Image

Sefa köper Sjöbefälsskolan i Göteborg

Transaktioner Niam säljer gamla Sjöbefälsskolan i Göteborg till Sefa.
Publicerad den 30 Juli 2013
Niam säljer Sjöbefälsskolan i Göteborg till Niam. Bild: Niam
Niam säljer Sjöbefälsskolan i Göteborg till Niam.

Sjöbefälsskolan omfattar 9 100 kvadratmeter kontor, och ÅF har hyrt hela fastigheten, men de flyttar 2014 till Skanska och det nybyggda ÅF-huset på Grafiska vägen.

- Niam har skapat ett intressant projekt på Sjöbefälet sedan det stod klart att den nuvarande hyresgästen har för avsikt att flytta ut. Sefa delar vår vision och vi är nöjda med att överlåta fastigheten till dem för vidare utveckling, säger Stefan Albinsson, Fund Manager på Niam.

Sefa tillträder fastigheten i september 2013 och ska tillsammans med en långsiktig hyresgäst utveckla fastigheten vidare.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Niam AB på Branschguiden

Niam är norra Europas ledande fondförvaltare inom fastighetsinvesteringar och erbjuder finansiella investerare möjlighet att investera på de Nordiska marknaderna genom sina fonder. Företaget grundades 1998 och har sedan dess förvaltat fastigheter omfattande mer än 11 miljoner och realiserat fastigheter för över €7 miljoner. Niam har fler än 70 anställda och kontor i Stockholm, Helsingfors, Oslo, Köpenhamn och Luxembourg.

Läs mer om Niam AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

"Vi kan höja budet – om ni säljer"

Bolag Lennart Sten om manövern som ledde till seger i budstriden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY