Image
Studio Stockholm inleder samarbete med Jon Eliason Design.

Studio Stockholm och Jon Eliason inleder strategiskt samarbete

Bolag Studio Stockholm Arkitektur och Jon Eliason Design inleder ett strategiskt samarbete. Med Studio Stockholms kompetens inom arkitektur och inredningsarkitektur och Jon Eliasons spets inom hotell, restaurang och produktdesign är den gemensamma visionen att stärka erbjudandet på såväl befintliga som nya marknader.


F20.

Svevia flyttar huvudkontoret till Kungsholmen

Uthyrning Fastighetsägaren Europa Capital, den pan-europeiska fastighetsinvesteraren har genom sin lokala ägarrepresentant NCAP undertecknat det första nya hyresavtalet med Svevia AB, specialister på att bygga och sköta om vägar och infrastruktur, avseende fullständigt moderniserade kontorslokaler på Fleminggatan 20. Uthyrningen avser 1 077 kvadratmeter med en hyrestid om fem år. Tillträde beräknas ske i september 2021.


Scius lanserar Fenix i Hagastaden.

Scius lanserar Fenix – 22 000 kvadratmeter i Hagastaden

Bygg/Arkitektur Scius förvärvade tillsammans med Invesco Real Estate fastigheten Skålen 24 i Hagastaden, Stockholm, i februari 2019 av SEB Trygg Liv. Fastigheten består idag av en kontorsbyggnad från 1974 om totalt cirka 18 000 kvadratmeter belägen intill den kommande tunnelbanestationen. Skålen 24 kommer med start nu i oktober att genomgå en omfattande ombyggnation och tillbyggnad med tre våningar fram till Q2 2022 då första hyresgästerna flyttar in.


Stora Retaildagen
Alessandro Cardinale, arkitekt och founding partner på Studio Stockholm.

Stora Retaildagen: I butiksdödens skugga – så skapas vinnande fysiska koncept

Stora Retaildagen Hur gör man för att utveckla framgångsrika butikskoncept i en tid där det pratas mycket om butiksdöden? Studio Stockholms Alessandro Cardinale exemplifierar på Stora Retaildagen med Synsams flaggskepp – Europas största glasögonbutik – i Bibliotekstan.


Fleminggatan 20.

Cushman & Wakefield får uthyrningsuppdrag för Europa Capital

Uthyrning I somras gjorde Europa Capital tillsammans med den lokala partnern NCAP sin första fastighet i Stockholm, det så kallade "skeppet" intill Trygg Hansa-huset på Fleminggatan 20 på Kungsholmen. Nu står det klart att Cushman & Wakefield får det exklusiva uthyrningsuppdraget för kontorsfastigheten, som omfattar 12 000 kvadratmeter.


Barnängen 6 är en av de fastigheter som Studio Stockholm arbetar med på uppdrag av Scius Partners.

Studio Stockholm i stort samarbete med Scius – utvecklar 75 000 kvadratmeter

Bygg/Arkitektur Sedan årsskiftet 2018/2019 har Studio Stockholm tillsammans med Scius Partners arbetat med analys, utveckling och uppgradering av beståndsdelar i fastigheterna Skjutsgossen 12, Barnängen 6 och Skålen 24. Samarbetet avser förädling av cirka 75 000 kvadratmeter, ett arbete som kommer pågå under flera år.


Så blir Samsungs nya huvudkontor

Bolag Denna vecka flyttar teknikjätten Samsung in i sina nya lokaler om 4,500 kvadratmeter i Kista Gate, norr om Stockholm. Studio Stockholm ligger bakom det nya kontoret som är anpassat för 350 medarbetare. Syftet är att öppna upp organisationen för ökat samarbete och kommunikation över gränserna.


Med de två övre våningsplanen och en del av plan 8 i Urban Escape är EQT nu Urban Escapes näst största hyresgäst med nära 300 medarbetare.

Studio Stockholm har skapat EQT:s nya huvudkontor

Bygg/Arkitektur I början av juni flyttade EQT till Regeringsgatan 29. Med de två övre våningsplanen och en del av plan 8 i Urban Escape är EQT nu fastighetens näst största hyresgäst med nära 300 medarbetare.


Studio Stockholm Arkitektur med Alessandro Cardinale, arkitekt och partner, i spetsen har fått uppdraget att utveckla Apotekets nya huvudkontor på 6000 kvadratmeter i Solna.

De får utveckla Apotekets nya huvudkontor

Bygg/Arkitektur Studio Stockholm har fått i uppdrag att utveckla Apotekets nya huvudkontor.


Marie Holmberg.

Studio Stockholm tillsätter studiochef

Bolag Arkitektbolaget Studio Stockholm anställer Marie Holmberg som studiochef.


Studio Stockholm rekryterar fem

Bolag Studio Stockholm expanderar sin verksamhet med fem nya medarbetare.


Studio Stockholm ritar Gavlegårdarnas nya aktivitetsbaserade kontor.

Studio Stockholm ritar Gavlegårdarnas nya aktivitetsbaserade kontor

Bygg/Arkitektur Studio Stockholm anlitades av Fastpartner, som blir Gavlegårdarnas nya hyresvärd, för att hjälpa Gavlegårdarna genom hela förändringsprocessen mot ett aktivitetsbaserat arbetssätt. Gestaltningskonceptet bygger på Gavlegårdarnas vision ”Känn dig hemma”. Utformningen kommer således ha en tydlig Hemmahos-känsla där värderingarna kommer att tydliggöras.


Boggi Milano och
Studio Stockholm i samarbete

Handel I dag inviger Boggi Milano sin första flaggskeppsbutik i Sverige på Sturegatan 10 i Stockholm. Studio Stockholm har haft förtroendeuppdraget att möjliggöra etableringen och stödja Boggi i genomförandet av projektet.


Studio Stockholm rekryterar fyra nya medarbetare

Bolag Studio Stockholm fortsätter att expandera. De senaste tillskotten kommer närmast från tjänster på bland annat Nina Kummelstedt Design och BSK Arkitekter.


Studio Stockholm ritar Dice nya huvudkontor

Bygg/Arkitektur Det blir Studio Stockholm som får rita Dice nya huvudkontor i Fatburen.


Studio Stockholm utvecklar STHLM Sydväst

Bygg/Arkitektur Studio Stockholm Arkitektur har fått uppdraget att utveckla en strategi och ett koncept för ombyggnationen och omprofileringen av Valad Europes kontorshus i Hägersten.


Studio Stockholm ritar Vasakronans Uppsalakontor

Bygg/Arkitektur Vasakronans Uppsalakontor blir liksom huvudkontoret i Stockholm aktivitetsbaserat, men ytterligare en dimension tillförs där fler aktörer ryms.


Studio Stockholm ritar nytt Stockholmskontor åt spelföretag

Bygg/Arkitektur Studio Stockholm Arkitektur ritar spelföretaget Avalanche Studios nya kontor på Södermalm i Stockholm.


Fatburen.

Nya arkitektbyrån till Fatburen

Uthyrning Den nya arkitektbyrån Studio Stockholm Arkitektur, skapad av en trio från BSK Arkitekter, hyr kontor i Fatburen.


Trio från BSK startar eget

Bygg/Arkitektur Tre affärschefer från BSK Arkitekter startar nya Studio Stockholm Arkitektur.