Image
Daniel Markänger

Ny regionchef hos Torkel Öste i Göteborg

Karriär Daniel Markänger tillträder som ny regionchef hos Torkel Öste Fastighetskonsulter AB.


Nivika förvärvar selfstoragefastighet i centrala Göteborg.

Nivika förvärvar selfstoragefastighet i centrala Göteborg

Transaktioner Nivika har förvärvat en selfstoragefastighet till Mitt Lager i centrala Göteborg av Merx Fastighets AB.


Bergsjön.

Flera tungviktare får förlängd markanvisning igen

Bygg/Arkitektur En markanvisning för cirka 500 bostäder i nordöstra Göteborg som tilldelats bland annat Balder och Wallenstam behöver förlängas för tredje gången i ordningen. Fastighetssverige berättar mer.


Mölndals vattenverk.

Göteborgs kommun säljer fastighet till kranskommun

Transaktioner Staden ska sälja projektkritisk tomt på 1 230 kvadratmeter till Mölndals kommun. Fastighetssverige berättar mer om försäljningen.


Skärmavbild 2021-09-10 kl. 08.25.28

Första hyresgästerna på plats i Kallebäcks Terrasser: "Milstolpe"

Bostäder Wallenstam köpte fastigheten av Arla för åtta år sedan. Nu flyttar de första hyresgästerna in.


Svenska Hus hyr ut kombilokal i Högsbo.

Svenska Hus hyr ut kombilokal i Högsbo

Uthyrning Teknikföretaget Fasteus Teknik AB väljer att hyra både kontor och lager av Svenska Hus i Högsbo, Göteborg, för att kunna tillgodose deras ökade efterfrågan av produkter och tjänster.


Göteborg Energi investerar just nu stora summor i bland annat stadens elnät - något som är en förutsättning för stadens fortsatta utveckling.

Med stora investeringar i energi kan Göteborg växa

Bolag Göteborgs kraftfulla expansion pågår för fullt. Men för att staden ska kunna fortsätta växa med bostäder, lokaler och industrier – och samtidigt klara samhällets klimatomställning – behöver tillgången på el öka rejält, och energisystemen behöver utvecklas.


STC tar plats i Karlastaden.

Tosito hyr ut i Karlastaden

Uthyrning Tosito har tecknat hyresavtal med gymkedjan STC för en lokal i kvarteret Capella i Karlastaden på Lindholmen, Göteborg.


Hufvudstaden tecknar hyresavtal på 2 000 kvadratmeter kontor i Nordstan.

Hufvudstaden tecknar hyresavtal på 2 000 kvadratmeter kontor i Nordstan

Uthyrning Revisionsbyrån Grant Thornton har valt att förnya sitt hyreskontrakt med Hufvudstaden gällande en kontorslokal om 2 000 kvadratmeter på Östra Hamngatan 26 i Nordstan, Göteborg. Lokalerna kommer att genomgå en renovering för att anpassas till ett än mer flexibelt arbetssätt.


Sörred 8:4.

Torslanda tappar stor kontorshyresgäst

Uthyrning Torslanda Property Investment har mottagit en uppsägning för avflyttning avseende 47 900 kvadratmeter kontorslokaler samt ett parkeringshus i fastigheten Sörred 8:4 i Göteborgsstadsdelen Torslanda.


Jennifer Eriksson, uthyrningschef på Croisette i Göteborg, driver det mycket populära instagramkontot @Gottigheter.

Jennifer Eriksson – Uthyrningschef och Årets Mat-Instagrammare

Karriär Karriärer inom fastighetsbranschen kombineras ofta med framgångsrika sidouppdrag. Men få är lika uppskattade för sina sysslor utanför för branschen som Croisettes Jennifer Eriksson som genom sitt instagramkonto @Gottigheter utsetts till Årets Mat-Instagrammare. För Fastighetssverige berättar hon om matintresset, resan med det populära kontot, responsen från bransch och kollegor samt hur hon drar nytta av kontot i uthyrningsarbetet. Dessutom bjuder hon Fastighetssveriges läsare på ett av sina recept.


David Saand.

Link hämtar Göteborgschef från White

Bolag David Saand tillträder som ny regionchef för Link Arkitekturs Göteborgskontor och ska leda företagets fortsatta satsning i Västsverige. Rollen kommer han att kombinera med att även fortsättningsvis arbeta aktivt som arkitekt i projekt.


Ikea öppnar butik på Kungsgatan, mitt i centrala Göteborg.

Ikea öppnar planeringsstudio i centrala Göteborg

Handel Ikea fortsätter sin satsning på planeringsstudios för att komma närmare människor i ett tiotal svenska städer. Redan till hösten öppnar Ikea sin nästa enhet på Kungsgatan, mitt i Göteborg. Syftet är att nå fler kunder och göra det lättare att få hjälp med att planera, inreda och beställa produkter ur sortimentet.


Revelop köper i Backadalen.

Revelop fortsätter växa i Göteborg

Transaktioner Revelop fortsätter sin expansion i Göteborgsområdet och förvärvar en industrifastighet med stora vakanser i Backadalen på Hisingen. Fastigheten, som är på totalt cirka 6 000 kvadratmeter, ska genomgå en hållbar resa som bland annat leder till en minskad energiförbrukning som motsvarar 14 ton per år i minskade CO2-utsläpp. Efter förvärvet äger och utvecklar Revelop fastigheter på totalt cirka 70 000 kvadratmeter i Göteborg.


Mikael Jansson lämnar Robert Dicksons stiftelse efter sommaren.

Lämnar Dicksons för ny vd-roll

Karriär Efter tio år lämnar Mikael Jansson Robert Dicksons stiftelse.


Kallebäcks terrasser.

Nordic Wellness till Kallebäcks terrasser

Uthyrning Nordic Wellness öppnar en ny 1 000 kvadratmeter stor träningsanläggning i Wallenstams Kallebäcks terrasser.


Vinden samarbetar med Colive.

Colive samarbetar med Vinden i Göteborg

Bostäder Förvaringsföretaget Vinden ingår ett samarbete med bostadsoperatören Colive. Tillsammans med Wallenstam tas nu de första spadtagen i det gemensamma projektet vid namn Kv. Hållbarheten vid Kallebäcks Terrasser i Göteborg. Syftet är att skapa framtidens boende och göra bostadsmarknaden mer tillgängligt för unga.


Visionsbild för Halvorsäng där Castellum satsar på ett nytt nordiskt logistiknav med Göteborgs Hamn.

Castellum satsar på nytt nordiskt logistiknav med Göteborgs Hamn

Bolag Castellum har tecknat en avsiktsförklaring med Göteborgs Hamn om att tillsammans utveckla området Halvorsäng till ett av Nordens ledande logistiknav. Samarbetet ska drivas i ett partnerbolag där Castellum och hamnen äger lika delar. Castellum investerar cirka en miljard kronor i affären.


Mathias Grahn började den 1 juni som uthyrare på Castellum.

Uthyrningsprofilen byter jobb – efter tre månader

Karriär Började på Savills i Göteborg 1 mars – går redan vidare till ägarbolag.


Sven Boberg.

Högsta domstolen: Farliga hissar ska ge byggsanktionsavgift

Juridik Högsta domstolen delar byggnadsnämnden i Göteborgs bedömning att vid otillåten användning av hissar så ska fastighetsägaren betala en straffavgift. I detta fall en byggsanktionsavgift om 268 800 kronor.