Image
Doxa kommer varsla 25 Serneke-anställda om uppsägning. På bilden Doxas vd Victor Persson.
Doxa kommer varsla 25 Serneke-anställda om uppsägning. På bilden Doxas vd Victor Persson. Bild: Serneke/Doxa

Beskedet: Doxa kommer varsla 25 Serneke-anställda om uppsägning

Bolag Formerna för Doxas planerade uppdelning av Serneke i två separata bolag, ett för entreprenad och ett för fastighetsutveckling, har nu beslutats meddelar bolaget. I och med detta upphör Serneke Group AB:s koncernfunktioner, vilket berör totalt cirka 75 medarbetare varav cirka 25 positioner kommer försvinna genom varsel om uppsägning på grund av arbetsbrist, det skriver bolaget i ett pressmeddelande.
Publicerad den 26 September 2023

– Vi har nu kommit till en punkt där vi kan beskriva hur Serneke Sverige och Serneke Invest ska bli två självständiga bolag, samt hur detta påverkar organisationen. Utgångspunkten i arbetet har varit att tillgodose att all kompetens som behövs finns på plats, samtidigt som vi inte ska ha fler resurser än nödvändigt för att vara effektiva och framgångsrika. Vi anpassar också verksamheten efter rådande konjunkturläge för att skapa långsiktig styrka och effektivitet, säger Victor Persson, vd i Doxa och Serneke Group.

Den nu beslutade uppdelningen av Serneke får till följd att Serneke Group AB:s koncernfunktioner upphör, vilket berör cirka 75 tjänster totalt. Personal från stödfunktionerna i Serneke Group AB fördelas mellan entreprenadbolaget (Serneke Sverige AB) och bolaget för fastighetsutveckling (Serneke Invest AB), vilket innebär att ett 50-tal medarbetare erbjuds anställning i ny hemvist. Cirka 25 positioner kommer försvinna genom varsel om uppsägning på grund av arbetsbrist. De berörda tjänsterna finns i huvudsak på Sernekes huvudkontor i Göteborg.

Ola Serneke fortsätter i sin roll som vd på Serneke Invest och Mikael Hultqvist fortsätter i sin roll som vd i Serneke Sverige.

Fackliga förhandlingar har inletts kring organisationsförändringen. De nya organisationerna gäller efter avslutade förhandlingar, preliminärt från och med 1 november 2023.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Blir ny börs-vd: "Kul och spännande och så klart en utmanande ny dimension"

Bolag Cibus har funnit efterträdaren till Sverker Källgården. Ny vd från mitten av januari blir Christian Fredrixon. För Fastighetssverige berättar styrelseordförande Patrick Gylling varför valet föll på Christian Fredrixon och Fredrixon själv berättar om sin nya roll, och ger sin syn på bolaget och marknaden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige