Image

Sefa flyttar till anrika Sjöbefälsskolan

Uthyrning Sefa köpte gamla Sjöbefälsskolan i Göteborg för ungefär ett år sedan. Nu flyttar bolaget sitt eget kontor till fastigheten.
Publicerad den 11 April 2014
Annons
Image
Ola Serneke och havsguden Neptunus i Sjöbefälsskolan i Göteborg. Bild: Nicklas Tollesson
Ola Serneke och havsguden Neptunus i Sjöbefälsskolan i Göteborg.

När Sefa köpte den drygt 9 000 kvadratmeter stora fastigheten av Niam förde bolaget långt gångna förhandlingar med en hyresgäst som skulle hyra hela fastigheten.

- Det var tänkt att hyra ut hela fastigheten till en internationell skola, men det föll på mållinjen tyvärr. Men vi räknade på ett worst case-scenario, som innebar att den affären skulle gå i stöpet, och vi kunde räkna hem affären ändå. Vi räknade med att kunna hyra ut lokalerna ganska snabbt, det är ett fantastiskt läge och hyresmarknaden i Göteborg är stark, säger Ola Serneke.

Tidigare har Vinngroup tecknat kontrakt om 3 150 kvadratmeter och Sefa tar nu själva cirka 3 000 kvadratmeter i den gamla delen av Sjöbefälsskolan.

- Vi kommer att använda vårt gamla kontor på Lindholmen som projektkontor under tiden som vi bygger det 201 meter höga Karlavagnstornet. Vi samlar vår verksamhet här och räknar med att flytta in här vid årsskiftet 2014/2015, och att vi påbörjar tornet vid årsskiftet 2015/2016.

- Tidigare har vi alltid vuxit ur våra kontor. I nuläget är det 150 personer som ska in här, och det finns utrymme att växa ytterligare.

Sefa utvecklar fastigheten tillsammans med Adapta fastigheter, som Sefa även utvecklar andra fastigheter med.

- Per Törnqvist på Adapta fastigheter och jag har en mycket bra gemensam syn på utveckling av fastigheter och kompletterar varandra bra med hänsyn till erfarenhet och utveckling, säger Ola Serneke.

Delar av Sjöbefälsskolan är q-märkta, som entrén och receptionen, i vilken havsguden Neptunus sitter och vakar. Den kanske mest speciella detaljen i fastigheten är tidskulan som i över 150 år har markerat tiden för göteborgarna.

- Den fungerar fortfarande, men tiden är inte helt rätt. Vi får justera det, säger Ola Serneke.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Colive: Så har värderingen utvecklats

Bolag Bostadsdelningsaktören Colive har sedan tidigare Wallenstam och nu också Heba i ägarbasen. Här berättar Colives medgrundare Katarina Liljestam Beyer om hur värderingen av bolaget har utvecklats från den första såddrundan 2019 till torsdagens emission där Heba gick in, hur målet om 7 000 rum inom fem år ska nås, vilka städer bolaget har i siktet – och hur den nya frågan om covidpass hanteras.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY