Image
Nu ska en detaljplan tas fram för den sista obebyggda delen runt Eriksbergsdockan på Hisingen i Göteborg. Älvstranden Utveckling är en drivande kraft i planerna för området.

Nu ska sista biten runt Eriksbergsdockan bebyggas

Bygg/Arkitektur Älvstranden Utveckling har fått positivt planbesked för att utveckla den sista obebyggda delen i området med hundratals bostäder, studentlägenheter och handel.


Egnahemsbolaget köper fastighet på Celsiusgatan.

Älvstranden Utveckling säljer fastighet i Eriksberg

Transaktioner Älvstranden Utveckling har sålt en fastighet på Celsiusgatan i Eriksberg till Egnahemsbolaget. Affären är värd 81 miljoner kronor och på marken ska det uppföras bostäder.


Anders Ydreskog, ny projektchef på Älvstranden Utveckling.

Älvstranden Utveckling hämtar projektchef från Veidekke

Karriär Anders Ydreskog är ny projektchef på Älvstranden Utveckling. Som projektchef kommer han att ansvara för utbyggnaden av Masthuggskajens nya halvö 100 meter ut i Göta älv.


Atrium Ljungberg köpte tidigare i år en fastighet på Lindholmen av Älvstranden Utveckling för över 400 miljoner kronor.

Så väljer Älvstranden ut rätt köpare på Lindholmen

Bolag Älvstranden Utveckling kommer att stå inför avveckling – men inte förrän det kommunala bolaget sålt av alla de attraktiva fastigheter som man äger, bland annat på expansiva Lindholmen i Göteborg. Under ett digitalt event berättade vd:n Lena Andersson och Cecilia Andersson, chef för fastighetsutveckling, om hur bolaget väljer rätt köpare när ett område ska utvecklas och hur Atrium Ljungberg landade den senaste stora affären i området.


Magasin 113 på Frihamnen.

Peab köper Magasin 113 på Frihamnen i Göteborg

Transaktioner Peab Fastighetsutveckling har vunnit tävlingen om Magasin 113 i Frihamnen i Göteborg och har köpt den centralt placerade fastigheten av Älvstranden Utveckling för 56,3 miljoner kronor. Peab Fastighetsutveckling kommer tillsammans med innehållsutvecklaren A house utveckla en destination för kreativa näringar.


Klartecken för halvön på Masthuggskajen.

Klartecken för halvön på Masthuggskajen

Bygg/Arkitektur Nu är det klart hur den två hektar stora halvön på Masthuggskajen ska byggas. Älvstranden Utveckling blir byggherre för all grundläggning på halvön. Alla avtal med de inblandade byggaktörerna är klara och nu väntar en upphandling av entreprenören som ska utföra konstruktionsarbetet.


Atrium Ljungberg ökar på Lindholmen.

Atrium Ljungberg köper för 448 miljoner i Göteborg

Transaktioner Atrium Ljungberg har tecknat avtal om två förvärv på Lindholmen i Göteborg, M1:an och Centralstationen som är en del av fastigheten Lundbyvassen 4:6. Tillsammans omfattar byggnaderna 22 000 kvadratmeter och förvärvas för cirka 448 miljoner kronor.


Framtiden och kommunen har kommit överens om att slopa lägenheter med låg hyra i ett av Masthuggskajens projekt.

Vill slopa hyreskrav för att rädda bostadsprojekt

Bostäder Framtiden och Älvstranden Utveckling hoppas få igenom en avgörande förändring i villkoren för ett av bostadsprojekten inom Masthuggskajen. Fastighetssverige berättar mer.


Skeppsbron.

Grönt ljus för Skeppsbron

Bygg/Arkitektur Utvecklingen av Skeppsbron till att bli göteborgarnas nya mötesplats vid älven kan fortsätta. Efter en rad utredningar kring kostnader och vad som krävs enligt detaljplanen, tog kommunfullmäktige idag det slutgiltiga beslutet att projektet kan gå vidare.


Skeppsbrons fortsatta utveckling har varit en långkörare men nu kan projektet snart få klartecken för nästa steg.

Så vill staden gå vidare med Skeppsbron

Bygg/Arkitektur Utformningen av Skeppsbrons andra etapp har varit en långkörare men nu kan staden vara redo att ge klartecken för nästa steg. Fastighetssverige berättar mer om vad som måste göras enligt gällande detaljplan och vad det kostar.


Älvstranden Utveckling ser ut att få ansvaret för utbyggnaden av halvön och underbyggnad av allmän plats på Masthuggskajen.

Miljardprojekt under tidspress – tar nästa steg för kritisk halvö

Bygg/Arkitektur Det omfattande projektet med stadsbebyggelse i Masthugget i Göteborg har en tajt tidsplan att följa. En kritisk del är konstruktionen av en ny halvö på Masthuggskajen värd två miljarder kronor – och nu kan nästa avgörande steg tas för att förverkliga utbyggnaden. Fastighetssverige berättar mer.


Arkitektbyrån Elding Oscarsons förslag på den nya kyrkan i Frihamnen.

Älvstranden säljer mark för kyrka i Frihamnen

Transaktioner Älvstranden Utveckling har sålt en fastighet på 8 000 kvadratmeter BTA i Frihamnen till Smyrnaförsamlingen. På platsen ska Smyrna uppföra en ny kyrka med planerad inflyttning 2022. Kyrkan blir den första nya permanenta byggnad som uppförs i Frihamnen.


Älvstranden

Ett skepp kommer lastat

Bygg/Arkitektur I Frihamnen lossades på torsdagen ett 40-tal nya moduler till det pågående bygget av temporära bostäder på Kvillepiren. Det är första gången som leveransen sker med båt och innebär en 60-procentig reduktion av koldioxid jämfört med om godset kommit med lastbil.


Göteborgs nya centralbad kan snart vara ett steg närmare att placeras i Gullbergsvass.

Efter skyndsam rapport – här kan Göteborgs nya centralbad byggas

Bygg/Arkitektur I Göteborg ska ett nytt centralbad byggas för att ersätta gamla Valhallabadet i staden. Efter skyndsamt utredande de senaste veckorna är den framtida placeringen av anläggningen ett steg närmare att kunna slås fast. Fastighetssverige berättar mer om miljardprojektet.


Klartecken i kommunstyrelsen för Skeppsbrons fortsatta utveckling.

Klartecken för nästa steg vid Skeppsbron

Bygg/Arkitektur Kommunstyrelsen har givit klartecken till Göteborgs stads åtagande av utbyggnaden av allmän plats i Skeppsbrons andra etapp. Beslutet kommer efter en ny tjänstemannautredning av vad som måste göras enligt gällande detaljplan och vad det kostar. Det slutgiltiga beslutet fattas av kommunfullmäktige senare i vår.


Esperantoplatsen 7-9 kan bli till salu.

Fler anrika Göteborgsfastigheter kan snart vara till salu

Göteborg Sedan tidigare har det varit klart att bland annat fastigheterna där Hotell Eggers, Brewhouse och Göta källare huserar kan komma att bli till salu. Göteborgs stadshus har nu kommit fram till fler, totalt 36 kommersiella fastigheter värda cirka två miljarder, går att avyttra. Här är hela listan!


Miljötillstånd för halvön på Masthuggskajen i hamn.

Miljötillstånd för halvön på Masthuggskajen i hamn

Bygg/Arkitektur Nu är det klart med alla de tillstånd som krävs för att bygga en ny halvö i vattnen vid Masthuggskajen. Mark- och miljödomstolens beslut om miljötillstånd har vunnit laga kraft och arbetet med Masthuggskajen kan gå vidare.


Kristina Gradin.

Älvstranden Utveckling rekryterar chef från Bonava

Bolag Kristina Gradin har anställts som ny chef för projektstyrning på Älvstranden Utveckling. Hon kommer från en rad ledande befattningar inom NCC-koncernen. Närmast från en tjänst som regionchef på Bonava Sydväst.


Volymskiss av projektet.

Trots nyckelaktörens avhopp – grönt ljus för nytt jätteprojekt vid Göta älv

Bygg/Arkitektur Närmare 100 000 nya kvadratmeter kontor planeras alldeles intill Wingårdh-ritad profilbyggnad och ett stenkast från Karlatornet. Fastighetssverige berättar mer.


Detaljplanen för Masthuggskajen har vunnit laga kraft.

Grönt ljus för Masthuggskajen i Göteborg

Bygg/Arkitektur Detaljplanen för Masthuggskajen har vunnit laga kraft. På området mellan Järntorget, Långgatorna och hamnen ska 1 300 bostäder, 5 000 – 6 000 arbetsplatser, restauranger, förskolor och hotell byggas. Målet är att skapa ett område med kontraster som med puls och kulturell dynamik fortsätter att vara en stimulerande plats med internationella intryck som binder ihop staden.