Image
Trubaduren i Uddevalla.

NCC renoverar bostadsområde i Uddevalla

Bygg/Arkitektur NCC ska på uppdrag av Uddevallahem genomföra omfattande renovering av bostadsområdet Trubaduren i Hovhult, norra Uddevalla. Affären är en totalentreprenad, och har ett ordervärde om cirka 120 miljoner kronor.


NCC bygger om den nästan hundraåriga dammen i Hammarforsen i Jämtland.

NCC bygger om kraftverk i Jämtland

Bygg/Arkitektur NCC ska på uppdrag av Statkraft genomföra dammsäkerhetshöjande åtgärder på Hammarforsens kraftverk. I uppdraget ingår att bygga om ett utskov för att öka avbördningskapaciteten. Affären är en utförandeentreprenad i samverkan och har ett ordervärde på cirka 160 MSEK.


Kåge sågverk i Skellefteå.

NCC moderniserar Kåge Sågverk i Skellefteå

Bolag NCC ska på uppdrag av Norra Timber utföra tre delentreprenader för att förbereda för en ny timmersorteringsanläggning vid Kåge Sågverk i Skellefteå. Affären är en utförandeentreprenad i samverkan och har ett ordervärde på cirka 60 MSEK.


NCC bygger Scandic-hotell i Århus.

NCC bygger Scandic-hotell i Århus

Bygg/Arkitektur NCC har tecknat avtal med Bassin 7 Erhverv ApS om att bygga ett Scandic-hotell på Århus Ö i Danmark. Uppdraget är en totalentreprenad och ordervärdet uppgår till cirka två miljarder SEK.


NCC fyller Våghuset i Göteborg till 100 procent.

NCC fyller Våghuset till 100 procent

Uthyrning NCC har tecknat hyresavtal med två nya hyresgäster om totalt cirka 1085 kvadratmeter kontorsyta i Våghuset på Masthuggskajen i Göteborg. Våghusets kontorsytor är i och med dessa förhyrningar fullt uthyrda.


NCC får markanvisning vid Telefonplan.

NCC får markanvisning vid Telefonplan

Bygg/Arkitektur Stockholms stad har gett NCC en markanvisning för utveckling av 13 000 kvadratmeter kontor mitt på Telefonplan i södra Stockholm.


Park Central från ovan.

NCC och Jernhusen tillträder gemensamt bolag för Park Central

Bolag Utvecklingen av Park Central i Göteborg fortsätter. Huset skapas gemensamt av NCC och Jernhusen som nu ingått i joint venture. Det är den första byggnaden att ta plats i det nya stadsrum som ska växa fram vid Centralstationen i Göteborg. Parterna äger 50 procent vardera där byggstart planeras till början av 2024 med beräknad inflytt under 2027.


NCC kommer att bygga Linnanmaa simhall i Uleåborg.

NCC bygger simhall i Uleåborg

Bygg/Arkitektur NCC har fått i uppdrag av Oulun Tilapalvelut att bygga Linnanmaa simhall i Uleåborg, Finland. Uppdraget är en utförandeentreprenad och ordervärdet uppgår till cirka 190 miljoner kronor.


Granelundskolan i Tranås.

NCC bygger Granelundsskolan i Tranås

Bygg/Arkitektur NCC ska tillsammans med Tranåsbostäder bygga nya Granelundsskolan i Tranås med plats för 600 elever. Affären är en totalentreprenad i samverkan och har ett ordervärde på cirka 250 MSEK.


Kvarteret Femöringen som nu har tillträtts av Aros Bostad.

Aros Bostad tillträder fastigheten Femöringen 2 i Solna

Transaktioner Aros Bostadsutveckling har tillträtt fastigheten Femöringen 2 i Solna, vilken förvärvades av NCC i november 2021. Tillträdet motsvarar första etappen av bostadsprojektet Femöringen, vilket såldes som hyresrätter till den globala kapitalförvaltaren Patrizia i juni 2022.


Obos vd Daniel Kjørberg Siraj byter Veidekkes styrelse mot NCC:s dito.

Daniel Kjørberg Siraj om bytet till NCC – vill driva ur aktieägarnas synvinkel

Bolag Daniel Kjørberg Siraj lämnade i måndags Veidekkes styrelse och annonserade samtidigt att han kommer att ta plats i NCC:s dito. För Fastighetssverige berättar han att processen har gått fort – men att det hela var väntat.


Till vänster syns Hammarbyvägen omvandlad enligt planförslaget. Det nya torget markeras med ett högt hus och det byggs en ny bro över Hammarbyvägen till höger i bild. Till höger syns Hammarbyvägen omvandlad till stadsgata enligt planförslaget.

Så förändras storsatsningen vid Hammarbyhöjden

Bygg/Arkitektur Den ursprungliga planen var att utveckla Sjöstadshöjden med bland annat nästan 5 000 nya arbetsplatser, hotell och cirka 500 bostäder – efter genomfört samråd rekommenderar dock stadsbyggnadskontoret ett antal minskningar i projektet. Fastighetssverige berättar mer.


Daniel Kjørberg Siraj och Cecilia Fasth.

Daniel Kjørberg Siraj och Cecilia Fasth föreslås till NCC:s styrelse

Bolag Valberedningen för NCC föreslår Cecilia Fasth, vd för Stena Fastigheter, och Daniel Kjørberg Siraj, vd för Obos, som nya styrelseledamöter. I och med nomineringen till NCC:s styrelse väljer Daniel Kjørberg Siraj att avgå från Veidekkes styrelse.


Femöringen, situationsmodell.

NCC bygger 213 nya bostäder i Järva Krog

Bygg/Arkitektur NCC ska på uppdrag av Aros Bostad bygga 213 hyreslägenheter i Järva Krog i anslutning till NCC:s huvudkontor i Stockholm. Affären är en totalentreprenad i samverkan och har ett ordervärde på cirka 400 miljoner kronor.


Flygbild över förslaget till utveckling av nya Centrala Telefonplan. Detaljplanen har nyss avslutat samråd. NCC föreslås få en markanvisning för kontor precis intill nya Telefonplan.

Genombrott för speciell kontorssatsning

Bygg/Arkitektur Stor aktör föreslås få markanvisning för 13 000 kvadratmeter kontor ovanför tunnelbanespår som ska överdäckas. Fastighetssverige berättar mer.


Tomas Carlsson.

NCC ökar omsättning men minskar vinsten

Bolag NCC ökade omsättningen men minskade orderingången och vinsten i det fjärde kvartalet. Utdelningen föreslås bli oförändrad.


NCC tilldelas kontrakt för vattenverk i norra Stockholm.

NCC tilldelas kontrakt för vattenverk i norra Stockholm

Bygg/Arkitektur NCC har inlett samarbete med Norrvatten för att planera för en utbyggnad av dricksvattenproduktionen i norra Stockholm. En ny anläggning ska komplettera det befintliga vattenverket Görvälnverket i Järfälla i Stockholm och därmed öka produktionskapaciteten av rent dricksvatten.


Park Central.

NCC tecknar entreprenadavtal för Park Central i Göteborg

Bygg/Arkitektur NCC och Jernhusen har tecknat entreprenadavtal för byggnationen av projekt Park Central. Byggnaden är en kontors- och stationsbyggnad om cirka 40 000 kvadratmeter som byggs i direkt anslutning till Göteborgs centralstation och Västlänkens station Centralen.


NCC bygger 75 lägenheter åt Riksbyggen.

NCC bygger 75 lägenheter åt Riksbyggen

Bygg/Arkitektur NCC har tecknat ett avtal om att bygga 75 lägenheter i området Getberget, Skellefteå, på uppdrag av Riksbyggen. Ordervärdet uppgår till cirka 175 miljoner kronor.


Kineum är nu fullt uthyrt.

Lista: Kineums hyresgäster

Uthyrning Snart två månader har gått sen Kineum i centrala Göteborg invigdes. Samarbetet mellan Platzer och NCC resulterade i 27 våningar och 920 kvadratmeter per våningsplan. Fastighetssverige tog reda på vilka hyresgäster som är på väg in i det nu fullt uthyrda huset.