Image
Egnahemsbolaget köper fastighet på Celsiusgatan.
Egnahemsbolaget köper fastighet på Celsiusgatan. Bild: Bergslagsbild AB

Älvstranden Utveckling säljer fastighet i Eriksberg

Transaktioner Älvstranden Utveckling har sålt en fastighet på Celsiusgatan i Eriksberg till Egnahemsbolaget. Affären är värd 81 miljoner kronor och på marken ska det uppföras bostäder.
Publicerad den 15 November 2021

– Den här försäljningen kommer att stärka kopplingarna mellan Norra Älvstranden och den befintliga bebyggelsen i Lundby och bidrar till att binda ihop staden, säger Cecilia Andersson, chef för fastighetsutveckling på Älvstranden Utveckling.

Fastigheten som säljs ligger på en höjd i ett attraktivt område där äldre kontorsbyggnader ligger sida vid sida med nybyggda bostäder. Inom detaljplaneområdet medges cirka 600 lägenheter, förskola och lokaler och försäljningen innebär att Egnahemsbolaget kan tillföra nya bostäder till området.
– Vi ser fram att komma igång och bygga cirka 125 bostadsrätter i tre punkthus här. Området ligger nära vårt allra första egnahemsområde, de så kallade sockerlådorna i Lundby som byggdes med hjälp av självbyggeri på 30-talet. Vi är vårt DNA och vårt uppdrag trogna, så vi kommer bygga så prispressat det bara går för att så många som möjligt ska ha råd att köpa sin egen bostad, säger Erik Windt-Wallenberg, vd på Egnahemsbolaget.

Älvstranden Utveckling har arbetat med Eriksberg sedan 90-talet och äger markområden i anslutning till hamnbanan som skiljer de inre delarna av Hisingen från Norra Älvstranden och Eriksberg. Området som nu har sålts ligger vid Östra Eriksbergsgatan och Celsiusgatan söder om den del av hamnbanan som kommer att ledas om i en tunnel.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige