Image
NCC bygger i Danmark.

NCC renoverar 400 lägenheter i danska Ringsted

Bygg/Arkitektur NCC ska på uppdrag av Ringsted Almene Boligselskab och DAB renovera åtta bostadskvarter med totalt 400 lägenheter i bostadsområdet Sönderpark i danska staden Ringsted. Uppdraget är en totalentreprenad och ordervärdet uppgår till cirka 500 miljoner kronor.


Andreas Koch.

NCC rekryterar ny kommunikationsdirektör

Bolag NCC har utnämnt Andreas Koch till ny kommunikationsdirektör och medlem i koncernledningen. Han kommer närmast från motsvarande position i det nordiska omsorgsföretaget Attendo och tillträder senast i november 2024.


Trubaduren i Uddevalla.

NCC fortsätter renovera bostadsområde i Uddevalla

Bostäder NCC får fortsatt förtroende av Uddevallahem att genomföra en omfattande renovering av bostadsområdet Trubaduren i Hovhult i norra Uddevalla. Affären är en totalentreprenad och har ett ordervärde om cirka 110 miljoner kronor.


Haninge kommuns flagga.

NCC inleder samarbete om simhall i Haninge

Bygg/Arkitektur NCC inleder ett samarbete med Haninge kommuns fastighetsförvaltningsbolag Tornberget för att bygga ny simhall i Torvallaområdet, Haninge, söder om Stockholm. Projektet är en totalentreprenad i samverkan och i ett första steg ska parterna tillsammans nu projektera och planera projektet.


Tomas Carlsson, vd för NCC.

NCC-vd:n: "Vi är inte immuna"

Bolag Det är samma marknad som förra året. Det säger NCC:s vd Tomas Carlsson när han kommenterar marknadsutsikterna. Även om vissa områden i bolaget har det något tuffare så påverkas kassaflödet positivt av att de inte har investerat i fastighetsutveckling under första kvartalet.


Elektrisk grävmaskin på projektet Albatross.

Förutsättningar för elektrifierade byggarbetsplatser redan på plats

Energi/miljö Förutsättningar att ta steget till elektrifierade byggarbetsplatser finns redan på plats. Det bekräftar ett nytt forskningsprojektet som bland andra byggbolaget NCC varit en del av. Men det dröjer innan vi får se eldrivet som standard.


Park Central byggstartades.

Spaden i tårtan när Park Central byggstartades

Bygg/Arkitektur Under torsdagen hölls byggstartsevent för det som ska bli den första byggnaden i Centralstaden Göteborg. Park Central, som blir cirka 40 000 kvadratmeter stort, kommer utöver kontor, service och handel innehålla en av Västlänkens stationsuppgångar. Fastighetssverige tog en pratstund på plats med de ansvariga på NCC och Jernhusen, som gemensamt utvecklar stations- och kontorsytorna.


NCC renoverar åt Bodenbo.

NCC renoverar i Boden

Bygg/Arkitektur NCC har tecknat avtal med Bodenbo för renovering i etapp tre av 54 hyreslägenheter på Sergeantsgatan i Boden. Affären är en totalentreprenad i samverkan med ett ordervärde på cirka 50 miljoner kronor.


Släckningsarbetet tog närmare en vecka.

Så dyra blev de materiella skadorna efter branden på Oceana

Ekonomi/Finansiering Den 12 februari 2024 drabbades Lisebergs nya vattenvärld av en förödande brand där en medarbetare tragiskt förlorade livet. Branden innebar också stora materiella skador. Skadornas omfattning har varit osäkra i ekonomiska tal, fram till nu.


Nya högstadieskolan i finska Lundo.

NCC bygger högstadium i finska Lundo

Bygg/Arkitektur NCC har tecknat avtal med Lundo stad om att bygga ut Taatila grundskola med ett högstadium för cirka 500 elever. Uppdraget är en totalentreprenad och ordervärdet uppgår till cirka 195 miljoner kronor.


Nova i Järva krog.

NCC tecknar hyresavtal med Lenovo i Nova

Uthyrning NCC har tecknat avtal med en ny hyresgäst om totalt cirka 660 kvadratmeter kontorsyta i fastigheten Nova, i Stockholmsstadsdelen Järva krog.


NCC inleder rivnings- och saneringsarbeten på Oceana.

NCC inleder rivnings- och saneringsarbeten på Oceana

Bygg/Arkitektur Liseberg och NCC har kommit överens om att inleda rivningsarbete, sanering och arbete för att minimera skador på Oceana vattenvärld till följd av branden. Arbetet är ett naturligt nästa steg för att säkra upp platsen och minimera miljöpåverkan.


NCC ska renovera lägenheter åt Järfällahus.

NCC utför renoveringsprojekt för Järfällahus

Bygg/Arkitektur NCC och Järfällahus tecknar samarbetsavtal om renovering av drygt 3 000 hyresrättslägenheter i Jakobsberg, norr om Stockholm. I ett första steg ska samverkansarbetet startas med projektering och planering för kommande renoveringar.


Maria Grimberg, kommunikationsdirektör, har beslutat sig för att lämna NCC för andra uppdrag.

Kommunikationsdirektören lämnar NCC

Bolag Maria Grimberg, kommunikationsdirektör, har beslutat sig för att lämna NCC för andra uppdrag. Hon har varit kommunikationsdirektör sedan mars 2019.


NCC varslar 20 anställda i Göteborg.

Byggjätten varslar 20 anställda i Göteborg

Bolag NCC varslar drygt 20 tjänstemän i Göteborg, vilket beror på ett förändrat marknadsläge. Det uppger presschefen Amelie Winberg till Göteborgs-Posten.


NCC bygger ny skola i Västerås.

NCC bygger ny skola i Västerås

Bygg/Arkitektur NCC ska i samverkan med Västerås stad bygga en ny skola med tillhörande idrottshall och skolgård. Den nya skolan ska ligga i Fredriksdal som är en del av det växande Gäddeholm öster om Västerås. Affären är en totalentreprenad i samverkan med ett ordervärde på cirka 450 miljoner kronor.


Ett av Lisebergs dotterbolag behöver över en miljard kronor i kapitaltillskott efter branden i Oceana den 12 februari.

Efter Oceana-branden – Liseberg behöver över en miljard i kapitaltillskott

Bolag Som en direkt konsekvens av den förödande branden i Oceana har det uppstått en kapitalbrist i ett av Lisebergs dotterbolag, och i väntan på försäkringsersättningens utbetalning krävs nu en "bokföringsteknisk lösning" som måste hanteras skyndsamt. Samtidigt visar den pågående utredningen att skadorna på Oceana är mindre än först befarat. Fastighetssverige berättar mer.


Fastpartner hyr ut till NCC i Norrköping.

Fastpartner hyr ut till NCC i Norrköping

Uthyrning Fastpartner har tecknat ett 5-årigt hyresavtal med NCC avseende cirka 850 kvadratmeter i fastigheten Amerika 3 i industriområdet Sylten, Norrköping.


Norra Älvsborgs länssjukhus.

NCC fortsätter bygga om länssjukhuset i Trollhättan

Bygg/Arkitektur NCC har tecknat ytterligare ett avtal med Västfastigheter som omfattar ombyggnation av tak på Norra Älvsborgs länssjukhus, NÄL, i Trollhättan. Ordervärdet uppgår till cirka 60 miljoner kronor.


Vattenparken Oceana skulle invigas till sommaren.

Så ställer sig NCC till planerna på Oceanas återuppbyggnad

Bolag För en vecka sedan slog drömmarna om en vattenpark i Göteborg till sommaren i spillror. En brand bröt ut i Lisebergs kommande satsning Oceana, där NCC stod för uppbyggnaden. Nu finns beslut från Lisebergs styrelse att ur askan på nytt låta uppföra den över 13 000 kvadratmeter stora byggnaden.