Image

Han är K-Fastigheters nya chefsrekrytering

Bolag Expansiva bolaget förstärker – plockar in på chefsposition.


Atrium Ljungberg tror på ökad uthyrning

Bolag Atrium Ljungberg inleder årets tredje rapportperiod. Förvaltningsresultatet kom in tolv procent under analytikernas förväntningar men vd Annica Ånäs presenterar dock ett "stabilt kvartal med flera strategiskt viktiga etableringar som stärker våra platser".


Elias Georgiadis.

Stenhus investerar 170 miljoner i Uppsala

Bolag Stenhus Fastigheter i Norden AB har ingått avtal om förvärv av en utvecklingsfastighet i Uppsala som är uthyrd enligt ett 15-årigt trippel-net avtal till Hedin Bil. Förvärvet sker genom förvärv av aktier i fastighetsägande bolag.


Skanska har fått i uppdrag att bygga fem säkerhetsbyggnader i Sverige.

Skanska bygger säkerhetsbyggnader för 395 miljoner

Bolag Skanska Sverige har tilldelats fem kontrakt gällande tillfälliga säkerhetsbyggnader på olika platser i landet. Byggprojekten är ett resultat av ett ramavtal med Specialfastigheter och uppdragen har erhållits genom förnyad konkurrensutsättning enligt LUFS.


K-Fastigheter har tecknat avtal med leverantörer av cement för koncernens beräknade totala produktionsvolym under 2022.

K-Fastigheter säkrar leveranser av cement

Bolag K-Fastigheter har tecknat avtal med leverantörer av cement för koncernens beräknade totala produktionsvolym under 2022. Avtalen innebär att såväl koncernens eget bostadsbyggande som leveranser till kunder kan ske enligt plan.


Sonja Horn.

Entras vd om Balders kommande budpliktsbud

Bolag För Fastighetssverige kommenterar Entras vd Sonja Horn Balders senaste ökning i bolaget och det stundande budpliktsbudet.


Annica Ånäs.

Atrium Ljungberg når inte upp till analytikernas förväntningar

Bolag Atrium Ljungberg inleder rapportperioden. Förvaltningsresultatet kom in tolv procent under analytikernas förväntningar.


Martin Carlsson.

Han blir ny CFO på Next Step Group

Bolag Next Step Group bygger vidare och stärker upp organisationen med Martin Carlsson som ny CFO.


Vasakronan uppmärksammas för sitt hållbarhetsarbete.

Vasakronan utsett till ett av världens mest hållbara fastighetsbolag

Bolag I årets upplaga av GRESB placerar sig Vasakronan toppen bland fastighetsbolag i världen, både i undersökningen för befintliga fastigheter och i den för projektutveckling.


Ilija Batljan.

SBB renodlar portföljen – säljer 36 fastigheter för 570 miljoner ...

Transaktioner Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB har ingått avtal om försäljning av 36 fastigheter till ett överenskommet fastighetsvärde om drygt 570 miljoner kronor.


James Boadle, Oxford Properties.

Global logistikjätte blickar mot Sverige

Bolag Efter miljardköpet i Danmark: James Boadle från Oxford Properties berättar för Fastighetssverige om bolagets svenska investeringsplaner.


Jakob Mörndal.

Så ser framtidsplanerna ut för Castellums tf vd

Bolag Jakob Mörndal har klivit in och tagit över vd-stolen på Castellum i övergångsperioden mellan Henrik Saxborn och föreslagna vd:n Biljana Pehrsson – men vad väntar sedan för tf-lösningen? För Fastighetssverige berättar Jakob Mörndal om framtiden, uppdraget på Castellum, arbetet i egna bolaget Kamelia och om återföreningen med Rutger Arnhult.


Elias Georgiadis.

Stenhus lämnar omvänd vinstvarning

Bolag Stenhus Fastigheter har låtit utföra externa värderingar avseende samtliga bolagets fastigheter samt genomfört en preliminär förvärvsanalys avseende förvärvet av Maxfastigheter. Värderingarna och förvärvsanalysen medför en ökning av resultatet om cirka 430 miljoner kronor vilket kommer att framgå av den kommande delårsrapporten. Detta motsvarar en substansökning om drygt 1,75 kronor per aktie.


Dan Törnsten.

Mofast utser Dan Törnsten till ny vd

Bolag Dan Törnsten, styrelseledamot i Mofast sedan två år tillbaka, har valts in som ny vd i Mofast.


Ilija Batljans SBB handlas nu på cirka 51 kronor. Aktien har dubblats sedan en botten sattes i början av mars.

SBB: DNB byter fot – "svart bälte i tillväxt"

Bolag DNB byter analytiker – och syn på SBB.
Niklas Wetterling ger här sin syn på SBB – och sektorn som helhet inför Q3-rapportperioden.


Venn Consulting fortsätter sin tillväxtresa och förstärker ytterligare i Örebro med fem medarbetare.

Venn Consulting storsatsar i Örebro

Bolag Venn Consulting fortsätter sin tillväxtresa och förstärker ytterligare i Örebro med fem medarbetare och kompletterar med kompetenser inom VVS och El och blir därmed en ny aktör i Örebro.


Max Barclay.

Newsec: Fortsatt stor potential inom logistik

Bolag I nya Newsec Property Outlook har Newsec identifierat ett antal nyckelinsikter om den svenska och nordiska marknaden för industrifastigheter. Newsec kan konstatera att det råder brist på moderna logistikytor i Norden och att det starka intresset från internationella aktörer fortsätter att pressa ner direktavkastningskraven.


Anders Johansson, Fortinovas vd och grundare.

Fortinova: Stor utdelningshöjning

Bolag Fortinova redovisar i dag sin bokslutskommuniké för sitt brutna räkenskapsår som avslutades i augusti.
Utdelningen höjs till 0,46 kronor per aktie (0,27).


Johan Knaust.

K2A döper om sina dotterbolag

Bolag K2A har beslutat om att samla dotterbolagen under det gemensamma varumärket K2A. Det innebär att de helägda dotterbolagen Svenska Studenthus och Grännäs Trähus döps om till K2A Studenthus respektive K2A Trähus.


Archus nya dotterbolag Archus Transaktion kommer att ledas av Gustav Källén (längst till vänster), koncernchef Archus, tillsammans med medgrundarna Per Wåhlin och Felix Ridderström.

Så ska Archus nya transaktionsben ta stora kliv i branschen

Bolag Archus startar ett nytt bolag inom transaktionsrådgivning, Archus Transaktion, och det kommer ledas av koncernchefen Gustav Källén. För Fastighetssverige berättar han mer om tankarna bakom det nya bolaget, vilka affärer man är ute efter och hur man vill växa för att slå sig fram på marknaden.