Image
Hemsö köper av Eon.

Hemsö förvärvar Malmöfastighet och utvecklar ny gymnasieskola

Transaktioner Hemsö förvärvar en centralt belägen kontorsfastighet i Malmö med avsikt att bygga om lokalerna till en ny gymnasieskola. Investeringen uppgår till 280 miljoner kronor.


Elias Georgiadis.

Stenhus köper – emitterar till 31,40

Transaktioner Stenhus köper ett äldreboende i Vallentuna. En del av köpeskillingen regleras genom en nyemission till kursen 31,40 kronor per aktie, vilket är samma kurs som i den nyligen beslutade nyemissionen och 24 procent över fredagens stängningskurs.


Fortinova grundades av vd:n Anders Johansson och vice vd:n Anders Valdemarsson den 19 november 2010.

Tillväxtbolagets mäktiga offensiv – utvärderar fastigheter för över två miljarder

Bolag Läs om Fortinovas potentiella framstötar och vd:ns löfte om förvaltningsresultatet.


Niklas Zuckerman och Anders Nordvall.

Logistea köper i Kalmar

Transaktioner Logistea förvärvar och tillträder logistikfastighet i Kalmar om 2 630 kvadratmeter med avtalad tillbyggnad om cirka 1 800 kvadratmeter.


Handelskvarteret Bona Terra.

Serneke bygger åt Ica Fastigheter – som säljer vidare del till Lansa

Transaktioner I Brunnshög i Lund utvecklar Ica Fastigheter ett helt nytt kvarter om cirka 22 000 kvadratmeter som bland annat ska innehålla en Ica-butik med kompletterande kommersiell service och 258 hyreslägenheter. Ica Fastigheter har tecknat ett entreprenadavtal med Serneke Sverige, samt ett aktieöverlåtelseavtal med Lansa Fastigheter om ett framtida förvärv av den tredimensionella bostadsfastigheten.


Niam går in på Bergenmarknaden

Transaktioner Niam har förvärvat en fullt uthyrd kontors- och utbildningsfastighet med ett attraktivt läge i Norges näst största stad Bergen.


Tritax Eurobox köper mark för att tillsammans med Verdion utveckla en ny logistikanläggning i Rosersberg.

Tritax Eurobox gör sitt tredje förvärv i Sverige

Transaktioner Tritax Eurobox köper mark i Rosersberg, norr om Stockholm, för att utveckla en ny logistikanläggning. Det är bolagets andra förvärv i Rosersberg och det tredje på den svenska marknaden.


Hemsö, med Nils Styf som vd, ökar i Tyskland.

Hemsö förvärvar två äldreboenden i Tyskland

Transaktioner Hemsö fortsätter att växa i Tyskland och förvärvar två äldreboenden i delstaten Bayern. Investeringen uppgår till 26 miljoner euro.


Einar Janson, vd för Titania.

Titania tillträder byggklar mark i Täby

Transaktioner Titania har tillträtt exploateringsfastigheten Topasen 3, som man köper av Täby kommun för 118 miljoner kronor.


SBF Bostad köper i Kalmar.

SBF Bostad köper i Kalmar

Transaktioner SBF Bostad har ingått avtal om förvärv, via bolag, av tre fastigheter – 55 lägenheter – i Rockneby i Kalmar kommun.


Capman förvärvar lager nära Göteborg.

Capman förvärvar lager nära Göteborg

Transaktioner Capman Nordic Property Income Fund har förvärvat ett lager nära Göteborg, en affär som ytterligare stärker fondens exponering mot lätta industritillgångar.


Magnus Andersson.

Aros kliver in på ny marknad – gör förvärv i Strängnäs

Transaktioner Aros Bostad har förvärvat en del av ett större utvecklingsområde i Åkers styckebruk, Strängnäs kommun. Förvärvet omfattar 20 byggrätter för småhus samt rättighet att förvärva ytterligare 40 byggrätter.


Anna Hurtig blir ny regionchef i Skåne hos Svenska Hus.

Svenska Hus köper i Stockholm och utser ny regionchef i Skåne

Bolag Svenska Hus förvärvar en fastighet för bostadsutveckling i Nynäshamn söder om Stockholm. Samtidigt utser man Anna Hurtig till ny regionchef i Skåne för bolaget.


Lansa köper i Järfälla.

Lansa köper projekt med 126 hyreslägenheter i Järfälla

Transaktioner Lansa Fastigheter köper ett bostadsprojekt av Mac Freeze omfattande 126 hyreslägenheter i Ormbacka i Järfälla kommun. Projektet är ritat av Wingårdh arkitektkontor och har hög hållbarhetsprofil.


Gustaf Segerborg.

Randviken-JV köper av Lidköpings kommun

Transaktioner Randviken bildade i höstas ett JV-bolag tillsammans med Anders Tegelberg AB där Randvikens ägarandel uppgår till 70 procent. JV-bolaget har nu tecknat avtal om förvärv av fastigheterna Mejseln 27 och 28 i Lidköping. Det överenskomna fastighetsvärdet är 78 miljoner kronor, före avdrag för latent skatt. Säljare är det kommunala bolaget Lidköpings Näringslivsfastigheter AB.


NREP köper bostadsprojekt i Botkyrka.

NREP och Botvid utvecklar 599 hyresrätter med sol- och batteripark i Botkyrka

Transaktioner Fastighetsinvesteraren NREP har förvärvat ett projekt med 599 Svanenmärkta hyresrätter i Slagsta Strand i Botkyrka av fastighetsbolaget Botvid Holding. NREP kommer långsiktigt äga och förvalta fastigheten. Till projektet hör en solcellspark och en batteripark som kommer kunna kapa effekttopparna när elförbrukningen är som störst. Inflyttning planeras till 2025.


Louise Hertz.

Patrizia storköper danska studentbostäder

Transaktioner Patrizia köper sju fastigheter med 1 186 studentbostäder för 314 miljoner euro, drygt 3,2 miljarder svenska kronor. Säljare är Deutsche Finance International.


Vy över området Horns Strand, Västervik.

Köper projekt för 100 bostäder i Västervik

Transaktioner Enkla Hem har tillsammans med Butler Real Estate ingått avtal om förvärv av fastigheten Horn 1:619 i Västervik kommun. Det finns en lagakraftvunnen detaljplan och tillsammans planeras det att uppföra cirka 100 bostäder fördelat på par-/radhus i BRF-form med start under 2022.


JSB Construction AB har tecknat avtal med Täljehallen AB om förvärv av tre byggrätter i Södertälje för bostäder, kontor och idrottsverksamhet. På bilden: Johan Strömvall, Peter Axelsson, Thomas Andersson, Pether Fredholm, Wilhelm Fredholm.

JSB köper byggrätter vid Täljehallen

Transaktioner JSB Construction AB har tecknat avtal med Täljehallen AB om förvärv av tre byggrätter i Södertälje kommun för bostäder, kontor och idrottsverksamhet.


PBJ Invest säljer lättindustriportfölj i Halmstad till två köpare

Transaktioner PBJ Invest säljer till Fastighetsstaden och Wennerholm Holding.