Image
Victor Persson, vd för Doxa, som bland annat äger Malmö arena-området.

Doxa säljer Dental-delen – blir renodlat fastighetsbolag

Transaktioner Doxa har ingått bindande aktieöverlåtelseavtal med dentalbolaget Directa AB om försäljning av samtliga aktier i Doxas helägda dotterbolag Doxa Dental. Genom försäljningen har Doxa renodlat sina innehav till enbart fastighetsrelaterade tillgångar. Vd:n Victor Persson kommenterar affären för Fastighetssverige.


Victor Persson, vd för Doxa, berättar att Malmö arena området är ett expansivt område med både kontor och bostäder.

Här är Doxas väg mot att bli ett traditionellt fastighetsbolag

Bolag Doxa är en udda fågel, efter bara 9 månader som investeringsbolag har deras fastighetsportfölj landat på 3 625 miljoner och 40 fastigheter. Under tiden de har rekryterat sex personer och gjort åtta investeringar. Modellen är en mix av högprofilerade ägare och att de är fastighetsagnostiker berättade vd:n Victor Persson på Stockholm Corporate Finance Fastighetsseminarium under tisdagen.


Ilija Batljan.

SBB säljer för 436 miljoner i Halmstad och Landskrona

Transaktioner SBB säljer kontors- och industrifastigheter i Halmstad och Landskrona till Fastighetstaden i Halmstad och Doxa för 436 miljoner kronor.


Fastigheten Vildanden 8 ligger längst till höger och ägs av Kungsleden, numera ett dotterbolag till Castellum. Vildanden 9 ligger bredvid och ägs av kommunen men upplåts med tomträtt till Doxa. Nyligen avbröts en detaljplan för bostäder på platsen och nu finns ett förslag om att istället omvandla fastigheterna till ett idrotts- och aktivitetscenter.

Förslag: Vill förvandla Castellum-fastighet till idrottscenter

Bygg/Arkitektur Ett förslag har lämnats in till stadsbyggnadsnämnden i Malmö som föreslår att bland annat Kungsledens fastighet Vildanden 8 samt omkringliggande parkering blir ett idrotts- och aktivitetscenter. Fastighetssverige berättar mer om förslaget.


Peter Strand, vd för SLP.

SLP säljer handelsfastighet i Malmö till Doxa

Transaktioner SLP har tecknat avtal om att sälja handelsfastigheten Stridsyxan 2 i Malmö genom bolagsaffär. Överenskommet fastighetsvärde uppgår till cirka 144 miljoner kronor, vilket är drygt 20 procent över den senaste externa marknadsvärderingen per den 31 mars 2022. Realisationsvinsten redovisas under andra kvartalet 2022.


Easy Depot ska erbjuda smarta lagringslösningar kombinerat med kontor i olika storlekar och med flexibla kontraktstider.

Övertecknad emission – Easy Depot tar in 80 miljoner

Bolag Klarabo-grundarnas nya bolag tar in 80 miljoner kronor när Doxa investerar i Easy Depot.


Jacob Karlsson.

Jacob Karlsson tar plats i Doxas styrelse

Bolag K-Fastigheters Jacob Karlsson föreslås ta plats i Doxas styrelse.


Fastigheten Vildanden 8 ligger längst till höger och ägs av Kungsleden, numera ett dotterbolag till Castellum. Vildanden 9 ligger bredvid och ägs av kommunen men upplåts med tomträtt till Doxa. Här fanns en plan på att omvandla området för att göra plats för cirka 500 nya bostäder, men planarbetet har nu avslutats.

Efter Castellum-affären – Kungsleden avbryter bostadsplaner

Bygg/Arkitektur Malmö-projekt med 500 nya bostäder slopas. Även fastighet nyligen förvärvad av Doxa berörs. Fastighetssverige berättar mer.


Greg Dingizians Doxa framför Malmö Arena-området. Obs. Bilden är ett montage.

Doxa tillträder Malmö Arena och genomför emission

Transaktioner Doxa har nu tillträtt förvärvet av Malmö Arena. Säljaren, Percy Nilssons Parkfast, blir storägare i Doxa.


Greg Dingizian framför Malmö Arena-området. Obs. Bilden är ett montage.

Doxas förvärv av kvarteret Malmö Arena klart

Transaktioner Doxa meddelade den 9 september 2021 att bolaget ingått en avsiktsförklaring avseende förvärv av kvarteret Malmö Arena. Efter fortsatta förhandlingar har Doxa nu ingått bindande aktieöverlåtelseavtal om förvärvet. Tillträde beräknas ske senast den 28 februari 2022.


Greg Dingizian.

Doxa förvärvar 40 procent av Halmstad-bolag

Transaktioner Doxa har ingått avtal med Fastighetsstaden Holding AB som innebär att Doxa blir ägare till 40 procent av aktierna i Fastighetsstaden i Halmstad AB. Fastighetsstaden äger ett trettiotal kommersiella fastigheter och bostadsfastigheter i Halmstad med ett fastighetsvärde på 1 625 miljoner kronor.


Greg Dingizian.

Doxa köper i Malmö

Transaktioner Doxa har ingått avtal avseende förvärv av samtliga aktier i Lockarp PFK AB, ägare till en kommersiell fastighet i Lockarp, Malmö, med ett fastighetsvärde om cirka 42 miljoner kronor.


Greg Dingizians Doxa köper aktier i Klarabo med Andreas Morfiadakis som vd. Obs. Bilden är ett montage.

Detta letar Doxa efter i bolagsinvesteringar

Bolag Efter storaffären i Hyllie fortsätter Doxa sin tillväxtresa – nu genom att gå in som investerare i Klarabo. Styrelseordförande Greg Dingizian berättar för Fastighetssverige vad som lockar med affärsmodellen, vad man tittar på för att gå in i bolag och om möjligheten till fler bolagsinvesteringar.


Doxa köper aktier i Klarabo

Bolag Doxa förvärvat aktier i fastighetsbolaget Klarabo för totalt cirka 90 miljoner kronor, genom förvärv från två säljare. Efter förvärvet kommer Doxa äga cirka 2,4 procent av antalet utestående aktier, motsvarande cirka 1 procent av antalet röster, i Klarabo.


Greger Peterssons Fastighetsstaden i Halmstad har ett fastighetsvärde om cirka 1 650 miljoner kronor. Nu går Doxa in och blir 40-procentig ägare, samtidigt som Fastighetsstaden blir delägare i Doxa.

Efter försäljningen: Fortsatt full fart framåt för racingprofilen

Transaktioner Racing- och fastighetsprofilen firar 70 och säljer – men ser det inte som en nedtrappning för bolaget. "Med Doxa får vi en bra partner – vi har många planer framåt."


Greg Dingizians dentalbolag Doxa blir mer och mer ett fastighetsbolag.

Doxa: Nya storaffärer på gång

Transaktioner Doxa har tecknat två avsiktsförklaringar avseende två förvärv: 40 procent av aktierna i Fastighetsstaden i Halmstad AB, ägare till ett 20-tal kommersiella fastigheter och bostadsfastigheter i Halmstad med ett fastighetsvärde om cirka 1 650 miljoner kronor. Det andra förvärvet avser samtliga aktier i Sundsbron Fastighets AB, ägare till fyra kommersiella fastigheter och tomträtter i Malmö med ett fastighetsvärde om 251 miljoner kronor.


Greg Dingizian framför Malmö Arena-området. Obs. Bilden är ett montage.

Doxa tar in 216 miljoner i riktad nyemission

Bolag Doxa tar in 216 miljoner kronor till en teckningskurs om 12 kronor per aktie.
Teckningskursen innebär en rabatt om 16 procent jämfört med torsdagens stängningskurs.


Patrik Hall och hans Heimstaden slog till med inte bara kvartalets största transaktion utan den största någonsin i Norden i och med 92-miljardersköpet av Akelius bestånd i Tyskland, Danmark och Sverige. Även Rutger Arnhults Castellum var väldigt aktiva på transaktionsmarknaden under Q3.

Lista: Här är tredje kvartalets största affärer

Lista Heimstadens jätteaffär med Akelius på 92,5 miljarder kronor är överlägsen etta – men vilka andra transaktioner letar sig in på listan? Här har Fastighetssverige sammanställt de tio största transaktionerna på marknaden under årets tredje kvartal.


Greg Dingizian och Victor Persson framför Malmö Arena-området. Obs. Bilden är ett montage.

Doxa gasar – Greg Dingizian om jätteaffären och nya vd:n

Bolag Doxa är på väg att göra en jätteaffär som premiärköp. Styrelseordförande Greg Dingizian berättar för Fastighetssverige om affären, vad man letar efter för nya förvärv och om valet av ny vd.


Doxa avser förvärva kvarteret Malmö Arena i en fastighetsaffär med ett totalt värde om cirka 1,9 miljarder kronor.

Doxa köper Malmö Arena-kvarteret för 1,9 miljarder

Transaktioner Doxa har tecknat en avsiktsförklaring avseende förvärv av fastigheterna Malmö Arenan 2, 4, 5 samt tomträtten till Malmö Arenan 1 och 3, det vill säga kvarteret Malmö Arena. Totalt överenskommet underliggande fastighetsvärde uppgår till cirka 1,9 miljarder kronor. Percy Nilsson är säljaren.