Image
Skiss av häktet i Halmstad.
Skiss av häktet i Halmstad. Bild: Serneke

Specialfastigheter och Serneke signerar avtal om häkte i Halmstad

Transaktioner Serneke och Specialfastigheter har signerat ett fas 2-avtal för den fortsatta entreprenaden för det nya häktet i Halmstad. Avtalet är värt cirka 718 miljoner kronor.
Publicerad den 5 Augusti 2024

Häktet, som ska ha plats för 80 intagna, byggs i anslutning till den befintliga anstalten i Halmstad och görs i samverkan med beställaren Specialfastigheter. Arbetet sker etappvis och påbörjades redan under hösten 2022 med planering, projektering och inledande produktion. Specialfastigheter har sedan dess gjort flera delavrop av den totala kontraktssumman som, inklusive tidigare beställningar, uppgår till cirka 755 miljoner kronor.

– Vi har redan utfört en hel del av de omfattande arbetena för det nya häktet och övriga byggnader så det känns tillfredsställande att vi nu har ett avtal för resten av byggnationerna och kan slutföra ett mycket spännande projekt, säger Stefan Andersson, arbetschef på Serneke Sverige.

Den nya häktesbyggnaden byggs i fem våningar inklusive källare. Utöver häktet utför Serneke Sverige även nybyggnation av personalutrymmen och lokaler för nationella transporttjänsten.

Totalt omfattar de båda byggnaderna cirka 17 000 kvadratmeter BTA. Även anpassningar i den befintliga byggnaden samt nybyggnation av en reservkraftsbyggnad ingår i entreprenaden.

Projektet beräknas vara slutfört under andra halvåret 2026.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Efter etableringen i Stockholm – så vill Flexfast fortsätta växa

Bolag Med nya förvärv angör Flexfast Stockholm. Efter steget in i huvudstadsregionen berättar vd:n Gustaf Segerborg för Fastighetssverige om vikten av att etablera närvaro i Stockholm, tillväxtplanerna, vilka nya orter man tittar på att expandera till och om första tiden med bolaget.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige