Image
Christina Hansson blir ny vd för Tilia Fastigheter.

Lämnar John Mattson för vd-stolen på Tilia: "Roligt att få ta ett helhetsansvar"

Bolag Tilia Fastigheter har gjort klart med en ny vd. Framöver kommer bolaget ledas av Christina Hansson som ansluter från John Mattson där hon varit förvaltningschef. För Fastighetssverige ger Christina Hansson sin syn på uppdraget, Tilias position och om hur det är att verka i noterad kontra familjeägd miljö.


Per Nilsson, vd för John Mattson.

Förändringar i John Mattsons bolagsledning

Bolag John Mattson gör förändringar i bolagsledningen för att öka fokus på förvaltningsaffären och renodla ansvaret för projektutveckling.


Christer Fors och Hanna Keberku.

Gladsheim Fastigheter anställer transaktionschef och hållbarhetschef

Karriär Gladsheim har förvärvat flera bestånd under 2022 och tillväxtresan kommer fortsätta. Hållbarhetsarbetet är också ett område som kommer få ännu mer fokus framöver. Gladsheim förstärker därför nu organisationen med en transaktionschef och en hållbarhetschef.


Henriette Johansson.

Vasakronan rekryterar ny chef för handel i Stockholm

Karriär Henriette Johansson blir ny chef för Vasakronans handelsaffär i Stockholm. Hon efterträder Sofie Landqvist Borg som lämnar Vasakronan av familjeskäl.


Oscar Lavelid tillträder som byggeneral i Stockholms stad efter årsskiftet

Byggeneralen: "Wanngård (S) kallar mig blåslampa"

Karriär Stockholm nya Byggeneral ska hålla byggtakten uppe trots den vinglande ekonomin. Oscar Lavelid är personen som fått uppdraget att från årsskiftet styra och samordna stadsutvecklingen i Stockholm. Han berättar om både ansvaret och vilken stadsdel som har den mest spännande utvecklingen att vänta.


Haymanot Wachtmeister.

Heba anställer expert på hyresrätt

Karriär Heba stärker verksamheten med en bolagsjurist som är expert på hyresrätt. Haymanot Wachtmeister har doktorerat i hyressättning. I mitten av januari börjar hon sin anställning på Heba.


Jenny Appenrodt.

Jenny Appenrodt lämnar rollen som CFO på Klarabo

Bolag Jenny Appenrodt har meddelat att hon beslutat att lämna sin position som CFO för Klarabo. Hon kvarstår i sin roll under de kommande sex månaderna, eller fram tills det att en ersättare har rekryterats.


Ståle Röd.

... Och utser Ståle Röd ny Executive Vice President och medlem i koncernledningen

Bolag Ståle Röd har utsetts till Executive Vice President på Skanska Group. Ståle tillträder sin nya roll och ansluter till koncernledningen den 1 januari 2023. Ståle Röd kommer ansvara för affärsenheterna Skanska Central Europe, Skanska UK, Skanska Norway, samt Skanska Residential Development Europe. Närmast kommer han från positionen som Business Unit President Skanska Norge.


Carina Ohlander.

Patriam rekryterar Carina Ohlander som ny CFO

Bolag Patriam rekryterar Carina Ohlander som ny CFO. Carina Ohlander kommer att spela en nyckelroll för Patriams utveckling framåt. Hon har senast arbetat med fastighetsuppdrag i eget bolag och dessförinnan bland annat varit CFO på Savills och JLL.


Caroline Camara.

Ny uthyrningsansvarig till Peab Fastighetsutveckling Syd

Bolag Peab Fastighetsutveckling i Syd fortsätter att växa. Senaste tillskottet Caroline Camara från MKB Fastighets AB tillträdde i november som uthyrningsansvarig för kommersiella fastigheter.


Filippa Wallin.

Lindahl-advokat ny styrelseledamot i Gullringsbo Egendomar

Karriär Filippa Wallin, advokat och partner på Lindahl, har utsetts till ny ledamot i Gullringsbo Egendomar. Hon tillträder styrelsen den 1 december.


Joachim Carlsson blir CFO på Estea

Bolag Estea rekryterar Joachim Carlsson som CFO. Han har mer än elva års erfarenhet från finans- och fastighetsmarknaden och kommer närmast från rollen som Head of Arctic Real Estate Management Sweden på Arctic Securities.


Daniel Åstenius

Cofactor Gruppen rekryterar tidigare bygg-vd

Karriär Den 15 november 2022 påbörjade Daniel Åstenius, tidigare bygg-vd i Serneke koncernen, sitt ledningsuppdrag som bland annat innefattar projekt- och affärsutveckling inom Cofactor Gruppen och dess dotterbolag. Daniel kommer förstärka Cofactor Gruppens ledningsgrupp och verka över bolagsgruppens samtliga geografier.


Ulf Merlander.

Polis blir ny vd för Gårdstensbostäder

Karriär Ulf Merlander blir ny vd för Gårdstensbostäder. Han ersätter Michael Pirosanto.


Helena Lindahl.

SBB utser ny Treasury Director

Bolag Samhällsbyggnadsbolaget i Norden rekryterar Helena Lindahl till rollen som Treasury Director med uppgift att ansvara för SBB:s upplåning och profil mot kreditmarknaden, nationellt och internationellt.


Anna Brännström.

Revelop rekryterar Head of ESG and Impact

Bolag Revelop stärker organisationen och rekryterar Anna Brännström till den nyinrättade rollen som Head of ESG and Impact.


Maria Strandberg.

Maria Strandberg blir ny CFO på Amasten

Bolag SBB:s Amasten gör ytterligare en topprekrytering inför nystarten. Efter att förra veckan ha utsett Ylva Sarby Westman rekryteras nu Maria Strandberg till tjänsten som CFO.


Maria Strandberg.

Maria Strandberg lämnar rollen som CFO på Castellum

Bolag Maria Strandberg har meddelat att hon beslutat att lämna sin roll som CFO på Castellum för nya utmaningar. Maria Strandberg kommer att kvarstå i sin roll medan rekrytering av ny CFO pågår.


Emil Jansbo.

Intea utser Emil Jansbo till ny CFO

Bolag Emil Jansbo har anställts som CFO i Intea Fastigheter.


Carl Bandhold

Förändring i JM:s koncernledning

Karriär Carl Bandhold, Ekonomi- och finansdirektör, har sagt upp sig på egen begäran.