Image
Stationshusen  på Sätuna Torg, Märsta.

NCC bygger för Sigtunahem i Märsta

Bygg/Arkitektur Sigtunahem anlitar NCC för att bygga bostadskvarteret Stationshusen på Sätuna torg i Märsta, Sigtuna kommun. Affären är en totalentreprenad och har ett ordervärde på cirka 300 miljoner kronor.


NCC ska skapa en ny kontorsbyggnad för Ikea i hemstaden Älmhult.

NCC landar Ikea-uppdrag i Älmhult

Bygg/Arkitektur NCC ska på uppdrag av Ikea Property AB bygga en ny kontorsbyggnad i Älmhult, Future IoS Blåsippan Hub.


Fredriksberg D.

NCC storsäljer finländskt kontorsprojekt

Transaktioner NCC säljer kontorsprojektet Fredriksberg D i Helsingfors till en fond förvaltad av Abrdn. Fredriksberg D är den fjärde fasen av NCC:s fastighetsutvecklingsprojekt i området Konepaja i centrala Helsingfors.


NCC och Jernhusen utvecklar Park Central, det första projektet inom RegionCity.

NCC och Jernhusen utvecklar första projektet inom RegionCity

Bolag NCC och Jernhusen har ingått ett joint venture-avtal om att gemensamt utveckla Park Central, den första fasen av satsningen RegionCity i Göteborg. Projektet ska byggas i direkt anslutning till Göteborgs centralstation och Västlänkens station Centralen och kommer omfatta cirka 40 000 kvadratmeter kontor, handel och service vid färdigställandet 2026.


NCC bygger ytterligare 159 lägenheter i Haninge.

NCC bygger ytterligare 159 lägenheter i Haninge

Bygg/Arkitektur NCC ska på uppdrag av Stena Fastigheter bygga 159 lägenheter, både bostadsrätter och hyresrätter, i Haninge söder om Stockholm. Detta är parternas andra gemensamma projekt i området. Affären är en totalentreprenad och har ett ordervärde på cirka 220 miljoner kronor.


Nu startar byggnationerna för två av de totalt fyra byggnaderna på Östra Station i Umeå.

Byggstartar första etappen av Östra Station i Umeå

Bygg/Arkitektur Det står nu klart att Balticgruppen, i samverkan med NCC, inleder den första etappen av Umeås nya och hållbara stadsdel Östra Station. Den första etappen består av två byggnader, ett hus med kontor, gym och restauranger samt ett hus med 78 bostadsrätter och en Coop-butik i bottenplan. Balticgruppens investering uppgår till cirka 700 miljoner kronor. Byggnaderna beräknas stå klara 2024.


NCC bygger åt Slättö.

NCC bygger 584 lägenheter i nordvästra Stockholm åt Slättö

Bygg/Arkitektur NCC ska på uppdrag av Slättö bygga 584 hyresrättslägenheter i Bromsten, i nordvästra Stockholm. Affären är en totalentreprenad och har ett ordervärde på cirka 665 miljoner kronor.


Illustration av NCC:s utvecklingsområde i Järva krog.

Aros köper av NCC i Järva Krog

Transaktioner Aros Bostad har förvärvat byggrätter motsvarande cirka 190 nya bostäder inom kvarteret Femöringen i Solna för cirka 260 miljoner kronor. NCC är säljare av marken och kommer att vara totalentreprenör för byggnationen av det nya bostadsprojektet.


Tomas Carlsson, vd för NCC.

"Kan vi inte få tag i cement är påverkan förödande"

Bolag Från och med i måndags är det stopp i Cementas stenbrott på Gotland då bolaget inte längre har tillstånd att bryta kalksten. Många aktörer beroende av cement väntar nu oroligt på att bolaget ska få ett nytt tillstånd av regeringen och hos byggjätten NCC bättrar man på beredskapen för varje dag och förbereder sig för "tusen olika scenarier" enligt vd:n Tomas Carlsson. För Fastighetssverige berättar han mer om läget och förhoppningarna på en lösning.


NCC tecknar nytt hyresavtal i Brick Studios vid Masthuggskajen i Göteborg.

NCC tecknar hyresavtal med Benify i Brick Studios

Uthyrning NCC har tecknat hyresavtal med Benify i Brick Studios på Masthuggskajen i Göteborg. Företaget flyttar in i en lokal om 1 486 kvadratmeter med tillträde i december 2022.


Tomas Carlsson, vd för NCC.

NCC redovisar högre omsättning och resultat än väntat

Bolag NCC noterar god efterfrågan i samtliga marknader och rörelseresultatet ökade till följd av bättre resultat i entreprenadverksamheten och resultatavräknade fastighetsprojekt.


Våghuset.

PWC hyr fyra våningsplan i NCC:s Våghuset

Uthyrning NCC har tecknat hyresavtal med PWC om fyra hela våningsplan i Våghuset på Masthuggskajen i Göteborg.


NCC tecknar nytt hyresavtal i Brick Studios vid Masthuggskajen i Göteborg.

Mindark flyttar in i Brick Studios

Uthyrning NCC har tecknat hyresavtal med spelutvecklingsbolaget Mindark i Brick Studios på Masthuggskajen i Göteborg . Företaget flyttar in i en lokal om 1 430 kvadratmeter och tillträder i december 2022.


Jernhusen ska bygga mittuppgången till Västlänkens station Centralen. Byggnadens gestaltning är en del av detaljplanen från 2016 och representerar inte nödvändigtvis den slutgiltiga utformningen.

Fyra arkitektkontor vidare till parallellt uppdrag för Mittuppgången i Göteborg

Bygg/Arkitektur De fyra arkitektkontoren som kvalificerat till det parallella uppdraget är Cobe A/S, Dorte Mandrup A/S, Erséus Arkitekter och Reiulf Ramstad Arkitekter AS.


Stockholms stad har gett NCC en markanvisning för utveckling av cirka
30 000 kvadratmeter kontor med attraktivt läge i Kristineberg, beläget på nordvästra Kungsholmen i Stockholm.

NCC får markanvisning i Kristineberg

Bolag Stockholms stad har gett NCC en markanvisning för utveckling av cirka 30 000 kvadratmeter kontor med attraktivt läge i Kristineberg, beläget på nordvästra Kungsholmen i Stockholm.


Projektet MIMO och Platzers vd P-G Persson.

Platzer förvärvar MIMO i Mölndal av NCC

Transaktioner Platzer har förvärvat fastigheten MIMO i Mölndals innerstad från NCC. Tillträde och förvärvspris fastställs när projektet är färdigställt, vilket beräknas ske andra halvåret 2024. Bedömt fastighetsvärde är drygt 1,5 miljarder kronor. Förvärvet är ett led i Platzers strategi att fortsätta växa och aktivt bidra till utveckling i expansiva Mölndal.


NCC flyttar in hos Diös i Östersund.

NCC flyttar in hos Diös i Östersund

Uthyrning NCC flyttar in i nya lokaler på Tjalmargatan i det expansiva området Söder i Östersund. Lokalerna anpassas av Diös i detta nu till toppmoderna, trivsamma och funktionella kontorsytor och står klara för inflyttning 1 mars 2022.


Jacob Karlsson, vd för K-Fastigheter.

K-Fastigheter köper projekt med stadsradhus i Åhus

Transaktioner K-Fastigheter köper 19 stadsradhus som ska byggas i det nya området Trädstaden i norra Åhus. Totalentreprenaden utförs av NCC och projektet är byggstartat.


Till vänster syns den tidigare planerade kontorsbyggnaden på 49 000 kvadratmeter, ett projekt som Högsta domstolen stoppade i mars 2020. Nu vill NCC göra ett nytt försök att uppföra kontor på platsen (läget till höger) fast den här gången med 30 000 kvadratmeter.

Massiv kontorssatsning stoppades – nu gör byggjätten nytt försök

Bygg/Arkitektur Projektet med en ny kontorsbyggnad på 49 000 kvadratmeter stoppades i Högsta domstolen 2020 – nu vill NCC väcka liv i projektet på nytt med minskad yta och mer miljöhänsyn. Fastighetssverige berättar mer.


NCC fortsätter utvecklingen av kvartersstaden Järva Krog.

NCC utvecklar ytterligare i Järva Krog

Bolag NCC startar nu fastighetsutvecklingsprojektet Nova som omfattar cirka 13 000 kvadratmeter kontor, service och handel i Järva Krog, Stockholm. Därmed inleds nästa steg i utvecklingen av kvartersstaden, där NCC sedan tidigare har färdigställt det första kvarteret av tre i området.