Image
Christian Lindgren blir nu både tillförordnad CFO och vd på Doxa.
Christian Lindgren blir nu både tillförordnad CFO och vd på Doxa. Bild: Doxa

Vd-stolen på Doxa byts ut

Karriär Doxas tillförordnade vd, Kaj Grönvall, meddelade under torsdagen att han lämnar sitt uppdrag på grund av sjukdom. Christian Lindgren, tillförordnad CFO tar över.
Publicerad den 10 Oktober 2024
Kaj Grönvall, avgående tf vd för Doxa. Bild: Doxa
Kaj Grönvall, avgående tf vd för Doxa.

Arbetet med att rekrytera en permanent vd fortskrider skriver Doxa i ett pressmeddelande. Kaj Grönvall tog över som tf vd när Victor Persson lämnade uppdraget 26 augusti. Kaj Grönvall beskrivs i pressmeddelandet i augusti, om skiftet på vd-stolen, som en erfaren ledare med omfattande erfarenhet från bygg- och fastighetsbranschen, både i Sverige och internationellt. Han har arbetat som vd i olika dotterbolag inom Skanska, Finja och K-Fastigheter i 20 år. Kaj Grönvall kom närmast från en roll som senior rådgivare inom K-Fastkoncernen och har för närvarande även styrelseuppdrag i bland annat Serneke Sverige, MVB och Anlab.

Under tiden som Kaj Grönvall nu kliver av stolen så har bolagets CFO Christian Lindgren utsetts även till tillförordnad vd. Han i sin tur fick ta över när Patrik Melin lämnande den 18 september. Christian Lindgren har omfattande erfarenhet från ledande roller inom ekonomi och företagsledning, med tidigare positioner på bland annat, Sparbanken Syd, HSB Malmö och Active Capital AB. Han är i grunden vd för Agartha AB, Doxas största ägare, men är tjänstledig från Agartha för att kunna fokusera på sitt uppdrag hos Doxa

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så vill Niam växa inom bostadssegmentet

Bolag Niam stärker sin bostadssatsning med ytterligare en fastighet i Stockholm. Efter förvärvet av 203 lägenheter i Barkarbystaden från Citycon berättar Henrik Gerdin, fondchef på Niam, om bolagets målsättning inom segmentet, vilka marknaderna man tittar på att investera i och vilka boxar som behöver checkas av för att en fastighet ska klassas som intressant.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige