Image
Norra Älvstranden i Göteborg.
Norra Älvstranden i Göteborg. Bild: Nordr

Nordr köper byggrätt i Göteborg

Transaktioner Nordr förvärvar byggrätt efter vinst i markanvisningstävling för Säterigatan Väst i det attraktiva området Sannegården på Norra Älvstranden i Göteborg. Anvisningen omfattar cirka 100 bostäder med krav på låg klimatpåverkan ur ett livscykelperspektiv.
Publicerad den 15 November 2022

Nordr utvecklar sedan tidigare projektet Ciceron på Masthuggskajen, som ingår i den omfattande utvecklingen av Södra Älvstranden. Nu tilldelas bolaget ytterligare mark i Göteborgs stora framtidssatsning längs vattnet.
– Göteborg är strategiskt viktigt för Nordr och vi har ett fint samarbete med Älvstranden sedan tidigare. Trots mörka rubriker just nu ser vi att det finns en efterfrågan på attraktiva bostäder i rätt lägen, vilket vi kan erbjuda här, säger Biljana Pehrsson, vd för Nordr Sverige.
– Kvarteret kommer utvecklas med högt fokus på hållbarhet och gemenskap och passar väl in i Nordrs projektportfölj. Vi vann tävlingen i tuff konkurrens och för att klara det behövs riktigt lagarbete. Nu ser vi fram emot det fortsatta arbetet där vi i samverkan med Norra Älvstranden utveckling AB, Göteborgs stad och de omgivande exploatörerna får skapa ett riktigt attraktivt, tryggt och hållbart område, säger Johanna Thörn Nordstrand, affärsutvecklare vid Nordr.

Det aktuella markområdet Sannegården ligger i ett fint läge som omfamnar den nya parken i området, på gångavstånd från Eriksbergs klassiska hamnmiljö och kajer samt i direkt grannskap med Lindholmen Science Park.

De planerade byggnaderna ska ha en låg klimatpåverkan ur ett livscykelperspektiv, vilket ställt stora krav på anbudsgivarna.
– Vi har jobbat med utvecklingen av Eriksberg sen 80-talet och har hela tiden ställt höga krav på hållbarhet i det vi gjort. Det är högt ställda krav på låg miljöpåverkan i den här försäljningen och vi är glada att kunna dela de högt ställda ambitionerna med Nordr, säger Lena Andersson, vd för Älvstranden Utveckling.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige