Image
Pernilla Kindell.

Pernilla Kindell blir kontorschef för Reflex Göteborgskontor

Bolag Pernilla Kindell återvänder till Reflex och blir ansvarig för det nystartade kontoret i Göteborg. Med två stora projekt som snart skall byggas och fler dialoger med nya uppdragsgivare, är detta ett led i Reflex satsning i Västsverige.


Marina Fritsche tillträder som vice vd i Wallenstam.

Därför blir hon Wallenstams nya vice vd

Karriär Marina Fritsche fortsätter utvecklas inom Wallenstam och tillträder nu posten som vice vd. För Fastighetssverige kommenterar hon hur hon ser på sitt nya uppdrag.


Maria Dahlkvist.

Riksbyggen rekryterar från Sweco

Bolag Från den 16 september är Maria Dahlkvist marknadsområdeschef för Riksbyggens förvaltningsverksamhet i Örebro med omnejd. Hon kommer närmast från Sweco Architects där hon varit studiochef i Örebro.


Sebastian Schlasberg.

Scius Partners rekryterar från Corem

Karriär Scius Partners rekryterar Corems Stockholmschef Sebastian Schlasberg.


Peter William-Olsson Berglin.

Nytt namn lämnar Savills

Bolag Under året har flera personer lämnat Savills kontor i Göteborg, däribland Göteborgschefen Nils Åke Rydqvist. Nu väljer ytterligare ett namn att ta farväl av bolaget.


Anna-Lena Letho.

Prisad HR-strateg om branschens utmaningar

Karriär Häromdagen fick HR-strategen Anna-Lena Lehto utmärkelsen Årets Samhällsbyggare, för sina branschutvecklande insatser för HR inom samhällsbyggnad. För Fastighetssverige berättar hon hur hon upplever att branschen förändrats och hur hon anser att den måste agera för att fortsätta locka unga talanger.


Peter Skott.

Bonnier Fastigheter anställer marknadsområdeschef för bostäder

Karriär Bonnier Fastigheter tar ett större grepp som samhällsbyggare och utökar med hyresbostäder som nytt affärsområde. Nu anställs Peter Skott som ansvarig för affärsområdet.


Hans Alving.

White rekryterar CFO

Bolag White Arkitekter förstärker sin internationella satsning genom rekryteringen av Hans Alving som ny CFO. Han kommer närmast från IFS-koncernen som utvecklar, säljer och levererar affärssystem till kunder världen över. Där har han utöver sin roll som ekonomichef arbetat med implementering av affärssystem, konsultverksamhet och utveckling av partnerverksamhet i 35 länder.


Lars Brånn.

Ramboll rustar för framtidens utmaningar

Karriär I dag börjar Lars Brånn på Ramboll Sverige som market director resilience. Han kommer att leda arbetet med att utveckla ett mer robust och motståndskraftigt samhälle. Det handlar bland annat om att samhället ska bli bättre rustat att möta framtida utmaningar kopplade till klimatförändringar och ökad oro i omvärlden.


Milena Kuljanin, närmast från Cushman & Wakefield, är en av sex nya på Niras.

Niras förstärker i Göteborg och Stockholm

Karriär Niras Corporate Real Estate Services (CRES) har på senare tid vunnit flera stora ramavtal och intressanta uppdrag och utökar därför sitt nationella team med sex nya kollegor i Göteborg och i Stockholm.


Moa Chley Tegnelund.

SHH Samhällsfastigheter anställer transaktionsansvarig

Bolag SHH Samhällsfastigheter expanderar och anställer Moa Chley Tegnelund som transaktionsansvarig. Moa har en bred erfarenhet av samhällsfastigheter och är civilingenjör inom lantmäteri med examen från Lunds Tekniska Högskola.


Mattias Carrass.

Ny bygglovschef i Stockholms stad

Karriär Mattias Carrass blir ny bygglovschef på Stockholms stads stadsbyggnadskontor. Han tillträder senast den 1 januari.


Marie Linder håller öppningstal på IUT World Conference i Wien.

Hyresgästföreningens förbundsordförande får stort hedersuppdrag

Karriär Hyresgästföreningens förbundsordförande, Marie Linder, leder nu den internationella hyresgäströrelsen.


Pangea Property Partners rekryterar den erfarna transaktionskonsulten Martin Schollin.

Erfaren transaktionskonsult till Pangea

Karriär Pangea Property Partners värvar en av branschens mest erfarna transaktionskonsulter:
– Det ska bli spännande, säger Martin Schollin till Fastighetssverige.


Leif Lindqvist och Johanna Berg.

Omorganisation av ledningsfunktioner på HSB Bostad

Bolag HSB Bostad organiserar om i ledningsfunktionerna på bolaget. Projektutvecklingsverksamheten lyfts direkt in i ledningsgruppen med Johanna Berg som affärsområdeschef. Leif Lindqvist, chef för fastighet och transaktionsverksamheten, läggs direkt under vd:n Jonas Erkenborn.


Peter Wågström.

Wågström: "Spännande att de stora ägarna vill ha in mig"

Karriär Peter Wågström är föreslagen som ny styrelseledamot i SSM Holdings styrelse. Så här kommenterar han det till Fastighetssverige.


Peter Dimulkas.

Citycon rekryterar ny nordisk marknadsdirektör

Karriär Citycon har utsett Peter Dimulkas till ny nordisk marknadsdirektör som kommer att leda utvecklingen av marknadsföringen för bolagets 38 köpcentrum i Sverige, Finland, Norge, Danmark och Estland.


David Pettersson är ny vd för Centrumbostäder i Skara.

Ny vd för Centrumbostäder utsedd

Karriär Rekryteringen av vd för Centrumbostäder är nu klar. Den 1 januari 2020 tar David Pettersson över som vd för det kommunala bostadsbolaget i Skara. David kommer senast från Skövdebostäder där han jobbat som affärsutvecklingschef.


…Och här är fastighetsbranschens hetaste free agents

Karriär När ny värvning presenteras betyder det ofta även att en föregångare lämnar sin tjänst. Fastighetssverige har tittat närmare på vilka tidigare direktörer för tillfället står utanför karusellen.


Caroline Widing.

Gate 46 startar nytt affärsområde

Karriär Gate 46 startar det nya affärsområdet Workplace Management och breddar sitt tjänsteutbud till att även omfatta kontor, lager och logistik. Teamet kommer att ledas av Caroline Widing som har lång erfarenhet av att hjälpa företag med arbetsplatsstrategier såväl som fastighetsägare att utveckla relevanta kontorskoncept för framtidens sätt att arbeta.