Image
Norra Älvstranden i Göteborg.
Norra Älvstranden i Göteborg. Bild: Nordr

Nordr köper byggrätt i Göteborg

Transaktioner Nordr förvärvar byggrätt efter vinst i markanvisningstävling för Säterigatan Väst i det attraktiva området Sannegården på Norra Älvstranden i Göteborg. Anvisningen omfattar cirka 100 bostäder med krav på låg klimatpåverkan ur ett livscykelperspektiv.
Publicerad den 15 November 2022

Nordr utvecklar sedan tidigare projektet Ciceron på Masthuggskajen, som ingår i den omfattande utvecklingen av Södra Älvstranden. Nu tilldelas bolaget ytterligare mark i Göteborgs stora framtidssatsning längs vattnet.
– Göteborg är strategiskt viktigt för Nordr och vi har ett fint samarbete med Älvstranden sedan tidigare. Trots mörka rubriker just nu ser vi att det finns en efterfrågan på attraktiva bostäder i rätt lägen, vilket vi kan erbjuda här, säger Biljana Pehrsson, vd för Nordr Sverige.
– Kvarteret kommer utvecklas med högt fokus på hållbarhet och gemenskap och passar väl in i Nordrs projektportfölj. Vi vann tävlingen i tuff konkurrens och för att klara det behövs riktigt lagarbete. Nu ser vi fram emot det fortsatta arbetet där vi i samverkan med Norra Älvstranden utveckling AB, Göteborgs stad och de omgivande exploatörerna får skapa ett riktigt attraktivt, tryggt och hållbart område, säger Johanna Thörn Nordstrand, affärsutvecklare vid Nordr.

Det aktuella markområdet Sannegården ligger i ett fint läge som omfamnar den nya parken i området, på gångavstånd från Eriksbergs klassiska hamnmiljö och kajer samt i direkt grannskap med Lindholmen Science Park.

De planerade byggnaderna ska ha en låg klimatpåverkan ur ett livscykelperspektiv, vilket ställt stora krav på anbudsgivarna.
– Vi har jobbat med utvecklingen av Eriksberg sen 80-talet och har hela tiden ställt höga krav på hållbarhet i det vi gjort. Det är högt ställda krav på låg miljöpåverkan i den här försäljningen och vi är glada att kunna dela de högt ställda ambitionerna med Nordr, säger Lena Andersson, vd för Älvstranden Utveckling.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Hovrätten: Skottlossning och termosbomber är inte skäl till vräkning

Juridik Besittningsrätten ska vara stark. Men hur stark får den vara? Den frågan kan man ställa sig efter Svea hovrätts dom där MKB försökt vräka en hyresgäst i Malmö. De boende i lägenheten har kopplingar till kriminella nätverk konstaterar både hyresnämnden och hovrätten. Trots det tolkas hyreslagstiftningen som att det inte går att vräka hyresgästerna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige