mustafa och Rickard Carls. Samtidigt förstärks transaktionsteamet av en analytiker, Rasmus Östlund.Savills får förvalta för Kildare

Bolag Savills har vunnit förvaltningsuppdraget för det europeiska fastighetsbolaget Kildare Partners fastighetsbestånd i Sverige som består av totalt 18 kommersiella fastigheter och närmare 300 000 kvadratmeter fördelade på tolv orter.


Mikael Willdal ny projektchef hos Savills

Bolag Savills har rekryterat Mikael Willdal till tjänsten som Chef Projekt i Sverige med placering vid bolagets kontor i Stockholm. Samtidigt förstärker Savills sitt projektteam med två nya medarbetare – Robin Skantze i Göteborg och Linda Köpper Lundberg i Stockholm.


Savills förstärker med projektchef

Karriär Savills rekryterar Robin Skantze som projektchef i västra Sverige.


”Tiden för snabba klipp förbi”

Bolag Savills vd Anders Nyström om stjärnrekryteringen av Robert Treutiger, marknadens utveckling, hur hösten ser ut och vilken effekt skatteförslagen kan ge branschen.


”Savills mer komplett i sitt tjänsteutbud”

Karriär Robert Treutiger byter arbetsgivare. Därför lämnar han Colliers, så gick värvningen till – och det vill han utveckla i sin roll som transaktionschef. ”Söker mig inte bort”.

Treutiger ny transaktionschef på Savills

Karriär Lämnar Colliers för Savills – tillträder i vår.


Treutiger ny transaktionschef på Savills

Karriär Lämnar Colliers för Savills – tillträder i vår.


Bra fundamenta, men oro kring skatteförändringar

Transaktioner Savills konstaterar att transaktionsmarknaden är fortsatt stark men att det finns en viss oro för försämringar på skattesidan.


Savills får förvaltningsuppdrag för Sthlm Hub

Bolag Savills har fått förtroendet att ansvara för förvaltningen av Union Investments senaste förvärv fastigheten Uggleborg 14, även kallad Sthlm Hub, på Vasagatan 12 i Stockholm.


Förvaltaren säljer till BRF för 625 miljoner

Transaktioner Förvaltaren i Sundbyberg har sålt fastigheten Terränglöparen 9 i Hallonbergen till BRF Terränglöparen 9 för ombildning till bostadsrätt. Fastigheten ligger på Lötsjövägen 9-99 och har 463 lägenheter, vilket gör ombildningen till den enskilt största i Sundbyberg. Köpeskillingen är 625 miljoner kronor.


Nya butiker till Karlskrona

Uthyrning Savills har tecknat avtal med Cubus, Eztrad, Vero Moda och Jack & Jones som öppnar i Amiralen Köpcentrum i Karlskrona under hösten 2017.


Fastighetsmarknadsdagen Västerås

Affärsmöjligheter i framtidens logistikmarknad

Fastighetsmarknadsdagen Västerås E-handelns starka tillväxt och hårdare krav från slutkonsumenterna leder till en förändrad logistikmarknad med fler logistikfastigheter i stadsnära lägen, kortare avtalstider och mer automatiserade lagerlösningar. Peter Wiman, analyschef på Savills, kommer till Branschens mötesplats i Västerås den 29 mars för att belysa utvecklingen och visa på affärsmöjligheterna.


Chef återvänder till Newsec

Bolag Newsec stärker sin organisation när man rekryterar en ny chef för den svenska förvaltningsverksamhetens projektenhet från Savills.Savills rekryterar värderare från JLL

Bolag Savills hämtar in värderare med djup kunskap om den svenska retail-marknaden från JLL.


Balder säljer för två miljarder

Transaktioner Balder säljer samtliga fastigheter i Tranås, Falköping, Arboga och Köping till D Carnegie & Co och Heimstaden för drygt två miljarder kronor.


Heba i flera uthyrningar i Norra Djurgårdsstaden

Uthyrning Heba har hyrt ut lokaler till Swedbank, Fastighetsbyrån, Wang Asia, Cheescake Palace och Gultekin Invest vid Bobergsgatan i Norra Djurgårdsstaden.


Savills: Stockholm i topp för europeiska retailinvesterare

Handel Enligt Savills är Stockholm för tillfället den bäste europeiska staden för investeringar i shoppingcenter. Detta på grund av sin status som "säker hamn" och relativt välbärgade befolkning.


Savills i nytt norskt samarbete

Bolag Den internationella fastighetsrådgivaren Savills har utvidgat sitt europeiska nätverk genom att bilda ett nytt partnerskap i Norge med Malling & Co, ett privatägt bolag med 165 anställda och kontor i Oslo, Drammen och Stavanger.


Savills: Fastighetsmarknaden rekordstark under 2016

Transaktioner Transaktionsvolymerna för fastigheter har mattats av på de europeiska kärnmarknaderna i kölvattnet av Brexit. Savills menar att det möjligen har gynnat de nordiska marknaderna som alla gått starkt ur ett transaktionsperspektiv. För den svenska fastighetsmarknaden noterades en ny högsta notering avseende transaktionsvolymen, som uppgick till hela 200 miljarder under 2016. Det är hela 37 miljarder högre än den tidigare toppnoteringen från 2014.


”Värderat fler fastigheter än någonsin”

Bolag Savills vd Anders Nyström summerar 2016 och blickar framåt – på det nya året. ”Stockholm sticker ut”.


Vakansgrad i CBD nere i 3,1 procent

Stockholm Enligt en ny rapport från Savills är vakansgraden i Stockholms CBD nere i 3,1 procent, den lägsta vakansgraden på nästan ett decennium.


Savills vinner tillbaka förvaltningsuppdrag

Bolag Savills har vunnit tillbaka totalförvaltningsuppdraget för Lärarförbundet i Stockholm. Uppdraget gäller förvaltning, uthyrning, projektledning och fastighetsskötsel åt Lärarförbundet och avser elva fastigheter.


Castellums Norrporten-rensning klar

Transaktioner Castellum säljer för ytterligare en halv miljard i Norrland – försäljningspriset överstiger priset i samband med Norrportenförvärvet med hela 27 procent.
- Jag är nöjd över att vi nu genomfört de försäljningar vi aviserade vid köpet av Norrporten, säger Castellums vd Henrik Saxborn.


Fastighetsmarknadsdagen Skåne

Affärsmöjligheter i framtidens logistikmarknad

Fastighetsmarknadsdagen Skåne E-handelns starka tillväxt och hårdare krav från slutkonsumenterna leder till en förändrad logistikmarknad med fler logistikfastigheter i stadsnära lägen, kortare avtalstider och mer automatiserade lagerlösningar. Peter Wiman, analyschef på Savills, kommer till Malmö 28 november för att belysa utvecklingen och visa affärsmöjligheterna.


Niam köper handelsfastighet i Mora

Transaktioner Niam har köpt en handelsfastighet i Norets handelsområde i Mora från RED. Fastigheten består av cirka 11 000 kvadratmeter uthyrbar area och är delvis färdigställd under hösten 2016. Hyresgästerna består av Rusta, Jula, Elgiganten, ÖoB, Stadium Outlet och Intersport.


Savills: Stark marknad väntar sekundära tillgångar i storstäder

Handel Transaktionsvolymerna på den svenska fastighetsmarknaden kommer att slå nya rekord i år och väntas vara fortsatt höga även under 2017. Bristen på utbud av objekt inom det primära segmentet öppnar för en starkare marknad för investeringar i sekundära tillgångar. Det framgår av en färsk analys från Savills, den globala fastighetsrådgivaren.Savills förstärker sitt projektteam

Bolag Savills har anställt två nya medarbetare till företagets projektteam; Anna Wistrand som ny projektchef och Morgan Ingemarsson som ny projektledare för bostäder.


Savills: En fjärdedel av nya lager byggs på spekulation

Sverige Efterfrågan på nya lager- och logistikfastigheter ökar nu kraftigt. E-handelns höga tillväxt är en starkt bidragande orsak till detta, enligt Savills.


536 kvadratmeter hyrs ut i Victoria Tower

Uthyrning Footway tecknar avtal om att hyra 536 kvadratmeter i Victoria Tower i Kista.


Fortsatt högtryck på fastighetsmarknaden

Transaktioner Transaktionsvolymen på den svenska fastighetsmarknaden uppgick 98 miljarder kronor under det första halvåret, vilket är den högsta noteringen hittills för ett första halvår., enligt siffror från Savills.


Savills hyr ut till revisionsbyrå i centrala Göteborg

Uthyrning Savills uthyrningsteam i västra Sverige har i samarbete med Wallenstam medverkat till en uthyrning av 1 000 kvadratmeter kontor i centrala Göteborg.


Savills vill bli dubbelt så stora i västra Sverige

Bygg/Arkitektur Året har börjat bra för Savills uthyrningsteam i västra Sverige med uthyrningar om cirka 7 000 kvadratmeter under första kvartalet. Savills ambition är att bli dubbelt så stora inom tre år.


Specialfastigheter köper av Starwood

Transaktioner Specialfastigheter köper FOI-byggnaden, omfattande nästan 25 000 kvadratmeter, i Kista av Starwood Capital Group.


Savills: Rekordhög transaktionsvolym första kvartalet

Ekonomi/Finansiering Under första kvartalet 2016 uppgick transaktionsvolymen för kommersiella fastigheter till 35 miljarder kronor i Sverige, vilket är all-time-high för ett första kvartal.


Arcona och Savills bygger Ikeas nya butik i Danderyd

Bygg/Arkitektur Arcona har fått i uppdrag att bygga Ikeas första butik i Sverige med det nya formatet Ikea Service och Pick up. Projektledningen utförs av Savills.


Savills: Vakanserna kan nå 28 procent i Kista

Uthyrning Fastighetsrådgivaren Savills presenterar i en rapport om Kista dystra utsikter på kort sikt för kontor med låg standard i stadsdelen. Men bättre tider är att vänta.


SSM köper sitt första hyresrättsprojekt

Transaktioner SSM köper studieförbundet Bildas fastighet vid Älvsjö station. Tanken är att utveckla 450 hyresrätter på fastigheten.


Savills: Vakansgraden i Göteborg under fem procent

Uthyrning Savills senaste vakansmätning i Göteborg visar att vakansgraden i de centrala delarna fortsätter att vara mycket låg. Vakansgraden sjönk med ungefär 0,2 procent under sista kvartalet 2015 och uppgick därmed till cirka 4,2 procent. Det innebär att vakansgraden legat under fem procent tolv kvartal i rad.


Savills får uthyrningsuppdrag av Fastpartner

Bolag Savills har fått ett exklusivt uthyrningsuppdrag av Fastpartner i Göteborg – 10 000 kvadratmeter lager/industri med kontor och 5 000 kvadratmeter möjlig nyproduktion av lager/logistik/produktion.


Savills hyr ut i Ingelsta

Uthyrning Savills har fått i uppdrag att hyra ut lediga lokaler i Ingelsta Norrköping. Uppdraget omfattar cirka 7 500 kvadratmeter i sammanlagd handelsyta.


Savills IM i stor nordisk satsning

Bolag Den internationella kapitalförvaltaren Savills Investment Management rekryterar fyra personer på Stockholmskontoret och öppnar ett kontor i Köpenhamn, som ett led i en stor nordisk satsning.


Mer än 600 transaktioner under 2015

Transaktioner Transaktionsvolymen på den svenska fastighetsmarknaden uppgick till 151 miljarder kronor under 2015, enligt Savills, 12 miljarder lägre än under 2014.
Antalet transaktioner var däremot rekordhögt – mer än 600 transaktioner med ett underliggande värde om minst 25 miljoner kronor genomfördes.


Magnolia köper mark – säljer redan bostäderna

Bygg/Arkitektur Magnolia Bostad köper ett markområde i Nyby, Gamla Uppsala, där bolaget ska uppföra cirka 400 lägenheter.
Magnolia tecknar samtidigt avtal om försäljning av 325 av lägenheterna till SEB:s bostadsfond Domestica.
Serneke har fått byggordern – bolagets första i Uppsala – värd 395 miljoner kronor.


Savills hyr ut konferens- och restauranglokaler på Östermalm

Uthyrning Savills retail-team hyr ut den sista ytan på Sturegatan 15 till restaurang- och konferensaktören Stockholm Meeting Selection.


D Carnegie värderar upp med en miljard - aktien stiger tio procent

Bolag D Carnegie offentliggör en ny värdering av sin portfölj. Till följd av lägre avkastningskrav har värdet höjts med drygt en miljard kronor. Aktien steg med nästan tio procent i den inledande handeln på tisdagsmorgonen.


Savills får uthyrningsuppdrag av Hemsö

Uthyrning Savills har fått i uppdrag av Hemsö att hyra ut vakanser i fastigheten Tegen 6 i Solna, mest känd för att inhysa polisen och Solna tingsrätt som de stora hyresgästerna.


Savills växer inom uthyrning

Bolag Savills fortsätter att förstärka inom uthyrning genom att anställa Ellen Reichard till uthyrningsavdelningen i Stockholm.


Hemfosa köper samhällsfastigheter och säljer logistik

Transaktioner Hemfosa fortsätter sin renodling mot samhällsfastigheter. Nu köper bolaget samhällsfastigheter för 258,5 miljoner kronor och säljer logistikfastigheter för 335 miljoner kronor.


Avinor säjer Radisson-hotellet vid Gardermoen.

Storaffär vid flygplatsen i Oslo

Transaktioner Statliga Avinor säljer hotellfastigheten med Radisson Blu vid flygplatsen i Oslo för drygt 1,5 miljarder kronor. Köpare är privata OG Ottersland AS.


Savills får uthyrningsuppdrag i Victoria Tower

Uthyrning Call Tower Invest ger Savills uppdraget att hyra ut lediga ytor i Victoria Tower i Kista. Byggnaden ligger i anslutning till Kistamässan och har för närvarande cirka 2 000 kvadratmeter ledig kontorsyta.


Savills övertar den ekonomiska förvaltningen av Granens bestånd

Bolag Savills har tecknat avtal med Granen om att ta över den ekonomiska förvaltningen av Granens fastighetsbestånd. Avtalet, som gäller från årsskiftet och initialt två år framöver, omfattar i nuläget 100 fastigheter fördelade på 44 bolag.


Transaktionsmarknaden på väg mot nya rekordnivåer

Sverige Under tredje kvartalet omsattes fastigheter för cirka 36 miljarder kronor, enligt Savills. Det motsvarar en ökning med hela 43 procent jämfört med motsvarande kvartal föregående år. Därmed har fastigheter för 102 miljarder kronor omsatts hittills under 2015. Jämfört med de tre första kvartalen 2014 är årets volym 11 procent högre, vilket innebär att transaktionsmarknaden kan nå nya rekordnivåer om det fjärde kvartalet ligger i nivå med fjolåret.


Transaktionsvolymerna i Stockholmsregionen är relativt blygsamma, visar en färsk rapport från Savills.

Savills: Låga volymer och litet utbud i Stockholm

Transaktioner Transaktionsvolymerna i Stockholmsregionen är relativt blygsamma sett som en andel av volymen och svarar endast för 41 procent av volymen, vilket är den lägsta noteringen de senaste tio åren. Trenden är liknande om man ser på fastighetssegment där kontor, som normalt sett dominerar, svarar för 21 procent av volymen hittills under året. Det visar en färsk rapport från Savills.


Estea köper handelsfastighet i Gävle

Transaktioner Estea Sverigefastigheter 3 har köpt handelsfastigheten Hemlingby 52:13 vid Gävles södra infart.


CBRE Global Investors förstärker i Norden

Karriär CBRE Global Investors förstärker med tre nya krafter till sin Nordiska verksamhet. Bland annat tar man sin nya nordiska investeringschef från Kungsleden.


Standard Life Investments köper
Länna köpcentrum

Transaktioner Standard Life Investments har slutfört köpet av Länna köpcentrum i Stockholm.
– Detaljhandelsförsäljningen i Sverige har ökat stadigt de senaste åren och Länna köpcentrum har goda förutsättningar att dra nytta av ytterligare lokal tillväxt, säger Daniel McHugh, chef för region kontinentaleuropa Real Estate på Standard Life Investments.


Anders Bodin hyr ut 5 000 kvadratmeter vid Alviks torg

Uthyrning Anders Bodin hyr ut cirka 5 000 kvadratmeter kontor till tre företag vid Alviks Torg.


Panreal värvar två - en från Savills

Karriär Panreal bildades av de två tidigare Savills-medarbetarna Axel Edwall och Filip Alexandersson för drygt ett år sedan. Nu ansluter ytterligare två personer - varav en från Savills.


Savills växer inom projektledning

Karriär Savills förstärker med två nyrekryteringar inom projektledning: Sofia Aasvold och Liselotte Lilliehöök.


Heba hyr ut i Annedal och Norra Djurgårdsstaden

Uthyrning Heba har tecknat hyresavtal med sushirestaurangen Wang Asia i både Annedal och Norra Djurgårdsstaden.


Savills hyr ut i Sisjö Entré

Uthyrning Savills har på uppdrag av Union Investment tecknat hyresavtal med Erlandssons Brygga i Sisjö Entré, strax söder om Göteborg. Uthyrningen avser en butik om cirka 1 000 kvadratmeter.


Adam Wilson, Nils Åke Rydqvist och Kim Grüneberger.

Savills rekryterar helt uthyrningsteam

Karriär Savills gör en satsning på uthyrning i Göteborg och rekryterar tre personer från ett konkurrerande konsulthus.


Fortsatta rekordnivåer på den
svenska och nordiska fastighetsmarknaden

Transaktioner Flera konsulthus rapporterar nu att transaktionsvolymen på den svenska och nordiska fastighetsmarknaden ligger i linje med samma period förra året – alltså rekordvolymer.


Willhem gör entré i Helsingborg

Transaktioner Willhem blir ny aktör på bostadsmarknaden i Helsingborg i och med ett köp av 610 hyreslägenheter.


Savills bildar JV med kinesiskt bolag

Bolag Savills Investment Management (före detta Cordea Savills) har bildat ett joint venture med ett privat kinesiskt bolag kring fastighetssatsningar i London.


Savills rekryterar från Newsec

Karriär Savills har rekryterat en ny Head of Office Agency. Hon kommer närmast från Newsec.


Stor dansk rådgivare ansluter till Savills

Bolag Savills har utökat sitt europeiska nätverk genom ett samarbetsavtal med Nybolig Erhverv i Danmark. Nybolig är Danmarks största kommersiella fastighetsrådgivare med 25 kontor över hela landet. Bolaget erbjuder tjänster som fastighetstransaktioner, uthyrning och värdering.


Ny fastighetsvärderare på Savills

Bolag Savills rekryterar en ny fastighetsvärderare. Den nya medarbetaren kommer närmast från en liknande tjänst på SBAB.


Ny uthyrare till Hufvudstaden

Bolag Hufvudstaden anställer en ny uthyrare som närmast kommer från en tjänst på Savills.


Atrium Ljungberg tillsätter uthyrningschef

Karriär Atrium Ljungberg rekryterar en uthyrningschef som närmast kommer från motsvarande tjänst på ett av de större konsultbolagen.


SEB säljer bolag i Tyskland

Bolag SEB säljer sin tyska fastighetsförvaltningsverksamhet för knappt 200 miljoner kronor.


Savills hyr ut på Sturegatan

Uthyrning Savills hyr ut två lokaler om sammanlagt cirka 1 200 kvadratmeter på Sturegatan 15 i Stockholm. Lokalerna tillträds den 1 november i ett helt igenom renoverat hus.


Savills rekryterar inom retail

Karriär Savills Sverige har anställt Alexander Larsson som retail leasing manager till kontoret i Stockholm.


Gymnasium hyr 4 000 kvadratmeter vid Blåsuts tunnelbanestation

Uthyrning Drottning Blankas Gymnasieskola, som ingår i Academediakoncernen, har tecknat hyresavtal om 4 000 kvadratmeter utbildningslokaler vid Blåsuts tunnelbanestation.


Savills: "Aggressiv prissättning"

Transaktioner Enligt Savills uppgick transaktionsvolymen på den svenska fastighetsmarknaden till hela 69 miljarder kronor under det sista kvartalet 2014.
- Den starka konkurrensen har lett till en aggressiv prissättning och avkastningskraven är på historiskt sett mycket låga nivåer inom ett flertal segment, säger Peter Wiman, analyschef på Savills.


Savana köper för 461 miljoner

Transaktioner Savana köper en utvecklingsportfölj med tre vård- och omsorgsfastigheter i Stockholm av Hemsö för 461 miljoner kronor.


Savills ska hyra ut åt Valad i STHLM Sydväst.

Savills hyr ut STHLM Sydväst

Uthyrning Savills har inlett arbetet med att hyra ut cirka 4 300 kvadratmeter lokaler på Västertorpsvägen 135 – STHLM Sydväst.

Studio Stockholm utvecklar STHLM Sydväst

Bygg/Arkitektur Studio Stockholm Arkitektur har fått uppdraget att utveckla en strategi och ett koncept för ombyggnationen och omprofileringen av Valad Europes kontorshus i Hägersten.


Bernström rekryterar från Savills

Karriär I september startade Savills tidigare transaktionschef Johan Bernström upp bolaget Bernstrom & Partners. I och med den senaste rekryteringen är man nu fyra anställda.


Savills rekryterar Christian Thorén

Karriär Savills har rekryterat Christian Thorén från CBRE som ny förvaltningschef.


Heba rekryterar förvaltningschef från Savills

Karriär Heba har rekryterat en ny förvaltningschef. Hon kommer närmast från Savills Förvaltning.


Savills får totalförvaltningsuppdraget för Sisjö Entré i Göteborg.

Savills får sitt första totalförvaltningsuppdrag i Göteborg

Bolag Savills har fått i uppdrag att förvalta en fastighet i Sisjön. Det innebär att bolaget har nu fått sitt första totalförvaltningsuppdrag i Göteborg.


Savills rekryterar tre från Newsec

Karriär Savills har rekryterat tre medarbetare från Newsec. En av dem blir chef för Savills projektverksamhet i Sverige och de andra två blir projektchefer.


Savills rekryterar värderare till Göteborgskontoret

Karriär Savills förstärker sitt värderingsteam i Göteborg med Peter William-Olsson Berglin. Han kommer närmast från Catella.


Savills får uppdrag på Sturegatan i Stockholm

Uthyrning Savills har fått uppdrag att hyra ut totalt omkring 1 500 kvadratmeter på Sturegatan 15 i Stockholm.


Alecta köper hotell vid Norra Bantorget

Transaktioner Alecta köper Omena Hotell på Torsgatan vid Norra Bantorget i centrala Stockholm.


Han ersätter Bernström

Karriär Nyligen lämnade Savills transaktionschef Johan Bernström sin tjänst för att starta upp en egen verksamhet. Redan nu är hans efterträdare utsedd.


Lämnar Savills – startar nytt konsultbolag

Bolag Två transaktionskonsulter på Savills lämnar bolaget för att starta upp ett nytt konsultbolag.


Ny konstellation köper av Specialfastigheter i Vänersborg

Transaktioner Erik Hemberg Fastighets AB och Nordanland AB köper fastigheten Haren 3 i Vänersborg av Specialfastigheter Sverige AB.


Högtryck på transaktionsmarknaden till följd av bra finansieringsmöjligheter

Transaktioner Den genomsnittliga transaktionsstorleken i Sverige har ökat kraftigt från cirka 210 miljoner kronor till strax under 300 miljoner kronor under det senaste kvartalet.
Peter Wiman, analyschef på Savills, kommenterar:
- Den genomsnittliga transaktionsstorleken är jämförbar med den förra högkonjunkturen på fastighetsmarknaden och är sannolikt ett direkt resultat av en ökande riskaptit, mycket god tillgång till eget kapital, samt fortsatt förbättrade möjligheter att erhålla finansiering för fastighetsinvesteringar.


Perium köper i Härnösand

Transaktioner Perium köper två fullt uthyrda fastigheter i Härnösand.


D Carnegie går vidare med sammanslagning

Bolag D Carnegie & Co har nu tecknat avtal med Obligo om storaffären som innebär att Sveriges största noterade bostadsfastighetsbolag bildas. Bolaget kallar nu till en extra bolagsstämma.
Obligo kommer att äga cirka 35 procent av D Carnegie & Co.


Vätterleden köper på Särö.

Vätterleden köper utvecklingsfastigheter på Särö

Transaktioner Vätterleden köper två fastigheter på Särö, söder om Göteborg. En av fastigheterna uppfördes ursprungligen som sommarbostad åt handelsmannen Elof Hansson.


Sigillet Fastighets AB köper fastigheten Masthugget 4:11 i centrala Göteborg och planerar att bygga om den till 55 bostadslägenheter.

Sigillet köper i centrala Göteborg

Transaktioner Sigillet köper ett tidigare äldreboende i centrala Göteborg och planerar att göra om den 2 000 kvadratmeter stora fastigheten till bostadslägenheter.


Savills förstärker värderingsteamet

Karriär Savills rekryterar två personer till sitt värderingsteam. De kommer närmast från Pangea respektive KTH.


D Carnegie köper mer i Rinkeby

Transaktioner D Carnegie köper två fastigheter i Rinkeby av HSB Stockholm. D Carnegie betalar 59 miljoner kronor för 85 lägenheter.


Savills och Vasakronan i samarbete

Uthyrning Savills och Vasakronan ingår ett uthyrningssamarbete om totalt 9 000 kvadratmeter i Alviks Strand.


Stark start på transaktionsåret

Transaktioner Transaktionsvolymen under årets första kvartal uppgick till strax under 26 miljarder kronor, vilken var en kraftig ökning med cirka 55 procent jämfört med motsvarande kvartal 2013. Det starka intresset för fastighetsinvesteringar är tydligt och antalet transaktioner under kvartalet ökade med hela 48 procent jämfört med motsvarande kvartal året innan.

Även i Göteborg inleds transaktionsåret starkt

Transaktioner Göteborgs fastighetsmarknad fick en positiv inledning på året. Under första kvartalet stod Göteborg för 15 procent av landets totala transaktionsvolym, 4,1 miljarder kronor, vilket är en rejäl ökning i jämförelse med samma period föregående år då siffran endast var 1,6 procent.


SSM köper i Bromma

Transaktioner SSM Holding har, genom ett bolagsförvärv, köpt fastigheten KV Linneduken 1 i Bromma. Säljare är Granen Fastighetsutveckling. Projektet omfattar cirka 15 500 kvadratmeter BTA och beräknas innehålla cirka 220 lägenheter.


Savills förstärker med två värderare

Karriär Savills förstärker sitt Göteborgskontor med Anders Dalborg och Claes Hielte som båda börjar i april.


Savills får förvaltningsuppdrag av Union

Bolag Tyska Union Investment ger Savills förvaltningsuppdraget för 22 000 kvadratmeter i Stockholm.


Savills får förlängt förvaltningsavtal

Bolag Stockholms Stadsmission och Savills har tecknat avtal om fullständig fastighetsförvaltning.


Savills får uppdrag av SKB

Bygg/Arkitektur Savills har fått uppdraget att projektleda nyproduktionen av två bostadsfastigheter i Annedal, Bromma, åt Stockholms Kooperativa Bostadsförening.


Anders Bodin hyr ut i Alvik

Uthyrning Anders Bodin Fastigheter hyr ut cirka 1 000 kvadratmeter på Alviks Torg till Brunkebergs Bageri och Svenskt Vatten.Savills och Malmöbryggan tecknar samarbetsavtal

Bolag Savills och Malmöbryggan Fastighetsekonomi AB har tecknat ett exklusivt samarbetsavtal avseende värdering och analys.


Alecta säljer i Karlstad

Transaktioner Alecta säljer sitt centralt belägna bostadsbestånd i Karlstad.


AFA Fastigheter tar hem
förvaltningen av bostadsfastigheter

Bolag AFA Fastigheter har beslutat att säga upp avtalet med Savills om förvaltning av bolagets bostadsfastigheter. AFA Fastigheter kommer i stället att bygga upp en egen förvaltningsorganisation.


Newsec rekryterar fyra från Savills

Karriär Newsec rekryterar fyra personer till värderingsteamen i Göteborg och Malmö. De kommer alla närmast från Savills.


Newsflash

Savills rekryterar ny chef för kommersiella förvaltningen

Karriär Savills har rekryterat Tommy Johansson som ny chef för den kommersiella förvaltningen. Han kommer närmast från eget företag och har arbetat med kommersiella fastigheter sedan år 2000 i olika roller men alltid med fokus på långsiktig utveckling och uthyrning av fastigheter.


Högre transaktionstempo på fastighetsmarknaden

Transaktioner Jämfört med motsvarande kvartal 2012 så ökade antalet genomförda transaktioner med cirka 23 procent under årets andra kvartal. Det innebär att den negativa trenden med ett kontinuerligt fallande transaktionstempo sedan början av 2011 har brutits. Även transaktionsvolymen ökade med tolv procent jämfört med samma kvartal föregående år och uppgick till strax över 29 miljarder, vilket innebär att transaktionsvolymen för första halvåret uppgick till 46 miljarder, enligt Savills.


Biograf blir kontor på Kungsholmen

Uthyrning Den digitala byrån Creuna hyr 1 000 kvadratmeter i kvarteret Diamanten 12 på Kungsholmen i Stockholm. Lokalerna är under ombyggnad och har tidigare bland annat använts som biograf.


Savills förstärker inom förvaltning

Karriär Savills har på senare tid anställt ett flertal medarbetare inom affärsområdet Fastighetsförvaltning.


Spånga Center sålt

Transaktioner IF Metall säljer Spånga Center, omfattande 13 000 kvadratmeter.


Ny projektchef på Savills

Karriär Savills har rekryterat Jonas Högset som ny chef för projektverksamheten.


”Brist på prime ökar intresset för sekundärt”

Transaktioner Peter Wiman, analyschef på Savills tror att intresset för fastigheter inom det sekundära segmentet kan öka i och med att det är brist på prime-fastigheter på marknaden.


HSB rekryterar från Savills

Karriär HSB Stockholm har rekryterat en ny chef för affärsområdet kommersiella lokaler inom HSB Stockholm. Han kommer närmast från Savills.


Küchen Nordic till Karlavägen

Uthyrning Küchen Nordic har tecknat hyresavtal om 600 kvadratmeter kontors- och butikslokaler på Karlavägen i Stockholm.


Newsec rekryterar två från Savills och Nextport

Karriär Newsec förstärker inom den svenska rådgivningsverksamheten genom att rekryterar två personer. De kommer närmast från Savills och Nextport.


Savills förstärker inom förvaltning

Karriär Savills förstärker sin förvaltningsavdelning genom att rekrytera en person som närmast kommer från Einar Mattsson.


Savills fyller upp på Östermalm

Uthyrning Savills har tecknat två nya hyresavtal på Jungfrugatan 6 på Östermalm i Stockholm. Därmed är fastigheten fullt uthyrd.


Starkt avslut på transaktionsåret 2012

Transaktioner Förra året genomfördes transaktioner till ett värde av ungefär 105 miljarder kronor. Det är den högsta noteringen sedan 2008. Samma gäller för fjärde kvartalet som landade på drygt 40 miljarder kronor.


Arbetsförmedlingen utökar i Spånga Center

Uthyrning Arbetsförmedlingen har tecknat avtal om ytterligare cirka 850 kvadratmeter lokaler och kommer att tillträda i slutet av februari 2013.


Savills i finskt samarbete

Bolag Savills plc och Realia Management Oy har ingått ett samarbetsavtal för värdering, rådgivning och forskning i Finland.


Transaktionsvolymen
har minskat med 45 procent

Sverige Såväl Jones Lang Lasalle som Savills släpper i dag rapporter som pekar åt samma håll: En minskad aktivitet på transaktionsmarknaden. Ett tydligt tecken är att transaktionsvolymen minskar med 45 procent för årets tredje kvartal jämfört med samma period förra året.


RICS lanserar ett nytt sätt att bli medlem

Sverige RICS Sverige öppnar en ny möjlighet till medlemskap för fastighetsvärderare.


Mastej till Savills

Karriär Savills har rekryterat Maria Mastej, som närmast kommer från Jones Lang Lasalle.


Nya uthyrningsuppdrag för Savills

Uthyrning Savills har fått två nya uthyrningsuppdrag. Bland annat ska man hyra ut 12 000 kvadratmeter kontor i Älvsjö 360.


Skerfving från Einar Mattsson till Savills

Karriär Savills har rekryterat Ulrika Skerfving till en ny position som Business Controller med placering på Stockholmskontoret. Hon kommer närmast från Einar Mattsson Byggnads AB.


AI Pension hyr ut på Nybrogatan

Uthyrning Savills har hyrt ut en lokal i AI Pensions fastighet på Nybrogatan 7 till Insulander Lindh Advokatbyrå.


Cityhold i andra miljardköpet i London

Transaktioner Cityhold genomför sitt andra miljardköp i London när man förvärvar kontorsfastigheten 40 Holborn Viaduct för drygt 1,5 miljarder kronor.
- Vi är väldigt nöjda med den här affären, säger Cityholds vd Per Sjöberg till Fastighetssverige.


Kungsleden säljer i Polen

Transaktioner Kungsleden säljer två fastigheter i Polen för 104 miljoner kronor, och lämnar därmed landet.


Cordea Savills hyr ut i Växjö

Uthyrning Cordea Savills hyr ut 2 300 kvadratmeter till klädkedjan Lager 157, som öppnar på handelsplatsen I 11 i Växjö i oktober.


Transaktionsvolym Q2: 26 miljarder

Transaktioner Den totala transaktionsvolymen för andra kvartalet 2012 uppgick till cirka 26 miljarder kronor, enligt Savills. Transaktionsvolymen var därmed åtta procent lägre än motsvarande kvartal 2011. Även antalet transaktioner minskade och totalt genomfördes cirka 94 större fastighetstransaktioner.


Klövern köper i Kista

Transaktioner Klövern köper en fastighet i Kista och betalar delvis med nyemitterade preferensaktier.


Stabil transaktionsmarknad för logistikfastigheter

Sverige Trots den senaste tidens finansiella turbulens och inbromsning på fastighetsmarknaden så är intresset för logistikfastigheter stabilt och under årets fem första månader såldes logistikfastigheter för strax över 2 miljarder kronor, konstaterar Savills i rapporten Spotlights Logistics Property Market. Nybyggnation av logistikfastigheter har varit stark med närmare 350 000 kvadratmeter under 2011 och cirka 400 000 kvadratmeter som skall färdigställas under året, vilket kan indikera att fler betydande affärer kan komma att ske under året.


Savills rekryterar vd för förvaltningsverksamheten...

Karriär Savills rekryterar en förvaltningschef, som närmast kommer från Einar Mattsson.


…och här är hans ersättare på Einar Mattsson

Karriär Einar Mattsson internrekryterar sin nya förvaltningschef.


NP 3 köper av Vasallen

Transaktioner NP 3 köper en handelsfastighet i Östra dalregementet (I 13) i Falun där Vasallen i samarbete med Sjaelsö utvecklar ett modernt handelsområde.


Willhem anställer områdeschefer

Karriär Willhem har anställt nya områdeschefer till Stockholm och Borås.


Plenisal blir yogastudio

Uthyrning En plenisal på Olof Palmes gata 11 i Stockholm har hyrts ut till Bikram Yoga i Stockholm.
Savills har genomfört uthyrningen för fastighetsägarens Svärdfisken HB:s räkning.
- Det är kul att vi kan dra nytta av vårt koncept med nära samverkan med byggprojektavdelningen. Det är framför allt de här funktionerna vi kan tillföra marknaden, säger Savills uthyrningschef Petter Klingofström.


Savills: transaktionstakten saktar in

Sverige Totalt omsattes fastigheter till ett värde om 25 miljarder under årets första kvartal, vilket motsvarar en ökning om cirka 18 procent jämfört med motsvarande kvartal föregående år. Trots den höga transaktionsvolymen så kan en nedgång i transaktionsintensiteten skönjas i och med att antalet transaktioner har fallit med 40 procent jämför med motsvarande period föregående år. Det visar den senaste rapporten från Savills.


Savills gör tre rekryteringar

Bolag Savills har rekryterat tre nya medarbetare. De kommer närmast från Peab, Valad och Vasakronan.


Cityhold gör sitt första förvärv

Transaktioner Nu har Cityhold Property gjort sitt första förvärv.
Första och Andra AP-Fondens gemensamma bolag för europeiska fastighetsinvesteringar köper över 2,4 miljarder kronor i London.


Stadsmuren byter namn

Bolag I februari 2011 köpte Savills förvaltningsbolaget Stadsmuren. För att tydliggöra att Stadsmuren nu är en del av Savills byter bolaget namn till Savills Förvaltning AB.


Savills inför 2012: Finansiering en utmaning

Sverige Försvagad svensk ekonomi men ingen recession. Finansieringsfrågorna kommer att bli en tuff utmaning. Läs om Savills framtidsutsikter för den svenska fastighetsmarknaden.


Angermann-grundare går till konkurrent

Karriär Grundaren av och vd:n på rådgivningsföretaget Angermann i Sverige lämnar bolaget. Han påbörjar i dag en tjänst på ett konkurrerande bolag.


Han blir transaktionschef på Savills

Karriär I ett och ett halvt år har Ulf Nilsson varit både vd och transaktionschef på Savills. Men från och med i går är han ”bara” vd.
- Det känns jättebra att äntligen ha en transaktionschef på plats, säger Ulf Nilsson till Fastighetssverige.


Savills vinner stort värderingsuppdrag

Bolag Savills har vunnit en stor offentlig upphandling gällande värderingstjänster i Stockholmsområdet.


”Jag har ett möte varje halvtimme”

Expo Real En av de allra flitigaste deltagarna på Expo Real är utan tvekan Savills vd Ulf Nilsson. Han har nästan ett möte i halvtimmen.
- I dag har jag 15 möten plus några spontanmöten, säger Ulf Nilsson.


Rikshem köper för 1,7 miljarder kronor

Transaktioner Nu har Rikshem – före detta Dombron – gått ut med den första av affärerna ni kunde läsa om i fredags.
För 1,7 miljarder kronor har Rikshem köpt en del av ett kommunalt bestånd.


Två nya rekryteringar till Mengus

Karriär Två nya medarbetare börjar på Mengus. En av dem blir ny delägare i en av Mengus fastighetsfonder.


Mats Rengstedt till Savills

Karriär Savills har rekryterat Mats Rengstedt som kommer att förstärka investmentteamet i Stockholm. Han kommer närmast från en tjänst på Tenant & Partner där han de senaste fyra åren arbetet som projektledare inom tenant representation.


Klingofström ansvarar för ny uthyrningssatsning

Karriär Petter Klingofström lämnar Tenant & Partner för att bygga upp en storkonsults svenska uthyrningssatsning.


Intresset för handelsfastigheter ökar

Sverige Savills ser två trendbrott på den svenska fastighetsmarknaden under det första halvåret: De internationella investerarna har varit betydligt mer aktiva på köparsidan och intresset för kommersiella fastigheter, och inte minst för handelsfastigheter, har ökat.


Bouwfonds köper 49 lägenheter

Transaktioner Bouwfonds European Residential och Catella Real Estate AG KAG köper tre fastigheter med sammanlagt 49 lägenheter i Barkarby och Täby av Förvaltnings AB Collegio.


Kopparleden hyr ut 5 000 kvadratmeter

Uthyrning Kopparleden AB hyr ut drygt 5 000 kvadratmeter kontor till Sweco i fastigheten Falun 9:22, mer känd som ”Stora Research” i Falun.


Savills rekryterar från Newsec

Karriär Savills har rekryterat en värderare som närmast kommer från Newsec.


Transaktionsvolymen 19,5
miljarder under första kvartalet

Sverige Transaktionsvolymen på den svenska fastighetsmarknaden uppgick till 19,5 miljarder kronor under årets första kvartal, enligt Savills.


Savills anställer värderare

Karriär Savills anställer Katrin Wallensjö (före detta Nordén), som kommer att förstärka bolagets värderingsavdelning.Savills: En anmärkningsvärd återhämtning

Transaktioner Savills konstaterar i sin senaste rapport att transaktionsmarknaden återhämtat sig rejält. Men de internationella aktörerna lyser med sin frånvaro.


Sundh Fastigheter köper galleria i Avesta

Transaktioner Sundh Fastigheter har förvärvat fastigheten Sälen 1 som innefattar gallerian Plushuset i centrala Avesta. Säljare är danska K/S Plushuset Shopping Centre Sverige. Fastigheten har en uthyrningsbar area om cirka 15 000 kvadratmeter.


KontaktUppgifter

Savills Sweden AB

Adress
Regeringsgatan 48 111 56 Stockholm

KONTAKT
Niklas Samuelsson
08-545 858 90

niklas.samuelsson@savills.se

Branschkategorier