Image
Ola Serneke och Erik Selin framför Karlatornet. Bilden tagen i samband med att Balder gick in som delägare i Karlatornet.

Balder in i nytt Serneke-JV för Karlastaden

Transaktioner Serneke och Balder bildar ett gemensamt utvecklingsbolag för att fortsätta samarbetet i Karlastaden. JV-bolaget ska i stadsdelen utveckla tre byggnader som omfattar totalt 45 000 kvadratmeter BTA och cirka 450 bostäder.


Ola Serneke skrev hundratals inlägg på Avanzas Serneke-forum under pseudonym, ett tilltag som nu gjort att han får lämna styrelsen och posten som vd för Serneke Group.

Ordföranden om beslutet kring Ola Serneke

Bolag Sernekes styrelseordförande Jan Johansson berättar för Fastighetssverige om beslutet att Ola Serneke får lämna styrelsen och sin post som vd efter hans uppmärksammade forum-aktivitet under pseudonym.


Ola Serneke lämnar rollen som vd för Serneke Group.

Ola Serneke lämnar rollen som vd för Serneke Group

Bolag Efter samtal med styrelsen i Serneke Group har Ola Serneke beslutat att lämna rollen som vd och koncernchef för Serneke Group.


Sernekes vd Ola Serneke och ordförande Jan Johansson.

Sernekes styrelse utser extern granskare

Bolag Advokat Biörn Riese har av styrelsen i Serneke Group fått uppdraget att granska vd:n Ola Sernekes kommunikation och kommentarer i Avanzas forum.


Ola Serneke har skrivit hundratals inlägg på Avanzas forum under pseudonym. Fastighetssverige redovisar ett axplock.

Serneke bekräftar forumdeltagande – här är inläggen

Bolag På fredagen bekräftade Ola Serneke att han skrivit hundratals inlägg under pseudonym på Avanzas forum. Fastighetssverige har gått igenom forumet – här kan du läsa en del av Ola Sernekes inlägg.


Sernekes ordförande Jan Johansson ser mycket allvarligt på det faktum att Ola Serneke deltagit i diskussioner på Placeras börsforum under pseudonym.

Sernekes ordförande: "En börs-vd kan inte göra skillnad på privatperson och vd"

Bolag Efter Göteborgs-Postens avslöjande om att Ola Serneke skrivit inlägg på Avanzas börsforum under pseudonym gick Serneke-vd:n själv ut och bekräftade uppgifterna under fredagsförmiddagen. För Fastighetssverige berättar Sernekes ordförande Jan Johansson att han ser allvarligt på det som framkommit och att styrelsen ska titta närmare på Ola Sernekes aktivitet på forumet.


Ola Serneke.

Ola Serneke bekräftar deltagande i diskussionsforum

Bolag Efter fredagens avslöjande i Göteborgs-Posten bekräftar Ola Serneke att han deltagit i diskussioner på Placeras börsforum under pseudonym.


Ola Serneke.

G-P: Nätkonto skrev inlägg om Serneke – kontot registrerat på Ola Serneke

Bolag Göteborgs-Posten skriver i dag att ett anonymt konto på Placera har skrivit hundratals inlägg om Serneke och att tidningen har uppgifter om att kontot är registrerat på Ola Serneke själv.
Ola Serneke vill inte kommentera uppgifterna, enligt G-P.


Provobis med Christoffer och Rolf Lundström vid rodret går in i Serneke i samband med nyemissionen som följer på strukturaffären kring Karlatornet där Serneke säljer bland annat halva tornet och Balder, med vd Erik Selin, blir åttaprocentig äger i Serneke.

"En symbol för det nya moderna Göteborg" – därför går familjen Lundström in i Serneke nu

Bolag Provobis blir ny ägare i Serneke i samband med den pågående nyemissionen.
Vd Christoffer Lundström berättar här om tankarna bakom investeringen, Karlatornets betydelse för Göteborg och den nyligen genomförda generationsväxlingen i Provobis, där han tog över som vd efter efter sin far, legendaren Rolf Lundström.


Ola Serneke och Erik Selin deltog i ett gemensamt spadtag vid Karltornets byggarbetsplats för att markera att bygget återigen kunde återupptas. De båda parterna slöt ett avtal under torsdagen som möjliggör ett fortsatt förverkligande av Göteborgs prestigeskrapa som ska bli 245 meter hög.

"Nu är det jätteviktigt att det rullar på där ute"

Bolag Efter affären mellan Balder och Serneke kan nu byggnationen av det som ska bli det 245 meter höga Karlatornet återupptas. För Fastighetssverige berättar Erik Selin om känslorna och bakgrunden till affären och han kommenterar samtidigt Balders fortsatta köp av aktier i det hett eftertraktade norska fastighetsbolaget Entra.


Tosito köper byggrätter i Karlastaden.

Serneke säljer byggrätter i Karlastaden för cirka 200 miljoner kronor till Tosito

Transaktioner Serneke säljer cirka 15 000 kvadratmeter byggrätter i Karlastaden till fastighetsbolaget Tosito för utveckling av i huvudsak bostäder. Köpeskillingen uppgår till cirka 200 miljoner kronor vilket motsvarar ett byggrättsvärde om cirka 13 000 kronor per kvadratmeter. Försäljningen förväntas ge en positiv resultatpåverkan i det fjärde kvartalet om cirka 80 miljoner kronor. Parterna ingår också ett entreprenadavtal om uppskattningsvis cirka 300 miljoner kronor.


Karlatornet.

Balder köper 50 procent av Karlatornet

Transaktioner Balder förvärvar 50 procent av aktierna i Karlatornet AB, blir aktieägare i Serneke Group samt avtalar om förvärv av knappt 1 400 hyresrätter samt drygt 12 000 kvadratmeter kommersiella lokaler.


Ola Serneke.

Serneke-aktien handelsstoppad efter vd-uttalande

Bolag Handeln i Sernekes aktie stoppades på onsdagseftermiddagen, detta efter att vd Ola Serneke sagt på ett webbsänt studentseminarium att en partner var klar i Karlatornet.


Ola Serneke.

Serneke: Q3-förlust till följd av omstrukturering

Bolag Serneke redovisar minusresultat för Q3 och minskad orderingång.


Ola Serneke.

Här är Sernekes nya strategi för Karla-projektet

Bolag Under bolagets kapitalmarknadsdag berättade vd:n Ola Serneke hur man jobbar med försäljningen av prestigeskrapan Karlatornet och vilken roll hela Karlastaden får i processen. Samtal förs fortfarande med olika aktörer och alltjämt är beskedet att man hoppas kunna slutföra affären inom kort.


Ola Serneke och Erik Selin tar första spadtaget för portföljen som Trenum, ägt av Balder och AP3, köpte från Serneke i december.

Trenum igång med Sernekeportföljen

Bygg/Arkitektur På måndag tar Erik Selin och Ola Serneke ett officiellt första spadtag för projekt Kv. Björnflokan i centrala Borås. Spadtaget i Borås blir ett officiellt startskott för produktionen av den hyresrättsportfölj som Trenum, ägt av Balder och Tredje AP-fonden, förvärvade av Serneke i december.


Motala.

Serneke tecknar avsiktsförklaring kring utveckling av Motala stad

Bygg/Arkitektur Serneke har tecknat en avsiktsförklaring med Motala kommun och det kommunala bolaget AB Wettern. Parterna ska tillsammans utreda möjligheten att utveckla flera områden i Motala stad.


Serneke är i diskussioner med flera intressenter för att få till finansieringen av Karlatornet. Bygget på platsen har nu stått still i över fyra månader.

Då kan bygget av Karlatornet återupptas

Bolag Serneke är fortfarande i dialog med Oaktree om finansieringen av Karlatornet – men även andra intressenter är aktuella. Ola Serneke själv är så pass optimistisk kring diskussionerna att han tror på en snar återstart på byggandet av den 245 meter höga skrapan.


Ola Serneke.

Serneke: Stark orderbok men negativt resultat – etablerar nya affärsområden

Bolag Sernekes rörelseresultat för Q2 uppgår till -139 Mkr, påverkat av engångskostnader om 145 Mkr. Samtidigt uppgår orderstocken till över 11 miljarder kronor. Bolaget har dessutom tagit fram en ny affärsplan och satt nya finansiella mål.


Ola Serneke.

I väntan på Oaktree – så hanterar Serneke Karlatornet

Bolag Orderingången ökade kraftigt och orderstocken är historiskt stor, men ändå blev det förlust för Serneke under det första kvartalet. Den minskade byggtakten för Karlatornet ökade på kostnaderna, men enligt Ola Serneke har inte det pausade avtalet med köparen Oaktree påverkat intresset för lägenheterna i prestigeskrapan. För Fastighetssverige berättar han mer om detta och bolagets framtida vision.