Image
Michael Berglin, vd för Serneke och Johan Live, presschef

Misstänkt penningtvättsförsök i Karlatornet – narkotikaliga ville köpa lägenhet

Juridik Igår inleddes en rättegång i Göteborgs tingsrätt mot en narkotikaliga från Borås som ville tvätta pengar genom att bland annat köpa en lägenhet i Karlatornet, det menar åklagaren Martin Svensson i sitt åtal. Sernekes vd Michael Berglin blev vid ett tillfälle kontaktad av en av de åtalade männen som ville köpa en lägenhet i Nordens högsta byggnad.


Daniel Åstenius

Cofactor Gruppen rekryterar tidigare bygg-vd

Karriär Den 15 november 2022 påbörjade Daniel Åstenius, tidigare bygg-vd i Serneke koncernen, sitt ledningsuppdrag som bland annat innefattar projekt- och affärsutveckling inom Cofactor Gruppen och dess dotterbolag. Daniel kommer förstärka Cofactor Gruppens ledningsgrupp och verka över bolagsgruppens samtliga geografier.


Överenskommen bashyra är 35 miljoner kronor per år

Avsiktsförklaring tecknad för observationsdäck och två penthouse-lägenheter i Karlatornet

Uthyrning Karlatornet AB och eventbolaget Bottaccio har tecknat en avsiktsförklaring gällande uthyrning av observationsdäcket i Karlatornet. Avsiktsförklaringen omfattar även försäljning av de två resterande penthouse-lägenheterna i toppen av tornet. Bottaccio har för avsikt att driva besöks-, event- och restaurangverksamhet i lokalerna.


Den andra av de två topplägenheterna i Karlatornet är nu såld.

Topplägenhet i Karlatornet såld till rekordpris

Bostäder Den andra av Karlatornets två topplägenheter är nu såld. 365 kvadratmeter fördelat på tre våningar på 245 meters höjd är vad köparen får för köpesumman 66 miljoner kronor.


Vänersborgs Tingsrätt ska stå klar 2026

Serneke bygger ny domstolsbyggnad i Vänersborg

Bygg/Arkitektur Serneke och Hemsö Fastigheter AB har tecknat ett totalentreprenadavtal gällande nya lokaler för Vänersborgs Tingsrätt. Projektet genomförs i samverkan och omfattar demontering av befintliga byggnader samt nybyggnation av cirka 6 850 kvadratmeter lokalyta. Ordervärdet uppgår till cirka 285 miljoner kronor.


Serneke omvandlar A-aktier till B-aktier.

... Och omvandlar samtliga A-aktier till B-aktier

Bolag Serneke Group AB har mottagit begäran från A-aktieägarna att omvandla samtliga aktier av serie A i Serneke till aktier av serie B, i enlighet med omvandlingsförbehållet i Sernekes bolagsordning. Styrelsen har fattat beslut om att påbörja processen för omvandling av aktierna, som kommer att genomföras så snart som möjligt.


Serneke varslar upp till 100 tjänster.

Serneke varslar cirka 100 tjänster ...

Bolag Serneke varslar cirka 100 tjänster som ett steg i ett pågående effektiviseringsprogram.


Vy från väster (gasverksområdet) längs Bobergsgatan.

Så blir duons satsning vid gasverksområdet

Bygg/Arkitektur Obos och Serneke ska bygga de så kallade Terasskvarteren vid gasverksområdet i Norra Djurgårdsstaden. Så här ser planerna ut för satsningen som väntas antas i fullmäktige till våren.


Michael Berglin.

Serneke skiftar fokus och skalar av sig kostnader

Bolag "Jag är definitivt inte nöjd" säger Michael Berglin, vd på Serneke, om den senaste delårsrapporten. Uteblivna transaktioner och en konkurs hos en underleverantör har drabbat det högt siktande bolaget hårt. Förändring kommer ske, redan nu flyttas fokus från bostäder till samhällsfastigheter. Inom kort väntas ytterligare besked om hur Serneke ska bli mer kostnadseffektivt.


Michael Berglin.

Serneke märker av avmattningen i marknaden

Ekonomi/Finansiering Minskat kassaflöde och negativ påverkan om 25 miljoner kronor på resultatet för i entreprenadverksamhet. Serneke begränsar investeringar i egenutvecklade projekt.


Byggnation av ishallen ligger först i tur och kan starta tidigast i januari 2023.

Serneke utvecklar nytt idrottsområde i Uppsala

Bygg/Arkitektur Serneke har undertecknat avtal med Uppsala kommun Arenor och Fastigheter AB om att utveckla en ny ishall samt en event- och upplevelsearena. De olika delprojekten avropas i etapper och uppgår till ett totalt uppskattat värde av 680 miljoner kronor.


Skogome.

Serneke i gång med första delen av Skogomeanstaltens expansion

Bygg/Arkitektur Serneke och Specialfastigheter tecknade i slutet av 2021 ett samverkansavtal gällande utvecklingen av Skogomeanstalten norr om Göteborg. Genomförande av entreprenaderna sker etappvis fram till 2027 och nu är den första entreprenaden värd cirka 158 miljoner kronor avropad.


Karlatornet har nått 193 meter fördelat på 60 våningar

Karlatornet i Göteborg – nu högst i Norden

Bygg/Arkitektur Karlatornet når nu 60 våningar och trots att det är 13 våningar kvar till full höjd är byggnaden redan, inte bara högst i Sverige utan också i Norden. Medan Karlatornet fortsätter att växa på höjden pågår färdigställande av bostäderna längre ner i tornet och om knappt ett år startar inflyttningen.


Markus Arfvidsson, tillträdande regionchef på Serneke

Serneke rekryterar ny regionchef från Skanska

Karriär Serneke stärker sin närvaro och affär i Göteborg och tillsätter Markus Arfvidsson som regionchef i nybildade Region Göteborg.


Karlatornet.

Serneke utrustar Karlatornets lägenheter med smart hemsystem

Bostäder Schneider Electric ingår ett exklusivt samarbete med Serneke och Bravida när bostäderna i den 245 meter höga flaggskeppsbyggnaden Karlatornet utrustas med smart funktionalitet.


Serneke tecknar entreprenadavtal värt 1,4 miljarder kronor.

Serneke tecknar entreprenadavtal värt 1,4 miljarder kronor

Bygg/Arkitektur Serneke och Kalmar Vatten har, baserat på tidigare ingånget samverkansavtal, tagit nästa steg i projektet om att utveckla Kalmarsundsverket och nu i fas 2 tecknat entreprenadavtal. Projektet ska stå klart under 2026. Ordersumman uppgår till cirka 1,4 miljarder kronor.


Daniel Massot ska leda Karlastadens fortsatta utveckling.

Massot laddad inför Karlastadens utveckling: "En ny mittpunkt"

Bolag Daniel Massot är personen som ska leda utvecklingen av den nya stadsdelen Karlastaden på Lindholmen i Göteborg. För Fastighetssverige berättar han vad som lockade med rollen, vad han ser fram emot med projektet och hur man ska tackla byggutmaningar så som ökande priser och störningar i leveranskedjor.


Daniel Massot ska leda Karlastadens fortsatta utveckling.

Han ska leda Karlastadens fortsatta utveckling

Bolag Svenska Hus tidigare vd Daniel Massot blir ny projekt- och utvecklingsdirektör för Karlastaden.


Michael Berglin.

Serneke redovisar negativt kassaflöde

Bolag Här är Sernekes delårsrapport för 2022.


Fasad av lägenhetshusen.

Serneke bygger åt Willhem i Karlstad

Bygg/Arkitektur Serneke har tecknat ett totalentreprenadavtal med Willhem i Värmland om att bygga 78 hyreslägenheter i stadsdelen Wåxnäs, Karlstad. Ordern är värd cirka 95 miljoner kronor.