Image
Försäljningsläget är fortsatt svårt för Karlatornet.
Försäljningsläget är fortsatt svårt för Karlatornet. Bild: Jonas Slättung

Över hundra tomma lägenheter i Karlatornet

Bostäder Ett år efter inflyttningen startade så är fortsatt en stor andel bostäder obebodda i Karlatornet. Erik Selin ser trots det lugnt på läget.
Publicerad den 23 September 2024

Karlatornet i Göteborg börjar bli färdigställt men ännu finns "ett hundratal" osålda lägenheter. Balders vd Erik Selin tror dock att lägenheterna kommer säljas i takt med att marknaden vänder och ser ingen anledning till oro. Det säger han i en intervju med Sverige Radio P4 Göteborg.
– Jag tror att det kommer bli bättre nästa år. Du har lite lägre räntor, lite löneökning, samtidigt som nyproduktionen nästan helt stannat av, så utbud och efterfrågan blir en bättre situation till våren och sommaren. Man kan vara optimistisk, säger Erik Selin i intervjun.

Karlatornet AB delägs av Doxas portföljbolag Serneke och Balder och är projektbolaget för utvecklingen av Karlatornet i Göteborg.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Vi tror på en stark realhyresutveckling"

Bolag SBB:s dotterbolag Sveafastigheter är på väg mot börsen och blir därmed det största börsnoterade svenska bostadsbolaget. Sveafastigheters vd Erik Hävermark berättar för Fastighetssverige vad de vill uppnå genom noteringen, om börsklimatet och tajmingen för noteringen, tillväxtplanerna för bolaget och varför Sveafastigheter inte kommer att delas ut till aktieägarna i SBB.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige