Image
Michael Berglin, vice vd på Serneke, kommenterar bolagets senaste varsel.

Serneke efter tunga veckan: "Varslet stärker bolaget"

Bolag I fredags, bara några dagar efter det att Serneke offentliggjorde att försäljningen av Karlatornet skjuts upp, meddelade bolaget att upp till 100 anställda varslas om uppsägning. Ett tufft besked för de anställda mitt i coronakrisen, men vice vd Michael Berglin betonar för Fastighetssverige att det var ett nödvändigt steg som stärker bolaget.


Ola Serneke.

Serneke varslar 100 tjänster

Bolag Serneke varslar 100 tjänster om uppsägning när bolaget omorganiserar och minskar kostnader med 200 miljoner årligen.


Karlatornsaffären mellan Serneke och Oaktree skjuts upp på grund av rådande omständigheter.

Ola Serneke om Karlatornsaffären: "Förståelse för att det blir ’hold’ på investeringar"

Bygg/Arkitektur Oaktree Capital har meddelat Serneke att man vill vänta med att teckna avtalet om affären som rör Karlatornet, det blev känt under onsdagen. Att skjuta upp avtalet gör nu Karlatornet till en finansiell belastning för Serneke och man tar därför till omgående åtgärder för att dra ner tempot på arbetsplatsen.


Försäljningen av Karlatornet skjuts upp.

Sernekes försäljning av Karlatornet skjuts på framtiden

Transaktioner Genomförandet av försäljningen av Karlatornet, som skulle ha skett i dagarna, skjuts på framtiden. Anledningen är det osäkra läget på den globala finansmarknaden orsakat av coronapandemin. Som en konsekvens minimerar Serneke aktiviteten i bygget av Nordens högsta hus.


ELF Development bygger en andra etapp i Limhamn. Serneke har fått bygguppdraget.

Nya bostadsrätter på Limhamn – Serneke bygger

Bygg/Arkitektur Serneke har tecknat totalentreprenadavtal med ELF Development om nyproduktion av 54 lägenheter och radhus i projekt Kajkanten i Limhamns sjöstad. Ordersumman uppgår till cirka 135 miljoner kronor.


Serneke bygger unikt projekt i Fjällbacka.

Här är Sernekes unika bostadsprojekt på Västkusten

Bostäder Serneke annonserar just nu på sin hemsida om projekt Badis. Med sitt unika läge, mitt i centrala Fjällbacka, gör det projektet till något alldeles speciellt.
– Det är ett väldigt unikt projekt med tanke på att det är mitt i bebyggelse och ett bra läge, säger Christer Larsson, affärschef Serneke Skaraborg/Bohuslän.


Atrium.

Serneke tecknar rikstäckande ramavtal med SKR

Bolag Serneke har tecknat ramavtal i SKR:s, Sveriges Kommuner och Regioners, upphandling av förskolebyggnader.
– Vi är väldigt glada att vi är en av de utvalda entreprenörerna och ser fram emot att få bygga förskolor för nästa generation, säger Jonas Kivi, arbetschef på Serneke.


Serneke skriver samverkansavtal med Tekniska museet i Stockholm.

Serneke skriver samverkansavtal med Tekniska museet i Stockholm

Bygg/Arkitektur Serneke har undertecknat ett samverkansavtal med Tekniska museet för att påbörja projekteringen av tillbyggnaden Wisdome Stockholm. Den nya tillbyggnaden ska bli en interaktiv, digital lär- och testmiljö för vetenskapskommunikation.


Serneke bygger bostäder åt LKAB.

Serneke bygger bostäder i Gällivare

Bygg/Arkitektur Serneke har tecknat två separata entreprenadkontrakt med LKAB för byggnation av 52 lägenheter och 25 kedjehus i Gällivare. Den totala ordersumman för de två kontrakten uppgår till cirka 151 miljoner kronor.


Serneke har tecknat avtal med Magnolia Bostad om att bygga 319 lägenheter vid Norra Kajen i Sundsvall.

Serneke utvecklar Norra Kajen i Sundsvall

Bygg/Arkitektur Serneke har tecknat avtal med Magnolia Bostad om att bygga 319 lägenheter vid Norra Kajen i Sundsvall. Ordervärdet uppgår till omkring 370 miljoner kronor.


Serneke bygger 400 bostäder i Brandbergen.

Serneke bygger 400 bostäder i Brandbergen

Bygg/Arkitektur När Brandbergen Centrum i Haninge kommun utanför Stockholm ska byggas om och utökas med cirka 400 nya bostäder är det Serneke som blir totalentreprenör. Serneke och fastighetsbolaget Savana har tecknat ett totalentreprenadavtal värt omkring 500 miljoner kronor.


Serneke bygger nya torgbygganden i Trollhättan.

Serneke bygger nya torgbyggnaden i Trollhättan

Bygg/Arkitektur Det blir Serneke som i samverkan med Kraftstaden Fastigheter AB bygger den nya torgbyggnaden på Drottningtorget i Trollhättan.
– Det är ett hedersuppdrag att få vara med och bygga på en så central plats och att få bidra till något för alla som bor i, eller besöker Trollhättan, säger Christoffer Sundin, arbetschef på Serneke.


Ola Serneke.

Efter tuffa 2019 – därför känner Serneke stort framtidshopp

Bolag Serneke avslutade 2019 med en ordentlig ökning i orderingången under det fjärde kvartalet – men redovisade en rörelseförlust på nästa 100 miljoner kronor. Med en omorganisation och försäljningen av Karlatornet i ryggen tror vd:n Ola Serneke på ett avsevärt mycket starkare 2020 än 2019.


Ola Serneke.

Serneke: Hög orderingång men minusresultat

Bolag Sernekes orderingång uppgick till 2 938 miljoner kronor (1 000) under Q4. Rörelseresultatet blev negativt, -97 miljoner kronor (509).


Här är branschens bästa aktier – januari

Lista Fastighetssverige har tittat närmare på hur de noterade bygg- och fastighetsaktierna presterat under fastighetsårets första månad. Här är hela listan.


Serneke bygger för HSB i Karlstad.

Serneke bygger lägenheter för HSB i Karlstad

Bygg/Arkitektur Serneke har tecknat totalentreprenadavtal med HSB Produktion i Värmland om att bygga 46 lägenheter i den nya stadsdelen Jakobsberg nära Karlstad centrum. Ordern är värd cirka 83 miljoner kronor.


Karlatornet.

Så fort kommer Karlatornet växa under året

Bolag Serneke har haft en aktiv inledning på året med flertalet nya byggavtal i hamn och en säkrad försäljning av Karlatornet i bagaget. Kommunikationschefen Johan Live berättar mer om den intensiva inledningen och hur Karlatornet kommer att växa uppåt i Göteborgs skyline under 2020.


Serneke får bygguppdrag av Vänersborg kommun.

Serneke bygger storkök i Vänersborg

Bygg/Arkitektur Serneke har tecknat entreprenadavtal med Vänersborg kommun om byggnation av ett storkök i Vänersborg. Ordersumman uppgår till cirka 70 miljoner kronor.


Serneke bygger för Helsingborgshem på Drottninghög.

Helsingborgshem anlitar Serneke – bygger nästan 200 bostäder

Bygg/Arkitektur Serneke har tecknat totalentreprenadavtal med Helsingborgshem om att bygga 198 bostäder på Drottninghög i Helsingborg. Ordersumman uppgår till cirka 290 miljoner kronor.


Serneke bygger åt HFAB.

Serneke bygger hyreslägenheter för HFAB i Halmstad

Bygg/Arkitektur Serneke har tecknat totalentreprenadavtal med Halmstad Fastighets AB om nyproduktion av hyreslägenheter i Fyllinge, Halmstad. Kontraktssumman uppgår till omkring 89 miljoner kronor.