Image

Serneke får uppdrag med socialt engagemang

Bygg/Arkitektur Serneke Group ska som totalentreprenör genomföra en om- och tillbyggnation av ett flerbostadshus på Näverlursgatan i Frölunda, Göteborg. Projektet, som utförs åt Poseidon, kommer att innefatta ett socialt engagemang som syftar till att skapa arbetstillfällen för personer från utsatta grupper i samhället.
Publicerad den 20 Augusti 2014

– Det kommer att bli ett spännande projekt och det känns väldigt roligt att vi samtidigt kan göra något konkret för att hjälpa personer som har hamnat utanför arbetslivet av olika anledningar, säger Daniel Åstenius, arbetschef på Serneke.

Entreprenaden omfattar upprustning och ombyggnad av ett flerbostadshus från miljonprogrammet. Totalt innehåller fastigheten 105 stycken befintliga lägenheter. Fastigheten är belägen på Näverlursgatan i Göteborg och kontraktssumman är cirka 80 miljoner med option på ytterligare ett hus.

- Vi har haft som målsättning att komma igång med just denna typen av projekt då behovet är enormt i samtliga större städer. Detta är det andra större kontraktet inom affärsområdet så vi har nu en organisation med hög kompetens som kan ta hand om dessa uppdrag, säger Daniel Åstenius arbetschef på Serneke Bygg.

Den första etappen, som innefattar första huset, påbörjas hösten 2014 och väntas vara slutförd senhösten 2015.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Teknologi måste tjäna ett syfte om Omid Noghabai ska satsa

Bolag Han har grundat flertalet bolag inom fastighetsbranschen och enligt honom själv vill han modernisera branschen från grunden. Samtidigt är Omid Noghabai tydlig med hur han ser på digitaliseringsarbetet: – Det ska vara koncept som gör att man som fastighetsägare faktiskt sparar pengar. Då kommer jag att investera i det.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige