Image
NCC bygger Valkeavuori campus i Finland.

NCC bygger Valkeavuori campus i Finland

Bygg/Arkitektur NCC har tecknat avtal med Kaarina stad utanför Åbo för att bygga en ny skola för 1 000 elever. Uppdraget är en totalentreprenad och ordervärdet uppgår till cirka 380 miljoner kronor.


P-G Persson och Johanna Hult Rentsch framför Kineum, deras gemensamma projekt som tog sin form vid en gemensam frukost för fem år sedan.

Kineum: En unik hybrid av hotell och kontor – här är NCC:s och Platzers framgångssaga

Bygg/Arkitektur NCC:s och Platzers gemensamma projekt Kineum blev fullt uthyrt långt före färdigställande. Här är historien bakom ett ovanligt lyckat samarbete, som började vid en frukost för över fem år sedan.


Tomas Carlsson.

"Marknaden är just nu svårbedömd och vi ser högre risker än tidigare"

Bolag NCC ökar omsättning i mer osäker marknad.


Tomas Carlsson.

NCC säljer norsksvensk verksamhet

Bolag NCC säljer NoDig, bolagets svenska och norska verksamhet för schaktfritt ledningsbyggande, till No Dig Alliance. Affären förväntas slutföras i det tredje kvartalet 2022.


Habitat 7.

NCC utvecklar nytt kontorsprojekt på Masthuggskajen i Göteborg

Bygg/Arkitektur Nu startar NCC fastighetsutvecklingsprojektet Habitat 7 i centrala Göteborg. Projektet omfattar cirka 8 000 kvadratmeter kontor på Masthuggskajen och byggs i anslutning till NCC:s projekt Våghuset och Brick Studios.


Kontorværket i Valby.

NCC säljer kontorsprojekt i Danmark

Transaktioner NCC säljer projektet Kontorværket 1 i Valby, Köpenhamn till Industriens Pension. Fastigheten kommer att bli biotechföretaget Genmabs nya huvudkontor och både byggnaden och området runt omkring har utvecklats med hög miljöstandard.


NCC byggstartar 64 hyresrätter på Brunnshög i Lund.

NCC byggstartar 64 hyresrätter på Brunnshög i Lund

Bygg/Arkitektur Igår togs första spadtaget för kvarteret Jane Addams med 64 hyresrätter samt café, kontorslokaler och vårdcentral som NCC bygger på Brunnshög i nordöstra Lund för Kudu AB.


NCC bygger 88 hyreslägenheter åt Mitthem i Sundsvall.

NCC bygger 88 hyreslägenheter i Sundsvall

Bygg/Arkitektur NCC fortsätter samarbetet med Mitthem och bygger ytterligare 88 hyresrätter på Byhöjden i Sundsvall. Affären är en totalentreprenad och har ett ordervärde på cirka 135 miljoner kronor.


Grete Aspelund.

Chefsbyte i affärsområde NCC Industry

Bolag Grete Aspelund blir ny affärsområdeschef för NCC Industry. Hon är idag chef för Sweco i Norge och kommer att tillträda sin nya roll senast den 1 november 2022. Ylva Lagesson som varit affärsområdeschef sedan november 2020 har valt att återgå till att arbeta närmare verksamheten som chef för division Asfalt. Hon kvarstår som affärsområdeschef tills Grete Aspelund tillträder.


NCC ska köpa fastigheten Cyklopet 1 som ligger inom utvecklingsområdet Hyllieäng i Malmö. På platsen ska det byggas ett tio våningar högt kontor.

NCC köper loss fastighet av staden

Transaktioner Ska uppföra nytt kontorshus i Hyllie som kan generera upp till 500 nya arbetsplatser. Fastighetssverige berättar mer.


Tomas Carlsson.

NCC: Lägre resultat än väntat – justerar utdelningspolicy

Bolag NCC:s rörelseresultat uppgick till -170 mkr i Q1 (-144), vilket var klart sämre än analytikernas förväntningar.


NCC bygger studentboende i Oslo.

NCC bygger studentboende i Oslo

Bygg/Arkitektur NCC har tecknat avtal med Studentsamskipnaden (SiO) för att bygga 209 studentrum i Oslo. Byggnationen startar i maj och beräknas färdigt under hösten 2024.


NCC byggstartar i Oxelösund.

NCC byggstartar bostäder och butikslokaler i Oxelösund

Bygg/Arkitektur NCC ska i samverkan med Kustbostäder bygga ett nytt hus med lokaler för handel och service samt hyreslägenheter i centrala Oxelösund. Entreprenadavtal har tecknats och byggnationen startar i maj. Ordervärdet uppgår till cirka 165 miljoner kronor.


NCC bygger om länssjukhuset i Trollhättan.

NCC bygger om länssjukhuset i Trollhättan

Bygg/Arkitektur NCC har tecknat ytterligare ett avtal med Västfastigheter, uppdraget omfattar del av ombyggnation, operationsenheten för gynekologi på Norra Älvsborgs länssjukhus, NÄL, i Trollhättan. Ordervärdet uppgår till cirka 60 miljoner kronor.


NCC bygger för Diös i Borlänge.

NCC bygger för Diös i Borlänge

Bygg/Arkitektur NCC ska på uppdrag av Diös bygga Liljanhuset i Borlänge till en ny högskolebyggnad. Affären är en totalentreprenad i partnering och har ett ordervärde på drygt 400 miljoner kronor.


NCC säljer logistikprojekt i Göteborg till Barings.

NCC säljer logistikprojekt i Göteborg till Barings

Transaktioner NCC säljer logistikprojektet Albatross i Arendal till Barings, för ett överenskommet fastighetsvärde om cirka 530 miljoner kronor.


NCC och Evolv bygger elmotorfabrik i Åmål.

Bygger elmotorfabrik för tunga fordon i Åmål

Bygg/Arkitektur Evolv (Slättö) och NCC bygger en ny fabrik för elmotorer åt amerikanska Dana Incorporated i Åmål.


Catarina Molén-Runnäs.

NCC bygger 440 bostäder utanför Köpenhamn

Bygg/Arkitektur NCC ska på uppdrag av ett joint venture mellan Catella, Nordkranen och DWS uppföra cirka 440 hyresbostäder i Herlev utanför Köpenhamn. Ordervärdet för entreprenadkontraktet uppgår till cirka 840 MSEK. Bostäderna byggs på mark där NCC tidigare har bedrivit asfaltsverksamhet.


Den som är ett stort fan av strandpromenader kommer snart att få sitt lystmäte i Lidköping. Där ska NCC bygga en dylik med tillhörande badstrand, vattenpark, ny pir och badbrygga.

NCC bygger strandpromenad i Lidköping – ordern värd 200 miljoner kronor

Bygg/Arkitektur En strandpromenad med vattenpark, torgytor och pir med badbrygga är delar av NCC:s nya projekt i Lidköping. Projektet är en del i flera större planerade stadsutvecklingsprojekt i Lidköping. Affären har ett ordervärde på cirka 200 miljoner kronor.


NCC bygger åt Familjebostäder.

NCC bygger ytterligare 96 lägenheter i Älvsjöstaden

Bygg/Arkitektur NCC ska på uppdrag av Familjebostäder bygga 96 hyresrättslägenheter i Älvsjöstaden i södra Stockholm. Detta är parternas fjärde gemensamma projekt i området. Affären är en totalentreprenad i samverkan och har ett ordervärde på cirka 200 miljoner kronor.