Image
Patrik Andersson, Susanne Åhlén, Patrik Lindström, Anna Lönn Lundbäck och Henrik Kant diskuterar kompetensförsörjning på Göteborg 400+ den 30 maj.
Patrik Andersson, Susanne Åhlén, Patrik Lindström, Anna Lönn Lundbäck och Henrik Kant diskuterar kompetensförsörjning på Göteborg 400+ den 30 maj.

Stora planer för Göteborg – men sätter kompetensbristen stopp?

Göteborg 400+ Samtidigt som Göteborg står inför ett flertal gigantiska byggprojekt är det brist på den kompetens som ska förverkliga visionerna. Ett av de viktigaste hindren för framgångsrik utveckling diskuteras på framtidsseminariet Göteborg 400+ den 30 maj.
Publicerad den 4 Maj 2018

På Göteborg 400+ diskuteras de stora och långsiktiga frågorna av de tyngsta namnen i branschen. Bland annat medverkar Hans Wallenstam, Erik Selin, Mariette Hilmersson, P-G Persson och Cecilia Fasth för att nämna några.

Kompetensbristen är en av bygg- och fastighetsbranschens stora bromsklossar och ett stort hinder för att förverkliga alla planer och visioner som finns kring Göteborg och stadens framtid.

Hur arbetar de olika aktörerna för att stärka kompetensen på plansidan och i bygg- och fastighetssektorn? Kommer vi se ännu mer utländsk arbetskraft på byggena framöver och vilka fördelar och nackdelar innebär det? Hur ska nya aktörer lockas till Göteborg och Sverige och hur ska branschen bli mer attraktiv bland dagens och framtidens ungdomar?

Detta diskuteras av:
# Patrik Andersson, vd för Business Region Göteborg.
# Susanne Åhlén, vd för Fasticon Kompetens.
# Patrik Lindström, vd för Serneke Projektutveckling.
# Anna Lönn Lundbäck, regionchef, Sveriges Byggindustrier.
# Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör i Göteborgs stad.

Göteborg 400+ hålls på Elite Park Avenue Hotel den 30 maj, Du ser programmet här och du anmäler dig här.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Fastighetskvinnan 2021

Var: Grand Hotel, Stockholm – Vinterträdgården (ingång från Stallgatan/Blasieholmsgatan).

När: 2 september, 09.00 - 16.00

Pris:   5495 kronor exkl. moms (fysiskt deltagande)

4995 kronor exkl. moms (digitalt deltagande)

Du anmäler dig till seminariet här.

Din anmälan är helt ombokningsbar fram till midnatt dagen innan eventet.

Ambitionen är Fastighetskvinnan ska vara det mest inspirerande fastighetsseminariet i Sverige, där framgångsrika förebilder lyfts fram i rätt sammanhang, vilket i förlängningen leder till en bredare och mer jämställd fastighetsbransch - ett affärsseminarium som gör skillnad!

Förutom klassiska business-punkter behandlar seminariet också mångfaldsfrågor i det svenska näringslivet, med fokus på fastighetsbranschen. Unikt för seminariet är att de allra flesta av talarna är kvinnor – manliga talare medverkar endast i punkterna som handlar om jämställdhet och mångfald.

Men Fastighetskvinnan är inte ett event som bara riktar sig till kvinnor. Det riktar sig till alla som vill nätverka, bli inspirerade och uppdaterade om trenderna på fastighetsmarknaden.

Har du frågor eller funderingar? Tips eller idéer om vad som borde tas upp på seminariet? Kontakta:

Nicklas Tollesson
0705 - 84 14 02
nicklas@fastighetssverige.se

Eddie Ekberg
0736 - 57 43 16
eddie@fastighetssverige.se

Se film från ett tidigare event här:Partners:

 


Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY