Image
Ylva Blomén.
Ylva Blomén. Bild: Sefa

Sefa mot börsen – anställer CFO

Bolag Sefa anställer en ny CFO – ett av uppdragen är att göra Sefa börsfähigt. - Vi siktar på att noteras hösten 2015, säger Sefas vd Ola Serneke.
Publicerad den 25 Mars 2014
Ola Serneke. Bild: Nicklas Tollesson
Ola Serneke.

Sefas ambition är att ta plats på Mid Cap-listan nästa höst.

Hur långt har ni kvar innan ni är börsfähiga?
- Vi har precis gått över till IFRS-redovisning, och gjort om vårt 2012-bokslut så att det passar i IFRS-mallen. Sedan har vi en jättelista som vi bockar av uppifrån och ner. Det är mycket jobb, men det går bra, säger Ola Serneke.

Som en del i resan mot börsen anställer Sefa nu Ylva Blomén som ny CFO.

Ylva Blomén har en lång erfarenhet som ekonomichef och även varit med om börsnotering av bolag. Hon kommer närmast från SCA Hygiene Products.

Fram till jobbet på Sefa har Ylva Blomén arbetat på tillverkande industriföretag. Nu byter hon inriktning till byggbranschen.

– Ska bli oerhört spännande. Jag har tidigare varit verksam i bolag som expanderat både nationellt och internationellt. Expansionen har skett genom organisk tillväxt och via förvärv. Synen på nyttan av tillväxt vet jag att många har på Sefa, säger Ylva Blomén.

Efter ekonomistudier i Växjö blev första jobbet på ett revisionsbolag. Det följdes senare av uppdrag som ekonomichef på Tibnor Elof Johansson, ytbehandlingsföretaget Proton Finishing, Gislaved Gummi och polymerkoncernen Hexpol.

– Inte minst uppdraget i Hexpol var utmanande där bolagets hade en offensiv förvärvs- och etableringsstrategi och som kulminerade i en börsnotering 2008. Det var en spännande resa på flera sätt och som gav mig en bra erfarenhet.

De senaste åren har Ylva Blomén varit Site Controller på SCA Hygiene Products i Lilla Edet.

– Självklart har jag stora förväntningar på mitt nya jobb. Inte minst för att Sefa är ett ungt företag med många hungriga medarbetare som är dedikerade på att växa och bli ett av de ledande företagen inom byggsektorn.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige