Image
Cecilia Fasth.

Så ska Stena bli självförsörjande på el

Energi/miljö Stena Fastigheter genomför omfattande satsningar för att minska användningen av el och värme genom att satsa på solceller, energilager och AI-styrd värme. Under 2023 producerade fastighetsbolaget tre gånger mer solenergi än året innan. Fstighetssverige har pratat med Stena Fastigheterns vd, Cecilia Fasth, om de nya energisatsningarna.


Cecilia Fasth.

"Vill inte köpa någonting förrän priserna är justerade till rätt nivå – tycker inte att vi är där ännu"

Transaktioner Efter ett 2023 med en avvaktande transaktionsmarknad hoppas Stena Fastigheters vd Cecilia Fasth på fler inom ett visst segment under 2024 – men ser inte marknaden som mogen för det än.


Anders Erlandsson ny vd för Stena Fastigheters nyproduktionsverksamhet.

Anders Erlandsson blir ny vd för Stena Bygg

Bolag Anders Erlandsson utses till ny vd för Stena Fastigheters nyproduktionsverksamhet. Han ansluter till Stena från Skanska Sverige.


Cecilia Fasth, vd för Stena Fastigheter

Stena Fastigheter satsar på fler bostäder: "Byggpriserna kommer gå ner"

Bolag Trots alla analytikers prognoser om att bostadsbyggandet kommer minska ställer sig Stena Fastigheter i raden av stora fastighetsbolag som inte tänker dra ner på takten. "Den som vågar satsa kommer säkert att gynnas i slutet" säger Stena Fastigheters vd Cecilia Fasth när hon pratade med Fastighetssverige på Lokalmarknadsdagen i Göteborg.


Cecilia Fredholm Vaarning utses till Chef hållbara affärer hos Stena Fastigheter.

Ny chef för hållbara affärer hos Stena Fastigheter

Bolag Cecilia Fredholm Vaarning har utsetts till Chef för hållbara affärer, en nyinrättad tjänst hos Stena Fastigheter med fokus på att skapa nya digitala servicelösningar till bolagets kunder.


Dan T Sehlberg och Anders Borg.

Stena investerar i Sehlhall – blir största externa ägare

Bolag Intresset för att investera i Sehlhall Fastigheter är stort. Bolagets nyemission blev kraftigt övertecknad och värderar Sehlhall till drygt en miljard kronor efter emissionen. Genom emissionen tillförs bolaget 150 miljoner kronor och Stena Fastigheter blir största externa ägare med ett ägande om tio procent.


Martin Gidenstam.

Martin Gidenstam utsedd till ny vd för Stena Bygg

Bolag Stena Byggs nya vd heter Martin Gidenstam och kommer närmast från en roll som affärsutvecklare inom Stena Fastigheter, där han bland annat ansvarat för utvecklingen av Masthuggskajen, ett av Göteborgs största stadsutvecklingsprojekt. Martin Gidenstam kommer att ingå i koncernledningen och tillträder sitt nya uppdrag den 1 oktober.


Axel Josefson.

Josefson: "Vi måste pressa priserna"

Göteborg Hur ser företrädare för fastighetsbransch, näringsliv och politik på Göteborgs framtid? Fastighetssverige samlade under Lokalmarknadsdagen en panel för att prata visioner, hot och möjligheter. Och en specifik fråga engagerade mer än andra.


Cecilia Fredholm.

Ny hållbarhetschef på Stena

Bolag Stena Fastigheter utser Cecilia Fredholm till hållbarhetschef.


Jakob Nilsson.

Han blir ny CFO för Stena Fastigheter

Bolag Stena Fastigheters nya CFO heter Jakob Nilsson och kommer närmast från en roll som ekonomichef på AF Gruppen Sverige.


Stena dubblar upp i västra Göteborg

Bostäder Fastighetsjätten vinnare när mindre utvecklare backar från bostadsprojekt.


Göteborg 400+
Hans Wallenstam, Mariette Hilmersson, P-G Persson och Cecilia Fasth - de fyra topp-vd:arna inleder framtidsseminariet Göteborg 400+.

Storbolags-vd:arna har valt – här är deras framtidstrender

Göteborg 400+ Framtida kontorstrender, bostadsbrist, digitalisering och delningsekonomi – det är ämnena P-G Persson, Hans Wallenstam, Mariette Hilmersson och Cecilia Fasth har valt att tala om på framtidsseminariet Göteborg 400+ på onsdag om en vecka. Säkra din plats nu – anmälan stänger på fredag.


Göteborg 400+
Hans Wallenstam, Mariette Hilmersson, P-G Persson och Cecilia Fasth - de fyra topp-vd:arna inleder framtidsseminariet Göteborg 400+.

Storbolags-vd:arna om Göteborgsmarknaden år 2030

Göteborg 400+ Framtidsseminariet Göteborg 400+ inleds med en och en halv timme med vd:arna för fyra av de viktigaste fastighetsbolagen i Göteborg. Missa inte Wallenstams, Castellums, Platzers och Stena Fastigheters visioner och långsiktiga tankar och planer. Den 30 maj är det dags, på Elite Park Avenue Hotel.


Castellum hyr ut 11 800 kvadratmeter i Mölnlycke

Uthyrning Castellum har tecknat hyresavtal med 3D-printbolaget Arcam avseende 11 800 kvadratmeter på Designvägen 2 i Mölnlycke. Inflyttning sker första kvartalet 2019.


Castellum hyr ut 11 200 och bygger nytt regionkontor åt Ahlsell

Uthyrning Castellum startar nu nybyggnationen av nytt regionkontor och butik för Ahlsell på Aminogatan i Mölndal. Ett tioårigt hyresavtal har tecknats avseende byggnaden om cirka 11 200 kvadratmeter. Inflyttning planeras till våren 2019.


Castellum hyr ut till Elanders i Viared

Uthyrning Castellum har tecknat hyresavtal med Elanders Sverige avseende en logistikbyggnad om 14 500 kvadratmeter i Viared, Borås.


Castellum hyr ut 10 000 kvadratmeter i ny logistikpark

Uthyrning E-handelsbolaget Bagaren och Kocken har tecknat hyresavtal avseende en logistiklokal om cirka 10 000 kvadratmeter i Hisingen Logistikpark, Göteborg, där Castellum nu uppför första etappen om totalt cirka 30 000 kvadratmeter.


Castellum köper kontorsfastighet i Majorna

Transaktioner Castellum har köpt fastigheten Majorna 720:19 i Göteborg. Fastigheten har en total uthyrningsbar yta om 3 210 kvadratmeter och är fullt uthyrd.


Klart: De får rita Castellums nya kontorshus

Bygg/Arkitektur Castellum har genomfört en arkitekttävling om gestaltningen av ett nytt kontorshus i stadsdelen Krokslätt i Göteborg. Nu har vinnaren utsetts.


Castellum utvecklar i Alingsås

Bygg/Arkitektur Castellum utvecklar fastighet för Steeltech i Alingsås.