Image
Ett av områdena som ingår i affären mellan Serneke och Trenum ligger i Borås. Patrik Lindström, vd för Serneke projektutveckling, berättar mer om miljardaffären.

Serneke om miljardaffären med Trenum

Transaktioner Sernekes miljardaffär med Trenum har varit på gång i drygt ett års tid och under onsdagen gick den helt i hamn. Fastighetssverige berättar mer om detaljerna i försäljningen – och Serneke kommenterar läget i bolagets jakt på en ny partner till Karlatornet.


Patrik Lindström blir vd för Serneke Projektutveckling.

Serneke slår ihop affärsområden

Bolag Serneke slår ihop sina tidigare affärsområden Projektutveckling och Fastighet. Bättre utnyttjande av resurser och effektivare process i utvecklingen av fastighetsaffären är huvudskälen till omorganisationen.


Serneke breddar kompetensen inom arkitektur och stadsbyggnad

Karriär Serneke har rekryterat Linda Schuur som affärsutvecklare med ansvar för stadsbyggnad och arkitektur. Rollen är ny inom företaget.


Göteborg 400+
Patrik Andersson, Susanne Åhlén, Patrik Lindström, Anna Lönn Lundbäck och Henrik Kant diskuterar kompetensförsörjning på Göteborg 400+ den 30 maj.

Stora planer för Göteborg – men sätter kompetensbristen stopp?

Göteborg 400+ Samtidigt som Göteborg står inför ett flertal gigantiska byggprojekt är det brist på den kompetens som ska förverkliga visionerna. Ett av de viktigaste hindren för framgångsrik utveckling diskuteras på framtidsseminariet Göteborg 400+ den 30 maj.


Därför gasar Serneke i Stockholm

Bolag Serneke petar i en växel i Stockholms- och Mälardalsregionen. Patrik Lindström, vd på Serneke Projektutveckling, förklarar varför det är dags att steppa upp landets östra delar – och vilka förväntningar han har på nyförvärvet från Oscar.


Göteborg 400+
Björn Siesjö, Morgan Furby, Carin Hjulström, Patrik Lindström och Urban Hammarlund.

De leder Göteborg 400+

Göteborg 400+ Carin Hjulström blir moderator för framtidsseminariet Göteborg 400+. Till sin hjälp får hon fyra rutinerade sidekicks/expertkommentatorer med djupa kunskaper om Göteborgsmarknaden.


"Det är en väldigt intressant kommun"

Bolag När Serneke nu säljer Campus Eskilstuna har de inga fastigheter kvar i Eskilstuna, men det kan det bli ändring på i framtiden, säger Patrik Lindström, vd för Serneke Projektutveckling.


Hemsö köper Campus Eskilstuna

Transaktioner Hemsö köper tomträtter med tillhörande projektåtagande för uppförande av nya Mälardalens högskola i centrala Eskilstuna. Den totala investeringen uppgår till cirka 800 miljoner kronor och säljare är Serneke och Pareto.


Karlatornet ett steg närmare byggstart

Bygg/Arkitektur Byggnadsnämnden i Göteborgs stad har nu beslutat att skicka detaljplanen för Karlatornet och Karlastaden till granskning. Därmed är projektet ett steg närmare byggstart.


Han får ansvar att ta Karlastaden i mål

Bolag Sernekes och NREP:s bolag Karlastaden Holding har fått en ny vd som blir ansvarig för att ta projektet i mål.


Serneke och NREP säljer byggrätter vid Karlatornet

Bolag Via det gemensamma projektbolaget Karlastaden Holding AB, påbörjar Serneke och NREP inom kort försäljning av kommande bostadsbyggrätter bredvid Karlatornet – Nordens högsta byggnad.


Serneke väljer Breeam

Energi/miljö Serneke hållbarhetscertifierar hela stadsdelen Karlastaden enligt Breeam Communities.


Prisbelönt arkitekt inreder Karlatornet

Bygg/Arkitektur Andreas Martin-Löf Arkitekter får uppdraget att ta fram koncept och inredning för ett hundratal av lägenheterna i Karlatornet.


Serneke rekryterar Charlotte Petzell som marknadsansvarig

Karriär Serneke har rekryterat Charlotte Petzell som marknadsansvarig för affärsområde projektutveckling. Hon kommer senast från JM och ska nu arbeta med marknadsföringen av Sernekes egna bostäder.


Serneke förstärker med ny projektutvecklare

Bolag Den nye projektutvecklaren, som kommer att arbeta med ackvisition, kommer närmast från Veidekke.


Serneke rekryterar Anna Tirén

Karriär Serneke rekryterar Anna Tirén som projektutvecklare efter att under en tid ha varit konsult på företaget. Hon kommer närmast från Bygg-Fast.


Sefa rekryterar Peab-chef

Karriär Sefa anställer en ny vd till affärsområdet Projektutveckling. Han kommer närmast från en chefsposition på Peab.