Image
Serneke ligger efter med betalningar och har ett 40-tal aktiva ärenden hos Kronofogden.
Serneke ligger efter med betalningar och har ett 40-tal aktiva ärenden hos Kronofogden. Bild: Serneke

Serneke ligger efter med betalningar – 40-tal aktiva ärenden hos Kronofogden

Bolag Serneke, som ägs av Doxa, ligger efter med en hel del betalningar, vilket lett till ett 40-tal aktiva ansökningar om betalningsföreläggande hos Kronofogden, skriver Dagens industri.
Publicerad den 31 Maj 2024

Tidningen har pratat med företagare som vittnar om att det är svårt att få betalt från Serneke och att det i många fall leder till att fakturorna landar hos Kronofogden.

– De har alltid haft sämst betalningsvillkor. Det får man väl stå ut med så länge man får betalt. Men sista året har det varit ett problem och det gäller inte bara mig, det gäller alla, säger en företagare till Di.

Mellan 2022 och 2023 hade 564 ärenden kommit in till Kronofogden gällande Serneke. I januari fanns mer än 50 öppna ansökningar, medan det nu alltså ligger 43 öppna ärenden.

Serneke är medvetet om problemet och beklagar situationen.

– Det är så att vi är sena med vissa betalningar, men vi betalar alla våra leverantörer även om alla inte får betalt i tid. Vi betalar även räntor och annat, så vi gör rätt för oss, säger Serneke Sveriges kommunikationschef Johan Live.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

De tyngsta Q2-rekryteringarna

Karriär En rad tunga vd-tjänster tillsattes under andra kvartalet. Fastighetssverige har tittat närmare på branschens hetaste rekryteringar under Q2 2024.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige