Image
Jonas Håkansson, affärschef Serneke Sverige.

Serneke: Så här är marknaden

Bolag Serneke har sålt bostadsprojektet Solkvarteret i Hyllie i Malmö till Lansa Fastigheter. I avtalet ingår även en totalentreprenad för att bygga de 106 lägenheterna som kommer att upplåtas som hyresrätter och beräknas stå klara i slutet av 2022. Fastighetssverige diskuterar bostadsmarknaden och konkurrensläget med Jonas Håkansson som är affärschef vid Serneke Sverige.


Serneke säljer Solkvarteret i Hyllie till Lansa Fastigheter.

Serneke säljer Hyllieprojekt till Lansa

Transaktioner Serneke har sålt bostadsprojektet Solkvarteret i Hyllie i Malmö till Lansa Fastigheter. I avtalet ingår även en totalentreprenad för att bygga de 106 lägenheterna som kommer att upplåtas som hyresrätter och beräknas stå klara i slutet av 2022.


Ola Serneke och Erik Selin tar första spadtaget för portföljen som Trenum, ägt av Balder och AP3, köpte från Serneke i december.

Trenum igång med Sernekeportföljen

Bygg/Arkitektur På måndag tar Erik Selin och Ola Serneke ett officiellt första spadtag för projekt Kv. Björnflokan i centrala Borås. Spadtaget i Borås blir ett officiellt startskott för produktionen av den hyresrättsportfölj som Trenum, ägt av Balder och Tredje AP-fonden, förvärvade av Serneke i december.


Serneke bygger 206 lägenheter åt Magnolia

Bygg/Arkitektur Serneke och Magnolia Bostad har tecknat avtal om att bygga 206 lägenheter samt LSS-boende i Orminge söder om Stockholm. Entreprenaden är värd cirka 265 miljoner kronor.


Serneke tecknar markanvisningsavtal med Växjö kommun.

Serneke tecknar markanvisningsavtal med Växjö kommun

Bygg/Arkitektur Serneke har vunnit en markanvisningstävling för fastigheten Dörren 4 i området Vikaholm i Växjö. Markanvisningsavtalet som nu tecknats med Växjö kommun omfattar byggnation av 104 hyresrätter i området.


Motala.

Serneke tecknar avsiktsförklaring kring utveckling av Motala stad

Bygg/Arkitektur Serneke har tecknat en avsiktsförklaring med Motala kommun och det kommunala bolaget AB Wettern. Parterna ska tillsammans utreda möjligheten att utveckla flera områden i Motala stad.


Serneke är i diskussioner med flera intressenter för att få till finansieringen av Karlatornet. Bygget på platsen har nu stått still i över fyra månader.

Då kan bygget av Karlatornet återupptas

Bolag Serneke är fortfarande i dialog med Oaktree om finansieringen av Karlatornet – men även andra intressenter är aktuella. Ola Serneke själv är så pass optimistisk kring diskussionerna att han tror på en snar återstart på byggandet av den 245 meter höga skrapan.


Brf Vättervyn.

Serneke bygger åt Tosito

Bygg/Arkitektur Tosito har tecknat ett totalentreprenadsavtal med Serneke gällande uppförande av 89 bostadsrättslägenheter i Brf Vättervyn, Kärnekulla, Habo. Byggnationen startar i mitten av oktober och lägenheterna kommer stå klara för inflyttning våren 2022.


Ola Serneke.

Serneke: Stark orderbok men negativt resultat – etablerar nya affärsområden

Bolag Sernekes rörelseresultat för Q2 uppgår till -139 Mkr, påverkat av engångskostnader om 145 Mkr. Samtidigt uppgår orderstocken till över 11 miljarder kronor. Bolaget har dessutom tagit fram en ny affärsplan och satt nya finansiella mål.


Serneke och Intea bygger larm- och ledningscentral för Polisen i Örebro.

Serneke bygger för Intea i Örebro

Bygg/Arkitektur Serneke har tecknat entreprenadavtal för att bygga ny larm- och ledningscentral i Örebro åt Polismyndigheten. Intea Fastigheter är hyresvärd och beställare av projektet som är värt cirka 405 miljoner kronor.


Serneke bygger 81 lägenheter för Slättö i Lund.

Serneke bygger för Slättö i Lund

Bygg/Arkitektur Serneke har skrivit avtal med Slättö om nybyggnad av 81 bostadsrättslägenheter längs kajpromenaden vid Råbysjön i Lund. Kontraktet är värt cirka 177 miljoner kronor.


Serneke bygger LSS-boende för Ale kommun i Skepplanda.

Serneke bygger LSS-boende i Ale

Bygg/Arkitektur Serneke och Ale kommun har tecknat entreprenadkontrakt kring byggnation av ett nytt LSS-boende. Lägenheterna ska stå klara till sommaren 2021 och kontraktet är värt cirka 43 miljoner kronor.


Nya tingsrätten i Hudiksvall.

Smedjan och Serneke bygger tingsrätt i Hudiksvall

Bygg/Arkitektur Serneke har skrivit avtal med Smedjan Samhällsfastigheter AB om att bygga ny tingsrätt i Hudiksvall. Kontraktet är värt cirka 80 miljoner kronor.


Vitsippans förskola.

Serneke bygger om och till förskola i Karlstad

Bygg/Arkitektur Serneke har tecknat avtal med Karlstad kommun för en om- och tillbyggnad av Vitsippans förskola i området Sommarro i Karlstad. Totalentreprenaden är värd cirka 45 miljoner kronor.


Serneke och Wallfast har tecknat avtal om att bygga 117 nya hyresrätter på Södermalm.

Serneke tecknar avtal med Wallfast om att bygga 117 hyresrätter

Bygg/Arkitektur Serneke och Wallfast har tecknat avtal om att bygga 117 nya hyresrätter på Södermalm i Stockholm. Entreprenaden är värd cirka 200 miljoner kronor.


Serneke bygger förskola i Hultsfred.

Serneke bygger förskola i Hultsfred

Bygg/Arkitektur Serneke har tecknat entreprenadavtal med Hultsfreds kommun om byggnation av förskolan Växthuset i Hultsfred. Kontraktet är värt cirka 63 miljoner kronor.


Serneke bygger i Knivsta och renoverar i Trollhättan.

Serneke får uppdrag i Knivsta och Trollhättan

Bygg/Arkitektur Serneke bygger 414 hyresrätter för Magnolia i Knivsta och renoverar för Eidar i Trollhättan. Tillsammans är de båda uppdragen värda 635 miljoner kronor.


Ola Serneke.

Serneke vill ändra villkor för obligationslån

Ekonomi/Finansiering Serneke vill förlänga löptiden och ändra en del av villkoren i ett obligationslån.


Illustration med vy mot sydväst. I förgrunden Nobelparken och längst till höger syns Sernekes höghus skymta invid Brunnshögstorget. De tre byggrätter som är aktuella för markanvisning är markerade med rött.

Omfattande bostadsbyggrätter i expansiv stadsdel på väg mot marknaden

Bygg/Arkitektur Tre byggrätter på totalt 12 000 kvadratmeter i det massiva stadsdelsprojektets centrala delar återstår att fördela till aktörer som ska bygga bostäder på platsen. Snart kommer de erbjudas till marknaden form av en tävling. Fastighetssverige berättar mer.


Retziuslaboratoriet på Campus Solna.

Serneke tecknar avtal med Akademiska Hus för utveckling av life science-laboratorium i Solna

Bygg/Arkitektur Serneke och Akademiska Hus har tecknat ett samverkansavtal kring utvecklingen av Retziuslaboratoriet på Campus Solna. Ombyggnationen omfattar 24 000 kvadratmeter och beräknas vara klar våren 2022.