Image
Nu presenterar Eklandia de första hyresgästerna i projektet Blenda på Lindholmen i Göteborg.
Nu presenterar Eklandia de första hyresgästerna i projektet Blenda på Lindholmen i Göteborg. Bild: Eklandia

Första hyresgästerna i Eklandias Blenda

Uthyrning Nu byggstartar Eklandia kontorsprojektet Blenda på Lindholmen i Göteborg. Investeringen uppgår till 212 miljoner kronor och redan nu är 20 procent av ytorna uthyrda. Här är de första hyresgästerna.
Publicerad den 28 Maj 2015
Cecilia Fasth. Bild: Castellum
Cecilia Fasth. Henrik Saxborn. Bild: Castellum
Henrik Saxborn.

Det var i höstas som Eklandia köpte fastigheten Lindholmen 30:5 av Älvstranden Utveckling där man nu byggstartar kontorsfastigheten Blenda om totalt 9 200 kvadratmeter fördelade på sex våningar.

Nu presenterar man de första hyresgästerna: Getinge, Aliaro och Schaeffler Sverige AB.

– Vi märker av att det är brist på lediga kontorsytor på Lindholmen. Det är stort intresse för Blenda och vi har redan tecknat hyresavtal med Getinge, Aliaro och Schaeffler Sverige motsvarande dryga 20 procent av ytorna. Utöver detta har vi långtgående förhandlingar med ytterligare intressenter, säger Cecilia Fasth, vd för Eklandia Fastighets AB.

Fastigheten planeras att miljöklassas enligt systemet Breeam nivå excellent och beräknas vara färdigställd under första kvartalet 2017.

- Det är stimulerande att fortsätta att delta i utvecklingen av Göteborgs mest expansiva område, säger Henrik Saxborn, vd i Castellum. Det är dessutom intressant att satsningen sker i direkt anslutning till Frihamnsområdet där byggandet av en helt ny stadsdel snart börjar. Det råder tydlig brist på kontorsytor i attraktiva lägen i Göteborg och det förs långt gångna förhandlingar med ytterligare intressenter, säger Saxborn.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Neobos strategi framåt: Först avyttring – sedan förvärv

Bolag Fastighetsbolaget Neobo fortsätter minska sina vakanser och öka sin uthyrningsgrad. Däremot redovisar bolaget ett betydligt lägre förvaltningsresultat under första kvartalet, jämfört med samma period året innan. Bolagets vd, Ylva Sarby Westman, säger till Fastighetssverige: – Vi måste arbeta med alla rader i resultaträkningen om vi ska lyckas.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige