Image

Serneke: "Behövde sortera ut en del begrepp"

Bolag Målet var en börsnotering under hösten 2015. - Vi insåg att vi behövde sortera ut en del begrepp för att skapa bättre transparens kring bolaget. Vi siktar nu på en notering under 2016, förhoppningsvis under första halvåret, säger Ola Serneke, vd för Serneke Group, till Fastighetssverige.
Publicerad den 30 December 2015
Ola Serneke. Bild: Serneke
Ola Serneke.

I processen mot en börsnotering kom Serneke fram till att man behövde göra ett omtag kring vad som skulle finnas i bolaget och hur det skulle presenteras i samband med noteringen.

- Titta på NCC, som nu är i en process att särnotera NCC Housing. På samma sätt behövde vi komma fram till hur vårt bolag skulle struktureras. Vi ville inte skynda på för att sedan komma fram till att ”vi borde ha gjort så där istället”, säger Ola Serneke.

Han berättar att man har kommit fram till att notera hela koncernen, men att den, vid sidan av bygg- och anläggningsverksamheterna kommer att ha två fastighetssegment; förvaltning och utveckling.

- Vi är i grunden inget fastighetsförvaltande bolag, men där det finns synnerliga skäl kommer vi ändå att ha fastigheter under förvaltning. Det kan bland annat vara i områden under utveckling, som Prioritet Serneke Arena, som vi vill utveckla ytterligare, eller Säve Flygplats som vi vill utveckla, och där det även finns förvaltningsfastigheter, säger Ola Serneke.

- Allt är egentligen på plats. Vi hade ambitionen att noteras under 2015, men det är inget som är akut, det är inte så att vi måste till börsen just nu. Det var dessutom ganska trångt på väg till börsen nu före årsskiftet, det var många bolag som ville notera sig.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige