Image
Nu ska kvarter 4 i Fixfabriksområdet markanvisas  till en aktör genom en tävling.

Ny tävling om eftertraktad bostadsmark

Bostäder Snart påbörjas en ny markanvisningstävling för nästa bostadskvarter inom det hett eftertraktade Fixfabriksområdet i Göteborg. Fastighetssverige berättar mer om förutsättningarna och de nya utmaningar som staden ställs inför på grund av pandemin.


Alm Småa Bostad bygger för Svenska Nyttobostäder i Salem.

Alm Småa byggstartar 77 lägenheter i Salem

Bygg/Arkitektur Alm Equitys dotterbolag Alm Småa Bostad byggstartar 77 lägenheter i Rönninge centrum. Projektet Flädern ingår i den affären som Alm Småa Bostad och Svenska Nyttobostäder ingick i somras, vilken totalt omfattar cirka 4 700 enheter.


Stadsdelen Mariehäll i Bromma ska förtätas ytterligare med bostäder och en ny högstadieskola.

Bromma-stadsdel ska få hundratals nya bostäder

Bostäder Peab är med i projektet som ska tillföra hundratals nya bostäder och en ny högstadieskola till Mariehäll. Fastighetssverige berättar mer.


Thorbjörn Hammerth.

Thorbjörn Hammerth blir ny vd för Familjebostäder

Bolag Thorbjörn Hammerth efterträder Per-Henrik Hartmann som vd för kommunala Familjebostäder i Göteborg.


Flygbild från söder över planområdet med tidig illustration över den föreslagna bebyggelsen till höger.

Stadens skogsplaner – vill exploatera 100 000 kvadratmeter mark

Bostäder Stockholms stad vill omvandla ett stort skogsparti i Söderort och bland annat tillföra hundratals bostäder till området. Fastighetssverige berättar mer.


Tommy Johansson, vd Svenska Nyttobostäder.

Nyttobostäders första rapport som noterat bolag: Resultat 51 miljoner

Bolag Svenska Nyttobostäder redovisar 0 i förvaltningsresultat, 66 mkr i värdeförändringar leder till 51 miljoner i resultat efter skatt för niomånadersperioden.


Förslag på bebyggelse i kvarteret Margretedal sett från korsningen Stora Södergatan/Södra Vägen.

Tung trio vill bygga helt nytt kvarter i Lund

Bostäder Midroc, Riksbyggen och Nordr är alla delaktiga i projektet som ska tillföra närmare 500 bostäder till ett nytt kvarter söder om centrala Lund. Fastighetssverige berättar mer.


Till vänster syns fastigheten som den ser ut idag och till höger syns den föreslagna påbyggnaden.

Skandias sällsynta planer i anrika centrumområdet

Bostäder Bolaget vill bygga ut sin befintliga fastighet mitt i centrala Göteborg med fler bostäder. Fastighetssverige berättar mer om de ovanliga planerna och det speciella läget.


Skiss på hur Riksbyggens område i Norra Ekholmen skulle kunna bebyggas.

Riksbyggen först ut i östgötsk förtätning

Bostäder Närmare 300 bostäder ska tillföras i första etappen av en omfattande stadsdelsutveckling söder om Linköping. Fastighetssverige berättar mer.


Bostadspriserna fortsätter uppåt.

Prisuppgång på bostadsmarknaden för sjätte månaden i rad

Bostäder Priserna på bostadsmarknaden i Sverige fortsätter att öka. Även i oktober går Valueguards prisindex för privatägda bostäder i Sverige, Hoxswe, upp, denna gång med 1,3 procent. Bostadsrättsindex ökar med 0,9 procent och villaindex med 1,6 procent.


Öster om Litteraturgatan i Backa har staden planer på att tillföra bland annat över 300 nya bostäder. Men projektet är under tidspress. (Högra bilden är från en annan detaljplan som tagits fram för området väster om Litteraturgatan)

Viktig stadsdelsutveckling under tidspress

Bygg/Arkitektur Det snäva projektområdet i norra Göteborg utmanas även av avtal som måste sägas upp det närmsta året – annars grusas planerna på över 300 nya bostäder. Fastighetssverige berättar mer.


Gårdsten upplever en byggboom.

Centrumutveckling ska locka fler Gårdstensbor att handla lokalt

Bolag Bostadsnära centrum i rätt lägen har definitivt en framtid. Det konstaterar konsultbolaget WSP i en utredning på uppdrag av de kommunala bolagen Göteborgslokaler och Gårdstensbostäder. Gårdsten Centrum tillhör den kategorin och nu satsar Gårdstensbostäder och privata aktörer på att utveckla denna lokala handelsplats.


Victoria Park bygger 46 nya lägenheter i Lövgärdet.

Victoria Park bygger 46 nya lägenheter i Lövgärdet

Bostäder Nu är bygget av 46 hyreslägenheter i Lövgärdet, Angered igångsatt. Projektet Solfjädern är en förtätning på befintlig fastighet med beräknad inflyttningsstart hösten 2021.


Anders Holmestig.

Fastighetsägarna om regeringens utspel om att göra om kontor och butiker till bostäder

Bostäder Regeringen har gett Boverket i uppdrag att utreda hur reglerna kan ändras för att byggnader ska kunna användas mer flexibelt och till exempel omvandla kontor till bostäder.
– Vi är positiva till att befintliga byggnader kan användas på olika sätt under en livscykel, men det kommer inte lösa bostadsbristen som bostadsministern hoppas, säger Anders Holmestig, vd Fastighetsägarna Sverige.


Bonava har fått en markanvisning för bostäder och en förskola i Östberga.

Noterat bolag vinner mark i Östberga

Bostäder Bonava ska bygga bostäder och en förskola inom det storskaliga Östbergaprojektet i Stockholm. Fastighetssverige berättar mer.


Planen för utvecklingen av den nya stadsdelen Riksby söder om Bromma flygplats. Den senaste markanvisningen gäller för det nordöstra hörnet av plankartan.

Familjeföretag tar plats i stort Bromma-projekt

Bostäder Åke Sundvall får mark för bostäder och kommersiella verksamheter i den nya stadsdelen Riksby. Fastighetssverige berättar mer.


Svenska Nyttobostäders stam- och preferensaktier handlas nu på First North.

Svenska Nyttobostäder noterat på First North

Bolag På onsdagen noteras Svenska Nyttobostäder stam- och preferensaktier på Nasdaq First North Growth Market.


Tommy Johansson, vd Svenska Nyttobostäder.

Börsdebutanten: "Det är en enorm brist på bostäder"

Bolag Svenska Nyttobostäder går till börsen med aggressiva tillväxtplaner. Företagets vd Tommy Johansson berättar för Fastighetssverige om målen, de omfattande planerna och hur han ser på det stora underskott av bostäder som finns på många platser i landet nu.


Robert Boije, chefsekonom på SBAB.

SBAB: Bostadspriserna steg i hela Sverige i oktober – men risk för bakslag

Bostäder Priserna på både lägenheter och hus steg i hela Sverige i oktober, enligt SBAB. Mest steg lägenhetspriserna i Malmö (2,1 procent) och huspriserna i Södra Sverige (3,0 procent). I Storstockholm och Storgöteborg steg lägenhetspriserna med 0,8 respektive 0,4 procent och huspriserna med 0,5 respektive 1,2 procent. Mätt sedan årsskiftet har priserna på både lägenheter och hus stigit markant – detta trots ett av de värsta åren i svensk ekonomi någonsin. Men risk för bakslag kan inte uteslutas vid en andra omfattande smittspridningsvåg.


Tidig skiss över kvartersutformningen för den nya stadsdelen i Örebro.

Här ska industriområde bli helt ny stadsdel

Bostäder Örebro ska få en helt ny stadsdel som tillför över 500 bostäder i ytterkanten av staden. Fastighetssverige berättar mer.