Image

Sefa bygger i Borås

Bygg/Arkitektur Sefas andra stora projekt i Borås blir att uppföra nya Kristinebergskolan. Projektet innefattar en om- och nybyggnad av såväl skola som gymnastikhall. Beställare är Borås stad och kontraktssumman är på cirka 74 miljoner kronor.
Publicerad den 21 Oktober 2013
Kristinebergsskolan. Bild: Sefa
Kristinebergsskolan.

I vintras bestämdes det att Kristinebergsskolan, med tillhörande gymnastikbyggnad, skulle rivas. Detta med anledning av att fastigheterna har haft stora fukt- och mögelproblem. Sefa har fått uppdraget att utföra byggnationen som är en totalentreprenad på totalt 5 800 kvadratmeter fördelat på en ny skola i två plan samt gymnastiksal.

Projektet startar omgående och skall vara klar i slutet av maj 2015.

- Utmaningen är att skapa en skola som uppfyller alla ställda parametrar och samtidigt skapa en miljö fri från alla de problem som varit under en längre tid med den gamla skolan. Projektet är vårt andra större i Borås sedan etableringen i våras och ligger väl i linje med vår plan att utvecklas till en attraktiv partner i Boråsregionen, säger Peter Andersson arbetschef på Sefa Byggnads i Borås.

Relaterade artiklar

Ämnen

Partnertext

Framtidens laddsystem för elbilar

Presenteras av ChargeNode

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Svefa rekryterar från Croisette

Bolag Svefa stärker sitt transaktionsteam.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY