Image
Vision av Masthuggskajen.
Vision av Masthuggskajen. Bild: Älvstaden/Kanozi Arkitekter

Ny samverkan för stadsmiljön på Masthuggskajen

Bostäder En ny samverkansorganisationen som fått namnet Samverkan Masthuggskajen har bildats. Organisationen är tänkt att utveckla Masthuggskajen till en levande stadsmiljö som bygger vidare på karaktären och stadslivet runt Järntorget och Långgatorna. Organisationen, som kommer drivas som en ideell förening, består av fastighetsägare i området.
Publicerad den 30 Augusti 2023
Tre av representanterna för Samverkan Masthuggskajen. Bild: Älvstaden
Tre av representanterna för Samverkan Masthuggskajen.

– Det känns fantastiskt roligt att vi nu äntligen startar upp denna samverkansorganisation! Det engagerade och viktiga arbete som parterna bedrivit genom åren ska nu omsättas i praktiken för att möta vår målbild om en stimulerande och kontrastrik plats med tillåtande vardagskultur, säger Adelina Lundell, processledare hållbarhet på Älvstranden Utveckling, och den som har lett arbetet med områdets bottenvåningar de senaste åren.

Området Masthuggskajen sträcker sig från Första Långgatan till Oscarsleden, från Stigbergsbacken till Järntorget och ska på sikt rymma 1 300 bostäder och 6 000 arbetsplatser, hotell, parker och förskolor.

Föreningens syfte är att verka för ett levande stadsliv och att lösa utmaningar gemensamt. Det kan vara allt från trygghetsfrågor till att verka för att stärka och utveckla kulturkvarteren i området. Etablering av Samverkan Masthuggskajen gör att fastighetsägarna får ett forum där de tillsammans kan arbeta för att utveckla och skapa förutsättningar för de som jobbar, bor eller vistas i området.

– Huvudfokus kommer att vara att skapa en attraktiv stadsdel med levande gatuplan samt arbeta för en trygg och ren stadsdel. Det första vi kommer att göra i gruppen är att ta fram en verksamhetsplan för arbetet framöver, säger Michael Walmerud, vd för Elof Hansson Fastigheter och nyvald ordförande i Samverkan Masthuggskajen.

Den samverkansorganisation som nu har bildats består av Elof Hansson Fastigheter, Fastighets AB Balder, Folkets Hus, Higab, NCC, Nordr, Poseidon, Riksbyggen, Stena Fastigheter Göteborg och Älvstranden Utveckling. På sikt kommer andra fastighetsägare ha möjlighet att ansöka om medlemskap i föreningen och Samverkan Masthuggskajen ser ett stort behov och värde i att ha en nära dialog med kringliggande samverkansorganisationer.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige