Image
Serneke Sverige hade intäkter om cirka 7,9 miljarder kronor under 2023 och har för närvarande 750 anställda.

Tyska investerare köper Serneke Sverige

Transaktioner Serneke Group har nu ingått avtal med det tyskbaserade investmentbolaget Mutares om försäljning av entreprenadverksamheten genom överlåtelse av samtliga aktier i Serneke Sverige AB.


Ola Serneke tar sig an en helt ny utmaning.

Ola Serneke blir författare

Karriär "Högt över molnen kanske namnet skall vara på denna utmaning?" skriver Ola Serneke på Linkedin. Men det är inte en ny skyskrapa som blir den tidigare Serneke vd:ns utmaning.


Victor Persson är vd för Doxa som nu letar köpare till Sernekes entreprenadverksamhet.

Doxa letar köpare till Sernekes entreprenadverksamhet

Bolag Styrelsen för Doxa har beslutat att genomföra en fullt garanterad nyemission av aktier om cirka 643 miljoner kronor med företrädesrätt för bolagets befintliga aktieägare. Doxa fortsätter samtidigt sin strategiska översyn avseende entreprenadverksamheten i Serneke med fokus på en försäljning. Dialoger förs för närvarande med utvalda potentiella intressenter enligt bolaget.


Serneke ligger efter med betalningar och har ett 40-tal aktiva ärenden hos Kronofogden.

Serneke ligger efter med betalningar – 40-tal aktiva ärenden hos Kronofogden

Bolag Serneke, som ägs av Doxa, ligger efter med en hel del betalningar, vilket lett till ett 40-tal aktiva ansökningar om betalningsföreläggande hos Kronofogden, skriver Dagens industri.


Efter förvärvet så äger Framtidenkoncernen kvarter 3 och 4 till 100 procent.

Miljardaffären i Karlastaden ska granskas

Juridik Göteborgs kommuns bostadskoncern AB Framtiden köpte 151 000 kvadratmeter byggrätter i Karlastaden för en miljard kronor från fastighetsbolaget Balder och byggkoncernen Serneke. Nu ska affären granskas efter ett beslut under kommunfullmäktige, skriver GP.


Serneke hävde avtalet 2021.

Serneke hävde kontrakt – stäms på 392 miljoner kronor

Juridik Svenska Bostäder hävdar att byggbolaget Serneke har begått ett kontraktsbrott när entreprenören lämnade bostadsprojektet Plankan i Stockholm.


Serneke bygger åt LKF.

Serneke bygger 92 lägenheter i Lund

Bygg/Arkitektur Serneke har tecknat avtal med LKF, Lunds kommuns fastighets AB, om totalentreprenad för bostäder på Brunnshög i Lund. Ordersumman uppgår till cirka 260 miljoner kronor.


Doxas vd Victor Persson.

Efter nedskrivningen i Serneke – så jobbar Doxa vidare med renodlingen

Bolag Doxas vd Victor Persson är missnöjd med bolagets negativa resultat under det första kvartalet och nedskrivningarna i Serneke som man tvingas göra, men han tar fasta på den positiva försäljningen av byggrätterna i Karlastaden och han tror att transaktionsmarknaden är väldigt nära en vändning. Här berättar han mer om detta i en intervju med Fastighetssverige.


Doxas vd Victor Persson.

Doxa ökar rörelseförlusten – värderade ner Serneke med 285 miljoner

Bolag Doxa redovisar en ökad rörelseförlust under första kvartalet jämfört med året innan. Värdeförändringar av portföljbolag uppgick till -323,5 miljoner kronor (-22,0), där Serneke står för -285,7 miljoner kronor.


Greg Dingizian föreslås bli ny ordförande i Doxa. Bilden är ett montage.

Greg Dingizian föreslås till ny ordförande i Doxa

Bolag Doxa meddelar att Per Ekelund, som varit styrelseledamot sedan 2021 och styrelseordförande sedan 2023, avböjer omval till styrelsen. Han avser därmed också lämna övriga styrelseuppdrag inom Doxa-koncernen. Greg Dingizian föreslås bli ny ordförande i Doxa.


I Ola Sernekes egna portfölj ingår numera Prioritet Serneke arena i Göteborgsstadsdelen Kviberg. Obs. Bilden är ett montage.

Ola Serneke tar nästa kliv – så vill han växa sin egen fastighetsportfölj

Karriär I slutet av april lämnar Ola Serneke sin operativa roll inom Serneke Invest och fortsätter verka i bolaget via en styrelseplats i Doxa. Parallellt med styrelsearbetet har han för avsikt att utveckla sin privata koncern. För Fastighetssverige berättar Ola Serneke om känsla kring att lämna den operativa rollen, styrelsearbetet i Doxa, hur han vill utveckla och växa sin privata koncern och om den rad av tuffa idrottstävlingar han siktar mot att delta i.


Ola Serneke.

Ola Serneke lämnar som vd

Karriär I samband med Doxas översyn av ledningsstrukturen inom Serneke Invest meddelar bolaget att Ola Serneke kommer att lämna sin operativa roll som vd. Denna förändring är en direkt följd av den pågående separationen av Sernekes entreprenad- och projektutvecklingsverksamheter, vilket initialt har koncentrerats till att göra entreprenadbolaget självständigt.


Doxa skriver ner värdet på Serneke.

Doxa skriver ner värdet på Serneke

Bolag Doxa meddelar att bolaget kommer redovisa ett lägre helårsresultat jämfört med vad som tidigare kommunicerats i bolagets bokslutskommuniké för 2023.


Karlastaden.

Karlastaden-affären i hamn

Transaktioner Förvaltnings AB Framtiden har fullföljt köpet av byggrätter i Karlastaden från Balder och Serneke.


Ola Serneke.

Ola Serneke ny i Doxas styrelse

Bolag Valberedningen i Doxa har nu lagt fram sina förslag inför årsstämman 2024 och Ola Serneke föreslås ta en plats i styrelsen.


Terje Johansson, vd för Framtidenkoncernen i ett montage mot bakgrunden av illustrationen av kommande Karlastaden.

Framtidens vd om miljardförvärvet: "Omsorgsfull överenskommelse"

Transaktioner Under måndagen stod det klart att en flera månader lång dialog mellan allmännyttiga AB Framtiden och Doxa, Balder och Serneke landat i en överenskommelse om en affär i Karlastaden. Affären är i miljardklassen och för Framtidenkoncernen innebär det möjligheten att bygga mellan 300 och 400 bostäder. Koncernens vd Terje Johansson berättar mer om deras resonemang bakom att de sökte upp trojkan i Karlastaden. Han kommenterar också turbulensen i det allmännyttiga bolaget Poseidon som uppdagades i början av året.


Ola Serneke.

Ola Sernekes otippade nya drömprojekt: "Riktigt stort"

Bolag Hjärta och hjärna, det är två egenskaper som har varit drivkrafter för Ola Serneke i den stora satsning han gjorde på att växa Serneke till det bolag det är idag. Nu när det börjar närma sig året efter Doxa-affären så berättar han om vilka planer och drömmar han har framåt.


Doxa säljer fastigheten Skottspolen 1 i Malmö.

Doxa säljer fastighet ur sin Malmöportfölj

Transaktioner Doxa har den 21 november 2023 ingått bindande avtal om försäljning av fastigheten Skottspolen 1 i Malmö. Fastigheten säljs genom en aktieöverlåtelse.


Doxa kommer varsla 25 Serneke-anställda om uppsägning. På bilden Doxas vd Victor Persson.

Beskedet: Doxa kommer varsla 25 Serneke-anställda om uppsägning

Bolag Formerna för Doxas planerade uppdelning av Serneke i två separata bolag, ett för entreprenad och ett för fastighetsutveckling, har nu beslutats meddelar bolaget. I och med detta upphör Serneke Group AB:s koncernfunktioner, vilket berör totalt cirka 75 medarbetare varav cirka 25 positioner kommer försvinna genom varsel om uppsägning på grund av arbetsbrist, det skriver bolaget i ett pressmeddelande.


Doxas vd Victor Persson kommenterar uppköpet av Serneke och möjligheterna med Karlatornet.

Doxa-toppen: "Tycker så klart att vi betalat lite för Serneke"

Bolag Vd:n Victor Persson berättar om varför värderingen av Serneke gått upp över 200 miljoner efter förvärvet, styrkorna i Karlatornet och hur Doxa ska realisera maximalt värde i det tidigare noterade bolaget.