Image
Bild på iBoxen nummer: 998 - 1 000 på Flogstavägen i Uppsala. Med på bilden är Daniel Arnberg, teamledare på Saps, en av de leverantörer iBoxen samarbetar med för utsättning och underhåll av boxar.

Iboxen passerar 1 000 leveransboxar i Sverige

Bolag Iboxen placerade ut de första leveransboxarna på Södermalm i Stockholm i mars förra året. Nu, drygt ett år senare, finns 1 009 leveransboxar i 45 av Sveriges kommuner. Via iBoxen kan e-handlare just nu nå cirka 40 procent av Sveriges befolkning.


Helena Liljedahl på KF Fastigheter, Åke Pettersson på Skandia Fastigheter, Henrik Kant på Göteborgs Stad, Mikael Ahlén på Riksbyggen och Balders vd Erik Selin var på plats för startskottet av Framtidens Backaplan.

Framtidens Backaplan har börjat byggas

Bygg/Arkitektur Igår gick startskottet för Framtidens Backaplan, ett av Göteborgs största stadsutvecklingsprojekt. Först att sätta spaden i marken är Skandia Fastigheter som också stod i första ledet när fastighetsbolagen bakom storsatsningen, däribland Balder, bjöd in till ett gemensamt firande av byggstarten för den nya stadsdelen.


Domen i målet som handlar om insiderhärvan i Collector har blivit framflyttad till ett senare datum.

Nytt datum för domen i omtalade insidermålet

Bolag Idag klockan 13.30 skulle dom ha meddelats i målet som gäller misstänkt insiderhandel i nischbanken Collector i januari 2020 – men tingsrätten meddelar att domen är framflyttad till ett senare datum.


Erik Selin, vd för Balder.

I väntan på bättre byggpriser – Balder skjuter fram vissa projekt

Bolag Erik Selin känner ingen stress över att starta projekt och med höga byggpriser räknar han med att vissa kommande projekt kommer att bli försenade. Här berättar Balder-vd:n mer om bolagets långsiktiga hållning och när han tror att vändningen kan komma på marknaden.


...Och stärker teamet i södra Sverige

Bolag Balder rekryterar ny regionchef från SBC.


Erik Selin, vd för Balder.

Balder: Förvaltningsresultat upp 27 procent

Bolag Balder ökar förvaltningsresultatet under Q1 med 27 procent, till 7,41 kronor per aktie. Substansvärdet växer till 540 kronor, upp från 504 vid årsskiftet.


Erik Selin, vd för Balder.

Balder köper i centrala Göteborg

Transaktioner Balder köper mindre fastigheter innanför vallgraven i Göteborg.


Karlastaden.

Serneke och Balder utvecklar nytt kvarter i Karlastaden

Transaktioner Serneke och Balder fortsätter sin gemensamma utveckling i Karlastaden. Parterna har avtalat om att tillsammans utveckla kvarteret Auriga, som kommer att bli det tredje högsta bostadshuset i Göteborg med en höjd på cirka 125 meter.


”Parktorget”. Stadsdelen Victoria i Kungens kurva kommer när allt står klart att omfatta cirka 3 500 bostäder, skola, förskolor, restauranger, vård, närservice och en centralt placerad stadsdelspark.

Utformningen klar för nya stadsdelsparken i Victoria Kungens kurva

Bygg/Arkitektur Nu är konceptet för den nya stadsdelsparken i Victoria Kungens kurva satt. Bland tre inkomna gestaltningsförslag föll valet på arkitektkontoret Arkitemas konceptidé Folkets kurva. Den centralt placerade stadsdelsparken kommer erbjuda mötesplatser, rekreation och grönytor till såväl boende som besökare.


Balder är med och utvecklar Ektorp centrum i Nacka, ett område som varit föremål för förvandling i snart 20 års tid utan framsteg.

Tredje gången gillt för Balders Nacka-utveckling?

Bygg/Arkitektur Utvecklingsplanerna för Ektorp centrum i Nacka har nästan 20 år på nacken och har gått igenom en del vändor under åren. Fastighetssverige berättar mer om planerna som nu ska ut på samråd.


Serena Properties vd Marc von Melen och nya förvärvet Heron City i Stockholm. Obs. Bilden är ett montage.

Serenas nya möjligheter med Balder som ensam ägare

Bolag Serena Properties fortsätter stärka upp portföljen med nya förvärv. Vd:n Marc von Melen berättar för Fastighetssverige om möjligheterna som öppnas genom nya ägarbilden, Heron Citys framtid, och om fördelningen mellan Sverige och Finland i portföljen.


Balderkonceptet Bovieran kommer till Svedala.

Bovieran byggstartar i Svedala

Bygg/Arkitektur Under onsdagen gick det officiella startskottet för byggnationen av Bovieran i Svedala. Huset kommer när det står klart att omfatta 54 lägenheter, en 1 600 kvadratmeter inglasad vinterträdgård och utrymmen för gemenskap och aktivitet.


Rättegången kring insiderhärvan i Collector är över och dom kommer att meddelas den 19 maj.

Rättegången över – åklagaren yrkar på fängelse för Baldertopparna

Bolag Igår avslutades rättegången i målet som rör insiderhärvan kring nischbanken Collector. Fastighetssverige kan berätta att Ekobrottsmyndighetens åklagare Pontus Hamilton yrkar på fängelsestraff för de två huvudmisstänkta i målet – Balders finanschef samt bolagets tidigare CFO. Dom meddelas om sex veckor och för Fastighetssverige berättar åklagaren mer ingående om varför han tror på fällande domar och varför fallet lär fortsätta i hovrätten.


Convendum tecknar avtal med Balder och etablerar coworking i Spårvagnshallarna.

Convendum tecknar avtal med Balder – etablerar coworking i Spårvagnshallarna

Uthyrning Efterfrågan på hybridkontor och coworking-ytor är stor, särskilt i landets storstäder. För att kunna erbjuda detta till fler i Stockholm etablerar sig Convendum hos Fastighets AB Balder i Spårvagnshallarna. Tillträde inleds i början av 2023.


Jacob Torell, vd Next Step Group, Maria Strömberg, Business Region Göteborg, Erik Selin vd Balder, Patrik Andersson vd Business Region Göteborg och Per Vorberg, kommunstyrelsens ordförande i Härryda kommun.

Balder och Next Step i gigantisk logistiksatsning i Mölnlycke

Bolag Balder och Next Step Group utvecklar framtidens logistikhubb – skapar plats för 1 000 nya jobb i Mölnlycke. Den totala investeringen uppgår till cirka fyra miljarder kronor.


Balders exklusiva bostadsrättsprojekt Caprea på Östermalm.

Rekordstort intresse för Balders lägenheter på Östermalm

Bostäder I september sattes spaden i marken för projektet Caprea på Östermalm i Stockholm och vintern 2023 beräknas de första bostadsrättsinnehavarna att flytta in. Över 1 500 intresseanmälningar har inkommit och i vår startar försäljningen av några av lägenheterna på en av stadsdelens bästa adresser och sista byggbara tomter.


Ny hyresgäst tar plats hos Balder på Avenyn.

Utökar rejält på paradgatan – tar plats hos Balder

Uthyrning "Ciderkungens" kedja tar ny mark på paradgatan – expanderar in i Balders lokaler.


Idag startar rättegången kring insiderhärvan i Collector.

Nu startar rättegången kring insiderhärvan i Collector

Bolag Totalt elva personer står åtalade i målet som gäller insiderhärvan kring Collector som uppdagades under 2020. Från och med idag och en dryg månad framåt kommer rättegången att pågå där de två huvudmisstänkta står åtalade för bland annat grovt insiderbrott – det rör sig om Balders finanschef samt bolagets tidigare CFO. Här ger Fastighetssverige en sammanfattning inför rättegången med senaste kommentarer från Ekobrottsmyndighetens åklagare Pontus Hamilton.


Tre arkitektkontor tävlar om att få utforma kvarteret Virgo i Karlastaden.

De kan få utforma kvarteret Virgo i Karlastaden

Bygg/Arkitektur Nu ska ännu ett högt hus i framväxande Karlastaden ta form. Tre arkitektkontor har valts ut för att ge sina förslag på hur det 27 våningar höga huset Virgo ska gestaltas.


Fredrik Ungerfält, advokat på Litigate.

Inför insider-rättegången: Finanschefens advokat räknar med frikännande

Bolag Imorgon inleds rättegången kring insiderhärvan i Collector där totalt elva personer står åtalade misstänkta för olika grader av insiderbrott samt obehörigt röjande av insiderinformation. De två huvudmisstänkta är Balders finanschef Marcus Hansson och Balders tidigare CFO Magnus Björndahl som båda står åtalade för grovt insiderbrott. För Fastighetssverige berättar Marcus Hanssons advokat Fredrik Ungerfält hur han ser på åtalet och varför han förväntar sig ett frikännande.