Image

Studio Stockholm ritar Dice nya huvudkontor

Bygg/Arkitektur Det blir Studio Stockholm som får rita Dice nya huvudkontor i Fatburen.
Publicerad den 16 December 2014

- Det känns otroligt spännande att återigen få gestalta en av världens mest erkända spelutvecklare. Jag har tidigare ritat både Dice tidigare huvudkontor i Slussen samt EA´s Sverigekontor men detta stora projekt som rymmer alla deras verksamheter blir något alldeles extra. Vi kommer att skapa en kreativ studio som hjälper vår kund att fortsätta utveckla spel i världsklass säger Marco Checchi, partner på Studio Stockholm Arkitektur.

Med detta projekt fortsätter Studio Stockholm att befästa sin strategi att skapa starka koncept åt ledande varumärken.

Dice, Electronic Arts och Frostbite samlar sina verksamheter i ny studio i Fatburen på Södermalm i Stockholm.

Dice är en av de världsledande spelutvecklarna med succéer som Battlefield, Mirror´s Edge och Bad Company. Under utveckling just nu finns också en efterlängtad serie av nya Star Wars-spel under namnet Battlefront. Electronic Arts är världens största spelproducent med succéer som Sims och Fifa. Frostbite är en av de världsledande utvecklarna av spelmotorer för avancerade spel.

- Vi har arbetat i över tio år med Marco Checchi och när vi nu konsoliderar verksamheten och flyttar in i nya lokaler så var det en självklarhet för oss att fortsätta vårt framgångsrika samarbete med Studio Stockholm Arkitektur säger Patrick Söderlund, Executive Vice President på EA Studios.

Inflyttning beräknas till december 2015 och den totala ytan är 11 500 kvadratmeter.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Efter utmaningar under pandemin: Skanska börjar se ljuset i tunneln

Bolag Skanskas vd Anders Danielsson om prestationen under årets andra kvartal, stundande utmaningar, och det stora intresset från investerarmarknaden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY