Image
Det före detta stadshuset i Karlstad kan komma att få en påbyggnad och omvandlas till bostäder.

Här kan före detta stadshus omvandlas till bostäder

Bygg/Arkitektur Privat fastighetsägare vill förvandla den friställda byggnaden genom att bygga på tre våningar och tillskapa över 100 lägenheter i centralt guldläge.


Kunskapsporten bygger bad- och friskvårdsanläggning i Kalmar.

Kunskapsporten hittills största projekt: Bad- och friskvårdsanläggning i Kalmar

Bygg/Arkitektur Efter genomförd upphandling har Kalmar kommun genom tilldelningsbeslut utsett Kunskapsporten till leverantör avseende en ny bad- och friskvårdsanläggning.


Byggpartner bygger utsiktstornet i Siljansnäs.

Byggpartner uppför Sveriges första byggnad enligt FSC-systemets projektcertifiering

Bygg/Arkitektur Utsiktstornet i Siljansnäs byggs helt av trä från svensk skog som är certifierad enligt FSC - Forest Stewardship Council. Det blir därmed Sveriges första certifierade byggnad enligt FSC-systemets Projektcertifiering.


Till vänster i bild, Fredrik Källgren och till höger, Marcus H:son Lindfors.

Lokal aktör bygger över 100 hyresbostäder i Skåne

Bygg/Arkitektur Det lokala företaget CLC Housing uppför över 100 hyresbostäder i Skåne – med en hjälp av en unik byggteknik och finansiering från allmänheten


Nu kommer en till anläggning för padel till Göteborg.

Ny toppanläggning för padel i Göteborg

Bygg/Arkitektur Tuve Byggservice har fått i uppdrag av Best Padel att bygga en padelanläggning i Asmundtorp som ligger mitt i mellan Tuve, Kärra och Säve på Hisingen i Göteborg.


300-350 bostäder och förskola planeras nära där Hägerstensvägen och Essingeleden korsas i Aspudden. Planområdet markerat i rosa.

Byggduo får betala mer efter kraftig försening

Bygg/Arkitektur Markpriset har ökat med över 70 procent sedan de ursprungliga markanvisningarna för sju år sedan. Fastighetssverige berättar mer om det försenade projektet i Söderort.


Peab och Stenungsunds kommun planerade för 300 bostäder i Kvarnhöjden norr om Jörlanda. Nu upphävs detaljplanen slutgiltigt. Kommunen analyserar nu hur och om man kan gå vidare.

"Vet inte om det är möjligt att börja om"

Bygg/Arkitektur Efter domstolens stopp för detaljplanen i Stenungsund – 15 års planarbete kan ha varit förgäves


Skiss över det framtida kvarteret, sett från Enskedevägen. Originalbygganden (grått) bevaras och föreslås kompletteras av ny bebyggelse i fyra-sex våningar (orange).

Kontorsutbyggnad kan ge 450 nya arbetsplatser

Bygg/Arkitektur Kulturhistorisk byggnad i Slakthusområdet kan få sällskap av över 5 000 kvadratmeter nya kontorslokaler och flera hundra nya arbetsplatser. Fastighetssverige berättar mer om planerna.


Den nya stadsdelen Victoria utvecklas av Balder och KF Fastigheter.

Balder och KF utvecklar stadsdelen Victoria i Kungens kurva

Bygg/Arkitektur Nu närmar sig planerna för Victoria, en helt ny stadsdel, i Kungens kurva i Stockholm. I Victoria planeras det för cirka 3 500 bostäder, restauranger, kaféer, grönskade stadsdelspark, skola och förskolor samt vård och närservice.


Hotell Zäta.

Östersund får sitt första longstay-hotell

Bygg/Arkitektur Hotell Zäta och fastighetsägaren Diös bygger nu om hotellet till ett longstay-koncept – tillfälligt boende för de som arbetar på distans eller provar på en flytt till Östersund, sprunget ur den växande trenden med flexibla arbetssätt. Ledorden i utvecklingen är digitalisering, hållbarhet, self service och hotellservice. Ombyggnationen inleds per omgående och longstay-konceptet beräknas öppna i december.


Illustration som visar bebyggelsen sett från Helga Trefaldighets kyrka. Villa Anna ses till höger i bilden. På illustrationen visas även hur Odinslund kommer att utformas med ny belysning och möblering.

Planerar hotell i historiskt kvarter

Bygg/Arkitektur I hjärtat av det historiska Uppsala vill en stiftelse uppföra tre nya byggnader för bland annat hotell och utställningslokaler. Fastighetssverige berättar mer.


Fabege har planer på ytterligare en kontorsbyggnad (till vänster i bild) vid Sveaplan precis intill utvecklingen av östra Hagastaden.

Här vill Fabege fylla på med mer kontorsyta

Bygg/Arkitektur Inleder planarbetet för 9 000 kvadratmeter kontor och publika verksamheter vid östra Hagastaden.


Peab och Stenungsunds kommun planerade för 300 bostäder i Kvarnhöjden norr om Jörlanda. Nu upphävs detaljplanen slutgiltigt.

300 havsnära Peab-bostäder stoppas

Bygg/Arkitektur Granne drabbas av för mycket insyn och skugga – Mark- och miljööverdomstolen upphäver detaljplanen.


Markanvisningen till Bonava (inringat i rött på bilden till höger) är en del av en omfattande utveckling i Östberga som ska resultera i närmare 1 000 nya bostäder de närmaste tio åren.

Bonava lade högsta budet på Östbergaprojekt

Bygg/Arkitektur Bolaget förslås få en markanvisning för bostadsrätter i den omfattande utvecklingen av Östberga. Kostnad på niosiffrigt belopp.


En 3D bild på den planerade terminalen i Norrköping.

Postnord satsar på ny postterminal i Norrköping

Bygg/Arkitektur I takt med ökande paketvolymer behöver Postnord utöka sin verksamhet i Norrköping med en ny terminal. Idag ligger Postnords lokaler vid Norra Promenaden i Norrköping. Behovet att utöka verksamheten sammanfaller med att godsbangården flyttas och framtida stadsutveckling påverkar dagens förutsättningar för post och paket-utdelning. Därför vill Postnord nu förvärva mark för att uppföra en ny modern anläggning på Händelö.


Visionsbild från öster över torget med omgärdande bebyggelse i två till fyra våningar.

Här görs plats för 550 nya bostäder

Bygg/Arkitektur Skanska är byggherre när östra delen av Bunkeflostrand ska få ett tillskott på över 500 bostäder. Fastighetssverige berättar mer om projektet.


Titania och Huge Bostäder utvecklar 500 bostäder vid Masmo tunnelbanestation i Huddinge. Visionsbild

Titania och Huge Bostäder utvecklar 500 bostäder vid tunnelbanestation

Bygg/Arkitektur Kommunstyrelsen i Huddinge kommun beslutade den 31 maj att bevilja Titania Projektutveckling AB:s och Huge Bostäder AB:s gemensamma ansökan om att erhålla planbesked för byggnation av cirka 500 nya lägenheter på fastigheterna Drakskeppet 1 och del av Haga 1:108 belägna i anslutning till Masmo tunnelbanestation.


Infinity i Hagastaden.

Castellum har byggstartat kvarteret Infinity i Hagastaden

Bygg/Arkitektur Nyligen togs det första spadtaget till Infinity som uppförs i Hagastaden med en investeringskostnad på totalt cirka 1,7 miljarder kronor. Byggnaden kommer omfatta cirka 20 000 kvadratmeter kontor med ett öppnande och välkomnande entréplan utformat för publik verksamhet.


Byggpartner bygger åt Stöten Fastighet AB.

Bygger bostadsrätter i Stöten

Bygg/Arkitektur Byggpartner har tecknat avtal med Stöten Fastighet AB om att bygga 48 lägenheter i nära anslutning till liftar och service i Stöten i Sälenfjällen.


Cobe får rita det nya universitetsbiblioteket i Göteborg

Bygg/Arkitektur Det danska arkitektkontoret Cobe och deras förslag Kunskapens Fyr kammar hem vinsten i den prestigefyllda tävlingen om ett nytt universitetsbibliotek för Göteborgs universitet.