Image

Prevent flyttar till Fatburen

Uthyrning Arbetsmiljöexperten Prevent flyttar till Fatburen på Södermalm i Stockholm. Därmed återstår ett fåtal mindre ytor i den nyrenoverade kontorsfastigheten.
Publicerad den 24 Augusti 2015
Prevent är den senaste klara hyresgästen i Fatburen på Södermalm. Bild: JLL
Prevent är den senaste klara hyresgästen i Fatburen på Södermalm.

Uthyrningen av samtliga lokaler i Fatburen går in på upploppet när arbetsmiljöexperten Prevent nu tecknat avtal om att hyra 1 000 kvadratmeter kontorsyta. Inflyttning sker under 2016 och avtalet omfattar 8 år.

De sista kvarvarande kontorsytorna i Fatburen är snart fulltecknade och under sommaren har Prevent skrivit på för 1 000 kvadratmeter på plan 3 i fastigheten. I och med denna uthyrning återstår endast ett fåtal mindre ytor tillgängliga för uthyrning.

Prevent förmedlar kunskap om hur man genom ett hälsofrämjande arbetsmiljöarbete kan skapa framgångsrika företag med välmående och trygg personal. Prevent är en ideell organisation som ägs av Svenskt Näringsliv, LO och PTK.

– Flytten innebär flera fördelar. Vi är väldigt glada över att flytta in i nya moderna lokaler och forma ett verksamhetsanpassat kontor där alla kan trivas och uppleva en bra arbetsmiljö. Fatburen har ett centralt läge och goda kommunikationer. En annan fördel är att vi nu kan arrangera utbildningar i våra egna lokaler och enklare kunna visa våra kunder Prevents verktyg och produkter, säger Ylva Nyhlén, administrativ chef på Prevent.

–Vi är glada och stolta över att Prevent, med sitt fokusområde, väljer att flytta till Fatburen. De har i likhet med flertalet av våra andra hyresgäster visat sig uppskatta vår kombination av en modern kontorsfastighet och ett mångsidigt och centralt läge. I och med denna uthyrning är vi nästan i mål med arbetet att omvandla Fatburen och hyra ut samtliga lokaler, vi räknar med att lägga de sista byggstenarna inom en snar framtid, säger Håkan Larsson på Crown Nordic Management.

Utvecklingsarbetet av Fatburen (Fatburssjön 10) med adress Södermalmsallén och Magnus Ladulåsgatan på Södermalm i Stockholm påbörjades 2013 och beräknas vara klart under 2015. Projektet innebär en rad förändringar för att nuvarande byggnad ska kunna tillmötesgå och attrahera starka hyresgäster som i dag alltmer efterfrågar smarta kontorslösningar med effektiva ytor. Ambitionen är att i gatuplanet erbjuda kommersiella verksamheter för att utöka serviceutbudet i närområdet.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

De är största fastighetsägarna på din semesterort

Lista Sommaren härjar för fullt och många strömmar till Sveriges semesterorter. Fastighetssverige har såklart gjort ett nedslag på några av de största semesterorterna – här får du svaret på vilka som är de fem största fastighetsägarna där du är!

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige