Image
Magnolia föreslås få två markanvisningar för att bygga nästan 400 bostäder i heta Fixfabriken i Majorna i Göteborg.

Snabbväxaren vinner eftertraktad brf-mark före tungviktare

Bostäder Jackpot för Magnolia som föreslås få dubbla markanvisningar på hett eftertraktad Göteborgstomt. Fastighetssverige berättar mer om planerna för det expansiva området och varför den konkurrerande fastighetsbjässen föll på målsnöret.


Klädkedjan Rabalder startar om med ett minskat butiksbestånd och stänger bland annat en av sina butiker i centrala Göteborg.

Klädkedjan bommar igen Inom Vallgraven

Handel Fastighetsbjässe tappar hyresgäst i centrala Göteborg när återuppstånden klädkedja ritar om sin butikskarta. Fastighetssverige berättar mer.


Christina Rogestam.

Rogestam efter aktieförsäljningen i Balder: "Min man tycker det är roligt med bilar"

Bolag Balders ordförande Christina Rogestam har sålt aktier i Balder för över en miljon. Fastighetssverige ringer upp henne när hon befinner sig i norra Dalsland. Det här går likviden från aktieförsäljningen till, så här ser hon på miljardaffären i Norge nyligen och det här oroar henne mest just nu.


Ola Serneke och Erik Selin tar första spadtaget för portföljen som Trenum, ägt av Balder och AP3, köpte från Serneke i december.

Trenum igång med Sernekeportföljen

Bygg/Arkitektur På måndag tar Erik Selin och Ola Serneke ett officiellt första spadtag för projekt Kv. Björnflokan i centrala Borås. Spadtaget i Borås blir ett officiellt startskott för produktionen av den hyresrättsportfölj som Trenum, ägt av Balder och Tredje AP-fonden, förvärvade av Serneke i december.


Peder Chr. Løvenskiold.

"Erik Selin är en drömpartner"

Bolag Anthon B Nilsen Eiendoms vd Peder Chr. Løvenskiold berättar för Fastighetssverige hur han ser på Balder som ny ägare och hur länge han och Erik Selin har haft kontakt. Løvenskiold beskriver också marknadsläget i Norge och förklarar varför kontoren inte kommer att dö.


Erik Selins Balder investerar i Norge.

Selin om spelet bakom norska miljardinvesteringen

Bolag Efter Balders senaste mångmiljardaffär i Norge berättar Erik Selin för Fastighetssverige om hur affären kom till och varför investeringen i grannlandet lockade så mycket.


Anthon B Nilsen, med Peder Chr. Løvenskiold som vd, blir hälftenägt av Erik Selins Balder.

Balder köper 50 procent av norskt miljardbolag

Transaktioner Balder köper 50 procent av det norska bolaget Anthon B Nilsen Eiendom AS. Transaktionen inkluderar Anthon B Nilsen-koncernens totala fastighetsportfölj med fastigheter i Oslo och på Lahaugmoen, samt en utvecklingsportfölj om 170 000 kvadratmeter i östra Norge. Marknadsvärdet för fastigheterna som ingår i transaktionen är cirka tre miljarder norska kronor.


Maskinhallen.

Peab och Balder hyr ut 16 000 kvadratmeter i Malmö

Uthyrning Lunds universitet blåser nytt liv i Kockums gamla byggnader i Varvsstaden. Nu står det klart att universitetet har tecknat samarbetsavtal med Varvsstaden för att skapa ett nytt campus för Musikhögskolan, Teaterhögskolan och Konsthögskolan.


Baldercheferna Marcus Hansson och Magnus Björndahl är misstänkta för grovt insiderbrott.

Åklagaren i Baldermålet: "Bevisläget är fortsatt gott"

Juridik Åklagaren Pontus Hamilton redogör för läget i utredningen mot de två Baldertopparna som är misstänka för grovt insiderbrott. Då kan han ge besked i åtalsfrågan.


Vy mot planområdet från befintlig bro över E18. Åttavåningshuset i mitten är placerat vid mötet av Rönnbergagatan och Regementsgatan.

Så vill Balder förtäta i Mälarmetropolen

Bostäder Fastighetsjätten vill tillföra flera hundra bostäder i östra Västerås. Fastighetssverige berättar mer om planerna som nu ska ut på samråd.


Eva Sigurgeirsdottir.

Balder tillsätter ny ekonomichef

Bolag Den 1 september tillträder Eva Sigurgeirsdottir tjänsten som ekonomichef på Balder. Hon kommer att ingå i bolagets ledningsgrupp. Jesper Mårtensson lämnar därmed rollen som tillförordnad CFO och återgår till sina tidigare uppdrag inom ES Fastigheter.


Erik Selins Balder köper en fastighet på Östermalm i Stockholm.

Balder köper på Östermalm

Transaktioner Balder har tecknat avtal med Circle K om att förvärva fastigheten Sälgen 4 på Östermalm i Stockholm. Fastigheten avses tillträdas i slutet av 2020.


Familjen Bräutigam säljer Bräutigamhuset i Göteborg efter att ha ägt det sedan 1916.

Därför säljer familjen – efter över 100 år

Transaktioner "Min farfar föddes i det huset…"
För Balder var affärerna så små att de inte ens ledde till en pressrelease. För säljaren var det desto större – inte minst av emotionella skäl.
Fastighetssverige berättar mer om Balders senaste affär i centrala Göteborg.


Balder köper nya kontorsfastigheter i Göteborg.

Här är Balders nya kontorsköp

Transaktioner Har köpt två kontorsfastigheter i CBD av välkänd familj.


Erik Selin.

Erik Selin är "Open for Business"

Bolag Balder står stabilt i coronatider och ökade förvaltningsresultat och hyresintäkter i det andra kvartalet. Företagets vd och huvudägare Erik Selin berättar för Fastighetssverige hur han ser på transaktionsmarknaden, hotellen och förhoppningarna inför hösten.


Erik Selin.

Högre förvaltningsresultat och positiva värdeförändringar för Balder

Bolag Balders förvaltningsresultat ökade med fyra procent per aktie under perioden januari-juni, samtidigt steg substansvärdet till 354,98, en ökning med 6,63 kronor från Q1.


Så här påverkar toppchefens avhopp Balder

Bolag Balders ekonomidirektör Magnus Björndahl, som är misstänkt för grovt insiderbrott, känner trötthet och har svårigheter att tillhandahålla det engagemang som tjänsten som ekonomidirektör kräver och avslutar sin anställning under sommaren. Balders vd och huvudägare Erik Selin kommenterar för Fastighetssverige hur ekonomifunktionen sköts i dessa turbulenta tider. Han nämner också vad den tidigare finanschefen Marcus Hansson ägnar sig åt.


Balders ekonomidirektör Magnus Björndahl lämnar bolaget.

Balders ekonomidirektör slutar

Bolag Balders ekonomidirektör Magnus Björndahl som misstänks för grovt insiderbrott, lämnar Balder i sommar.


Skeppsviken har i dagarna tecknat ett avtal med Fastighets AB Balder om att uppföra 88 hyreslägenheter på Långströmsallén.

Balder tecknar avtal med Skeppsviken i Göteborg

Bygg/Arkitektur Långströmsallén på Hisingen i Göteborg fortsätter att växa. Skeppsviken har i dagarna tecknat ett avtal med Fastighets AB Balder om att uppföra 88 hyreslägenheter på Långströmsallén.


Baldercheferna Marcus Hansson och Magnus Björndahl släpptes ur häktet på onsdagen.

Baldertopparna på fri fot igen

Juridik Balders finanschef Marcus Hansson och ekonomidirektör Magnus Björndahl släpptes ur häktet på onsdagskvällen.