Image
Peter Strand, ny arbetande vice ordförande i styrelsen samt avgående vd för SLP.

Peter Strand om nya uppdraget: "Vill växla upp ytterligare"

Bolag I måndags kom beskedet att SLP:s nuvarande CFO, Tommy Åstrand, tar över som vd i bolaget. Samtidigt kom SLP:s valberedning med föreslaget att vd Peter Strand skulle få en ny roll i styrelsen – som arbetande vice ordförande.
– Det blir ingen stor dramatik, säger Peter Strand till Fastighetssverige. Det är ju samma bolag. Med den skillnaden att vi kommer att kunna vara ännu bättre på transaktioner nu.


Erik Selin, vd för Balder.

Selin: "Kan hålla oss från obligationsmarknaden till 2026"

Bolag Balder var ett av de fastighetsbolag som gick mest framåt på börsen under fredagens handel, detta efter att bolaget släppt bokslutet för 2022 som togs emot väl av marknaden. Under presentationen kommenterade Erik Selin sin syn på obligationsmarknaden, kreditvärderarnas syn på bolaget och vad man kan förvänta sig av Balder på transaktionsmarknaden under 2023.


Balder minskar förvaltningsresultatet

Bolag Balder redovisar ett lägre förvaltningsresultat under fjärde kvartalet, jämfört med samma period året innan. Ingen utdelning föreslås.


Jacob Torell och Erik Selin

Next Step Group säljer fastighetsbestånd

Bolag Next Step Group säljer sin del av fastighetsbeståndet i Nya Hovås till Bygg-Göta Fastigheter. Samtidigt ökar Balder och Jacob Torell sitt ägande i Next Step Group.


Erik Selin, vd för Balder.

Selin fyller på i nischbanken

Bolag Balders vd köper aktier för 2,1 miljoner kronor i Collector Bank där han är storägare.


Erik Selin, vd för Balder.

Balder får in 1,8 miljarder i nyemission

Bolag Balder har med bemyndigande från styrelsen genomfört en riktad nyemission om 35 000 000 aktier av serie B till en teckningskurs om 50,80 kronor per aktie. Tecknare av emissionen är AMF.


Erik Selin, vd för Balder.

S&P bekräftar Balders kreditbetyg BBB men sänker utsikter

Bolag Under tisdagen meddelade S&P att de bekräftar Balders kreditbetyg BBB samtidigt som utsikterna justerats från stabila till negativa.


Erik Selin, vd för Balder.

Selin utesluter inte SBB-drag från Balder

Bolag Balders vd Erik Selin flagar för att bolaget kommer att hålla en låg investeringstakt framöver för att istället förbättra viktiga finansiella nyckeltal och de kommer också att hålla en låg profil på transaktionsmarknaden. Samtidigt utesluter inte Erik Selin möjligheten att Balder kan komma att göra som SBB och avknoppa sina bostadstillgångar i ett eget bolag och kallar det för "en intressant idé".


Erik Selin, Ingvor Sundbom och Pär Nuder finns alla med i någon roll i Covitum.

Sundbom, Selin och Nuder – så ska nya Covitum växa på bostadsmarknaden

Bolag Ett nytt bolag gör entré på bostadsmarknaden. Med ett namnstarkt team i ryggen tar Covitum första steget med en investering i Boden. Vd:n och grundaren Ingvor Sundbom berättar för Fastighetssverige om satsningen, tillväxtambitionerna, hur Erik Selin kom in som huvudägare och om vilken roll den tidigare finansministern Pär Nuder kommer spela.


Covitum investerar i Boden.

Nytt bolag satsar i Boden

Bolag Fastighetsbolaget Covitum, med grundaren och vd Ingvor Sundbom samt Erik Selin Fastigheter AB som huvudägare, blir en av de centrala aktörerna när det gäller att förse den snabbt växande arbetsmarknaden i Norrbotten med moderna och kvalitativa hyresrätter. Covitum har genom en direktanvisning från Bodens kommun fått uppdrag att skapa cirka 170 nya hyresrätter i kvarteret Narcissen som ligger på centralast möjliga plats i staden.
– För oss är det högintressant att etablera vårt boendekoncept med social hållbarhet i fokus just i Boden. Vår insats kommer att underlätta den samhällsomställning som Boden står inför, säger Ingvor Sundbom.


Erik Selin, vd för Balder.

Selin köper SLP-aktier för miljonbelopp

Bolag Erik Selin fyller på för miljonbelopp i bolaget där han är styrelseordförande.


Erik Selin, vd för Balder.

Därför intar Balder en avvaktande position på bostadsmarknaden

Bolag Balders vd Erik Selin om hur bolaget tänker kring nya bostadsprojekt, i vilket segment de kommer att "vänta och se" och om förändringen i ledningsgruppen efter Marcus Hanssons frånträde.


Erik Selin, vd för Balder.

Balders intressebolag Trenum miljardsäljer till Fortifikationsverket

Transaktioner De båda fastigheterna för polisiär verksamhet i Sörentorp som Fastighets AB Balder har förvaltat sedan 2014 säljs nu till Fortifikationsverket. Tillträde sker 1 juli 2022 och polismyndigheten är fortsatt hyresgäst. Köpeskillingen är 1,8 miljarder kronor och tillträde sker 1 juli 2022.


Erik Selin investerar i startupbolag med snusinnovation från Lidingö.

Erik Selin investerar i snusinnovationsbolag på Lidingö

Bolag Erik Selin har investerat 4,4 miljoner kronor i snusinnovationsbolaget Sting Free AB på Lidingö. Han blir därmed näst största ägare i bolaget som nu värderas till knappt 31 miljoner kronor. Sting Free AB har utvecklat och patenterat en ny och förbättrad portionspåse med integrerat skydd för tandköttet på påsens ena sida. Skyddet minskar effektivt den sveda och irritation som normalt orsakas av snus- och nikotinportioner.


Balder och Stockholms Travsällskap i nytt samarbete kring utvecklingen av Solvallastaden.

Balder upp i spets – bildar JV kring utvecklingen av Solvallastaden

Bolag Balder och Stockholms Travsällskap startar joint venture-bolag med avsikt att utveckla ytterligare tre kvarter och 500 bostäder i Solvallastaden.


Ewa Wassberg blir Balders nya finanschef.

Hon blir Marcus Hanssons ersättare

Bolag Balder har rekryterat Ewa Wassberg som ny finanschef. Hon är idag finanschef på Fabege och tillträder sin nya tjänst i början av hösten.


Erik Selin, vd för Balder.

Idre Fjäll och Erik Selin startar gemensamt fastighetsbolag – gör miljardsatsning

Bolag Idre Fjäll tillkännager nästa steg i förverkligandet av Visionsplanen Idre Fjäll 2037 – En framtid närmare naturen där Stiftelsen tillsammans med Erik Selin startar ett gemensamt fastighetsutvecklingsbolag. Bolagets första satsning omfattar fastighetsinvesteringar för cirka 1,5 miljarder.


Helena Liljedahl på KF Fastigheter, Åke Pettersson på Skandia Fastigheter, Henrik Kant på Göteborgs Stad, Mikael Ahlén på Riksbyggen och Balders vd Erik Selin var på plats för startskottet av Framtidens Backaplan.

Framtidens Backaplan har börjat byggas

Bygg/Arkitektur Igår gick startskottet för Framtidens Backaplan, ett av Göteborgs största stadsutvecklingsprojekt. Först att sätta spaden i marken är Skandia Fastigheter som också stod i första ledet när fastighetsbolagen bakom storsatsningen, däribland Balder, bjöd in till ett gemensamt firande av byggstarten för den nya stadsdelen.


Erik Selin, vd för Balder.

I väntan på bättre byggpriser – Balder skjuter fram vissa projekt

Bolag Erik Selin känner ingen stress över att starta projekt och med höga byggpriser räknar han med att vissa kommande projekt kommer att bli försenade. Här berättar Balder-vd:n mer om bolagets långsiktiga hållning och när han tror att vändningen kan komma på marknaden.


Karlastaden.

Serneke och Balder utvecklar nytt kvarter i Karlastaden

Transaktioner Serneke och Balder fortsätter sin gemensamma utveckling i Karlastaden. Parterna har avtalat om att tillsammans utveckla kvarteret Auriga, som kommer att bli det tredje högsta bostadshuset i Göteborg med en höjd på cirka 125 meter.