Image

Serneke rekryterar vd

Karriär Serneke Bygg, som ingår i Serneke-koncernen, har på kort tid utvecklats till landets största privatägda byggföretag med en förväntad årsomsättning på närmare två miljarder kronor. Nu förstärker bolaget sin organisation med tillsättningen av Daniel Åstenius som ny vd.
Publicerad den 17 September 2014
Daniel Åstenius. Bild: Serneke
Daniel Åstenius. Ola Serneke. Bild: Serneke
Ola Serneke.

Serneke-koncernen fortsätter växa med siktet inställt på att bli en av landets ledande entreprenadföretag. Jämte kärnverksamhet inom bygg, anläggning och projektutveckling finns även en ambition att under 2015 genomföra en börsnotering.

För att möjliggöra fortsatt expansion och tydliggöra organisationen kommer grundaren och huvudägaren Ola Serneke framöver fokusera all kraft på rollen som koncern-vd.

Daniel Åstenius får nu huvudansvaret för koncernens största dotterbolag Serneke Bygg.

– Daniel och jag har gått i samma klass från förskola till Chalmers och vi har jobbat tillsammans i bolaget sedan 2007. Han har en gedigen branschkunskap och är samtidigt en person som jag vet präglas av det engagemang och kostnadsmedvetande som kännetecknar bolaget. Jag hade inte kunnat tänka mig någon mer lämpad person för uppdraget som vd, säger Ola Serneke.

Daniel Åstenius har i rollen som arbetschef varit ansvarig för några av bolagets större entreprenadprojekt med beställare som Göteborg Energi, Vattenfall och Poseidon.
Han har även varit högst delaktig i bolagets snabba tillväxt och bidragit till att profilera Serneke Bygg som en utmanare till branschens tre dominanter.

– Jag är väldigt stolt och hedrad att få detta utmanande uppdrag i ett bolag jag brinner för. Serneke Bygg är redan idag ett starkt lag med ett konkurrenskraftigt erbjudande, nu skall vi tillsammans med våra medarbetare utveckla både bolaget och branschen vidare. Förutom att öka marknadsandelarna på vår hemmamarknad i Syd- och Västsverige känns det oerhört spännande att även pröva vårt koncept i Stockholm, säger Daniel Åstenius.

Formellt tillträder Daniel Åstenius uppdraget 1 okt men innan ersättare är på plats kommer han parallellt fortsätta verka som arbetschef för de projekt han idag är verksam i.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Nya Besqab redo att starta fler bostadsprojekt

Bolag Det nyligen genomförda sammangåendet med Aros Bostad gör att bolaget nu har en stor beredskap att starta fler bostadsprojekt i takt med att marknaden återhämtar sig. Det menar Magnus Andersson, vd på Besqab, när Fastighetssverige intervjuar honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige