Image
Bild: JLL

Civilekonomerna först ut i nya Fatburen

Uthyrning Jones Lang Lasalle har tillsammans med Crown Nordic Management hyrt ut cirka 1 300 kvadratmeter kontor i Fatburen till Civilekonomerna. Därmed är fackförbundet först ut i nya Fatburen – inflyttningen är planerad till i juni 2013.
Publicerad den 12 December 2012
Bild: JLL
Fatburen. Bilder: Jones Lang Lasalle. Bild: Jones Lang Lasalle.
Fatburen. Bilder: Jones Lang Lasalle.

Utvecklingsarbetet av fastigheten Fatburssjön 9 (Fatburen) med adress Södermalmsallén i Stockholm har påbörjats. Under 2013 kommer en rad förändringar att ske för att nuvarande byggnad ska kunna tillmötesgå och attrahera dagens företag som efterfrågar smarta kontorslösningar med effektiva ytor. Civilekonomerna är först ut och har tecknat ett åttaårigt avtal om cirka 1 300 kvadratmeter med en inflyttning i juni 2013.
Civilekonomerna är ett fackförbund och en intresseorganisation för Sveriges civilekonomer och ekonomer och har idag drygt 40 000 medlemmar.
– Vi hälsar Civilekonomerna välkomna till Södermalms kanske mest centrala byggnad. Vi är glada över att ha kunnat attrahera en sådan välkänd aktör och hoppas att de kommer att trivas, säger Karl Henrik Lenneryd på Jones Lang Lasalle.
– Hela omgestaltningen av Fatburen är påbörjad och vi ser att de första nya hyresgästerna, Civilekonomerna, kommer att kunna flytta in i sina nya lokaler under första hälften av 2013. Det är ett spännande projekt och vi ser framemot att lansera konceptet i början av 2013, säger Håkan Larsson, CEO på Crown Nordic Management.
– Lösningen vi fann i Fatburen motsvarade våra högt ställda krav och lokalerna kommer att anpassas till vår verksamhet. Vi sitter redan i området, trivs väldigt bra och är väldigt nöjda med att finna en lösning här, säger Claes-Göran Granåker, administrativ chef på Civilekonomerna.

Relaterade artiklar

Ämnen

JLL på Branschguiden

JLL är ett ledande tjänsteföretag med inriktning på fastigheter och investeringar. Vi strävar efter ett visionärt tänkande inom fastighetsområdet som skapar lönsamma möjligheter och platser där människor kan förverkliga sina ambitioner. På så sätt bidrar vi till en bättre framtid för våra kunder, våra medarbetare och för samhället där vi verkar. Med verksamhet i över 80 länder och 94 000 medarbetare, rankas vi bland världens 500 största företag av tidningen Fortune. JLL är det registrerade varumärket för Jones Lang LaSalle Incorporated. I Sverige har vi kontor i ...

Läs mer om JLL på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Så ställer sig NCC till planerna på Oceanas återuppbyggnad

Bolag För en vecka sedan slog drömmarna om en vattenpark i Göteborg till sommaren i spillror. En brand bröt ut i Lisebergs kommande satsning Oceana, där NCC stod för uppbyggnaden. Nu finns beslut från Lisebergs styrelse att ur askan på nytt låta uppföra den över 13 000 kvadratmeter stora byggnaden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige