Image

Fastighetsmarknadsdagen Västerås - 29 mars 2017

Onsdag 29 mars kl. 09.00 – cirka 16.00 (registrering/frukostmingel från 08.15)

Fastighetsmarknadsdagen i Västerås är ett högaktuellt fastighetsseminarium som tar tempen på marknaden i regionen samt serverar en nationell utblick. Här möts nyckelpersonerna i branschen.


Program 2017

Du kan ladda ner en bild på programmet här.

Du kan ladda ner programmet som PDF-dokument här.

08.15 Registrering och frukostmingel
Kom i tid, träffa branschkollegor och knyt nya kontakter innan själva seminariet börjar.

09.00 Välkommen!
 
Eddie Ekberg, chefredaktör, Lokalnytt och Fastighetssverige
Gunnar Wrede, moderator

09.10 Öppningsanförande
Västerås tillväxtambitioner är stora och på sikt vill man bli 200 000 invånare. Hur ska de högt uppsatta målen i regionen nås och vilka politiska beslut är nödvändiga för att visionerna ska bli verklighet? 
Anders Teljebäck (S), Kommunstyrelsens ordförande i Västerås

09.25 Ekonomianalys
Hur ljus eller mörk är egentligen den breda internationella och nationella makroekonomiska bilden? Hur påverkas Sveriges och Europas ekonomiska utveckling av ett splittrat Europa, Trump och risk för hårdlandning i Kina? Hur hanteras orosmolnen på den ekonomiska himlen bäst?
Magnus Alvesson, chef för Makroanalys, Swedbank

09.50 Fastighetsmarknaden – globalt och nationellt
Brexit, Terrordåd och Trump – det politiska läget globalt är minst sagt instabilt. Hur påverkas fastighetsmarknaderna globalt och nationellt? Samtidigt har fastigheter under flera år varit en självklar och viktig del i de flesta stora globala pensionsfonders och kapitalförvaltares portföljer. Hur ser utvecklingen ut? Följ med på en utblick över de globala och nationella fastighetstrenderna.
Ingemar Rindstig, chef för EY Real Estate i Sverige

10.10 Fastighetsmarknaden - regionalt
Ökad efterfrågan och stigande hyror ger en het kontorsmarknad – men vart är vi på väg? Hur kommer priser, hyresnivåer och yielder att utvecklas och vilka kommer vara köpare respektive säljare? Här ges en genomgång av den kommersiella fastighetsmarknaden i Västerås.
John Eriksson, fastighetsanalytiker, NAI Svefa

10.30 Fika och mingelpaus

11.00 Framtidens logistikmarknad
E-handelns starka tillväxt och hårdare krav från slutkonsumenterna leder till en förändrad logistikmarknad med fler logistikfastigheter i stadsnära lägen, kortare avtalstider och mer automatiserade lagerlösningar.
Peter Wiman, analyschef, Savills

11.25 Senaste nytt på skattefronten
Paketeringsutredningen, 3:12-reglerna, begränsningar kring ränteavdrag, investeringsfrågor och mycket mer. Här får du värdefull och viktig information om skattenyheter för fastighetsbranschen.
Kristina Berlin, skattejurist på PWC

11.45 Plushuset – här går elmätaren bakåt
Om knappt ett år är det inflyttning i Sveriges första större flerbostadshus som producerar mer energi än det förbrukar – Sveafastigheter Bostads kvarteret Neptun vid Öster Mälarstrand i Västerås. Hur ser ekonomin i detta ut? Är detta framtiden?
Lars Gärde, vice vd och affärsutvecklingschef, Sveafastigheter Bostad

12.05 Lunch och mingelpaus

13.05 Tema: Västerås växer
Det byggs så det knakar i Västerås. Det gäller såväl bostäder, kontor, handel och hotell som infrastruktur, park- och gatumiljöer. Här följer en grundlig genomgång av de mest tongivande planerna i ett växande Västerås.

Bostadsbyggnadstrenden och större planer i Västerås
Håkan Svärd, processledare samhällsbyggnad, Västerås

Stadsbyggande i Västerås
Lotta Lindstam, stadsbyggnadsdirektör, Västerås

Stadens erbjudande - tillgänglig mark för exploatering
Hans Näslund, teknik- och fastighetsdirektör, Västerås

13.35  Framtidsföretaget: Rymdteknik ska spara energi
Västeråsföretaget Sally R har en patentsökt lösning som använder beprövad rymdteknik för att spara energi i byggnader samtidigt som ett hälsosamt inomhusklimat säkerställs. Under 2017 ska en produkt vara ute på marknaden.
Viktor Kjellberg, vd, Sally R

13.55 Intervju: Fredrik Svensson
Arvid Svensson AB tillhör fastighetsbranschens dolda makthavare. Det familjeägda investmentbolaget från Västerås är storägare i både Balder och Klövern och vd Fredrik Svensson är styrelseledamot i båda bolagen. Bolaget äger även lokala Arosmotet Fastighets AB. Hur ser investeringsfilosofin ut och hur ser han på läget och framtiden?
Fredrik Svensson, vd, Arvid Svensson Invest

14.20 Fika och mingelpaus

14.50 Storbolagets planer framöver
Castellum är ett av börsens största fastighetsbolag. Västerås är en prioriterad marknad där man har ett fastighetsvärde om 1,8 miljarder kronor. Hur ser man på läget och marknaden? Vilka projekt har de på gång och hur ser de på näringslivsklimatet i staden?
Claes Larsson, vd Castellum Mitt

15.10 Storsatsar i Västerås
First North-noterade Agora Retail äger köpcentrum och gallerior runt om i hela Sverige. I somras gjorde bolaget ett storförvärv och köpte två Västeråsgallerior (Punkt och Gallerian). Västerås är därmed Agoras största marknad. Varför satsar Agora här? Hur ska citygalleriorna konkurrera med Erikslund?
Peter Gullberg, förvaltningschef, Agora Retail

15.30 Västeråspanelen
   
Västerås har utvecklats starkt de senaste åren och det finns inget som tyder på att man ska slå av på takten. Men med tillväxt kommer också utmaningar – vilka är det och hur ska de lösas? 
Anders Teljebäck (S), Kommunstyrelsens ordförande, Elisabeth Unell (M), oppositionsråd, Conny Petrén, näringslivschef, Maria Fors, vd, Västerås Citysamverkan

16.00 Moderatorn summerar dagen

Fastighetsmarknadsdagen Västerås

 

Var: Elite Stadshotellet Västerås, Stora Torget, 722 15 Västerås.

När: 29 mars 09.00 - 16.00 (registrering och frukostmingel från 8.15).

Du anmäler dig till seminariet här. (Anmälan stänger torsdag 23 mars 2017)

 

Fastighetsmarknadsdagen är ett heldagsseminarium om fastighetsmarknaden, näringslivsutveckling och framtidens Västerås som arrangeras av branschmagasinen Fastighetssverige och Lokalnytt.

Under seminariet avhandlas ett stort antal aktuella ämnen om den kommersiella fastighetsmarknaden (stadsutveckling, kontorshyresmarknad, bostadsmarknad, retail, transaktionsmarknad m.m.) i Västerås som hjälper dig att ta rätt beslut i framtiden.

I de olika panelerna möter du nyckelpersoner från branschen.

Du kan följa framväxten av årets seminarium på den här sajten – här kommer vi löpande att presentera nya programpunkter och nyheter relaterade till eventet.

Fastighetsmarknadsdagen Västerås arrangeras av Fastighetssverige och Lokalnytt, som också arrangerar seminarierna Fastighetsmarknadsdagen Östergötland (tillsammans med Nulink och näringslivskontoret i Norrköping), Lokalmarknadsdagen (tillsammans med Business Region Göteborg), Fastighetsmarknadsdagen Uppsala (tillsammans med Uppsala kommun), Göteborg 400+, Fastighetsmarknadsdagen Digitalisering, Fastighetskvinnan, Fastighetsdagarna, Fastighetsmarknadsdagen Örebro, 
Fastighetsmarknadsdagen Stockholm (med tävlingen Sveriges Snyggaste Kontor) och Fastighetsmarknadsdagen Öresund. 

Läs om 2016 års upplaga här.

Har du frågor eller funderingar? Tips eller idéer om vad som borde tas upp på seminariet?

Kontakta:

Eddie Ekberg
0736-574316
eddie@fastighetssverige.se

Nicklas Tollesson
0705-841402
nicklas@fastighetssverige.se

 

Partners: