Image
Serneke bygger bostadsrätter åt Patriam på Lidingö.

Serneke bygger bostadsrätter åt Patriam på Lidingö

Bygg/Arkitektur Serneke har tecknat ett totalentreprenadavtal med Patriam om att bygga 48 bostadsrätter på Lidingö. Bostäderna ska stå klara sommaren 2023 och ordern är värd cirka 157 miljoner kronor.


Hallonbergen i Sundbyberg.

Serneketvisten i Sundbyberg: Inkompetens eller dåligt förarbete av kommunen?

Bolag Serneke kommer inte få slutföra de två pågående byggentreprenader de arbetar med i Hallonbergen på uppdrag av Sundbyberg stad. "Orimligt att Sundbybergarna ska betala för Sernekes inkompetens", dundrar ledande politiker. Serneke menar att Sundbybergs förarbete varit undermåligt. Läs om båda sidors ståndpunkter här.


Serneke bygger radhus i Halmstad.

Serneke bygger radhus i Halmstad

Bolag Serneke ska bygga 18 hus med äganderätt i Halmstads nya stadsdel Ranagård. Nu släpps bostäderna till försäljning och planerad inflyttning sker under 2023.


Michael Berglin, vd Serneke.

Michael Berglin: "Inte okej hur vår koncernledning ser ut"

Bolag I maj utsågs Michael Berglin till vd för Serneke efter Ola Sernekes uppmärksammade avhopp. Bolaget som bygger Nordens högsta hus, kallar sig "nästa generation" och har gjort en snabb tillväxtresa. Under Fastighetssveriges event Lokalmarknadsdagen berättade Michael Berglin om utmaningarna med att skapa förtroende, varför de satsar på jämställdhet och varför lönsamhet och stabilitet är i fokus härnäst.


Solhaga äldreboende.

Serneke bygger för Kungälvs kommun

Bygg/Arkitektur När Solhaga äldreboende i Kode ska byggas om och till är det Serneke som utför totalentreprenaden åt Kungälvs kommun. Projektet ska stå klart under våren 2023 och ordervärdet uppgår till cirka 60 miljoner kronor.


NCC är en av de största skolbyggarna i Sverige. Arkivbild från ett tidigare projekt med SKR.

Stor lista: De är branschens största skolbyggare

Bygg/Arkitektur Med byggstarter på drygt 23 miljarder kronor de senast tolv månaderna står skol- och förskoleprojekt för mer än åtta procent av det totala byggandet. Med hjälp av färsk statistik från Byggfakta presenterar Fastighetssverige en lista över de branschbolag som är störst på byggandet av skolor och förskolor i Sverige. Se vilken tungviktare som är i topp.


Styrelseledamot fyller på portföljen med fler aktier i Serneke

Bolag Lars Kvarnsund köpte under fredagen 3 000 aktier i Serneke där han är styrelseledamot.


Michael Berglin, vd för Serneke, som har ytterligare tre kvarter kvar att sälja i Karlastaden på Lindholmen i Göteborg.

Serneke: "Mer kontinuitet i transaktionerna framöver"

Bolag Efter senaste affären med Balder – fortsatt fokus på att ta fram värden.
Samtidigt oroar stigande materialpriser.


Michael Berglin.

Serneke: Stabilisering och transaktion ger positivt resultat

Bolag Serneke redovisar ett rörelseresultat om 108 miljoner kronor för Q2.


Ola Serneke och Erik Selin framför Karlatornet. Bilden tagen i samband med att Balder gick in som delägare i Karlatornet.

Balder in i nytt Serneke-JV för Karlastaden

Transaktioner Serneke och Balder bildar ett gemensamt utvecklingsbolag för att fortsätta samarbetet i Karlastaden. JV-bolaget ska i stadsdelen utveckla tre byggnader som omfattar totalt 45 000 kvadratmeter BTA och cirka 450 bostäder.


Serneke bygger LSS-boende i Nol.

Serneke bygger LSS-boende i Nol

Bygg/Arkitektur Serneke bygger ännu ett LSS-boende åt Ale kommun, denna gång i Nol. De tolv bostäderna ska stå klara hösten 2022 och totalentreprenaden är värd cirka 50 miljoner kronor.


Serneke bygger två skolor i Karlstad

Bolag Serneke har tecknat två entreprenadavtal med Karlstads kommun gällande nya skolprojekt. En om- och tillbyggnad av Skattkärrskolan samt en nybyggnation av en skola i stadsdelen Stockfallet ger tillsammans ett ordervärde på cirka 245 miljoner kronor.


Serneke utvecklar totalt 150 bostäder i Malmös nya stadsdel Sege Park.

Det kostar Sernekes utveckling i Sege Park

Bolag Bolaget ska bygga 150 nya bostäder i Malmös framväxande nya stadsdel Sege Park.


Illustration

Serneke får tre år till med Cirkustomten

Bolag Byggjätten får ytterligare tid för utveckling av det exklusiva projektet i hjärtat av Göteborg.


Serneke bygger ny brandstation i Uddevalla.

Serneke bygger ny brandstation i Uddevalla

Bygg/Arkitektur Serneke och Uddevalla kommun har tecknat entreprenadkontrakt för byggnation av en ny brandstation åt Räddningstjänsten Mitt Bohuslän. Brandstationen ska stå färdig under 2023 och ordervärdet uppgår till totalt 159 miljoner kronor.


Skärmavbild 2021-06-07 kl. 08.13.30

Serneke bygger två nya bostadsprojekt i Borås

Bostäder Serneke har tecknat två avtal för totalentreprenad i samverkan med HanssonGruppen Invest AB respektive Cernera Fastigheter i Borås. Totalt ska 73 lägenheter uppföras till ett sammanlagt värde av 139 miljoner kronor.


Serneke utvecklar i Varberg.

Serneke utvecklar bostäder i Varberg

Bostäder Serneke har tecknat ett markanvisningsavtal med Varbergs kommun för att utveckla och bygga 40 bostadsrätter samt lokaler i den nya stadsdelen Västerport i Varberg.


Näsby slottspark.

Serneke bygger åt Niam

Bygg/Arkitektur Serneke har tecknat ett entreprenadavtal i samverkan med Niam om att bygga 52 bostäder i ytterligare en etapp i Näsby Slottspark utanför Stockholm.


Michael Berglin.

Sernekes nya vd: "Rätt läge att gå in i en ny fas"

Karriär Sernekes nya vd om turbulensen och framtiden: "Nyckelorden är stabilitet och lönsamhet"


Michael Berglin.

Michael Berglin blir permanent vd för Serneke Group

Bolag Styrelsen i Serneke Group har utsett Michael Berglin till vd och koncernchef. Han hade sedan februari i år haft rollen som tillförordnad vd och tillträder sin permanenta roll omgående.