Image
Magnolia föreslås få två markanvisningar för att bygga nästan 400 bostäder i heta Fixfabriken i Majorna i Göteborg.

Snabbväxaren vinner eftertraktad brf-mark före tungviktare

Bostäder Jackpot för Magnolia som föreslås få dubbla markanvisningar på hett eftertraktad Göteborgstomt. Fastighetssverige berättar mer om planerna för det expansiva området och varför den konkurrerande fastighetsbjässen föll på målsnöret.


Bostadspriserna fortsätter uppåt.

Fortsatt bred uppgång på bostadsmarknaden i augusti

Bostäder Bostadspriserna steg med 1,9 procent i augusti, enligt Valueguard.


Skiss över den planerade utvecklingen av kvarteret Persikan på östra Södermalm. Einar Mattssons del av projektet är byggnaden längst upp till vänster sett från den här vyn.

Byggherren vill ändra sin del i rejäla Södermalmsprojektet

Bostäder Totalt ska det byggas över 1 200 bostäder på den platsen där SL:s bussdepå låg tidigare på östra Södermalm. Einar Mattsson, en av projektets nio byggherrar, har ansökt om en förändring i sitt kvarter. Fastighetssverige berättar mer.


Ett exempel på hur bebyggelsen inom planområdet kan komma att utformas och gestaltas. Vy från väst på Söderleden.

Parkeringsplats gör plats för förtätning i åldrande stadsdel

Bostäder Hundratals nya bostäder ska lyfta och förtäta kommunens befintliga bestånd i den åldrande stadsdelen. Fastighetssverige berättar mer om de expansiva planerna i Linköping.


Bebyggelsen placeras utmed Djurgårdsgatan och byggnaden närmast Skyttegatan föreslås till fyra våningar, resterande byggnader i fem våningar.

Utökar innerstaden med förtätning i strategiskt läge

Bostäder Strategiskt viktigt stråk i Linköping blir utgångspunkten när staden utvecklar centralt belägen stadsdel. Fastighetssverige berättar mer om planerna.


Bunkeflostrand står inför en omfattande utbyggnad de närmaste tio åren.

Trycker på med första etappen i omfattande exploatering

Bostäder Byggjättens mark i Malmö ska utgöra första etappen av en större stadsdelsutveckling i östra Bunkeflostrand. Fastighetssverige berättar mer om planerna.


Theresa Gunnergren, fastighetsutvecklingschef, AB Bostäder och Tommy Prissberg, marknadsområdeschef Riksbyggen.

Bygger bostadsrätter i Hässleholmen i Borås

Bygg/Arkitektur Riksbyggen har tecknat en avsiktsförklaring med AB Bostäder gällande fastigheten Hässlehus 3, Hässleholmen i Borås. På fastigheten avser Riksbyggen att bygga 30-40 bostadsrätter med en planerad säljstart under 2021. Hässleholmen är ett område som i dag helt domineras av hyreslägenheter.


Per-Arne Sandegren

Mäklarstatistik: Fortsatt stigande bostadspriser

Bostäder Den senaste månaden ökade priserna på både bostadsrätter och villor med två procent. Prisutvecklingen på årsbasis har ökat jämfört med förra månaden och är nu +4 procent på bostadsrätter och +8 procent för villor, visar de senaste mätningarna från Svensk Mäklarstatistik.


Stefan Attefall

Attefalls lösningar på bostadskrisen

Bostäder Förre bostadsministern Stefan Attefall levererar elva punkter som kan förbättra den dysfunktionella bostadsmarknaden.


NCC:s vd Tomas Carlsson och bostadsminister Per Bolund (Mp).

Bolund: Så kan Sverige bygga sig ur krisen

Bygg/Arkitektur I ett panelsamtal med bland andra NCC:s vd Tomas Carlsson redogjorde bostadsminister Per Bolund (Mp) kring hur han ser på byggbranschens del i maskineriet som ska kickstarta svensk ekonomi igen under den pågående pandemin. Såhär ser ministern på Sveriges möjligheter att bygga sig ur krisen.


Robert Boije.

Bopriser på all-time-high i stora delar av landet

Bostäder Bostadspriserna fortsatte att stiga i augusti på både lägenheter och villor i samtliga regioner i Sverige med undantag för lägenhetspriserna i Storgöteborg som stod stilla. Detta innebär att bopriserna nu har stigit brett ända sedan årsskiftet trots coronakrisen. Villapriserna har stigit som mest och i Norra Sverige med hela 23,8 procent under året. Med undantag för Storstockholm och Storgöteborg är bopriserna därmed på all-time-high, enligt SBAB.


Akalla.

Nära omfattande stadsutveckling i Västerort

Bostäder Snart kan detaljplanearbetet vara igång för ett stadsutvecklingsprojekt i miljardklassen nordväst om Stockholm. Fastighetssverige berättar mer.


Växjös kommunhus blir bostäder.

Växjös kommunhus blir bostäder

Bygg/Arkitektur Växjös nuvarande kommunhus kommer att byggas om för att inrymma drygt 200 bostäder och cirka 4 000 kvadratmeter verksamhetslokaler. Midroc och Växjöbostäder genomför ett gemensamt stadsutvecklingsprojekt i syfte att stärka centrum genom att tillföra ytterligare bostäder och lokaler till det centrala stadslivet.


Illustration över förslagets påverkan på Eskilstunas entré.

Bilder: Så kan jättesatsningen i Eskilstuna bli

Bostäder Eskilstunas nya stadsdel Årby Norra ska växa fram de kommande åren och tillföra över 500 nya bostäder i den expansiva Mälarstaden. Fastighetssverige berättar mer om det omfattande projektet som bland annat innehåller en av stadens högsta byggnader.


Robert Boije.

SBAB om boprisförväntningarna – framtidstro har ersatt djup pessimism

Bostäder En stor majoritet av bostadsägarna spår stigande bopriser på både ett och tre års sikt, enligt SBAB. Det är en dramatisk uppgång jämfört med förra kvartalet.


Till höger syns platsen idag och till vänster Nischers illustrationsplan för området.

Bakslag i Göteborg för doldisen

Bostäder Nischer Properties planer på 150 nya bostäder i norra Göteborg ser ut att grusas. Fastighetssverige berättar mer.


Vy mot planområdet från befintlig bro över E18. Åttavåningshuset i mitten är placerat vid mötet av Rönnbergagatan och Regementsgatan.

Så vill Balder förtäta i Mälarmetropolen

Bostäder Fastighetsjätten vill tillföra flera hundra bostäder i östra Västerås. Fastighetssverige berättar mer om planerna som nu ska ut på samråd.


Peab har lanserat sitt senaste projekt i Varvsstaden i Malmö.

Nya bostäder med inslag av återbruk i Varvsstaden

Bostäder Efter fjolårets succé släpper nu Peab Bostad nästa projekt i dynamiska Varvsstaden – Brf Varvsporten. 116 Svanenmärkta bostadsrätter där arvet från varvet lever vidare och den industriella känslan fått ta stor plats. Man har hittat vägar att återbruka material från Kockumtiden och skapat ett spännande bostadsprojekt som blir en del av Malmös nya hållbara stadsdel.


JM är nära en markanvisning i Hammarbyhöjden som innehåller dubbelt så många bostäder som det ursprungliga förslaget som lades fram för över tio år sedan.

JM dubblar upp i långdraget projekt

Bostäder 13 år efter att det ursprungliga markanvisningsavtalet undertecknades är JM till slut på väg att göra framsteg vid Hammarbyhöjdens entré – och det med en dubblering av antalet bostäder jämfört med det tidigare avtalet. Fastighetssverige berättar mer.


Fortsatta prisuppgångar på bostadsmarknaden

Bostäder Den senaste månaden ökade priserna på bostadsrätter med en procent och villapriserna med två procent. Prisutvecklingen på årsbasis är nu +3 procent på bostadsrätter och +7 procent för villor, enligt de senaste mätningarna från Svensk Mäklarstatistik.