Image
Patrik Lindström blir vd för Serneke Projektutveckling.
Patrik Lindström blir vd för Serneke Projektutveckling. Bild: Serneke

Serneke slår ihop affärsområden

Bolag Serneke slår ihop sina tidigare affärsområden Projektutveckling och Fastighet. Bättre utnyttjande av resurser och effektivare process i utvecklingen av fastighetsaffären är huvudskälen till omorganisationen.
Publicerad den 15 Maj 2019

Det nybildade affärsområdet får namnet Projektutveckling och ska tillsammans med affärsområdena Bygg och Anläggning erbjuda marknaden kompetens och resurser som spänner över en fastighets alla behov. Patrik Lindström, tidigare vd för Projektutveckling, blir ny affärsområdeschef för det sammanslagna affärsområdet. Tidigare vd för affärsområde Fastighet Krister Johansson blir vice affärsområdeschef.

– De tidigare affärsområdena Projektutveckling och Fastighet har i stora delar haft gemensamma processer – vi förädlar och utvecklar fastigheter, skapar projekt för entreprenadverksamheterna och realiserar de värden vi skapat genom att sälja vidare till nya ägare. Genom sammanslagningen skapar vi en tydlig organisation med bättre resursutnyttjande och möjlighet att nyttja den samlade kompetensen i hela vår organisation, säger Patrik Lindström.

Ingen personal sägs upp i samband med sammanslagningen. I stället organiseras personalstyrkan så att projekt kan bemannas efter bästa möjliga kombination av tillgängliga resurser och kompetens, oaktat organisatorisk tillhörighet.

– En sammanslagning är en naturlig utveckling för att utnyttja våra resurser på bästa sätt. Jag är övertygad om att vi med förnyad kraft kommer att fortsätta skapa lönsamma, hållbara projekt som stärker koncernens resultat, säger Patrik Lindström.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige