Image
Rikke Lykke.

Rikke Lykke blir ny koncernchef på DEAS Group

Karriär Profilens nya uppdrag officiellt – ska ta DEAS till nästa nivå.


Hanna Franzén.

Ny CFO på Heba

Karriär Hanna Franzén tillträdde i går som ny CFO på Heba och efterträder därmed Frank Sadleir som går i pension. Hanna Franzén har sedan 2019 haft rollen som ekonomichef på Heba.


Per Nilsson.

Ny vd för John Mattson klar

Karriär Per Nilsson har av styrelsen utsetts som ny vd för John Mattson. Han efterträder Siv Malmgren som går i pension. Per Nilsson har en bred fastighetskompetens med flera års erfarenhet av utveckling och förvaltning och kommer närmast från Klövern AB, Stockholm.


Mikael Jansson lämnar Robert Dicksons stiftelse efter sommaren.

Lämnar Dicksons för ny vd-roll

Karriär Efter tio år lämnar Mikael Jansson Robert Dicksons stiftelse.


Jonas Broman.

Han blir ny IT-chef på Humlegården

Bolag Jonas Broman utses till chef för digital transformation och IT på Humlegården.


Mario Pagliaro.

Bonnier Fastigheter tillsätter CFO – värvar från Stenvalvet

Bolag Bonnier Fastigheter tillsätter en CFO för att ytterligare stärka upp organisationen. Mario Pagliaro tillträder tjänsten den 1 oktober och tar plats i Bonnier Fastigheters koncernledning.


Michaela Lorich.

Svenska Hus utser ny chef för affärsområdeschef bostad

Bolag Michaela Lorich har anställts som ny affärsområdeschef bostad i Skåne för att leda och utveckla verksamheten där. Hon har mångårig erfarenhet av fastighetsförvaltning och tidigare arbetat som förvaltare i Landskrona. Michaela Lorich började på Svenska Hus 2018 och har dessförinnan arbetat som förvaltare på bland annat Trianon och Willhem.


Rikard Ljunggren.

Fastighetsägarna GFR utser tillförordnad vd

Karriär Rikard Ljunggren har utsetts till tillförordnad vd för Fastighetsägarna GFR från och med 1 juli. Han har arbetat i organisationen sedan 2014 och kommer närmast från rollen som chef för Näringspolitik och kommunikation.


Daniel Jirhäll.

Daniel Jirhäll går till CBRE

Bolag CBRE rekryterar Daniel Jirhäll som ny ansvarig till A&T Office Agency, Investor Leasing.


Marie Meyer.

"Frågan om framtidens kontor är uppe på högsta ledningsnivå"

Bolag Colliers fortsätter lägga nya bitar i sitt pussel – senast biten på plats är uthyrningschefen Marie Meyer. För Fastighetssverige berättar hon vad som lockade med Colliers satsning, om uthyrningsmarknaden och ger sin syn på framtidens kontor.


Green Group rekryterar från Stendörren

Bolag Green Group rekryterar Andreas Josefson som fastighetschef.


Randviken förstärker ledningsgruppen

Karriär Randviken har rekryterat Jakob Paljak som Operativ chef/COO och Emil Jansbo som Finanschef/CFO. Båda har mångårig och bred erfarenhet från olika delar av fastighetsbranschen.


Marie Meyer.

Colliers rekryterar Marie Meyer som ny uthyrningschef

Bolag Colliers rekryterar Marie Meyer som Head of Leasing med placering i Stockholm.


Sara Ax Nordstrand, ny affärsutvecklingschef på Boklok.

Ny affärsutvecklingschef i BoKlok Sverige

Karriär Sara Ax Nordstrand blir ny affärsutvecklingschef i BoKlok Sverige och medlem i ledningsgruppen för BoKlok Sverige. Hon har idag rollen som vd för JV-bolaget Kista Park AB där Skanska tillsammans med Areim utvecklar en ny stadsdel med cirka 1 500 lägenheter i Odde – Kista.


Ivo Stopner.

Ivo Stopner om avskedet från Hufvudstaden

Bolag Efter 22 år på vd-posten hos Hufuvdstaden tackar Ivo Stopner för sig och går i pension. För Fastighetssverige berättar han om beslutet att dra sig tillbaka, om det återstående halvåret och om vad han ser fram emot med pensionärslivet.


Anders Nygren.

"Älskar det här bolaget"

Bolag Vid årsskiftet kommer Hufvudstaden första gången på 2000-talet ha en annan vd än Ivo Stopner. Tillträdande Anders Nygren berättar om tankarna när han fick frågan och om arbetet med överlämningen från sin företrädare.Vid årsskiftet kommer Hufvudstaden första gången på 2000-talet ha en annan vd än Ivo Stopner. Tillträdande Anders Nygren berättar om tankarna när han fick frågan och om arbetet med överlämningen från sin företrädare.


Sofie Borg Landqvist.

Vasakronan utser Sofie Borg Landqvist till ny chef handel Stockholm

Karriär Sofie, i dag fastighetschef i affärsområde Stockholm city, blir ny chef handel i Stockholm. Hon efterträder Martin Sandgärde som nyligen tillträdde rollen som affärsområdeschef Stockholm Nord.


Caroline Temse.

Så vill Caroline Temse utveckla Areim

Bolag Areim fortsätter utveckla bolaget och hämtar in Caroline Temse som ny Head of Financing. För Fastighetssverige berättar hon vad som lockade med att ta steget till Areim och ägarsidan fullt ut samt om vilka nya perspektiv hon tar med sig till bolaget.


Hélène Wersäll-Dahlen och Roger Sjöstedt.

Slättö stärker förvaltningsorganisationen

Bolag Slättö har rekryterat Hélène Wersäll-Dahlen till rollen som Head of Leasing and Customer Service och Roger Sjöstedt till rollen som Head of Property Management. Wersäll-Dahlen och Sjöstedt kommer att fokusera på att utveckla Slättös kundorienterade förvaltningsmodell samt stärka bolagets tekniska förvaltning med ett särskilt fokus på energi- och digitaliseringsfrågor.


Fredrik Leo.

Fredrik Leo blir ny vd för JSB

Bolag Fredrik Leo har utsetts till ny vd för JSB Construction. Hans fokus blir att styra JSB framåt i företagets strategiska utveckling och tillväxt. Han efterträder nuvarande vd och ägare Pether Fredholm som i samband med detta går över till att helt fokusera på arbetet som styrelseordförande och koncernchef för koncernen JSB Gruppen. Fredrik Leo tillträder rollen som vd den 1 oktober 2021.