Image

Swedish Logistic Property

Swedish Logistic Property äger, bygger och utvecklar fastigheter med inriktning på lager, logistik och industri.

I nära samarbete med Hyresgäster skapas effektiva och anpassade lokaler utifrån verksamheters behov och önskemål, där vi strävar efter att vara en partner som kan bidra till våra Hyresgästers utveckling och framgång.

Genom att regelbundet arbeta med att modernisera och effektivisera våra fastigheter så spar vi energi, sänker driftkostnader och givetvis värnar om vår miljö.

Med erfarenhet av fastigheter och affärer i olika bolag, ett stort kontaktnät, många nya ideér och en enorm drivkraft så kan vi med stor sannolikhet hitta lösningar för just era behov, stora som små.

Välkommen till oss på Swedish Logistic Property, en självklar aktör inom lager och logistikfastigheter.

Skrivet om Swedish Logistic Property

Rönnedal 1, en nybyggd och fullt uthyrd logistikfastighet i Ulricehamn.

SLP förvärvar nybyggde från Wästbygg

Transaktioner SLP har idag tecknat avtal om att förvärva fastigheten Rönnedal 1, en nybyggd och fullt uthyrd logistikfastighet i Ulricehamn. Överenskommet fastighetsvärde uppgår till 204 miljoner kronor.


Litografen 8 i Eskilstuna.

SLP tillträder logistikfastighet i Eskilstuna

Bolag Förvärvet av fastigheten Litografen 8 i Eskilstuna, som SLP offentliggjorde i april, har nu gått igenom. Transaktionen var villkorad av att Inspektionen för strategiska produkter i Sverige fattade beslut om att godkänna investeringen.


SLP tecknar nytt avtal i Helsingborg.

SLP bygger till 3 000 kvadratmeter i Helsingborg

Uthyrning SLP förvärvade fastigheten Ackumulatorn 1 i Helsingborg i december 2022 där den nuvarande byggnaden på fastigheten, som är fullt uthyrd, uppgår till 15 600 kvadratmeter där merparten hyrs av två hyresgäster. Byggnaden kommer nu utökas med 3 000 kvadratmeter när delar av en byggrätt på fastigheten nyttjas då avtal tecknats med en av de befintliga hyresgästerna.


Greg Dingizian har sålt hela sitt innehav i SLP.

Greg Dingizian säljer hela sitt innehav i SLP

Bolag SLP:s medgrundare Greg Dingizian säljer hela sitt aktieinnehav i bolaget, drygt 9,6 miljoner A-aktier, till ABG Sundal Collier och vad som beskrivs som professionella investerare, rapporterar Nyhetsbyrån Direkt.


Tommy Åstrand är en nöjd vd idag.

Strategin framåt ligger fast för SLP

Bolag Förvaltningsresultatet pekar uppåt för Swedish Logistic Property jämfört med samma period året innan. Hyresintäkterna steg också under första kvartalet och vd Tommy Åstrand attribuerar mycket av framgången till SLP:s strategi att förvärva, förädla och förvalta.
– Vi undviker att köpa portföljer; oftast är det för dyrt och man får ofta med något som inte passar in i strategin, säger Tommy Åstrand.
Fastighetssverige har talat med vd:n för det växande logistikfastighetsbolaget.


Litografen 8.

... Och gör nu nytt förvärv i Eskilstuna

Transaktioner SLP har tecknat avtal om att förvärva fastigheten Litografen 8 i Eskilstuna, som inklusive byggrätt har en total yta om cirka 59 000 kvadratmeter. I nuläget hyrs hela byggnaden om 27 000 kvadratmeter av Tamro AB, med ett fullt indexerat hyresavtal med en årshyra om 17,3 miljoner kronor, som löper fram till 30 september 2027. Säljare är Logidev AB.


För Tommy Åstrands SLP går det förhållandevis bra.

SLP har köpt en fastighet per månad sen start ...

Bolag Under årets första kvartal såg SLP en fortsatt stark såväl operationell som finansiell utveckling tack vare årliga hyresökningar, förädlingsprojekt, positiva effekter från genomförda förvärv samt nya och förlängda hyreskontrakt med nöjda hyresgäster, skriver de i kvartalsrapporten.


Tommy Åstrand, vd för SLP.

SLP köper av Nivika i Jönköping

Transaktioner SLP har förvärvat och tillträtt en logistikfastighet, Stigamo 1:66, med byggrätt i norra Stigamo som säljs av Nivika. Markytan uppgår till cirka 38 500 kvadratmeter och fastigheten har en färdig detaljplan som tillåter cirka 60 procent nyttjandegrad, vilket möjliggör nybyggnation om cirka 23 000 kvadratmeter. SLP äger även grannfastigheten Stigamo 1:47.


Tommy Åstrand, vd för SLP.

Så vill SLP växa i heta logistiknästet

Bolag SLP angör en ny hamn med sitt första förvärv i Göteborg – en affär som gör att bolaget uppnår en rad milstolpar. Vd:n Tommy Åstrand berättar för Fastighetssverige om förvärvet och hur man vill växa i Göteborg samt ger sin syn på Göteborgsmarknaden och milstolparna man nått upp till.


SLP köper i Backa.

SLP premiärköper i Göteborg

Transaktioner I och med förvärvet genomför SLP, som bildades för fem år sedan, sin sextionde transaktion, vilket medför att portföljen nu består av 100 logistikfastigheter, en totalyta av cirka en miljon kvadratmeter till ett värde om cirka tio miljarder kronor. Förvärvet är en så kallad "sale and lease back-affär".


Bergendahls säljer storpost i SLP – rabatten blev sju procent

Bolag Bergendahl Invest har sålt 12,2 miljoner aktier i SLP vilket motsvarar 5,4 procent av kapitalet. Det skriver Dagens industri som hänvisar till ett pressmeddelande.


Duo ökar tungt i SLP.

Tunga duon ökar rejält i SLP

Bolag Dubbla jättar ökade sina poster i SLP kraftigt under fjärde kvartalet.


Så här ser en nöjd vd ut: Tommy Åstrand.

Tommy Åstrand: "Vi fortsätter leverera i det dagliga gnetet"

Bolag SLP växer fortsatt och redovisar ökade hyresintäkter med 41 procent och ett driftsnetto som vuxit med 44 procent jämfört med samma kvartal föregående år. Även förvaltningsresultatet ökade med 44 procent. Vd Tommy Åstrand kan luta sig tillbaka efter ett år då man ridit ut stormen.
– Vi är väldigt nöjda med bolagets utveckling och ser en fortsatt stark efterfrågan på logistikytor, säger han vid presentationen av bokslutsrapporten.


SLP ökar förvaltningsresultatet och reviderar finansiella riskbegränsningar.

SLP ökar förvaltningsresultatet med 36 procent

Bolag SLP ökade hyresintäkter, förvaltningsresultat och driftnetto under 2023. Resultat per aktie efter utspädning uppgick till 1,55 kronor. Parallellt passar SLP på att revidera sina finansiella riskbegränsningar.


Ett av SLPs lager.

SLP hyr ut över 11 000 kvadratmeter

Uthyrning SLP förlänger och utökar hyresavtal med befintlig hyresgäst.


Hoven 1 i Malmö.

SLP tecknar femårigt hyresavtal med ny hyresgäst i Malmö

Uthyrning SLP har tecknat ett hyresavtal med en ny hyresgäst i fastigheten Hoven 1 i Malmö. Avtalet löper på fem år och årshyran är 2,2 miljoner kronor för logistiklokalen med en yta om cirka 1 800 kvadratmeter. Avtalet börjar löpa i augusti och är fullt indexerat.


SLP tillträder nybyggnationsprojekt på 11 000 kvadratmeter.

SLP tillträder nybyggnationsprojekt på 11 000 kvadratmeter

Bygg/Arkitektur SLP offentliggjorde i november att man tecknat ett avtal avseende ett nybyggnationsprojekt om 11 000 kvadratmeter i Katrineholm, samt tecknat ett 15-årigt hyresavtal med en internationell logistikaktör, Seafrigo, avseende hela ytan. Transaktionen var villkorad av att bygglov erhålls samt att markförvärvet från kommunen godkänns vilket nu är klart.


Greg Dingizian har sen tidigare sålt hela sitt innehav av B-aktier SLP.

Dingizian säljer stort till Selin

Transaktioner Greg Dingizian har den 15 januari genom bolaget Agartha sålt 2,5 miljoner A-aktier i logistikfastighetsbolaget SLP, Swedish Logistic Property där han är storägare och styrelseledamot.


SLP tecknar femårigt hyresavtal med ny hyresgäst och flyttar sitt kontor.

SLP lämnar det egna kontoret – hyr ut 4 800 kvadratmeter

Uthyrning SLP har tecknat ett femårigt hyresavtal med by Crea avseende en yta om 4 800 kvadratmeter lager med tillhörande kontor och ett årligt hyresvärde om cirka 4,6 miljoner kronor.


SLP – Swedish Logistic Property – är ett svenskt fastighetsbolag som förvärvar, förädlar och förvaltar logistikfastigheter.

SLP tecknar femårigt hyresavtal med ny hyresgäst i Helsingborg

Uthyrning Swedish Logistic Property har tecknat ett hyresavtal med en ny hyresgäst, TR Electronic, i fastigheten Kruthornet 3 i Helsingborg. Avtalet löper på fem år och årshyran är cirka 700 000 kronor för lokalen på drygt 660 kvadratmeter.


Fastigheten ligger i Viared Logistikpark i Borås.

SLP köper utvecklingsprojekt i Borås

Transaktioner SLP har idag förvärvat och tillträtt en fastighet i Viared Logistikpark i Borås. Fastigheten, med en yta på 19 000 kvadratmeter, är under 2017 bebyggd med 7 200 kvadratmeter och fullt uthyrd till AMA Group.


Tommy Åstrand.

SLP bygger nytt och hyr ut i Katrineholm

Uthyrning SLP har tecknat avtal avseende ett nybyggnationsprojekt om 11 000 kvadratmeter i Katrineholm samt ett 15-årigt hyresavtal med en internationell logistikaktör gällande hela ytan. Årshyran uppgår till cirka 16 miljoner kronor och är fullt indexerad. Byggnaden kommer att uppföras på en fastighet om totalt 52 000 kvadratmeter vilket innebär ytterligare utbyggnadsmöjligheter. Fastigheten förvärvas från Katrineholms kommun.


Jacob Karlsson, vd för K-Fastigheter och styrelseledamot i SLP.

K-Fastigheters vd minskar innehavet i SLP

Transaktioner Jacob Karlsson har under dagen rapporterat tre insynsaffärer logistikfastighetsbolaget SLP, Swedish Logistic Property där han är styrelseledamot.


För Tommy Åstrands SLP går det förhållandevis bra.

Tommy Åstrand: "SLP nära målet med 15 procents årlig tillväxt"

Bolag Som Fastighetssverige tidigare kunnat berätta redovisar Logistikfastighetsbolaget SLP, Swedish Logistic Property, ett ökat förvaltningsresultat, ökat substansvärde och positiva värdeförändringar på fastigheter i tredje kvartalet 2023.
– Vi är ödmjuka inför de utmaningar vi ser i makroklimatet och har våra öron väldigt nära rälsen, inte minst vad gäller den dagliga dialog vi har med vår förvaltningsavdelning, säger vd Tommy Åstrand.


Fortsat nöjd: vd Tommy Åstrand.

Ökat förvaltningsresultat för SLP

Bolag SLP, Swedish Logistic Property redovisar ett ökat förvaltningsresultat i tredje kvartalet 2023, jämfört med samma period året innan.
– Efterfrågan på logistikfastigheter är fortsatt hög trots de utmanande förutsättningarna i fastighetsbranschen, säger vd Tommy Åstrand i delårsrapporten.


Alla noterade fastighetsbolag utom ett på de två största listorna har redovisat negativa värdeförändringar i fastighetsbeståndet det senaste året. Bolaget som toppar listan har skrivit ned värdet med nästan 13 miljarder kronor sedan Q3 2022, det visar Fastighetssveriges sammanställning.

Ett år av värdeförändringar – här är bolagen som tappat mest

Lista Sedan Q3 2022 har fastighetsbolagen redovisat många miljarder i värdesänkningar i sina fastighetsbestånd. Inför det att rapportperioden för Q3 sätter igång imorgon har Fastighetssverige sammanställt en unik lista över hur mycket värdena har skrivits ner i respektive bolag det senaste året. En pressad bjässe finns i toppen med tvåsiffrigt miljardbelopp och ett enda bolag sticker ut med positiva värdeförändringar det senaste året.


Ett av SLPs lager.

SLP förlänger ytterligare ett hyresavtal i Helsingborg

Uthyrning SLP har tecknat ett nytt hyresavtal med befintlig hyresgäst i fastigheten Aggregatet 4 i Helsingborg. Befintligt hyresavtal om 4 500 kvadratmeter, som omfattar hela fastigheten, förlängs därmed med 3,5 år. I samband med förlängningen avtalas även om utökning av bashyra för solceller.


Nicklas Schmidt lämnar SLP och startar Nicani Affärsutveckling.

SLP-profil lämnar för att starta eget

Karriär Nicklas Schmidt var med redan från start när fastighetsbolaget Swedish Logistic Property köpte och påbörjade utvecklingen av sina första fastigheter i mars 2019 och har fram tills september varit ansvarig för affärsutveckling inom bolaget, men väljer nu att lämna detta uppdrag. I oktober startar han upp Nicani, ett nytt konsultbolag med inriktning på affärs- och fastighetsutveckling.


Tommy Åstrand och Erik Selin.

Ordförande ökar och vd avser öka sina aktieinnehav i SLP

Ekonomi/Finansiering SLP:s vd Tommy Åstrand har avyttrat 350 000 aktier i SLP, skriver bolaget i ett pressmeddelande, Detta för att finansiera kommande förvärv av 750 000 teckningsoptioner i ett av bolagets incitaments-program, motsvarande lika många aktier i SLP. De avyttrade aktierna har förvärvats av SLP:s ordförande Erik Selin via bolag.


Greg Dingizian har sålt hela sitt innehav av B-aktier SLP.

Greg Dingizian har sålt hela sitt innehav av B-aktier SLP

Bolag SLP:s storägare och medgrundare Greg Dingizian har sålt samtliga av sina 15,9 miljoner B-aktier, motsvarande 7,7 procent av det totala antalet aktier i SLP, det framgår av ett pressmeddelande.


SLP förlänger hyresavtal.

SLP förlänger hyresavtal i Helsingborg

Uthyrning SLP har tecknat ett nytt avtal med en befintlig hyresgäst i fastigheten Aggregatet 2 i Helsingborg. Befintligt hyresavtal om 2 300 kvm förlängs därmed med cirka fyra år till utgången av 2029.


Illustration av byggnaden.

SLP tillträder fastighet i Hallsberg

Bolag SLP har idag tillträtt en fastighet i Hallsberg om 280 000 kvadratmeter efter att fastighetsbildningen har vunnit laga kraft. Till fastigheten tecknades även ett 15-årigt hyresavtal med Ahlsell Sverige avseende en miljöcertifierad nybyggnation omfattande ca 60 000 kvadratmeter.


Hyresavtalet sträcker sig i 15 år. Men vem hyresgästen blir framgår inte av pressmeddelandet.

SLP investerar för 230 miljoner i Jönköping

Transaktioner SLP har, genom en bolagsaffär, förvärvat och tillträtt fastigheten Vaggeryd Stödstorp 2:22 i Stigamo utanför Jönköping. På fastigheten, som har en totalyta om 46 200 kvadratmeter, kommer det uppföras en logistikbyggnad med en uthyrningsbar yta om drygt 18 000 kvadratmeter.


Tommy Åstrand är en nöjd vd idag.

Åstrand om SLP:s styrkebesked: "Ser inga begränsningar"

Bolag För Fastighetssverige summerar Tommy Åstrand sitt första kvartal som vd för Swedish Logistic Property och han gör det med ett ökat förvaltningsresultat jämfört med samma period året innan. Hyresintäkterna och driftnettot ökar också, medan nettoresultatet minskar.
– Det känns såklart extra kul att kunna leverera en, som vi tycker, väldigt stark rapport i dagens utmanande makromiljö för fastighetsbolag.


SLP logga på vägg

SLP fortsätter expandera

Bolag Ökat förvaltningsresultat, driftsnetto och hyresintäkter. Swedish Logistic Property står finansiellt starkt under andra kvartalet.
– Vi har det senaste året succesivt höjt avkastningskravet från 5,2 procent till 5,9 procent, trots det har vi varje kvartal levererat positiva värdeförändringar. Det är ett bevis på att vårt dagliga förvaltningsarbete ger resultat och att vår affärsmodell levererar, kommenterar Tommy Åstrand, vd på SLP.


Mats Hansson, projektchef på Inission, Carl Lidén, Managing Director på Inission, Tommy Åstrand, vd för SLP, och Nicklas Schmidt, affärsutvecklare på SLP.

SLP förlänger hyresavtal och bygger till i Malmö

Uthyrning SLP förlänger hyresavtal med Inission Syd samt bygger till befintlig yta. Det nya hyresavtalet, som är fullt indexerat, löper över tio år med en årlig hyra om fem miljoner kronor.


SLP genomför sitt hittills största nybyggnationsprojekt – tecknar 15-årigt hyresavtal med Ahlsell avseende 60 000 kvadratmeter.

SLP genomför sitt hittills största nybyggnationsprojekt – tecknar hyresavtal med Ahlsell

Transaktioner SLP har tecknat avtal om att förvärva en fastighet om 280 000 kvadratmeter i Hallsberg samt tecknat ett 15-årigt hyresavtal avseende en miljöcertifierad nybyggnation om drygt 60 000 kvadratmeter. Det bedömda transaktionsvärdet uppgår till drygt 800 miljoner kronor och skulle innebära en årshyra om cirka 50 miljoner kronor. Hyresavtalet som löper på 15 år, är tecknat med Ahlsell Sverige och är indexerat med KPI. Tillträde av fastigheten sker preliminärt under tredje kvartalet och nybyggnationen beräknas vara färdigställd vid årsskiftet 2024/2025.


Kristoffer Jeppson kliver på som kommersiell förvaltare hos SLP under tredje kvartalet 2023.

Kristoffer Jeppsson blir ny kommersiell förvaltare hos SLP

Karriär SLP har anställt Kristoffer Jeppson som kommersiell förvaltare. Tjänsten tillträds under tredje kvartalet 2023 och kommer att förstärka den kommersiella förvaltningen som ett led i bolagets fortsatta tillväxtstrategi.


SLP bygger ut i Landskrona.

SLP utnyttjar byggrätt och bygger ut till befintlig hyresgäst

Bygg/Arkitektur SLP tecknade i mars i år ett sjuårigt hyresavtal med ett globalt teknikföretag avseende hela den befintliga ytan om 2 900 kvadratmeter på fastigheten Timglaset 2 i Landskrona. På fastigheten finns en byggrätt som nu kommer att utnyttjas till samma hyresgäst när en tillbyggnad om 1 400 kvadratmeter kommer att uppföras.


SLP:s fastighet Mosshaga i Nässjö.

SLP bygger till och förlänger hyresavtal i ytterligare sju år

Uthyrning SLP:s hyresgäst Hultafors hyr idag hela fastigheten Mosshaga 7 i Nässjö med en yta om 13 800 kvadratmeter med ett avtal som löper till 31 maj 2025. På del av tillhörande byggrätt kommer 1 250 kvadratmeter att byggas till, som i sin helhet kommer hyras av Hultafors, samtidigt som befintligt hyresavtal förlängs.


SLP förlänger avtal.

SLP förlänger hyresavtal med Veolia

Uthyrning SLP förlänger hyresavtal med Veolia om 3 950 kvadratmeter och utökar hyran för solcellsinvestering.


SLP har genomfört riktad emission på 550 miljoner.

SLP har genomfört riktad emission på 550 miljoner

Bolag SLP har genomfört en riktad emission om 550 miljoner kronor. Teckningskursen var 25 kronor, vilket kan jämföras med gårdagens stängningskurs vid 26,45 kronor.


Peter Strand, vd för SLP.

SLP: Stark nettouthyrning och finansiell flexibilitet

Bolag SLP ökade hyresintäkterna under kvartalet med 39 procent och förvaltningsresultatet med 37 procent jämfört med föregående år.


Nyfosa säljer till SLP för nästan en halv miljard kronor.

Nyfosa och SLP i storaffär

Transaktioner SLP har förvärvat och tillträtt fyra fastigheter med en total uthyrningsbar yta om 48 610 kvadratmeter. Säljare är Nyfosa och det överenskomna fastighetsvärdet uppgår till 455 miljoner kronor och årshyran uppgår till 30,2 miljoner. Två fastigheter är belägna i Malmö, en i Helsingborg och en i Jönköping.


SLP tecknar nytt avtal i Landskrona.

SLP tecknar hyresavtal med Seafrigo Nordic

Uthyrning SLP har tecknat ett hyresavtal med logistikföretaget Seafrigo Nordic avseende cirka 1 800 kvadratmeter på fastigheten Kronan 4 i Landskrona med direkt närhet till E6:an. Årshyran uppgår till 1,6 miljoner kronor och är fullt indexerad.


Swedish Logistic Property fokuserar på logistikfastigheter och har på kort tid genomfört flera uppmärksammade förvärv.

SLP köper logistikfastighet i Nyköping och tecknar 10-årigt hyreskontrakt

Bolag Swedish Logistic Property har idag förvärvat och tillträtt en fullt uthyrd logistikfastighet i Nyköping. I samband med transaktionen tecknas ett 10-årigt avtal med Hedin Parts & Logistics AB, ett dotterbolag inom Hedin Group. Årshyran, som är fullt indexreglerad, uppgår till cirka 28 miljoner kronor.


Philip Ekelund och Jakob Berglund.

SLP förstärker och anställer projektledare och teknisk förvaltare

Bolag SLP har anställt Philip Ekelund som projektledare och Jakob Berglund som teknisk förvaltare. De båda tjänsterna kommer tillträdas under andra kvartalet 2023, som ett led i bolagets fortsatta tillväxtstrategi.


SLP får nytt hyresavtal med ett globalt teknikföretag avseende 2 900 kvadratmeter i Landskrona.

SLP tecknar sjuårigt hyresavtal i Landskrona

Uthyrning SLP har tecknat ett sjuårigt hyresavtal med ett globalt teknikföretag avseende 2 900 kvadratmeter på fastigheten Timglaset 2 i Landskrona. Årshyran uppgår till 2,6 miljoner kronor och är fullt indexerad.


Peter Strand, ny arbetande vice ordförande i styrelsen samt avgående vd för SLP.

Peter Strand om nya uppdraget: "Vill växla upp ytterligare"

Bolag I måndags kom beskedet att SLP:s nuvarande CFO, Tommy Åstrand, tar över som vd i bolaget. Samtidigt kom SLP:s valberedning med föreslaget att vd Peter Strand skulle få en ny roll i styrelsen – som arbetande vice ordförande.
– Det blir ingen stor dramatik, säger Peter Strand till Fastighetssverige. Det är ju samma bolag. Med den skillnaden att vi kommer att kunna vara ännu bättre på transaktioner nu.


SLP tecknar nytt avtal.

SLP förlänger hyresavtal med sju år och bygger till i Helsingborg

Uthyrning SLP har tecknat avtal med Beulco Holding avseende förlängning och utökning av befintligt hyresavtal för fastigheterna Förtennaren 5 och 12 i Helsingborg. Beulco Holding har bedrivit sin verksamhet i fastigheterna sedan 1988.


Peter Strand, Tommy Åstrand och Matilda Olsson.

Peter Strand lämnar vd-posten på SLP – Tommy Åstrand tar över

Bolag Tommy Åstrand, nuvarande CFO för SLP, kommer efter årsstämman den 26 april att efterträda Peter Strand som vd och Matilda Olsson, nuvarande ekonomichef, kommer samtidigt tillträda som CFO. Valberedningen föreslår också Peter Strand som ny arbetande vice ordförande i styrelsen med särskilt fokus på fastighetsförvärv.


Peter Strand, vd SLP.

Lager på lager ger Strand fönster – så går SLP med vinst

Bolag De stigande räntorna, inflationen och den högre kapitalkostnaden har påverkat alla aktörer inom logistik- och lagerbranschen – precis som alla andra branscher. Men för SLP har värdeförändringen i beståndet gått upp med 16 miljoner, vilket är en liten siffra men ändå en ökning – i motsats till vad de flesta andra bolag rapporterat hittills. Peter Strand, vd för SLP, kan se tillbaka på ett år där han har en hel del att vara nöjd över.


Peter Strand, vd för SLP.

SLP: Positionen stärkt under en tid av oro

Bolag Peter Strand stolt över SLP:s utveckling under tuffa tider.


SLP köper ännu en logistikfastighet i Helsingborg.

SLP köper ännu en logistikfastighet i Helsingborg

Uthyrning SLP har idag förvärvat och tillträtt en fullt uthyrd logistikfastighet i Helsingborg. Fastigheten är belägen i Väla Södra där SLP sedan tidigare äger flera
logistikfastigheter.


SLP utser Carnegie till likviditetsgarant.

SLP utser Carnegie Investment Bank till likviditetsgarant

Bolag Swedish Logistic Property, SLP, har utsett Carnegie Investment Bank till likviditetsgarant för bolagets aktier av serie B noterade på Nasdaq Stockholm. Åtagandet sker inom ramen för Nasdaq Stockholms regelverk avseende likviditetsgaranter.


SLP tecknar femårigt hyresavtal i Helsingborg.

SLP tecknar femårigt hyresavtal i Helsingborg

Uthyrning SLP har tecknat ett femårigt hyresavtal med inTime Express AB. Hyresgästen kommer att flytta in i SLP:s fastighet Briljanten 4 i Helsingborg som förvärvades i december. Lokalen var då uppsagd och blir vakant siste februari. inTime tillträder lokalen omfattande ca 1 360 kvadratmeter den 1 augusti 2023. Årshyran uppgår till ca 1,3 miljoner kronor och är fullt indexerad.


Peter Strand, vd för SLP.

SLP tecknar hyresavtal i pågående nybyggnation i Malmö

Uthyrning SLP har tecknat ett treårigt hyresavtal med Nice Home and Building Automatic Nordics AB. Hyresgästen kommer att flytta in i SLP:s fastighet Grimskaftet 1 i södra Malmö och tillträder cirka 510 kvadratmeter vid årsskiftet. Årshyran uppgår till 575 000 kronor och är fullt indexerad.


Peter Hård och Johan Hård, Hårds Transport i Ljungby.

SLP förlänger hyresavtal om 5 600 kvadratmeter i Ljungby

Uthyrning SLP har tecknat ett femårigt hyresavtal med sin befintliga hyresgäst, Hårds Transport AB, avseende en yta om cirka 5 600 kvadratmeter i logistikfastigheten Lamellen 1 i Ljungby. Årshyran uppgår till 2,8 miljoner kronor och är fullt indexerad.


SLP säkrar mer solel till fler av sina hyresgäster.

SLP säkrar mer solel till fler av sina hyresgäster

Bolag SLP fortsätter att investera i egen förnybar energiförsörjning. Genom ramavtal med två ledande leverantörer av solcellsanläggningar ska fler av SLP:s stora logistik­fastigheters tak användas även för miljömässigt hållbar elproduktion.


SLP har förvärvat ett markområde i ett attraktivt logistikläge i Landskrona

SLP bygger logistikfastighet i Landskrona

Transaktioner SLP har förvärvat ett markområde i ett attraktivt logistikläge i Landskrona. På fastigheten Pedalen 21, som förvärvats av Landskrona kommun, kommer SLP att bygga en logistikfastighet med en uthyrnings­bar yta om cirka 3 500 kvadratmeter.


Helsingborg Långeberga

SLP förvärvar logistikfastighet i Helsingborg

Transaktioner SLP har idag förvärvat och tillträtt en fullt uthyrd logistikfastighet i Helsingborg. Fastigheten består av totalt ca 56 000 kvadratmeter och är belägen i logistikområdet Långeberga i direkt närhet till transport­lederna E4 och E6.


Stigamo i Jönköping

SLP förvärvar logistikfastigheter av Nivika

Ekonomi/Finansiering SLP har idag förvärvat och tillträtt totalt sex fastigheter i två av Sveriges viktigaste logistiknav. Total uthyrningsbar yta uppgår till ca 32 000 kvadratmeter och årshyran per 1 januari 2023 uppgår till cirka 29 miljoner kronor.


Fastighetsbolag går samman i gemensamt initiativ för energibesparing.

Fastighetsbolag går samman i gemensamt initiativ för energibesparing

Bolag För att inspirera och uppmuntra fler till att spara energi går ett antal större aktörer i fastighetsbranschen samman i en gemensam kampanj inför vintern.


SLP:s kurs föll kraftigt igår efter det att storägaren Evolv Fastigheter sålde sin post på 3,3 procent av kapitalet.

SLP:s kurs föll kraftigt – därför sålde storägaren sin post

Bolag Igår vid 16-tiden på eftermiddagen hade SLP:s aktie fallit med över 13 procent – detta efter att bolagets sjunde största aktieägare Evolv Fastigheter hade sålt sin storpost på strax över sex miljoner aktier, motsvarande 3,3 procent av bolagets aktiekapital. Aktien återhämtade sig sedan i den avslutande handeln och nedgången stannade på sex procent. Fastighetssverige har pratat med Lars Axelsson, vd för Evolv, som berättar varför bolaget sålt sitt innehav.


Peter Strand.

Strand ser möjligheter på "köparens marknad"

Bolag SLP:s vd Peter Strand hoppas hitta klipp på den avvaktande transaktionsmarknaden som helt och hållet utvecklats till köparens marknad. För Fastighetssverige berättar han mer om förhoppningarna, styrkan i hyresavtalen och resan för aktien sedan noteringen för sju månader sedan.


Peter Strand, vd för SLP.

Kraftigt ökade hyresintäkter för SLP

Bolag Hyresintäkterna ökade till över 300 miljoner kronor för SLP under årets första nio månader samtidigt som substansvärdet ökade med 18 procent. Nettouthyrningen minskade dock jämfört med motsvarande period 2021.


Peter Strand, vd för SLP.

SLP ökar sin andel gröna lån till drygt 40 procent

Bolag SLP:s arbete med att löpande miljöcertifiera fastigheter och minska sitt klimatavtryck har resulterat i att bolagets andel av så kallade gröna lån har ökat till cirka 40 procent av befintlig låneportfölj.


SLP förvärvar modern logistikfastighet.

SLP förvärvar modern logistikfastighet

Transaktioner SLP har förvärvat och tillträtt fastigheten Stenkrossen 4 i Hässleholm med uthyrningsbar yta om cirka 4 000 kvadratmeter. På fastigheten, som är på totalt cirka 31 000 kvadratmeter, finns möjlighet för vidare expansion.


Erik Selin, vd för Balder.

Selin köper SLP-aktier för miljonbelopp

Bolag Erik Selin fyller på för miljonbelopp i bolaget där han är styrelseordförande.


SLP tecknar nytt avtal i Borås.

SLP tecknar nytt avtal i Borås

Uthyrning SLP har tecknat ett femårigt hyresavtal med OAS Company AB avseende en yta om cirka 4 000 kvadratmeter i logistikfastigheten Vindspelet 1 i Borås. Fastigheten är belägen inom industriområdet Viared och har nära anslutning till riksväg 40 i riktning mot Göteborg med ett utmärkt skyltläge.


Peter Strand, vd för SLP.

Hyresintäkter och förvaltningsresultat ökar för SLP

Bolag Logistik och logistikfastigheter är avgörande för en stark och växande ekonomi. Den osäkerhet som för tillfället finns i olika delar av ekonomin medför att SLP måste ha beredskap för flera olika scenarier. I nuvarande marknadssituation finns möjligheter att stärka bolagets position och dess relationer med viktiga intressenter.


SP Maskiner hyr av SLP i Ljungby.

SLP välkomnar SP Maskiner som ny hyresgäst i Ljungby

Uthyrning SLP har tecknat ett sjuårigt hyresavtal med SP Maskiner i Ljungby AB. SP Maskiner kommer den 1 juli 2022 att flytta sitt nya logistikcentrum till SLP:s fastighet Lamellen 1 i Ljungby och hyr en yta om 1 870 kvadratmeter. SLP har nyligen genomfört standardhöjning som bland annat minskat energiförbrukning och förbättrat inomhusklimatet i lokalerna.


SLP bygger åt Pharmaxim i Landskrona.

SLP bygger åt Pharmaxim

Bygg/Arkitektur Efter att ha erhållit bygglov från Landskrona kommun har SLP tillsammans med sin hyresgäst, Pharmaxim, tagit det första symboliska spadtaget och därmed startat byggnationen av en ny logistikbyggnad. Den nya fastigheten får en sammanlagd uthyrningsbar yta om 5 437 kvadratmeter och möter kraven enligt Miljö­byggnad silver.


SLP köper en fastighet i Hallsberg.

SLP i strategiskt köp i Hallsberg

Transaktioner SLP stärker sin närvaro i Hallsberg, en av Nordens viktigaste knutpunkter för transporter, genom att köpa och tillträda fastigheten Hallsberg Ulvsätter 2:10 med uthyrningsbar yta om cirka 3 100 kvadratmeter. På fastigheten som är cirka 17 000 kvadratmeter finns möjlighet för vidare expansion.


Peter Strand.

SLP sänker finansieringskostnader genom gröna lån

Ekonomi/Finansiering SLP har omförhandlat cirka 700 miljoner kronor av befintlig låneportfölj till så kallade gröna lån. Finansieringsavtalen är baserade på att delar av SLP:s fastighetsportfölj är miljöcertifierad enligt Miljöbyggnad silver, Miljöbyggnad idrift eller har låg energianvändning. Genom gröna lån sänker SLP sina finansieringskostnader med mellan 5–10 punkter per år jämfört med befintliga lån.


Peter Strand, vd för SLP.

SLP köper modern logistikfastighet i Nässjö

Transaktioner SLP har idag förvärvat och tillträtt fastigheten Lampan 7 i Nässjö med uthyrningsbar yta om cirka 8 600 kvadratmeter. Fastigheten förvärvas genom en bolagsaffär till ett underliggande fastighetsvärde om cirka 67 miljoner kronor. Säljare är Idyllum AB.


SLP förvärvar pågående nybyggnadsprojekt av logistikfastighet.

SLP förvärvar pågående nybyggnadsprojekt av logistikfastighet

Transaktioner SLP har genom bolagsförvärv idag förvärvat en logistikfastighet i Halmstad med beteckning Fyllinge 20:434. På fastigheten pågår byggnation av en logistikbyggnad som kommer att ha en total uthyrningsbar yta om cirka 5 900 kvadratmeter. Hyresgästen är Halmstads Delivery AB som har ett tio-årigt hyresavtal och kommer att flytta in under sista kvartalet 2022.


SLP köper fastigheten Smederöd 1:10 i Stenungsund.

SLP köper logistikfastighet om 5 700 kvadratmeter i Stenungsund

Transaktioner SLP har köpt och tillträtt fastigheten Smederöd 1:10 i Stenungsunds kommun med uthyrningsbar yta om cirka 5 700 kvadratmeter. Fastigheten förvärvas genom en bolagsaffär till ett underliggande fastighetsvärde om cirka 63 miljoner kronor. Betalning sker genom en kombination av kontanter och aktier, där 20 miljoner kronor betalas genom emission av nya aktier av serie B i Swedish Logistic Property AB ("SLP"). Säljare är Grindholmen Holding AB.


Peter Strand, vd för SLP.

SLP säljer handelsfastighet i Malmö till Doxa

Transaktioner SLP har tecknat avtal om att sälja handelsfastigheten Stridsyxan 2 i Malmö genom bolagsaffär. Överenskommet fastighetsvärde uppgår till cirka 144 miljoner kronor, vilket är drygt 20 procent över den senaste externa marknadsvärderingen per den 31 mars 2022. Realisationsvinsten redovisas under andra kvartalet 2022.


Peter Strand, vd för SLP.

SLP bygger energieffektiv logistikfastighet i Malmö

Bygg/Arkitektur SLP kommer att bygga en modern och energieffektiv logistikbyggnad om totalt ca 2 000 kvm på sin fastighet Grimskaftet 1 i södra Malmö. Café Bar blir den första hyresgästen och kommer att hyra 550 kvadratmeter under en period om sju år från färdigställande av den nya lokalen. Bygglovsansökan kommer att lämnas in under andra kvartalet 2022.


SLP genomför en sale and lease back-affär i Nässjö.

SLP genomför sale and lease back-affär i Nässjö

Transaktioner SLP har genom bolagsförvärv köpt en större logistikfastighet i Nässjö, med beteckning Svedjan 1. Fastigheten har en total uthyrningsbar yta om cirka 12 700 kvadratmeter och är idag uthyrd till Industrilås i Nässjö AB med ett nioårigt hyresavtal. SLP tillträder fastigheten den 30 juni 2022.


Viktoria Wöhl och Peter Strand.

SLP idrift-certifierar

Energi/miljö SLP har certifierat sina första fastigheter enligt Sweden Green Building Councils system Miljöbyggnad idrift. Certifieringen är en viktig del i SLP:s arbete med att skapa en hållbar förvaltning av befintliga fastigheter.


Peter Strand.

"Vi ser ingen som helst avmattning i efterfrågan på logistikytor"

Bolag SLP:s första delårsrapport som noterat bolag var en stark sådan där hyresintäkterna tog ett skutt från 57 miljoner till 97 miljoner kronor och bolaget redovisade en nettouthyrning på 3,7 miljoner kronor. Vd:n Peter Strand ser fortsatt hög efterfrågan på logistikytor och ser att SLP har ett starkt skydd mot inflationen med nästan uteslutande indexerade hyror i beståndet.


Peter Strand, vd för SLP.

SLP ökade förvaltningsresultatet och hyresintäkterna

Bolag SLP levererar en stark kvartalsrapport där hyresintäkterna ökade med 68 procent och uppgick till 97 miljoner kronor (57) och förvaltningsresultatet exklusive noteringskostnader ökade med 71 procent och uppgick till 50 miljoner kronor (29).


Peter Strand, vd för SLP.

SLP förvärvar fastighet och inleder byggnation i Södertälje

Transaktioner SLP har idag förvärvat och tillträtt fastigheten Tveta-Valsta 4:9 i Södertälje kommun. Fastigheten kommer att bebyggas med en logistikbyggnad med beräknad inflyttning första kvartalet 2023 på totalt cirka 6 500 kvadratmeter. Alfa Quality Moving AB är hyresgäst och hyr hela logistikfastigheten fram till 31 januari 2035 och bashyran uppgår till cirka 6,8 miljoner kronor. Fastigheten medger ytterligare möjlighet att bebygga med cirka 5 000 kvadratmeter. Säljare är Ätteläggen Invest AB.


SLP och Axcell Fastighetspartner utökar samarbetet.

SLP och Axcell Fastighetspartner utökar samarbete

Bolag SLP utökar samarbetet med Axcell Fastighetspartner och har tecknat avtal om drift och skötsel för ytterligare 29 fastigheter i Skåne och ett tiotal fastigheter i Stockholmsområdet.


Bergendahl ökar ägandet i SLP

Bolag Bergendahl & Son har köpt drygt 3 miljoner B-aktier i nyligen noterade SLP för närmare 100 miljoner kronor, det framgår av Finansinspektionens insynsregister.


SLP förlänger och utvidgar med Emotion Logistics i Jönköping.

SLP utvidgar och förlänger stort avtal i Jönköping

Uthyrning SLP och Emotion Logistics har tecknat avtal som innebär att Emotion Logistics hyr hela ytan i den befintliga fastigheten Stigamo 1:46 i Jönköping. SLP tillträdde den moderna logistikfastigheten i december 2021 och hyr ut dess totala yta om cirka 21 800 kvadratmeter till Emotion Logistics fram till 31 december 2029.


Greg Dingizian, Peter Strand och Erik Selin, huvudägare i SLP. Selin tillhör även de största ägarna i Sagax, K-Fastigheter och NP 3, som är de fastighetsbolag som värderas högst jämfört med sitt långsiktiga substansvärde.

SLP in bland de högst värderade börsbolagen

Bolag Efter succédebuten – SLP upp på fjärde plats i högst värderade-listan.
Här är bolagets "nya" substansvärde.


Succépremiär för SLP på börsen – blandad kompott för tidigare nykomlingar

Bolag SLP:s första handelsdag var under onsdagen och det blev succé för logistikbolaget – kursen rusade nästan 50 procent från teckningskursen 27 kronor. Med anledning av den positiva starten har Fastighetssverige gått igenom hur de andra fastighetsbolagen som noterades under 2021 har lyckats hittills på börsen, och för de flesta har kursen stött på motgång efter noteringen.


Peter Strand, vd för SLP.

Succédebut för SLP på börsen

Bolag SLP-aktien stiger med över 40 procent under den första handelstimmen.


På onsdag ringer Peter Strand i börsklockan – för femte gången – när hans SLP noteras på Nasdaq Stockholm.

Ringer in – för femte gången: Stor porträttintervju med Peter Strand

Bolag När Peter Strand på onsdag tar sitt SLP till börsen är det femte gången han ringer i börsklockan. Fastighetssverige bjuder här på långläsning om Peter Strands karriär: Om grundidén som formades hos Akelius för många år sedan, om bolaget som innebar "dubbla bortamatcher", om varför Victoria Parks första koncept aldrig lyfte och betydelsen av nätverket som funnits runt honom i alla år – och som nu utgör kretsen kring SLP.


Greg Dingizian, Peter Strand och Erik Selin har fått se sina SLP-aktier flerdubblas i värde sedan starten för drygt tre år sedan.

SLP: Så mycket har ägarna tjänat hittills

Bolag Inför börsnoteringen: Fastighetssverige går igenom SLP:s guldgrävarresa så här långt. Så många gånger har kapitalet dubblats.


Peter Strand, vd för SLP.

SLP:s Peter Strand inför börsnoteringen: "Vi har en unik modell"

Bolag Mitt i börsdeppet tar SLP klivet in på börsen.
I en stor intervju med Fastighetssverige ger vd Peter Strand sin syn på:
# Tajmingen för noteringen.
# Det tudelade marknadsläget.
# Vikten av att ha rätt personer i och kring bolaget.
# Den unika personalen i bolaget – alla är redan aktieägare.


Peter Strand.

Nu går SLP till börsen

Bolag Första handelsdagen blir nästa onsdag. Bolaget värderas pre money till 3 900 – 4 129 miljoner kronor.


SLP förvärvar en logistikfastighet i Viared.

SLP förvärvar logistikfastighet i Viared

Transaktioner SLP har förvärvat och tillträtt fastigheten Stormen 4 i Borås kommun. På fastigheten finns en logistikbyggnad byggd 2019/2020 med total uthyrningsbar yta om cirka 3 700 kvadratmeter.


Viktoria Wöhl.

SLP anställer miljö- och hållbarhetsansvarig

Karriär SLP har anställt Viktoria Wöhl som ansvarig för bolagets miljö- och hållbarhetsarbete. Hon börjar sin nya tjänst den 25 april 2022 och kommer att fokusera på SLP:s miljöarbete, certifiering av byggnader och energibesparande projekt.


Okularet 12 Falköping.

SLP förvärvar logistikfastighet från kommunalt bolag

Transaktioner Fastighetsbolaget SLP har tecknat avtal om förvärv av fastigheten Okularet 12 i Falköping. På fastigheten finns en logistikbyggnad byggd 2018 samt en pågående tillbyggnad, total uthyrningsbar yta efter färdigställande uppgår till cirka 17 400 kvadratmeter.


Peter Strand.

Skakig börs – men noteringsplanerna står fast för SLP

Bolag Trots en tuff tid på börsen för fastighetssektorn hittills under 2022 så står planen för SLP och vd:n Peter Strand fast – det ska bli en notering någon gång under det första halvåret i år. För Fastighetssverige berättar han om noteringens betydelse för bolaget och hur affärstempot ser ut framöver.


Peter Strand.

SLP köper markområde i Landskrona – genomför nyproduktionsprojekt

Transaktioner SLP har från Landskrona stad förvärvat ett attraktivt markområde i Landskrona. Fastigheten är belägen med direkt närhet till E6 och har ett utmärkt skyltläge. Tillträde sker den 15 februari 2022.


Ättehögen Östra 6 i Helsingborg certifieras med Miljöbyggnad Silver.

SLP miljöcertifierar sin första logistikbyggnad

Bolag Ättehögen Östra 6 i Helsingborg blir den första som miljöcertifieras i SLP:s logistikbestånd.


SLP köper i Nässjö.

SLP köper logistikfastighet i Nässjö

Transaktioner SLP har genom bolagsaffär förvärvat och tillträtt en fastighet i Nässjö. Förvärvet blir bolagets sjätte förvärv i Nässjö. Den uthyrningsbara ytan inom fastigheten uppgår till 18 231 kvadratmeter. Underliggande fastighetsvärde uppgår till cirka 127 miljoner kronor och fastigheten genererar ett hyresvärde om 7,4 miljoner kronor.


Peter Strand.

"Marknaden där är superintressant"

Bolag SLP fortsätter hålla transaktionstakten uppe. Efter tre förvärv på lika många dagar berättar vd:n Peter Strand för Fastighetssverige om lockelsen i sale-and-leaseback-affärer, om tillväxtambitionerna i Stockholm och Mälardalen samt om styrkan i att få in Slättö och Tosito som nya minoritetsägare.


SLP har genom bolagsförvärv förvärvat och tillträtt en modern logistikfastighet i Hillerstorp, Gnosjö.

SLP i ytterligare en sale and lease back-affär

Transaktioner SLP har genom bolagsförvärv förvärvat och tillträtt en modern logistikfastighet i Hillerstorp, Gnosjö. Fastigheten har en total uthyrningsbar yta om cirka 7 000 kvadratmeter.


SLP köper i Jönköping.

SLP köper i Jönköping – Tosito in som delägare

Transaktioner SLP köper en modern logistikfastighet i Stigamo i Jönköping. Säljare är Projekt Sidog, hälftenägt av Tosito. Det underliggande fastighetsvärdet uppgår till cirka 251 miljoner kronor och fastigheten genererar ett hyresvärde om 13,7 miljoner kronor.


SLP:s lager i Nässjö.

SLP hyr ut till Schenker Logistics

Uthyrning SLP har tecknat avtal om uthyrning av drygt 5 000 kvadratmeter till Schenker Logistics. Avtalet omfattar attraktiva lager- och logistikytor i en av SLP:s fastigheter i Nässjö.


SLP köper sin tredje logistikfastighet i Borås.

SLP fortsätter förvärva – köper sin tredje logistikfastighet i Borås

Transaktioner Swedish Logistic Property har genom en bolagsaffär förvärvat och tillträtt ännu en stor modern logistikfastighet i Borås. Det blir bolagets tredje affär i Borås på kort tid.


Slättös logistik- och lagerplattform Evolv säljer en logistikportfölj till SLP. I bilden syns även Evolvs vd Lars Axelsson.

Slättö säljer logistikportfölj till SLP – blir minoritetsägare: "Ska fortsätta växa"

Transaktioner Slättö säljer elva fastigheter genom sin logistik- och lagerplattform Evolv till SLP. Fastigheterna, med en sammanlagd uthyrningsbar area om 41 000 kvadratmeter, är belägna i attraktiva lägen med god tillgänglighet för last mile-distribution i Stockholm, Mälardalen och Norrköping. En del av SLP:s betalning sker i form av aktier vilket gör Slättö till en minoritetsägare av SLP efter transaktionen, som enligt uppgift till Fastighetssverige är värd mellan en halv och en miljard kronor.


Peter Strand.

SLP fyller nyligen förvärvad Malmöfastighet

Uthyrning SLP köpte i våras fastigheten Flygstationen 1 i Malmö. Den 9 000 kvadratmeter stora fastigheten hade då 60 procents vakans – nu är samtliga ytor uthyrda.


SLP Hoven 1 Malmö under uppförande.

SLP hyr ut 1 700 kvadratmeter i Malmö

Uthyrning I direkt närhet till E6 färdigställer SLP för närvarande ett av bolagets första nybyggnadsprojekt i Malmöregionen. Den byggnad som är under uppförande har en uthyrningsbar yta om 4 400 kvadratmeter. SLP har tidigare hyrt ut ytor i fastigheten till Brödservice Syd och ALT Hissar.


Peter Strand.

SLP förvärvar logistikfastighet i Helsingborg

Transaktioner SLP har ingått avtal om förvärv av fastigheten Aggregatet 2 i Helsingborg. Fastigheten har ett attraktivt logistikläge precis intill Icas centrallager på Långeberga. Förvärvet görs i bolagsform och har tillträtts av SLP.


SLP hyr ut resterande del i nybyggd fastighet i Helsingborg.

SLP hyr ut resterande del i nybyggd fastighet i Helsingborg

Uthyrning SLP har hyrt ut cirka 1 560 kvadratmeter i Fastigheten Fasetten 3 till Interket AB, som producerar etiketter för olika typer av märkning. Fastigheten som nyligen färdigställdes, är belägen på Väla Södra i Helsingborg.


SLP köper i Helsingborg.

SLP rekryterar erfaren duo från Corem

Karriär För att möjliggöra bolagets fortsatta tillväxtresa även i Stockholmsregionen har SLP rekryterat Jesper Carlsöö och Jerker Holmgren som affärsutvecklare.


Peter Strand, vd för SLP.

SLP och Helsingborgs stad etablerar nytt område

Bygg/Arkitektur Swedish Logistic Property har för avsikt att tillsammans med markägaren och Helsingborgs stad etablera verksamhet i området Norra Ekeberga i Helsingborg. Verksamhetens inriktning blir lager och logistik.


Peter Strand, vd för SLP.

Mot börsen – men redan nu är alla anställda delägare

Bolag På väg till börsen. Men redan nu är alla tio anställda delägare: "Det blir en speciell gemenskap, en viss anda."


Peter Strands SLP köper Klockarbäckens (med Pontus Kågermann som ordförande) enda fastighet, som varit nästan helt tomställd sedan december.

"Med facit i hand kan man konstatera att det var dumt av aktieägarna"

Transaktioner På tisdagen tillträdde snabbväxande SLP ett kanonförvärv. Det säljande bolaget ska avvecklas inom kort – och dess ägare kan så här i efterhand konstatera att man för några år sedan tackade nej till en kanonaffär. Fastighetssverige bjuder på långläsning om felaktiga beslut, otur och en fastighetsaffär i Småland.


Alfred Eklöf, Head of Transactions, Logicenters, Christian Berglund, fastighetschef, SLP, Eva Landén, vd, Corem och Jörgen Eriksson, vd, Catena.

Logistikaktörerna överens om stora tillväxthindret: "Frustrerande"

Bolag Några av logistikmarknadens största aktörer diskuterade branschens nuvarande utmaningar och framtida potential under Fastighetssveriges event Stora Logistikdagen i förra veckan. Här kan du läsa hur bland annat Corems vd Eva Landén och Catenas vd Jörgen Eriksson ser på nutiden och framtiden i branschen.


Peter Strand.

Efter milstolpen – här vill SLP växa vidare

Bolag SLP har precis fått till en ny uthyrning av 4 000 kvadratmeter i Malmö. För Fastighetssverige berättar bolagets vd Peter Strand om logistiklägen och var de blickar för kommande förvärv.


SLP hyr ut 4 000 kvadratmeter i Malmö.

SLP hyr ut 4 000 kvadratmeter i Malmö

Uthyrning SLP har tecknat hyresavtal med Kamux om uthyrning av cirka 4 000 kvadratmeter i Bulltofta, Malmö. Hyresavtalet tecknas med en initial hyrestid om tio år. Anläggningen blir Kamux första etablering i Malmö.


SLP har köpt en ”grön” logistikanläggning i Helsingborg.

SLP köper logistikanläggning i Helsingborg

Transaktioner Swedish Logistic Property har genom en bolagsaffär förvärvat och tillträtt ännu en attraktiv logistikanläggning i Helsingborg. Fastigheten är belägen direkt intill Icas centrallager på Långeberga i Helsingborg och har ett mycket bra logistikläge. Byggnaden är förhållandevis nybyggd och innehåller fullt uthyrda kyl- och fryslager med tillhörande kontors- och personalytor.


Vindspelet 1.

SLP köper ännu en fastighet i logistikområdet Viared

Transaktioner Expansiva SLP växer i Boråsområdet.


SLP fortsätter att växa i Jönköping och köper en nybyggd lagerfastighet genom sale-and-lease-back.

SLP fortsätter att växa i Jönköping

Transaktioner Swedish Logistic Property har genom en bolagsaffär förvärvat och tillträtt en nybyggd logistikanläggning i logistikområdet Stigamo i Jönköping. Fastigheten har ett mycket attraktivt läge med direkt närhet till E4.


SLP fyller samtliga vakanser i en nyligen förvärvad Malmöfastighet.

SLP fyller samtliga vakanser i nyförvärvad Malmöfastighet

Uthyrning SLP har genom flera nytecknade hyresavtal lyckats hyra ut samtliga vakanta ytor om 2 250 kvadratmeter i den av SLP nyligen förvärvade Malmöfastigheten Flygbasen 1.


Hans Möller, Scan Global Logistics och Nicklas Schmidt, SLP.

SLP förvärvar mark från Helsingborgs Stad – byggstartar sitt fjärde nybyggnadsprojekt

Bolag SLP har tecknat avtal om att förvärva ett drygt 17 000 kvadratmeter stort markområde från Helsingborgs stad.


Vindkraften 2

SLP går in i ny ort – förvärvar modern logistikanläggning i Borås

Transaktioner Swedish Logistic Property har förvärvat och tillträtt ännu en modern logistikanläggning. Fastigheten är belägen på det attraktiva logistikområdet Viared i Borås.


SLP köper vid Bulltofta.

SLP köper klassisk Malmöfastighet

Transaktioner Swedish Logistic Property har förvärvat och tillträtt ännu en lager- och logistikanläggning i Malmö. Fastigheten Flygstationen 1, som ursprungligen bebyggdes som en del av flygplatsen Bulltofta, är belägen i direkt anslutning till Inre ringvägen och har därför bra tillgänglighet till både E6 och E22.


SLP köper i Jönköping.

SLP expanderar – köper i Jönköping

Transaktioner Swedish Logistic Property har idag förvärvat och tillträtt en modern logistikanläggning i Jönköping. Fastigheten har en uthyrningsbar yta om cirka 6 000 kvadratmeter och är fullt uthyrd till hyresgästen Alfa Quality Moving. Säljare är Ätteläggen Invest, som är ett närstående företag till hyresgästen.


Peter Strand.

Efter Mälardalen – SLP ställer in siktet på nytt logistikmekka

Bolag SLP fortsätter sin förvärvsresa och tar steget in på en ny marknad. Vd:n Peter Strand berättar om förvärvet i Mälardalen, de fortsatta förvärvsplanerna och ambitionerna att ta sig in i nästa logistikfäste.


SLP köper i Hallsberg.

SLP gör sitt första förvärv i Mälardalen

Transaktioner Swedish Logistic Property köper två logistikfastigheter i Hallsberg.


Jacob Karlsson och Balder-Erik Selin äger tillsammans 70 procent av K-Fastigheter som i fredags köpte fastigheter av SLP där duon sitter i styrelsen och är ägare.

Köper av sig själva – "Jag är positiv till korsvis ägande"

Transaktioner Det pågår en debatt kring det faktum att landets fastighetskungar äger stora poster i varandras bolag.
I fredags köpte Jacob Karlssons och Erik Selins K-Fastigheter av SLP där Erik Selin är storägare och Jacob Karlsson styrelseledamot och mindre ägare.
Jacob Karlsson berättar här om hur jävsproblematiken hanterades. "Då hade vi hellre avstått."


Peter Strands SLP säljer till K-Fastigheter.

K-Fastigheter köper utvecklingsfastigheter i Malmö

Transaktioner K-Fast Holding AB har ingått avtal med Swedish Logistic Property om förvärv av två fastigheter i Malmö kommun. K-Fastigheter avser att utveckla detaljplan som möjliggör byggnation av totalt cirka 150 lägenheter.


SLP köper i Helsingborg.

SLP fortsätter förvärvsresan – köper i Småland

Transaktioner SLP köper stor logistikfastighet i Småland – äger nu över 400 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta.


Per Johansson, Peter Strand och Jakob Fyrberg.

Norama säljer hela portföljen i affär för två miljarder

Transaktioner Tre köpare – Brinova, SLP och Emilshus – delar på Norama Real Estate Funds 49 kommersiella fastigheter med en sammanlagd uthyrningsbar area om cirka 170 000 kvadratmeter. Förvärvspriset uppgår till 2 014 miljoner kronor.


SLP köper i Höganäs.

SLP ökar – köper i Höganäs

Transaktioner SLP förvärvar lagerfastighet i Höganäs och växer därmed ytterligare i Helsingborgsregionen.


Peter Strand.

Strands hint – SLP inte färdiga på marknaden för i år

Bolag Swedish Logistic Property – SLP – rustar för sin ökade expansion genom att flytta till egna kontorslokaler i början av 2021. För Fastighetssverige berättar tillträdande vd:n Peter Strand om hur bolaget måste möta upp sin starka tillväxt och hur han vill avsluta 2020 med ytterligare offensiv på marknaden.


SLP hyr ut till Fraktkompaniet och flyttar sitt huvudkontor

Uthyrning Fraktkompaniet utökar sina lagerytor i Malmö och tecknar avtal om att hyra ytterligare drygt 1 500 kvadratmeter från SLP. Samtidigt väljer SLP att bygga ut fastigheten för att flytta sitt eget huvudkontor dit.


Jacob Karlsson.

Så vill Jacob Karlsson hjälpa SLP till börsen

Bolag Bostadsbyggaren Jacob Karlsson ger sig in i logistiksvängen och tar plats i SLP:s styrelse. För Fastighetssverige berättar K-Fastigheters grundare vad han hoppas tillföra det snabbväxande bolaget och varför han sätter riskminimering framför vinstmaximering.


Peter Strand.

SLP till börsen i början av 2022

Bolag Huvudägarna till fastighetsbolaget Swedish Logistic Property – SLP – har fattat ett inriktningsbeslut om att börsnotera bolaget och det snabbväxande bolaget har redan påbörjat arbetet med att göra bolaget redo för en kommande notering. Siktet är inställt på Stockholmsbörsens huvudlista och planen är att en notering ska kunna genomföras under början av 2022.


Peter Strand.

Förvärvsmaskinen utvärderar en börsnotering

Bolag SLP, Swedish Logistic Property, är ett fastighetsbolag med fokus på lager- och logistikfastigheter. Bolagets fastighetsbestånd omfattar en uthyrningsbar yta om cirka 230 000 kvadratmeter. Företagets styrelseordförande Peter Strand berättar för Fastighetssverige om den senaste storaffären, de spännande framtidsplanerna och arbetet med att börsnotera företaget.


Bunkagården Östra 16, Helsingborg.

SLP fortsätter växa i Helsingborg

Transaktioner Swedish Logistic Property har förvärvat ännu en fastighet i Helsingborg. Säljare är Norrvidinge, som har sitt huvudkontor inom fastigheten. Samtidigt som SLP förvärvar fastigheten har Norrvidinge tecknat ett hyresavtal varigenom bolaget fortsatt hyr fastigheten från SLP under en inledande hyrestid om sex år.


Carlsberg flyttar in i Nettos gamla lager i Falkenberg.

Carlsberg hyr mer av SLP

Uthyrning Carlsberg hyr mer av SLP och flyttar in tidigare än planerat.


Segeholm 10 i Malmö.

SLP köper i Malmö

Transaktioner Swedish Logistic Property – SLP – har förvärvat ännu en stor lager- och logistikfastighet i Malmö. Fastigheten, som är belägen i ett mycket attraktivt logistikläge i Malmö, har en uthyrningsbar yta om cirka 15 000 kvadratmeter. Hyresgäster är bland annat Strongpoint, Netonnet och Fraktkompaniet. Förvärvet tillträds den 15 juni.


Claes Johansson, Nässjö Näringsliv, och Christian Berglund, SLP.

SLP ökar i Nässjö

Transaktioner SLP har tidigare gjort ett antal förvärv av lager- och logistikfastigheter i Nässjö. Nu utökas portföljen med ännu en fastighet i Nässjö. Den förvärvade fastigheten har en uthyrningsbar yta om cirka 15 000 kvadratmeter. Hyresgäster i fastigheten är Office, Riksbyggen och Privab. SLP äger därmed totalt över 90 000 kvadratmeter i Nässjö.


Peter Strand.

SLP slår inte av på takten

Bolag Inriktningen mot lager- och logistikfastigheter ligger helt rätt i tiden. I en intervju med Fastighetssverige beskriver företagets styrelseordförande Peter Strand tillväxtplanerna och efterfrågeläget. SLP nämner två orter som högintressanta.


Nicklas Schmidt, SLP, och Mikael Malmberg, Polfärskt Malmö.

SLP hyr ut i Malmö

Uthyrning SLP bygger nytt i Malmö – tecknar långt hyresavtal med Polfärskt.


SLP i storaffär i Hässleholm.

SLP efter jätteaffären: Kan bli fler liknande

Bolag Fastighetssverige pratar med företagets styrelseordförande sedan de förvärvat 50 000 kvadratmeter logistik och familjen Bergendahl blir ny delägare.


SLP i storaffär i Hässleholm.

SLP i storaffär – köper 50 000 kvadratmeter och familjen Bergendahl blir delägare

Transaktioner SLP håller fortsatt högt tempo och har förvärvat Bergendahls huvudkontor och centrallager i Hässleholm.


SLP har köpt en attraktiv logistiktomt i Malmö.

SLP hoppas på huggsexa om nyförvärvet i Malmö

Bolag En handfull intressenter gör upp om max två hyresplatser i SLP:s nyligen förvärvade logistikfastighet i Malmö. Fastighetssverige berättar mer om bolagets planer.


SLP köper i Malmö och bygger nytt

Transaktioner SLP fortsätter sin planerade tillväxtresa och har nu förvärvat en byggklar tomt längs yttre ringvägen (E6) i Malmö. Fastigheten har ett utmärkt logistikläge och har en yta om cirka 11 000 kvadratmeter. Inom fastigheten planerar SLP nu för nybyggnation med cirka 5 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta.


Däckdrottningen flyttar in hos SLP.

SLP hyr ut 1 400 kvadratmeter

Uthyrning Däckdrottningen flyttar in hos SLP i Ljungby


SLP  och Qvana inleder ett samarbete kring Stigamo Södra.

SLP och Qvana inleder samarbete om nyetableringar

Bolag I januari startar SLP och Qvana upp ett samarbete för att skapa möjligheter till nyetableringar i området Stigamo Södra i Vaggeryds kommun strax söder om Jönköping. Samarbetet bygger på att tillsammans uppföra nya logistikfastigheter i en gemensam affärsutveckling med SLP som fastighetsägare och hyresvärd.


Carlsberg flyttar in i Nettos gamla lager i Falkenberg.

SLP satsar på offensivt 2020 – här vill de växa

Bolag Mindre än en månad efter att SLP förvärvade Nettos centrallager i Falkenberg har företaget lyckats fylla nästan hela vakansen med nya hyresgästen Carlsberg. Styrelseordföranden Peter Strand berättar mer om den snabba affären och planerna i stort för 2020.


Carlsberg flyttar in i Nettos gamla lager i Falkenberg.

SLP hyr ut 20 000 kvadratmeter till Carlsberg

Uthyrning SLP hyr ut 20 000 kvadratmeter lager till Carlsberg i Falkenberg.


SLP bygger för Lidalco. Från vänster: Benny Hägg, Nicklas Schmidt, Lars Seire och Filip Persson.

SLP bygger nytt i Helsingborg

Bygg/Arkitektur SLP har förvärvat ett drygt 6 000 kvadratmeter stort markområde från Helsingborgs stad. Markområdet är beläget på Väla Södra och har mycket bra kommunikationsmöjligheter. På fastigheten kommer SLP att uppföra en kontors- och lagerbyggnad om cirka 3 000 kvadratmeter.


SLP köper Nettos centrallager i Falkenberg.

SLP köper snart tomställt lager i Falkenberg

Transaktioner Swedish Logistic Property köper Nettos centrallager i Falkenberg. Den uthyrningsbara ytan på fastigheten är cirka 24 000 kvadratmeter och har ett utmärkt logistikläge direkt vid E6. SLP har tillträtt förvärvet av fastigheten.


Boktryckaren 3 i Nässjö.

SLP köper mer i Nässjö

Transaktioner Malmöbolaget ökar i Nässjö.


SLP hyr ut till Camblift.

SLP hyr ut i Ljungby

Uthyrning SLP hyr ut 2 000 kvadratmeter lokaler till Camblift i Ljungby.


Timglaset 2.

SLP gör premiärförvärv i Landskrona

Transaktioner SLP har gjort sitt första förvärv i Landskrona när man förvärvat och tillträtt en fastighet med välbelägna lager- och kontorsytor.


SLP:s Nicklas Schmidt och Max Råvik från Höganäs.

SLP hyr ut 8 000 kvadrat i Helsingborg

Uthyrning SLP har tidigare offentliggjort att bolaget förvärvat ett betydande markområde vid Väla Södra i Helsingborg. Nu har det bolaget tecknat hyresavtal med Höganäs Kakel & Klinker för ett kombinerat huvudkontor, butik samt lager om cirka 8 000 kvadratmeter i en nybyggd lokal inom området.


SLP köper i Helsingborg.

SLP hyr ut 6 000 kvadratmeter till e-handelsaktör

Uthyrning SLP har tidigare kommunicerat att man förvärvat ett cirka 29 000 kvadratmeter stort markområde vid Väla Södra i Helsingborg. SLP kan nu offentliggöra att den första aktören som kommer att etablera sig i anläggningen blir e-handelsaktören JTI Ventures.


Urstarkt logistikintresse skapar dominoeffekt på marknaden

Transaktioner I samband med SLP:s storköp i småländska Nässjö agerade Colliers köprådgivare. Nu berättar Joachim Svedberg, Regional and Capital Markets Director på bolaget, mer om vilka effekter den starka efterfrågan på logistik har på marknaden – och hur länge han tror att det stora intresset håller i sig.


SLP köper i Nässjö.

SLP storköper i Nässjö

Transaktioner SLP har förvärvat och tillträtt en lager- och logistikportfölj i Nässjö med en uthyrningsbar yta om drygt 70 000 kvadratmeter. Säljare är norska NRP och Wilfast. De största hyresgästerna i portföljen är Hultafors, Schenker, Scherwin och Pantos.


Peter Strand.

Strand: "Finns ett stort förtroende för oss på kapitalmarknaden"

Bolag För Fastighetssverige berättar Peter Strand, styrelseordförande i SLP, mer om bolagets första nybygge, snabba tillväxtresa och framtidsplaner.


SLP köper i Helsingborg.

SLP gör nytt förvärv – köper stort markområde från Helsingborgs stad

Transaktioner SLP och mark- och exploateringsenheten i Helsingborgs stad har landat i ett förslag till marköverlåtelseavtal av ett cirka 29 000 kvadratmeter stort markområde vid Väla Södra i Helsingborg som ska lyftas upp till kommunstyrelsen i oktober. Fastigheten är detaljplanerad för verksamhet och SLP planerar för byggstart senare under 2019.


Peter Strand.

SLP köper mark för nybygge i Malmö

Transaktioner SLP har förvärvat och tillträtt en fastighet i Östra hamnområdet i Malmö med en tomtyta på drygt 27 000 kvadratmeter. Säljare är Stena Fastigheter. SLP planerar att uppföra en ny logistikfastighet på tomten med inriktning framförallt mot verksamheter inom citylogistik.


Filip Persson.

SLP utökar teamet – rekryterar från Catena

Karriär I slutet av augusti börjar Filip Persson på Swedish Logistic Property, SLP. Han kommer att arbeta både med förvaltning och byggprojekt.


SLP bygger nytt åt Tojos Plast i Malmö.

SLP bygger åt befintlig hyresgäst i Malmö

Uthyrning Swedish Logistic Property köpte tidigare i år två moderna logistikfastigheter i Malmöområdet. Bolaget har nu tecknat avtal om att vidareutveckla den ena fastigheten genom en nybyggnation som innebär en ökning av de uthyrningsbara ytorna inom fastigheten med över 40 procent. Hyresgäst är Tojos Plast.


Peter Strand.

Strand: "Vi blev överösta av erbjudanden"

Bolag Peter Strand, styrelseordförande för SLP, berättar för Fastighetssverige om senaste storköpet i Ljungby och bolagets expansionsplaner.


SLP köper fastigheten Lamellen 1 i Ljungby.

SLP köper i Ljungby

Transaktioner Swedish Logistic Property har förvärvat en stor logistikfastighet i Ljungby med uthyrningsbar yta på drygt 40 000 kvadratmeter.


Erik Selin, Greg Dingizian och Peter Strand.

Första köpet för SLP

Transaktioner Swedish Logistic Property (SLP) har förvärvat två moderna logistikfastigheter i Malmöområdet. Fastigheterna, som är fullt uthyrda, omfattar tillsammans över 7 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta med möjlighet till framtida nybyggnation. Hyresvärdet uppgår till cirka sex miljoner kronor årligen.


Peter Strand.

Därför startar SLP utan vd

Bolag För Fastighetssverige berättar Peter Strand mer om framtidsplanerna för det stjärnspäckade logistikbolaget Swedish Logistic Property.


Erik Selin, Greg Dingizian och Peter Strand.

Victoria Park-profiler bildar bolag med Selin

Bolag Erik Selin, Greg Dingizian, Peter Strand och Mikael Hofmann inleder en satsning på lager- och logistikfastigheter – Malmöbolaget Swedish Logistic Property.


KontaktUppgifter

Swedish Logistic Property

Adress
Strömgatan 2 Malmö

KONTAKT
Kristoffer Jeppsson
0733-80 97 80

kristoffer@slproperty.se

Branschkategorier