Image
Malmö kan få en ny polisstation i de södra delarna av staden nära Hyllie.

Här kan Malmö få en ny polisstation

Bolag Specialfastigheter har fått en markanvisning för ändamålet. Fastighetssverige berättar mer om planerna för tomten.


Helena Ehrenborg.

Här är trenderna på fastighetsmarknaden nu

Bolag Fastighetssverige diskuterar med Helena Ehrenborg som är expert hos PwC. Så här är intresset för branschen och så här ser det ut med kapitaltillgången. Och det finns en fråga som hon menar är väldigt viktig för branschen.


Mats Nyström.

Så här är byggmarknaden

Bolag Veidekkes Sverigechef Mats Nyström ger en färsk lägesbeskrivning för Fastighetssverige. Så här skiljer det åt mellan olika segment och det här är de stora projekten som sysselsätter dem nu.


Peter Sundström.

Pantbanken Sverige: "Det gäller att passa på"

Bolag Pantbanken Sverige är landets största pantbanksföretag som har värderat, belånat och sålt saker ända sedan 1866. Nyligen slog de till med ett förvärv. Företagets vd Peter Sundström berättar för Fastighetssverige om allt som händer hos dem.


Joakim Alm.

Alm: Förvånad om inte fler dotterbolag visar värden som noterade

Bolag Joakim Alm konstaterar att noteringen av Svenska Nyttobostäder har synliggjort stora värden och antyder i vd-ordet att fler dotterbolag kan komma att noteras.


Tommy Johansson, vd Svenska Nyttobostäder.

Nyttobostäders första rapport som noterat bolag: Resultat 51 miljoner

Bolag Svenska Nyttobostäder redovisar 0 i förvaltningsresultat, 66 mkr i värdeförändringar leder till 51 miljoner i resultat efter skatt för niomånadersperioden.


Siri Hatlen, styrelseordförande i Entra.

Entras styrelse rekommenderar inte SBB:s bud – budkrig på gång?

Bolag Efter SBB:s bud på Entra på tisdagen gick Entras styrelse ut och rekommenderade aktieägarna att inte acceptera SBB:s bud. Enligt styrelsen finns det fler intressenter på bolaget. Castellum gick på onsdagsmorgonen ut och meddelade att bolaget fört diskussioner med Entra, men att de nu har avslutats.


Duo tar över Niam

Bolag Jennifer Andersson och Rikard Henriksson tog över som tillförordnade Managing Partners på Niam när bolaget avskedade vd:n Fredrik Jonsson. Nu har styrelsen i Niam beslutat att Jennifer Andersson och Rikard Henriksson tar över positionerna på permanent basis.


Ilija Batljan.

SBB lägger bud på Entra

Bolag SBB offentliggör sin avsikt att lägga ett bud på det norska börsnoterade fastighetsbolaget Entra, värt drygt 30 miljarder norska kronor.


Oliver Thornton, vd på RAW Property, ser fler tillväxtmöjligheter efter att man fått Besqab som ny huvudägare i bolaget.

Här ska bostadsföretaget Raw Property växa

Bolag Fastighetssverige diskuterar med Raw Propertys vd Oliver Thornton. Här vill de växa och det här händer hos dem. Och så här ser han på börsnoterade Besqab som huvudägare.


Daniel Gorosch.

"Jag tror inte ett dugg på kontorsdöden"

Bolag Daniel Gorosch, tidigare konsult-topp med flera tunga positioner i branschen bakom sig, har startat ett nytt fastighetsbolag i form av Harvesta Fastigheter. För Fastighetssverige berättar han mer om bolagets opportunistiska profil och varför han ser potential i de utsatta segment som de större bolagen inte är lika intresserade av.


Annie Franzon.

Så här är transaktionsmarknaden enligt Diös

Bolag Diös transaktionschef Annie Franzon ger en färsk lägesbeskrivning för Fastighetssverige. Det här kikar de på just nu och så här ser ambitionen ut framåt.


Tungviktare får markreservation i starkt logistikläge

Bolag I södra Malmö vill Castellum uppföra en logistiklokal på 15 000 kvadratmeter tomtyta för ett av Europas snabbast växande bolag inom last mile logistics. Fastighetssverige berättar mer om planerna.


Elias Georgiadis, vd för Stenhus Fastigheter.

Stenhus ner i öppningen

Bolag Stenhus Fastigheter började handlas på First North Growth Market. Efter 15 minuter har kursen fallit fyra procent jämfört med teckningskursen på 10 kronor.


Logisteas enda fastighet, DSV:s terminal i Landskrona.

Logistea: Tidsplan för avslutning av bolaget

Bolag I oktober ingick Logistea ett villkorat avtal med Blackstone om bolagets enda fastighet, DSV:s terminal i Landskrona. Planen är att slutföra försäljningen den 30 november.
Logisteas aktieägare kan se fram emot ett lösenbelopp om 131 kronor per aktie plus en utdelning om 1,88 kronor.


Pontus Flemme Gärdsell.

Pontus Flemme Gärdsell blir Nordenchef på Cromwell

Bolag Pontus Flemme Gärdsell blir permanent ny Nordenchef på Cromwell. Han har haft rollen på interimsbasis sedan början av 2020.


Erik Selins Balder tar in nästan tre miljarder genom en riktad nyemission.

Balder tar in nästan tre miljarder – teckningskurs 453 kronor

Bolag Balder genomförde efter börsens stängning på måndagen en riktad nyemission genom ett så kallat accelererat book building-förfarande. Bolaget tog in 2 945 miljoner kronor genom emittering av 6,5 miljoner B-aktier till kursen 453 kronor.


Ledningsgruppen utbytt – på två år

Bolag Stendörren har haft rejäl omsättning på sina toppositioner. Sedan EQT:s inträde under vintern 2018 har hela ledningsgruppen – sånär som chefjuristen – bytts ut. Fastighetssverige kartlägger var de tidigare toppnamnen tagit vägen – och vilka det nya gardet är.


Hampus Brodin.

"Marktillgång är en bristvara"

Bolag Alta är ett nystartat bolag och har under de senaste månaderna förvärvat fem projektfastigheter inom logistik- och industrisegmentet i strategiska och E4-nära lägen i Linköping, Norrköping och Nyköping. Fastighetssverige frågar företagets delägare Hampus Brodin hur mycket de ska växa, vilka orter som är intressanta och vilka de största hyresgästerna är.


Yvonne Sörensen Björud.

Det här händer hos coworkingföretaget United Spaces

Bolag United Spaces ägs av Castellum och tillhandahåller flera anläggningar för coworking över landet. Fastighetssverige diskuterar med företagets vd Yvonne Sörensen Björud. Vi frågar hur det ser ut med nyetableringar och hur hon tycker att kontorsmarknaden är nu.