Image

Eklandia bygger nytt på Lindholmen

Transaktioner De sista ytorna i Eklandias Aurora har precis fyllts. Nu går Eklandia vidare och byggstartar under första halvåret 2015 ytterligare ett kontorshus, omfattande 11 000 kvadratmeter, i området.
Publicerad den 24 Oktober 2014
Cecilia Fasth. Bild: Castellum
Cecilia Fasth.

Eklandia köper fastigheten Lindholmen 30:5, parkeringsplatsen på Lindholmspiren mellan Ericsson och Lindholmen Science Park, av Älvstranden Utveckling AB.

- Detaljplanen är klar och vi arbetar nu med bygglovshandlingarna, säger Cecilia Fasth, vd för Eklandia.

Planen är att byggstarta ett modernt kontorshus med stark hållbarhetsprofil under första halvåret 2015.

- Vi är en dominerande fastighetsägare i området och vi har fullt uthyrt i dag. Vi vill ge våra nuvarande hyresgäster möjlighet att växa med oss och det är ett väldigt tryck på marknaden på Lindholmen. Visionen Lindholmen Science Park har förverkligats, och det finns många företag som har nytta av att sitta i den här omgivningen, både företag som i dag sitter i andra delar av Göteborg och i andra delar av Sverige, säger Cecilia Fasth.

Ni påbörjade Aurora utan några klara hyreskontrakt, kommer ni att byggstarta det här också även om ni inte har några avtal klara?

- Det vet jag inte, det får vi ta ställning till då. Vi smyger igång uthyrningsarbetet nu.

Lena Andersson, vd för Älvstranden Utveckling, kommenterar försäljningen:
- Försäljningen av fastigheten ligger helt i linje med Älvstranden Utvecklings strategi att avyttra fastigheter som inte klassats som strategiska för bolaget och Göteborgs stad. Inkomsten från försäljningen kommer vi att investera i arbetet med att förverkliga vision Älvstaden, där vi ska bygga en tät, blandad, hållbar och inkluderande stad.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Hjärnan i fokus när AMF "labbar" framtidens kontor

Bygg/Arkitektur Med hjärnan i fokus. Så kan man kanske sammanfatta hur AMF Fastigheter tillsammans med Merry Monday tagit sig an det nya huvudkontoret. I hjärtat av Mood-huset så kommer kollegorna med start måndag välkomnas in i tre av årets årstider. Fastighetssverige var där för att få ta del av de tankar som format det framtidsspanande kontorslandskapet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige