Image
Skanska hyr ut 34:e våningen i Citygate i Gårda, Göteborg.

Skanska hyr ut i Citygate

Uthyrning Skanska har slutit avtal om uthyrning av ett våningsplan i kontorsprojektet Citygate i Gårda. Hyresgästen är konsultbolaget Knightec.


P-G Persson medverkar i en öppenhjärtig intervju på Lokalmarknadsdagen nästa torsdag den 20 januari.

P-G Persson: "Det kommer bli ett förvärv där i år"

Bolag P-G Persson är nu inne på sitt fjortonde år som börs-vd för Platzer Fastigheter och är utan tvekan en av de tongivande branschprofilerna som är med och bygger staden Göteborg. Här berättar han mer om varför bolaget aldrig breddat sig utanför Göteborgsområdet, hur kontorssituationen i staden kommer påverkas med alla nyetableringar som är på gång och ett förvärv som han garanterar kommer bli av under 2022.


Sigillet hyr ut på Tredje långgatan i Göteborg.

Sigillet hyr ut före detta polishus till hotell

Uthyrning Den anrika fastigheten kommer byggas om till ett lifestyle-hotell med ett 60-tal rum samt flera restauranger.


Bergsjön.

Ökad upplevd trygghet i Bergsjön

Bolag För två år sedan inleddes en omfattande satsning för att öka tryggheten i Bergsjön i Göteborg och få bort Bergsjön från polisens lista som särskilt utsatt område.


Oskar Ahlvin öppnar Angeli vägg i vägg med Bar La Lune.

Heta krögaren öppnar nytt

Uthyrning Driver en av stans hetaste restauranger – expanderar och öppnar nytt.


Stora Kontorsdagen
Notera den 10 mars i din kalender! Då är det dags för första upplagan av Stora Kontorsdagen GBG på Elite Park Avenue Hotel – en heldag fylld med inspiration och det senaste om kontorsmarknaden samt massa gamla och nya branschkollegor!

Stora Kontorsdagen GBG: Notera den 10 mars i din kalender

Stora Kontorsdagen Göteborg Den 10 mars är det dags för första upplagan av mötesplatsen Stora Kontorsdagen GBG på Elite Park Avenue Hotel. Missa inte chansen att uppdatera dig på det allra senaste inom det spännande kontorssegmentet samtidigt som du knyter nya värdefulla kontakter.


Anna Reuterskiöld, chef för Capman Real Estate Sverige.

Capman siktar brett – så vill de investera i sina fonder

Bolag För Fastighetssverige berättar Sverigechefen Anna Reuterskiöld mer om det senaste förvärvet i Göteborg, hur man vill växa fonderna framöver och varför kontorsförvärv kan bli ännu mer intressant under 2022.


Scandinavium kan ersättas av en ny multiarena – men arenan kan också komma att renoveras för att spara pengar och tid. Inom det nya evenemangsområdet kommer det också finnas gott om bostäder för privata aktörer att buda på.

Så många bostäder kan komma till marknaden i stora evenemangs-projektet

Bygg/Arkitektur En ny rapport från stadsledningskontoret visar olika vägar för utbyggnaden av Göteborgs framtida evenemangsområde som sträcker sig söderut från Ullevi. Scandinavium kan ersättas av en ny multiarena – eller renoveras – och privata aktörer kan i framtiden ha möjlighet att förvärva byggrätter för många bostäder inom områdets norra delar. Mitt i allt detta finns också frågan om ett eventuell centralbad inom området som komplicerar genomförandet. Fastighetssverige berättar mer om de olika vägarna som politikerna väljer mellan.


Gateway Säve.

SEEL flyttar in på Säve redan nu

Uthyrning Ledning och organisation för SEELs (Swedish Electric Transport Laboratory) etablerar sig i förtid på Gateway Säve där den största SEEL-anläggningen nu byggs. Här kommer näringslivet samarbeta med akademi och institut för att skynda på omställningen och göra Sverige ledande inom elektromobilitet. Anläggning som ska stå klar 2023.


Nya karaokerestaurang öppnar i centrala Göteborg.

Ny aktör tar ton hos Vasakronan

Uthyrning Ljuva toner från nya uthyrningen i centrala Göteborg – trenden tar ytterligare fart.


Poh-Keh ersätter Padelspecialisten i Wallenstams fastighet Inom Vallgraven 6:1.

Padelbutikerna slår igen – expansiva kedjan bland ersättarna

Uthyrning Flera padelutrustningsbutiker plockar ner skylten i centrala Göteborg. Snabbväxande restaurangkedja bland ersättarna i lokalerna.


Kvarteret Johanna: 1. Fredsgatan/Södra Hamngatan. 2. Östra Larmgatan/Södra Hamngatan. 3. Fredsgatan/Drottninggatan.

Bygglov klart för Hufvudstadens Kvarteret Johanna i Göteborg

Bygg/Arkitektur I december blev bygglovet klart och nu startar det stora om- och tillbyggnadsprojektet Kvarteret Johanna, beläget Inom Vallgraven i Göteborg. Här kommer Hufvudstaden att tillföra moderna, flexibla och funktionella kontors- och butikslokaler som stärker och utvecklar stadskärnan.


Thomas Sipos och Anders Sylvén.

Revelop hyr ut 1 300 kvadratmeter i Mölndal

Uthyrning Revelop har tecknat hyresavtal med Smith & Nephew om 1 300 kvadratmeter kontor och lager på Aminogatan i Mölndal. Smith & Nephew nyetablerar ett Nordic Distribution Center för bolagets nordiska verksamhet och tillträder lokalerna under andra kvartalet 2022.


Balder och Serneke bilder JV för att utveckla kvarteret Aries i Karlastaden.

Balder och Serneke bygger kvarteret Aries i Karlastaden

Bygg/Arkitektur Balder och Serneke bildar ytterligare ett gemensamt utvecklingsbolag i joint venture för att fortsätta samarbetet i Karlastaden, Göteborg. Den här gången är det kvarteret Aries i Karlastaden med cirka 190 lägenheter som JV-bolagen ska utveckla.


Stena Fastigheter lanserar co-livingsatsning.

Stena Fastigheter lanserar co-livingsatsning

Bygg/Arkitektur Stena Fastigheter har fått bygglov för 18 co-livingenheter Göteborg, varav 7 i Tynnered och 11 i Lunden. Bostäderna kommer att stå klara för inflyttning i början av 2023. Satsning på co-living är en del i bolagets hållbarhetsarbete, där den nya bostadsformen bidrar till att bland annat minska klimatavtrycket och öka den sociala gemenskapen.


Catena investerar i Landvetter.

Utveckling av Logistikposition Landvetter kan påbörjas

Bygg/Arkitektur Den detaljplan som antogs av Härryda kommun under november har nu vunnit laga kraft. Det innebär att Catenas markförvärv i området kring flygplatsen kommer att verkställas och att utvecklingen av Logistikposition Landvetter kan komma igång.


Thomas Sipos och Anders Sylvén.

Revelop köper fyra fastigheter

Transaktioner Revelop har tecknat avtal om förvärv av fyra fastigheter på totalt 12 000 kvadratmeter i fyra separata affärer. Samtliga fastigheter har stor utvecklingspotential och ligger i Edsberg i Sollentuna, Triangeln i centrala Malmö samt Arendal och Åbro i Göteborg. Förvärven innebär att Revelop under 2021 inom sin femte fastighetsfond har förvärvat totalt 24 fastigheter med en sammanlagd yta på 105 000 kvadratmeter till ett värde av 1,2 miljarder kronor.


Svenska Hus säljer till ABG Fastena i Göteborg.

ABG Fastena köper av Svenska Hus i Göteborg

Transaktioner Svenska Hus har ingått avtal om försäljning av en fastighet i Göteborg för drygt 190 miljoner till ABG Fastena, som tillträdde den 17 december.
– Genom försäljningen skapar vi oss utrymme för nya investeringar, säger Lennart Karlsson, tillförordnad vd på Svenska Hus.


Nu ska en detaljplan tas fram för den sista obebyggda delen runt Eriksbergsdockan på Hisingen i Göteborg. Älvstranden Utveckling är en drivande kraft i planerna för området.

Nu ska sista biten runt Eriksbergsdockan bebyggas

Bygg/Arkitektur Älvstranden Utveckling har fått positivt planbesked för att utveckla den sista obebyggda delen i området med hundratals bostäder, studentlägenheter och handel.


Framtidens Backaplan.

Viktigt steg taget för Framtidens Backaplan

Bygg/Arkitektur Visionen för Framtidens Backaplan är stor och nu tar stadsdelsprojektet nästa stora steg – i januari går detaljplanen för områdets västra del, Detaljplan 2 Backaplan, ut på samråd. I denna del planerar bland annat Balder för fyra bostadskvarter och en kontorsfastighet. Ambitionen är att de första bostäderna står inflyttningsklara 2025.