Image

Serneke satsar på Stockholm – köper byggbolag

Bolag Serneke köper ett stockholmskt byggbolag med 125 anställda. - Detta är en strategiskt viktig satsning för Serneke. Vi jobbar mot en börsnotering av bolaget 2015 och ska bli en av Sveriges ledande byggkoncerner. För oss är en etablering i Stockholmsregionen ett självklart led i den utvecklingen, säger Ola Serneke.
Publicerad den 28 Augusti 2014
Ola Serneke. Bild: Nicklas Tollesson
Ola Serneke.

Serneke köper Värmdö Byggentreprenader AB med 125 anställda.

– Detta är en strategiskt viktig satsning för Serneke. Vi jobbar mot en börsnotering av bolaget 2015 och ska bli en av Sveriges ledande byggkoncerner. För oss är en etablering i Stockholmsregionen ett självklart led i den utvecklingen, säger Ola Serneke.

Förvärvet innebär att Serneke blir en riksaktör med en total omsättning på närmare 2,4 miljarder kronor.

Serneke är sedan tidigare etablerat längs hela västkusten, från Strömstad ner till Malmö, med huvudkontor i Göteborg. Nu förvärvas Värmdö Byggentreprenader med säte i Gustavsberg, Stockholm. Värmdö Byggentreprenader har varit verksamt i 40 år och omsätter cirka 700 miljoner kronor med totalt 125 anställda.

– Vi har länge haft Stockholm som målbild men vi har inte hittat något bolag som har passat in i Sernekes anda och företagskultur. Nu har vi gjort det och vi är fantastiskt glada att denna affär har gått igenom. Det känns riktigt inspirerande att få börja jobba med Värmdö och dess erkänt duktiga personal, säger Ola Serneke, vd och huvudägare av Serneke.

– Med Serneke som köpare har vi hittat en genuin byggare som vi vet kan fortsätta utveckla bolaget som en stark aktör på byggmarknaden. Det känns bra att affären har kunnat genomföras nu och vi ser en positiv och spännande framtid för våra medarbetare i Värmdö Byggentreprenader, säger Lars Bergman, ägare till Värmdö Byggentreprenader AB.

Nu inväntas klartecken från Konkurrensverket innan Serneke tillträder som nya ägare.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Snabbväxande popsporten tar ny mark – konceptaktörer expanderar till fyra nya städer

Uthyrning Redo att öppna fyra nya anläggningar.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY