Image

Fatburen såld för tre miljarder

Transaktioner AMF Fastigheter köper fastigheten Fatburssjön 10, även kallad Fatburen, på Södermalm för 3 060 miljoner kronor. Säljare är Aareal Bank.
Publicerad den 8 December 2015
AMF Fastigheter köper Fatburen. Bild: AMF Fastigheter
AMF Fastigheter köper Fatburen.

Fatburen är centralt belägen nära Medborgarplatsen, mellan Magnus Ladulåsgatan, Västgötagatan och Södermalmsallén. I byggnaden finns i dag kontor, restauranger och gym. Fullt uthyrd kommer cirka 3 000 personer att arbeta i fastigheten.

– Södermalm har stor potential med en levande stadsmiljö och en bra blandning av bostäder, arbetsplatser, handel och nöjesliv. Med Fatburen kan vi komplettera vårt befintliga innehav runt Södra station och Skanstull. Genom att ta ett helhetsgrepp ökar vi trivseln och attraktionskraften för hela området på sikt, säger Fredrik Ronvall, transaktionschef på AMF Fastigheter.

Fatburen är nästan fullt uthyrd och har under 2014 och 2015 anpassats för nya hyresgäster. Allmänna utrymmen har moderniserats, entréer byggts om och den tekniska standarden förbättrats. I närheten finns ett stort utbud av restauranger, butiker, service och utmärkta spårbundna kommunikationer.

– Kontorsmarknaden på Södermalm förändras och vi ser nya kluster av snabbväxande, kreativa bolag inom teknik, spel, design, reklam och media bland våra hyresgäster. När Citybanan är klar 2017 ökar tillgängligheten ytterligare och bidrar positivt till områdets utveckling, säger Mats Hederos, vd på AMF Fastigheter.

Genom förvärvet uppgår AMF Fastigheters bestånd på Södermalm till 131 000 kvadratmeter uthyrbar area. Transaktionen sker genom ett bolagsförvärv med ett underliggande fastighetsvärde om cirka 3,06 miljarder kronor.

JLL och PWC har varit rådgivare till AMF i förvärvet av Fatburen. CBRE var säljarens rådgivare.

Tillträde sker i april 2016.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

JLL på Branschguiden

JLL är ett ledande tjänsteföretag med inriktning på fastigheter och investeringar. Vi strävar efter ett visionärt tänkande inom fastighetsområdet som skapar lönsamma möjligheter och platser där människor kan förverkliga sina ambitioner. På så sätt bidrar vi till en bättre framtid för våra kunder, våra medarbetare och för samhället där vi verkar. Med verksamhet i över 80 länder och 94 000 medarbetare, rankas vi bland världens 500 största företag av tidningen Fortune. JLL är det registrerade varumärket för Jones Lang LaSalle Incorporated. I Sverige har vi kontor i ...

Läs mer om JLL på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Så ställer sig NCC till planerna på Oceanas återuppbyggnad

Bolag För en vecka sedan slog drömmarna om en vattenpark i Göteborg till sommaren i spillror. En brand bröt ut i Lisebergs kommande satsning Oceana, där NCC stod för uppbyggnaden. Nu finns beslut från Lisebergs styrelse att ur askan på nytt låta uppföra den över 13 000 kvadratmeter stora byggnaden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige