Image
Serneke bygger nytt campus för Bäckängsgymnasiet i Borås.
Serneke bygger nytt campus för Bäckängsgymnasiet i Borås. Bild: Borås kommun

Serneke bygger nytt campus för Bäckängsgymnasiet i Borås

Bygg/Arkitektur Serneke har tecknat avtal med Borås stad om att bygga om och till Bäckängsgymnasiet i Borås. Ordern är värd cirka 130 miljoner kronor.
Publicerad den 25 Juni 2024

När Bäckängsgymnasiet ska utöka antalet elever från dagens 1 400 elever till 1 750 ska ett nytt campus bildas genom att dels bygga om nuvarande lokaler, dels genom att gymnasiet utökar med lokaler som ligger i gamla Gustaf Adolfskolan och i gamla Caroliskolan i det intilliggande kvarteret Nornan.

Entreprenaden omfattar byggnation av ett utökat antal lärosalar med tillhörande grupprum, specialsalar och lärararbetsrum. Befintligt storkök och matsalar är underdimensionerade och ska rivas. Tillskapandet av nya lokaler för detta sker på dagens Bäckängsgymnasiet genom en tillbyggnad innehållande storkök, matsal, elevcafé, danssalar samt teatersal. Även befintliga lokaler på Bäckängsgymnasiet byggs om, där bland annat dagens danssalar byggs om till kemisalar samt en utökning görs av centralkapprummet.

– Vi ser fram emot att komma igång med arbetena för att skapa ett nytt campus på denna anrika skola som vi tidigare varit engagerade i att renovera, säger Peter Andersson, arbetschef på Serneke Sverige.

Inledande markarbeten inleds under sommaren och byggnation av nya lokaler startar till hösten. I augusti 2027 beräknas de nya lokalerna stå klara för gymnasieeleverna.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Tung panel diskuterade klimatmogenhet i Almedalen

Energi/miljö Samhällsbyggararenan, som Fastighetssverige är partner till i Almedalen, stod som scen när tre vd:ar ur fastighetssfären diskuterade branschens väg till digital- och klimatmogenhet. Thomas Erséus, AMF Fastigheter, Cecilia Safaee, Hemmaplan och Johanna Skogestig, Vasakronan, gav sin syn på vad de gör som bolag och vad branschen har framför sig.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige