Image

Det är viktigast när vi letar bostad

Bostäder Coronaeffekt när allt fler kräver snabbt bredband.


Andreas Moritz, vd, Skandiamäklarna.

Ny statistik: Rekordmånga bostäder till salu utanför Hemnet

Bostäder Skandiamäklarnas siffror visar att mäklarfirmorna säljer allt fler bostäder utanför Hemnet.


Kvarteret Lysosomen i Hagastaden beräknas stå färdigt för inflyttning våren 2023.

Tolv våningar med kooperativa hyresrätter i Hagastaden

Bostäder SKB:s kvarter Lysosomen i Hagastaden växer nu på höjden och de 128 kooperativa hyresrätterna beräknas vara färdiga för inflyttning våren 2023. Samtidigt bygger föreningen ytterligare 236 lägenheter i Bromma och Uppsala, där kvarteret Docenten i Uppsala har första inflyttning redan nu i augusti.


Mer än hälften av husbyggnadsinvesteringarna hamnar i storstadslänen

Bostäder Enligt Navet Analytics senaste konjunkturrapport om byggmarknaden i Sverige visar det sig att knappt 55 procent av de påbörjade husbyggnadsinvesteringarna under första kvartalet i år var koncentrerade till de tre storstadslänen Stockholms-, Västra Götalands- och Skåne län.


Robert Boije, chefsekonom på SBAB.

SBAB: Bostadspriserna föll på bred front i juli – kan inte förklaras av normala säsongsmönster

Bostäder Lägenhetspriserna föll i samtliga regioner i Sverige i juli med undantag av Stormalmö. I Storstockholm backade lägenhetspriserna med 2,6 procent. Villapriserna föll med 3,4 respektive 4,4 procent i Storgöteborg och Stormalmö medan de stod mer eller mindre stilla i Storstockholm. Prisnedgångarna kan inte förklaras av normala säsongsmönster. Det visar SBAB:s och Booli:s prisindex HPI baserat på samtliga registrerade bostadsförsäljningar på Booli under juli.


Helena Bornevall, Erik Olsson och Robert Boije.

Så blir bostadsmarknaden efter Covid-19 enligt experterna

Bostäder Hur påverkas bostadsmarknaden om behov och prioriteringar förändras när effekterna av Covid minskar och vi börjar återgå till gamla beteenden? Experterna Helena Bornevall, Erik Olsson och Robert Boije ger dig svaren.


Navet: Positiv tillväxt i det nordiska bostadsbyggandet

Bostäder Enligt Navet Analytics senaste konjunkturrapport för byggmarknaden i Norden, kan man konstatera att det samlade bostadsbyggandet visar en positiv tillväxt under första kvartalet i år.


Bostadsmarknadens parter ska utveckla hyressättningen

Bostäder Sveriges Allmännytta, Fastighetsägarna och Hyresgästföreningen kom redan 2018 överens om att gemensamt utveckla hyressättningen i syfte att utveckla hyresrätten som boendeform. Efter ett uppehåll fortsätter nu arbetet med fokus på bland annat grunder för de årliga hyresförhandlingarna, förvaltningskvalitet samt systematisk hyressättning.


Johan Grevelius.

Därför väljer SBF Bostad Malmö före Göteborg

Bostäder SBF Bostads vd Johan Grevelius berättar för Fastighetssverige om rekordinvesteringen i Malmö och hur investeringshorisonten ser ut framöver.


Bostadsområde.

SBC: Få unga bostadsrättsägare har koll på föreningens ekonomi

Bostäder Ekonomin i en bostadsrättsförening är en grundpelare i en förenings välmående. Något som definitivt kan påverka de enskilda bostadsrättsägarnas privatekonomi. Trots detta är det få som uppger att de har full koll på sin förenings ekonomi. Det visar rapporten Sveriges Bostadsrättsrapport 2021. Allra störst är kunskapsluckan hos den yngre generationen.


Trendbrott: Nedgång på bostadsmarknaden i juni

Bostäder I juni gick prisindex för privatägda bostäder i Sverige, HOXSWE, ned 0,5 procent. Bostadsrättsindex är stillastående medan villaindex sjunker med 0,8 procent.


Karolina Brick och Emilia Stridsberg.

Riksbyggen tar fram checklista för att klimatanpassa fastigheter

Bostäder Allt mer extrema väderförhållanden gör att behoven av att klimatanpassa fastigheter ökar. Riksbyggen har tagit fram en checklista för bostadsrättsföreningar som vill förebygga skador på sina fastigheter.


Bostadsområde.

SBC: Här är de roligaste brf-namnen

Bostäder Katthuvudet, Kallblodet och La Dolce Vita är några av de namn som sticker ut i SBC kartläggning över landets tokigaste bostadsrättsföreningsnamn.


Marie Linder.

Hyresgästföreningen och Fastighetsägarna träffar avtal om tvistelösning

Bostäder Hyresgästföreningen och Fastighetsägarna har ingått ett avtal som syftar till att effektivisera och utveckla de kollektiva hyresförhandlingarna inom ramen för bruksvärdessystemet. Avtalet ger parterna möjlighet att hänskjuta tvister i de årliga hyresförhandlingarna till en särskild skiljeman i enlighet med förslagen i utredningen "Effektivare hyresförhandlingar".


Johanna Ode, bostadspolitisk expert och verksamhetsutvecklare på Riksbyggen.

"Ser inte att förslaget kommer realiseras av den här regeringen"

Bostäder I onsdags "återvaldes" Stefan Löfven som Sveriges statsminister efter en omröstning i riksdagen och idag tillträder den nya regeringen med S och MP. Orsaken till den regeringskris som först ledde till att Stefan Löfven avsattes för några veckor sedan var en bostadspolitisk fråga, närmare bestämt utredningen om marknadshyror. För Fastighetssverige berättar Johanna Ode, Riksbyggens bostadspolitiska expert, hur den nya situationen påverkar bostadspolitiken och vad som händer med utredningen kring fri hyressättning i nyproduktion.


Fastator, med Knut Pousette som vd, ökar i Studentbostäder i Norden, med Rebecka Eidenert som vd.

Fastator ökar i Studentbostäder

Bolag Fastator ökade på onsdagen sitt ägande i Studentbostäder i Norden AB.


Morgan Johansson tog på tisdagen emot Hyreskommissionens betänkande.

Förslagen från Hyreskommissionen: Läge och kvalitet i hyressättningen

Bostäder Hyreskommissionen lämnade på tisdagen över betänkandet Läge och kvalitet i hyressättningen till justitie- och migrationsminister Morgan Johansson.


Kepler Chevreux ser stora uppsidor i Studentbostäder i Norden.

57 procents uppsida – därför ser Kepler Cheuvreux bostadsbolaget som ett fynd

Bolag "Tycker om kombinationen av stark tillväxt och 40 procents rabatt på 2022 års NRV."


Baard Schumann.

Nordr sålde bostäder för fyra miljarder första halvåret

Bostäder Nordr fortsätter med stabil, hög försäljning och sålde bostäder till ett värde av 1,7 miljarder kronor under andra kvartalet 2021. Totalt såldes bostäder för fyra miljarder kronor första halvåret. I tillägg förstärks markportföljen med 1 700 byggrätter med ett realiserbart värde om tio miljarder kronor.


Kommunen krattar för rejäl utveckling

Bostäder Tittar på en yta om 38 000 kvadratmeter.